GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πυροβολώντας τη γενιά του Πολυτεχνείου δε γινόμαστε καλύτεροι, απλά κρύβουμε τις δικές μας αδυναμίες...

Από τον Αντώνη Κάργα Έχει γίνει μόδα , κάθε νεολαίος που σέβεται πολιτικά τον εαυτό του να έχει γράψει κάποιο επικριτικό σχόλιο ή να έχει ...

Από τον Αντώνη Κάργα

Έχει γίνει μόδα, κάθε νεολαίος που σέβεται πολιτικά τον εαυτό του να έχει γράψει κάποιο επικριτικό σχόλιο ή να έχει κατηγορήσει ευθέως τη γενιά του πολυτεχνείου για τη σημερινή κατάσταση της χώρας. Αυτή η γενιά εξάλλου ευαγγελίστηκε την αλλαγή, διαχειρίστηκε τις τύχες της χώρας μετά τη μεταπολίτευση και διαμόρφωσε τον χαρακτήρα του σημερινού νεοελληνικού κράτους. Στη λογική αυτή, υπάρχουν δύο σημαντικές αντιρρήσεις: α) αυτή της συλλογικής ευθύνης και β) αυτή της αμεροληψίας των «κατηγόρων».
Η πρώτη αντίρρηση σχετίζεται με το...
πώς είναι δυνατόν να κατηγορούμε μία ολόκληρη γενιά για τα πεπραγμένα των τελευταίων 30 χρόνων. Ακόμα και στην περίπτωση της Ναζιστικής Γερμανίας, για εγκλήματα πολέμου δικάστηκαν οι διοικούντες και όχι το σύνολο του έθνους. Η γενιά του πολυτεχνείου βίωσε ενσυνείδητα την ανάγκη για αλλαγή και μέσα από τη μουσική, τα κείμενα, την πολιτικοποίηση και φυσικά, τις δράσεις της έδωσε το δικό της αγώνα για την πραγματώσει. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής, τα παρέδωσε σε πολιτικούς εκφραστές, οι οποίοι και ανέλαβαν το έργο της υλοποίησης. Και ενώ το όραμα υπήρχε … οι θεματοφύλακές του το ευτέλισαν.
Μπορούμε να κατηγορήσουμε λοιπόν τη γενιά του πολυτεχνείου για την ανοχή που έδειξε στους πολιτικούς εκφραστές της, αλλά δε μπορούμε να την κατηγορήσουμε για το «σήμερα», τουλάχιστον όχι περισσότερο από όσο μπορούμε να κατηγορήσουμε τους ίδιους μάς τους εαυτούς. Εξάλλου, κανείς από τους σημερινούς «κατηγόρους» δεν της εναντιώθηκε συστηματικά πριν 15, 10 ή 5 χρόνια, όταν οι κοινωνικοοικονομικές συγκυρίες ήταν ευοίωνες, αλλά μόνο μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Βλέπεις … ¨η νίκη έχει πολλούς πατέρες, ενώ η ήττα είναι ορφανή¨ (Τσιάνο Τζ.).
Η δεύτερη αντίρρηση σχετίζεται με την αμεροληψία των «κατηγόρων» του σημερινού συστήματος, που κατά βάση είναι γόνοι μεγαλοαστικών οικογενειών, «διάδοχοι» πολιτικών τζακιών και παιδιά του κομματικού σωλήνα. Όλοι αυτοί ανδρώθηκαν ως μέλη του λεγόμενου «συστήματος». Μπορεί να μην το διάλεξαν, αλλά σίγουρα το δέχτηκαν ή το ανέχτηκαν … όπως ακριβώς έπραξε και η «σιωπηλή πλειοψηφία» της γενιάς του πολυτεχνείου.
Οι κατήγοροι αυτοί, πατώντας πάνω στην γενιά του πολυτεχνείου, έλαβαν πλήρη ακαδημαϊκή μόρφωση, δούλεψαν στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα μέσω «οικογενειακών / πολιτικών γνωριμιών» αποκτώντας εργασιακή εμπειρία, «πριμοδοτήθηκαν» να συμμετάσχουν σε δράσεις (κοινωνικού, πολιτικού ή επιμορφωτικού χαρακτήρα) που απαιτούσαν διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο, στελέχωσαν κόμματα, διαμόρφωσαν κλειστά συστήματα επικοινωνίας και διαμόρφωσης εξελίξεων.
Έρχονται τώρα να κατηγορήσουν τη γενιά του πολυτεχνείου που τους ευεργέτησε, βαρύνοντάς τη συνολικά για τα σημερινά δεινά της χώρας. Δεν κάνουν αυτοκριτική, δε δείχνουν να αναγνωρίζουν ούτε να μαθαίνουν από τα λάθη των προηγούμενων γενιών. Ζητούν όμως με κάθε τρόπο την αποχώρηση της γενιάς του πολυτεχνείου από το τιμόνι της χώρας. Τόπο στα νιάτα κραυγάζουν, χωρίς να οριοθετούν τις αρχές και τα ιδανικά τους, ούτε την κοινωνία που οραματίζονται. Καταγγέλλουν το «σύστημα», αλλά δεν παύουν να το υπηρετούν ή να το ανέχονται στην καθημερινότητά τους ... αφού αυτό θα ήταν μεγάλο ρίσκο. Προτιμούν να αγνοούν πως … ¨νίκη χωρίς κίνδυνο είναι θρίαμβος χωρίς δόξα¨ (Τσέστερφιλντ). Αξιώνουν την αποχώρηση των «προηγούμενων» ελπίζοντας να τους δοθεί η διαχείριση του μέλλοντος ως «δώρο». Τα παιδιά του «κομματικού σωλήνα» δε θέλουν να αγωνιστούν, ούτε να πείσουν πως αξίζουν να διαχειριστούν το μέλλον του τόπου. Θέλουν να τους χαριστεί αυτό, ως αναγνώριση της αποτυχίας των άλλων. Αξιώνουν να τους «ζητηθεί» η συμμετοχή τους στη δημόσια και κοινωνική διοίκηση. Εξ’ ου και δεν αποποιούνται την οικογενειακή ή πολιτική τους κληρονομιά, αποφασισμένοι να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.
Η σιωπηλή πλειοψηφία της γενιάς της μεταπολίτευσης προδόθηκε από τους θεματοφύλακες των αρχών της. Σε αυτούς που εκχώρησαν τα οράματα της γενιάς τους, δεν χωρεί συγχώρεση. Η αποχώρησή τους από το προσκήνιο δεν πρέπει όμως να σηματοδοτήσει τον ερχομό των «κλώνων» που οι επαγγελματίες της πολιτικής δημιούργησαν. Ο εκφυλισμός και η από – ιδεολογικοποίηση των παιδιών του κομματικού σωλήνα δεν υπήρξε αποτέλεσμα της φαυλότητας που η διαχείριση της εξουσίας προκαλεί, αλλά συνεπακόλουθο της εκπαίδευσής τους ως εκκολαπτόμενα μέλη του διαφθαρμένου πολιτικό – οικονομικού συστήματος. Εξ’ ου και τα επιτεύγματά τους δεν έχουν κοινωνική βάση … αλλά χαρακτηρίζονται από ατομικές πράξεις «πλουτισμού» και κομματικούς «τίτλους ευγενείας».
Η σιωπηλή πλειοψηφία καλείται αυτή τη φορά να αναγνωρίσει τα λάθη της και να αποκτήσει τη δική της φωνή, γιατί όταν η παρατεταμένη σιωπή αφήνει τα ψεύδη να ηχούν αληθινά. Για να πραγματοποιηθεί αυτό απαιτείται η ύπαρξη συνοχής. Μίας συνοχής που δε θα βασίζεται σε ιδεοληψίες και στη προσωπολατρία, αλλά μία συνοχή χτισμένη πάνω σε αναγεννημένες ηθικές αρχές και εθνικές αξίες. Αν ¨εθνικό είναι ό,τι αληθινό¨ (Σολωμός Δ.) για τη δική μας γενιά εθνικό πρέπει να είναι καθετί ηθικό και η ηθική πρέπει να στηρίζεται στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη.
Η αλήθεια πρέπει να λέγεται, όσο σκληρή και αν είναι. Η δικαιοσύνη οφείλει να είναι κοινωνικά ευαίσθητη αλλά παράλληλα ποινικά σκληρή. Η πίστη στις αρχές αυτές θα επιτρέψει τον επαναπροσδιορισμό της κοινωνικής συνοχής. Το κράτος δε γίνεται να αποτελεί ξένο ως προς την κοινωνία «σώμα», αλλά να είναι ο υπερασπιστής των θεμελιωδών δικαιωμάτων της. Η δική μας γενιά πρέπει να διαμορφώσει ένα νέο εθνικό συμβόλαιο δέσμευσης που σκοπό θα έχει να γιατρεύει τις τρεις ιερές «πείνες»:
Την φυσική πείνα που η φτώχια και η ανέχεια φέρνει
Την πείνα για παίδευση που η πνευματική εξαθλίωση επιβάλλει
Την πείνα για εργασία και κοινωνικοποίηση που οι σύγχρονες δουλείες απαιτούν
Η γενιά μας πρέπει να αποφασίσει αν είναι φτιαγμένη για να κυνηγήσει το «κέρδος ή τον σκοπό» … ή ορθότερα να ιεραρχήσει ποιο από τα δύο πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα στις εποχές που ζούμε. Νιώθουμε μόνοι, αλλά δεν είμαστε. Κοιτάζουμε δεξιά, κοιτάζουμε και αριστερά ψάχνοντας ελπίδα, αλλά δεν τη βλέπουμε πουθενά … γιατί ψάχνουμε το δέντρο και έχουμε χάσει το δάσος. Αν κοιτάξουμε με βλέμμα καθαρό, θα δούμε και δεξιά και αριστερά μας, φίλους, συναδέλφους και συνανθρώπους, στην ίδια ή και σε χειρότερη κατάσταση από εμάς. Μένει κάποιος να απλώσει πρώτος το χέρι … είτε αυτός που χρειάζεται βοήθεια, είτε αυτός που έχει το σθένος να την προσφέρει.
Μπορείς να κρυφτείς πίσω από τη δουλειά, τις υποχρεώσεις ή την κούραση. Μπορείς να περιοριστείς στην οικογένεια, στην παρέα και στους φίλους σου. Μπορείς να απαξιώσεις ότι σχετίζεται με τα κοινά και την κοινωνία. Μπορείς να αγνοήσεις τα προβλήματα που δεν σε αγγίζουν άμεσα. Όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις … μέχρι ότου η μιζέρια, η φτώχια και η εθνική κατάθλιψη να φτάσουν και σε εσένα. Και πάλι μπορεί να το σκάσεις, να φύγεις στο εξωτερικό και να αναζητήσεις μία καλύτερη τύχη. Και θα περάσεις μία ζωή να αναρωτιέσαι τι θα είχε γίνει αν …
αν είχες αποφασίσει να μείνεις και να παλέψεις με ότι μικρό ή μεγάλο είχες να δώσεις.
αν είχες αντισταθεί με σκέψεις ελεύθερες, με λόγια ειλικρινή και με πράξεις κοινωνικές.
αν είχες επιδιώξει να σταθείς απέναντι στα κακώς κείμενα, στις στρεβλές νοοτροπίες και στο σαθρό πολιτικό σύστημα.
Όσοι συνειδητά αποφασίσουν να μείνουν, έχουν να αντιμετωπίσουν πρώτα τους δικούς τους φόβους, αφού το ¨να νικάς τον ίδιο σου τον εαυτό είναι η πρώτη και η καλύτερη από όλες τις νίκες¨ (Πλάτων). Όσοι συνειδητά αποφασίσουν να αντισταθούν στα σημεία των καιρών, θα έρθει κάποια στιγμή που θα προδοθούν, θα απογοητευτούν, θα λοιδορηθούν … αλλά τουλάχιστον δε θα είναι ποτέ ξανά μόνοι … ούτε θα γίνουν ίδιοι με τη «γενιά του πολυτεχνείου» … και αυτή που σιώπησε και αυτή που στοίχειωσε την Ελλάδα.

* τα γραφόμενα δε βαρύνουν μόνο τους άλλους αλλά και τον υπογράφοντα

15 σχόλια

  1. gamw thn genia toy polytexnioy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η zougla.gr όμως επιλέγει να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του σκληρού «πυρήνα» των κατηγορουμένων καθώς πρόκειται για μια υπόθεση μείζονος σημασίας η οποία φέρεται να έχει ζημιώσει -και μάλιστα ανεπανόρθωτα- το ελληνικό Δημόσιο.

    Σεβόμενη πάντα το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων, αποφασίζει να παραθέσει -όπως κάνει πάντα- το ρεπορτάζ προς ενημέρωση του κοινού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κάνει για ένα επιπρόσθετο λόγο. Επειδή στη συγκεκριμένη υπόθεση -η οποία όχι άδικα θεωρείται ως το σκάνδαλο της 10ετιας- εμπλέκονται ηχηρά ονόματα του δημόσιου βίου.

    Ο σκληρός πυρήνας

    Πρώτοι και καλύτεροι στη λίστα των κατηγορουμένων είναι οι Μιχάλης Ματαντός (εφοπλιστής), ο συνεργάτης του Αντώνης Χάγιας και ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος. Και οι τρεις εμφανίζονται να είναι μεσάζοντες της HDW. Κοινώς τα μεγάλα κεφάλια της υπόθεσης.

    Τέταρτος στη λίστα είναι ο Ιωάννης Μπέλτσιος (γνωστός και ως «ταχυδρόμος»). Επί χρόνια προσωπικός φίλος του Άκη Τσοχατζόπουλου και πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού. Οι κακεντρεχείς τον ονομάτισαν και ως «ταμία».

    Περίοπτη θέση στο κατηγορητήριο έχει και ο πρώην Νομάρχης Πειραιά και νυν πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Μίχας.
    ----------------------------------------------
    Ο κ. Μίχας, πρώην συνδικαλιστής των ναυπηγείων, κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
    Μαζί του κατηγορούνται και οι πρώην συνδικαλιστές κ.κ. Σταύρος Μαρκάτος
    και Γιώργος Κοντάκης.
    ----------------------------------------------
    Κατηγορούμενος είναι και ο Ιωάννης Σμπώκος. Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην γ.γ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    Την ίδια τύχη (δηλαδή του κατηγορούμενου) έχει και ο Σωτήρης Εμμανουήλ. Πρώην διοικητής Ναυπηγείων ο οποίος -από τις καταθέσεις- συνδέθηκε με υπεράκτια εταιρεία που εμφανίζεται να δεχόταν αμοιβές από τη γερμανική κοινοπραξία των υποβρυχίων HDW/Ferrostaal.

    Δίωξη ασκήθηκε και εναντίον του Σπύρου Τραυλού. Για όσους έχουν κοντή μνήμη ο κ. Τραυλός υπήρξε ο πρώην ισχυρός άνδρας των εξοπλισμών. Ήταν γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

    Κατηγορούμενος είναι και το πρώην στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας.

    Εκτός από τους προαναφερόμενους η λίστα των κατηγορουμένων περιέχει μερικά ακόμα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που φέρονται να είχαν αποφασιστικό ρόλο στο όλο σκάνδαλο.

    Ακολουθεί η λίστα των υπόλοιπων κατηγορούμενων:
    Αλέξανδρος Παπαντωνίου
    Μιχάλης Νομικός
    Εμμανουήλ Σαρτζετάκης
    Γιώργος Χατζηγιαννίδης
    Δημήτρης Λαδόπουλος
    Γιώργος Χαιρέκακος
    Παναγιώτης Στάμου
    Ιωάννης Μανωλέμης
    Γιώργος Καλίρης
    Γιώργος Παλαιολογόπουλος
    Παναγιώτης Ασπροδίνης
    Μανούσος Παραγιουδάκης
    Γιώργος Αθανασάκης
    Δημήτρης Πουλιέζος
    Νικόλαος Λεονταρίτης
    Ζαχαρίας Ανδρουλάκης
    Νικόλαος Παρασκευόπουλος..

    < Ούτε μια γυναίκα ανάμεσά τους !
    Απαράδεκτο ; Ενημερώθηκε η Γενική Γραμματεία Ισότητας του ΠΑΣΟΚ ;

    Απάντηση

    Αμ,δε……… είχανε κοινή γκόμενα την ΜΙΖΑ....>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Κάργα,
    επειδή και εσείς ως γνήσιο μέλος αυτής της γενιάς έχετε χάσει τον μπούσουλα, επιτρέψτε μου να σας επαναφέρω στην μνήμη κάποια δεδομένα που ξεχνάτε.
    1) Η γενιά είναι 25 χρόνια, όχι για μια στιγμή. Ότανα αναφερόμαστε στην γενιά του Πολυτερχνείου, μιλάμε για την γενιά που ήταν στα πράγματα τότε, δηλαδή την γενιά που γενήθηκε από το 1925-1950.
    Αυτή η γενιά ξεπούλησε ότι ήταν Ελληνικό. Δεν έχει σημασία αν εσείς προσωπικά δεν είπατε "η Κύπρος είναι μακριά", το είπε ο αλήτης ο Καραμανλής, τον οποίοι όλοι οι πολιτικοί τιμούν. Αυτοί που εσείς ψηφισάτε, για να σας κάνουν το ρουσφέτι.
    Εσείς διαλύσατε τις κοινωνικές δομές, εσείς απολέσατε την Ελληνική ταυτότητα, εσείς ως γονείς οδηγήσατε την επόμενη γενιά 1950-1975, στην οποία ανήκω και εγώ στην απελπισία, όπου ισχύει ο γνωστός και το μέσο παντού και πάντα.
    Εμείς βέβαια, επειδή κράταγε ακόμα η κατάσταση, κάτι καταφέραμε, μέσα στην γενική αποδόμηση.
    Η γενιά 1975-2000, είναι απολύτως καταδικασμένη στην δική σας κοινωνία, δεν έχει καμία θέση, ούτε και ελπίδα.
    Και εσείς έχετε το θράσος να θέλετε συντάξεις, για δουλειές που δεν κάνατε, και παροχές έναντι υπηρεσιών που δεν προσφέρατε.
    Για ποια ιδανικά να μιλήσουμε;
    Αυτά που εσείς γκρεμίσατε;
    Δεν δικαιούστε απολύτως τίποτα και πραγματικά θα χαρώ να σας κόψουν τελείως τις συντάξεις και τις παροχές.
    Καταστρέψατε την δομή και τον κοινωνικό ιστός ενός λαού που επιβίωσε επί χιλιετίες, στις πιο αντίξοες συνθήκες.
    Είστε όλοι να πάτε να κρεμαστείτε, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Ξέρετε, αυτούς που κοροϊδεύατε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και αν δε συμφωνώ απόλυτα με την ανάλύση ιδίως στο δια ταύτα θέλω ν απαντήσω με δύο απλά βιώματά μου:

    Έχω μια θεία στις ΗΠΑ που
    πλησιάζει τα 100! Μετανάστευσε στα τέλη της δεκαετίας το 1940. Παντρέφτηκε και απόχτησε τρεις κόρες. Δούλεψε σκληρά κοντά στον αδελφό της και αργότερα κοντά στον άντρα της. Άντεξε. Η ζωή της περιορισμένη εξαιτίας της σκληρής δουλειάς. Την Ελλάδα την επισκέφτηκε στο τέλος της δεκαετίας του 1970. Πικράθηκε πολύ! Δεν περίμενε τέτοια ανάπτυξη!"Γιατί να φύγω και να ταλαιπορηθώ τόσο αφού εδώ δε βρίσκω παρά μια χώρα που τα έχει όλα;" Πίστευε πως θα μας βρει όπως μας άφησε!

    Το δεύτερο βίωμά μου είναι όταν μετά από 50 χρόνια αποφάσισα να περάσω από τη Νομική στη Σόλωνος όπου υπήρξα φοιτητής του Πετρόπουλου, του Ζολώτα και όλων εκείνων των τεράτων της επιστήμης! Ζητούσα να δω τους τόπους και τους χρόνους της νειότης μου και να γευτώ λίγη από την αγωνία της φοιτητικής ζωής! Και τι να δω με το που μπήκα στη μεγάλη είσοδο του ισογείου! Παντού βαψίματα και βρωμιά! Παντού αφίσες και πανώ. Παντού συνθήματα και πλακάτ! Στάθηκα και διάβασα: Απαιτήσεις νέων επιστημονικών σχολών: Έξω από τη στέγη, τη σίτιση, την απρόσκοπτη προαγωγή, τα φοιτητικά δάνεια, ανεξαρτήτως ετών, να πληρώνονται οι απόφοιτοι με τον κατώτερο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη ως να διοριστούν!!

    Έφυγα καταλυπημένος! Αυτό θα ήθελαν να εξασφαλίσουν οι της γενιάς του Πολυτεχνείου στους ανάξοδα κριτικάροντες νέους;

    Αυτά για το τι κάναμε εμείς και τι ζητούν οι νέοι!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aκουσα τις Δηλώσεις του κ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ μετά την Συναντησή του με τον ΣΕΙΧΗ του ΚΑΤΑΡ.
    Ειλικρινα έμεινα αναυδος απο αυτα που ακουσα.

    TΟY "Ανθρωπου"- εννοώ για τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ τρία τινά συμβαίνουν
    1.- Η συνεχίζει να μας έχει Γραμμενους έκει που δεν πιάνει Μελάνι,υποτιμώντας βαναυσα την νοημοσύνη του ΛΑΟΥ.
    2.-Η Αυτός που του τα γραφει δεν του τα εξηγεί και δεν καταλαβαινει τι λέει,και σε ποιους τα λέει.
    3.-Η μήπως μικρο παιδί της ΞΕΝΗΤΕΙΑΣ όπως έχει δηλώσει δούλεψε σε Ενια Επαγγελματα,μεταξύ αυτών και ως ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ έπεσε απο την Σκαλωσιά και κτυπησε στο Κεφάλι,
    Η εχει περάσε ΤΥΦΟΕΙΔΗ ΠΥΡΕΤΟ
    Η εχει ΠΕΣΕΙ από ΓΑΙΔΑΡ Ο???
    Αλλη εξήγηση δεν υπάρχει για αυτα που ειπε.

    Καταλάβατε κ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ότι ο ΛΑΟΣ σας ΠΉΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ..

    ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ 15% ΤΩΝ ΨΥΧΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ.

    ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΔΕ.....
    ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΦΟΥΝΤΑΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ..
    ..."ΑΝΘΡΩΠΟΥ".

    ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΓΛΑΣΤΡΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ .
    TO PASOK ΜΠΟΡΕΙ. !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άδικο είναι να κατηγορούν την εν λόγω γενιά; τουλάχιστον η χούντα το ήθελε και το έλεγε. Η εν λόγω γενιά η μασκαρεμένη δήθεν υπερασπιστών των κατατρεγμένων, εκτός από το να δουλεύει την ελληνική κοινωνία τι άλλο κατάφερε; Για την απλή αναλογική που κάποτε προσέφερε και το αίμα της τώρα γιατί τηρεί σιγή ιχθύος;
    Μα καλά όλοι αυτοί οι λειτουργοί του κράτους πιστεύουν πως θα την γλυτώσουν από τους ιστορικούς του μέλλοντος; Εδώ τα wi-ki leaks έχουν ξεμπροστιάσει την αμερικανική κυβέρνηση, λέτε στην Ελλάδα να είναι τόσο καλά οργανωμένες οι λαμογιές τους που θα καταφέρουν να τις κρατήσουν στο σκοτάδι; Έχω να τους δώσω μια συμβουλή, να κοιτάξουν να μείνουν στα πλαίσια του καλού και του ωραίου και μακριά από το άδικο. Αργά η γρήγορα θα λογοδοτήσουν και από τώρα λυπάμαι τα παιδιά τους που δεν θα τους σηκώνει ο τόπος εδώ. Και αν δεν λογοδοτήσουν σε όλους εμάς που τυραννάν επιμελώς θα γίνει εμπρός του Θεού αν πιστεύουνε σε κάτι. Με έχουν και με τρέχουν μήνες τώρα για το ότι προσφέρθηκα να με βάλουν εταίρο σε οε για να την οργανώσω το 1990 και ακόμη να καθαρίσω. Ενώ εδώ και 11 έτη είμαι ασφαλισμένος με εκπληρωμένες υποχρεώσεις στον ΟΓΑ. Δηλαδή ενώ εγώ ξέρω ότι είμαι ασφαλισμένος στον ογά μόλις ξεκίνησα να αξιοποιήσω αγρόκτημα για Α.Π.Ε. μου βρήκαν ότι πριν 20 έτη ήμουν γραμμένος για εξάμηνο σε Ο.Ε. Που για τον λόγο αυτόν με συλλάβανε το 2000 και με ανάγκασαν να τους πληρώσω ολόκληρη την πενταετία που αναγραφόταν ως ισχύς της εν λόγω ΟΕ. Τώρα ποια μετά από τόσα χρόνια μου ζητάνε τα ίδια που μου ζητούσαν και κατά την σύλληψή μου το 2000. Αυτό το Κράτος έχουμε. Την αγροτική μου εκμετάλλευση που έχω εγκαταλείψει για να τρέχω στον γραφειοκρατικό τους λαβύρινθο να βρω άκρη στον μίτο, ποιος θα μου την φροντίσει για να ζήσω;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…..
    Ηρωϊκού Πολυτεχνείου?????......
    Οι Αμερικανοί έστειλαν μια «νότα» στον Μαρκεζίνη εκείνος βλακωδώς αρνήθηκε για να γίνει αρεστός στους Αριστερούς και στις 25 Νοεμβρίου 1973, ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γερμανοεβραίος Χένρυ Κίσινγκερ, έβαλε τον Δημήτριο Ιωαννίδη να ανατρέψει τον πρωθυπουργό Σπύρο Μαρκεζίνη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γεώργιο Παπαδόπουλο. Αυτή είναι η επικρατούσα Αληθεια , που επιβεβαιώνουν όλες οι πλευρές: Το καθεστώς Παπαδόπουλου έπεσε εξαιτίας του ΟΧΙ του Μαρκεζίνη προς τους Αμερικανούς και όχι εξαιτίας του «Ηρωϊκού Πολυτεχνείου?????» (17 Νοέμβρη 1973), όπως ψευδώς διδάσκονται τα παιδιά μας στο σχολείο………

    Η αμερικανική «νότα» δεν υπάρχει στο Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών, διότι την βούτηξε ο ίδιος ο Σπύρος Μαρκεζίνης και την παρέδωσε προς φύλαξιν στον γιο του Βασίλη που ζει από χρόνια στην Αγγλία και έχει τιμηθεί με τον τίτλο του «Σερ» από την βασίλισσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Βρετανία ως κορυφαίας εμβελείας νομικός σύμβουλος!..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΡΓΑ

    ΓΡΑΦΕ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

    ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ .

    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΞΕΡΕΙΣ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ

    ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ

    ΖΗΤΩ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρυσή εποχή για την Ελλάδα 1967-1974

    Ως απλος Ελληνας πολιτης συνκρινω.
    Κακα τα ψεματα
    Η καλυτερη εποχη για την Ελλαδα ηταν το 1967-1974.
    Σε ολη τη Ελλαδα Τραγουδια, γιορτες, εργασια.εργα εργα εργα.
    Κοιμωσουν με ανοιχτο παραθυρο,και πορτες.
    Το δολάριο 15 δραχμες. Δεν χρωστουσαμε σε κανεναν, εφορία δεν πληρωνε σχεδόν κανενας
    Αυτοκινητα λιγα, τέλη κυκροφοριας λίγα, ούτε κτεο. Όλα τα λεφτα δικα σου.
    Ηρθαν τα καρταλια, τυχοδιώκτες, με μπαλωμενα παντελονια-παπουτσια.
    Βρηκαν τα αμπαρια γεματα.
    Αρχισε το πλιατσικο και φτασαμε εδω.
    Με πανω απο 6,5 εκατομμυρια λαθρομεταναστες Εγγληματιες.
    Ο κοσμος πεινάει. Βασανίζεται, βιάζεται σκοτώνεται.
    Πολιτικος σημαινει κλεφτης, ψευτης απατεωνας το μονο που σκέφτονται, πως
    να διαλυσουν την Ελλαδα
    Η μονη λυση Ο ΣΤΡΑΤΟΣ τιποτε αλλο.
    Που εισαι Παπαδοπουλε, να δεις πως ΚΑΤΗΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να ζησει ο Εθνικος Στρατος

    ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ !!!
    ΑΝΑΣΤΗΣΟΥ…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΟ ΟΠΟΤΕ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ 1973 ΗΤΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ 1950-55. ΒΑΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΥ
    ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟ 95% ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΑΝ Η ΑΣΚΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ
    ΓΕΝΙΑ (ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΛΟΒΕΡΔΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ) Η ΓΕΝΙΑ ΑΥΤΗ ΣΗΜΕΡΑ
    1)ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
    ΑΝΕΡΓΑ
    2)ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΔΡΩΣΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ 3% ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΙΑ
    3)ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ
    4)ΕΝΩ ΘΕΛΟΥΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ

    ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλοι όσοι μιλούν κατά της γενιάς του πολυτεχνείου έχουν απολυτo ΔΙΚΑΙΟ.Ειμαι 58 ετών και κάνοντας την αυτοκριτική μου,και κοιτάζοντας πίσω, βλέπω ότι εθιστήκαμε στο ρουσφέτι στον ωχαδερφισμό στην λούφα στην λαμογιά και στην γνωριμία, σαν προτερήματα και εφόδια για κοινωνική ανέλιξη. Και δυστυχώς η γενιά μου που είναι σήμερα στα πράγματα, έχει απολέσει κάθε είδους επαφή με την πραγματικότητα. σκοτώνοντας τα όνειρα και τις ελπίδες όλου του έθνους και ειδικότερα των νέων. Αυτοί ευθύνονται για την κατάντια της χώρας. Και αυτό γιατί δυστυχώς είναι μικρότεροι των περιστάσεων. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και από τον τρόπο που επιλέγουν να μας βγάλουν από το οικονομικό αδιέξοδο (κρίση) που έχουμε περιέλθει. Και αυτά γιατί αντικειμενικός σκοπός είναι όχι η διαδικασία εξόδου από αύτη (με άλλους τρόπους που υπάρχουν) άλλα η επικοινωνιακή διαχείριση. και το πολιτικό κόστος. Εύχομαι Πιστεύω και Ελπίζω οι νεότεροι να αποδείξουν (και θα το αποδείξουν) ότι είναι καλύτεροι από εμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1.08
    ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ
    ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (ΕΤΟΣ ΓΕΝ 1957)
    ΛΟΒΕΡΔΟΣ (ΕΤΟΣ ΓΕΝ 1956)
    ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΤΟΣ ΓΕΝ 1959)
    ΜΟΣΙΑΛΟΣ (ΕΤΟΣ ΓΕΝ 1960)

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ 30%

    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΕΤΟΣ ΓΕΝ 1952)
    ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ (ΕΤΟΣ ΓΕΝ 1953)
    ΡΕΠΑΣ (ΕΤΟΣ ΓΕΝ 1952)

    ΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ 500000 ΑΤΟΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ 1950-55 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να ζησει ο Εθνικος Στρατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να ζήσει ο ψήστης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση