GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρίζει ο γαλλογερμανικός άξονας και ο Σαρκοζί υπενθυμίζει τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο!...

Στην κόψη του ξυραφιού βαδίζει η Ευρώπη . Τέσσερις μόλις ημέρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής που (υποτίθεται ότι) θα καθορίσει μια πε...

Στην κόψη του ξυραφιού βαδίζει η Ευρώπη. Τέσσερις μόλις ημέρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής που (υποτίθεται ότι) θα καθορίσει μια πειστική στρατηγική εξόδου από την κρίση, οι διαφορές Βερολίνου και Παρισιού ως προς την στρατηγική αυτή παραμένουν αγεφύρωτες δυναμιτίζοντας όχι μόνο την κοινή προσπάθεια αλλά και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα στο σύνολό του, όπως ο ίδιος ο Νικολά Σαρκοζί επισήμανε. Ο γάλλος πρόεδρος φαίνεται πως αντιλήφθηκε ότι...
 μετά την κίτρινη κάρτα που έβγαλε χθες η Moody's στη χώρα του προειδοποιώντας για πιθανή υποβάθμισή της, η Γαλλία βρίσκεται ένα βήμα προτού μετατραπεί από σταθεροποιητική δύναμη μέρος του ευρωπαϊκού προβλήματος χρέους.
Η προειδοποίηση για πιθανή υποβάθμιση της Γαλλίας συνοδεύθηκε με την ανακοίνωση της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας για τρίτη φορά από τον Ιούνιο του 2010 και μάλιστα κατά δύο βαθμίδες, από το Αα2 στο Α1. Επρόκειτο βεβαίως για μια υποβάθμιση αναμενόμενη, αφού οι Standard & Poor's και Fitch είχαν ήδη υποβαθμίσει την Ισπανία στις 14 και στις 7 Οκτωβρίου αντιστοίχως.
Υπό τη Δαμόκλειο σπάθη της «τρόικας των τιμητών» δικαίων και αδίκων, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε χθες το βράδυ ότι «μια άνευ προηγουμένου χρηματοοικονομική κρίση μας υποχρεώνει να λάβουμε σημαντικές, πολύ σημαντικές αποφάσεις τις επόμενες ημέρες». Ο Σαρκοζί εξήγησε ότι «το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο και αν επιτρέψουμε την καταστροφή του τότε απειλείται με καταστροφή και η Ευρώπη». Και συνέχισε με μια δραματική αποστροφή η οποία έχει αποδέκτες βεβαίως του Γερμανούς και παραπέμπει εμμέσως πλην σαφώς στο... Β' Παγκόσμιο Πόλεμο: «Εκείνοι που θα καταστρέψουν την Ευρώπη και το ευρώ θα αναλάβουν την ευθύνη για την αναζωπύρωση των συγκρούσεων και των διαιρέσεων στην ήπειρό μας»!
Λίγες ώρες νωρίτερα η Ανγκελα Μέρκελ είχε ρίξει για δεύτερη φορά «πάγο» στις προσδοκίες λαών, κυβερνήσεων και αγορών ότι η σύνοδος κορυφής της επόμενης Κυριακής θα πείσει τις αγορές (την προαναφερθείσα τρόικα πρωτίστως) ότι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να δώσει οριστική και διαρκή λύση στην κρίση χρέους που την ταλανίζει.
«Τα χρέη των κυβερνήσεων, που έχουν συσσωρευθεί επί δεκαετίες ολόκληρες, δεν είναι δυνατόν να τερματιστούν με μια σύνοδο κορυφής», δήλωσε από το Βερολίνο η γερμανίδα καγκελάριος. «Στη σύνοδο θα γίνει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά η υπέρβαση της κρίσης απαιτεί σκληρή και μακροπρόθεσμη εργασία», πρόσθεσε. Τη Δευτέρα το βράδυ, άλλωστε, ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ είχε ήδη προειδοποιήσει τη διεθνή κοινότητα ότι η σύνοδος δεν θα λύσει ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα της Ευρώπης.
Η δήλωση του Ζάιμπερτ είχε ανατρέψει το θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί στις αγορές χάρη στις προσδοκίες ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα αρθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και θα δράσει. Το ευρώ, το οποίο είχε αγγίξει τα 1,40 δολάρια είχε πάρει πάλι την κατιούσα, όπως άλλωστε και οι τιμές των μετοχών όχι μόνο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αλλά και στα ασιατικά και στη Wall Street βεβαίως.

11 σχόλια

  1. Μήπως αντί για τον γαλλογερμανικό άξονα, που ποτέ στην πραγματικότητα δεν υπήρξε έτσι όπως τον παρουσίαζε η διαπλοκή, τρίζει το τραινάκι των διαπλεκομένων στην Ελλάδα;

    Ε, ρε πλάκες!
    Όταν ζαλίζεται η διαπλοκή, παραπέμπει στην συντέλεια του κόσμου. Το γενικεύουμε για να μην εστιάσει κανείς στο πρόβλημα μας. Όταν καίγεται η Πελοπόννησος, η διαπλοκή διατείνεται: καταστροφικές πυρκαγιές σε ολόκληρο τον πλανήτη προκαλούν τρόμο στην ανθρωπότητα, εξαιτίας της διεύρυνση της τρύπας του όζοντος!

    Αν ο άξονας ΗΠΑ-Γερμανίας σπάσει - διότι περί αυτού πρόκειται – τότε θα χρεοκοπήσει άναρχα η Ελλάδα, ενώ μέχρι σήμερα πτωχεύει υπό έλεγχο.
    Αυτή είναι η πραγματικότητα.
    Η αλήθεια της διαπλοκής παράγεται αποκλειστικά από το δικό της δράμα, που μάλλον δεν πρέπει να συσχετίζεται άμεσα με το δράμα της ελληνικής κοινωνίας.
    Δ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τέρας που εξέθρεψε το πελατειακό σύστημα αντιστέκεται. Θα πληρώσει τώρα η πατρίδα μας δηλ οι φτωχοί της ακόμα μια φορά την ιδιοτέλεια, τη συναλλαγή και τον καιροσκοπισμό των πολιτικών μας. Είμαι δημόσιος υπάλληλος (εκπαιδευτικός χωρίς ιδιαίτερα) με τελευταίο μισθό Γυμνασιάρχη πριν από τη σύνταξη 1650 €. Διαχειρίστηκα τα πενιχρά μου εισοδήματα με στερήσεις που όμως δεν αφαίρεσαν από την αξιοπρέπειά μου, σπούδασα δύο παιδιά (ΕΜΠ) που ψάχνουν για δουλειά. Τα ρετιρέ που βγαίνουν στους δρόμους με το νέο μισθολόγιο θα έχουν το μισθό που συνόδευε την υπηρεσιακή μου σταδιοδρομία; Προφανώς όχι θα είναι πολύ μεγαλύτερος ακόμα. Όταν κάτω από το τραπέζι συναλλάσσονταν με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους και παίρναν επιδόματα που διπλασίαζαν ή τριπλασίαζαν (ακόμα και για τους κλητήρες) τους μισθούς τους, τι έκανε η συδικαλιστική νομενκλατούρα που δήθεν εκπροσωπούσε όλους τους υπαλλήλους; Η απύθμενη αυτή ανισότητα έξω από κάθε λογική δεν ναρκοθετούσε τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης; Σήμερα μας καλεί σε απεργία κατά του νέου μισθολογίου δηλ υπέρ της διατήρησης των τεράστιων ανισοτήτων που διαχώριζαν τους υπαλλήλους σε πατρίκιους και πληβείους; δηλ να διαδηλώσω χέρι χέρι εγώ ο πληβείος (εκπαιδευτικός) με τα ρετιρέ των 3000 και πάνω € γιατί; Κλείνω με μία γενική επισήμανση. Ενώ αρχικά η κοινωνία ήταν ανεκτική σε μία περιοριστική πολιτική αναγνωρίζοντας το τεράστιο πρόβλημα της πατρίδας μας, η ισοπεδωτική πολιτική μείωσης εισοδημάτων προφανώς για να μη θιγούν πολύ τα ρετιρέ και οι ισχυρές συντεχνίες δημόσιου και ΔΕΚΟ, έφερε κοινωνική αναστάτωση και αγανάκτηση. Είμαι σίγουρος ότι αν με κάποιο τρόπο η συνδικαλιστική νομενκλατούρα και οι συντεχνείες κάνουν πέρα, τότε οι πραγματικά αδικημένοι (άνεργοι, εγαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, νέοι επιστήμονες, φτωχοί συνταξιούχοι κλπ) θα βγουν στους δρόμους και θα σαρώσουν το σάπιο πελατειακό σύστημα.
    ΥΓ Ο λαός είναι αποσβολωμένος από τη συμεριφορά των δικαστών που οι αμοιβές τους και οι κατά καιρούς αναδρομικές τους αυξήσεις αγγίζουν τα όρια του παραλόγου.

    19 Οκτ 2011 12:18:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τέρας που εξέθρεψε το πελατειακό σύστημα αντιστέκεται. Θα πληρώσει τώρα η πατρίδα μας δηλ οι φτωχοί της ακόμα μια φορά την ιδιοτέλεια, τη συναλλαγή και τον καιροσκοπισμό των πολιτικών μας. Είμαι δημόσιος υπάλληλος (εκπαιδευτικός χωρίς ιδιαίτερα) με τελευταίο μισθό Γυμνασιάρχη πριν από τη σύνταξη 1650 €. Διαχειρίστηκα τα πενιχρά μου εισοδήματα με στερήσεις που όμως δεν αφαίρεσαν από την αξιοπρέπειά μου, σπούδασα δύο παιδιά (ΕΜΠ) που ψάχνουν για δουλειά. Τα ρετιρέ που βγαίνουν στους δρόμους με το νέο μισθολόγιο θα έχουν το μισθό που συνόδευε την υπηρεσιακή μου σταδιοδρομία; Προφανώς όχι θα είναι πολύ μεγαλύτερος ακόμα. Όταν κάτω από το τραπέζι συναλλάσσονταν με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους και παίρναν επιδόματα που διπλασίαζαν ή τριπλασίαζαν (ακόμα και για τους κλητήρες) τους μισθούς τους, τι έκανε η συδικαλιστική νομενκλατούρα που δήθεν εκπροσωπούσε όλους τους υπαλλήλους; Η απύθμενη αυτή ανισότητα έξω από κάθε λογική δεν ναρκοθετούσε τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης; Σήμερα μας καλεί σε απεργία κατά του νέου μισθολογίου δηλ υπέρ της διατήρησης των τεράστιων ανισοτήτων που διαχώριζαν τους υπαλλήλους σε πατρίκιους και πληβείους; δηλ να διαδηλώσω χέρι χέρι εγώ ο πληβείος (εκπαιδευτικός) με τα ρετιρέ των 3000 και πάνω € γιατί; Κλείνω με μία γενική επισήμανση. Ενώ αρχικά η κοινωνία ήταν ανεκτική σε μία περιοριστική πολιτική αναγνωρίζοντας το τεράστιο πρόβλημα της πατρίδας μας, η ισοπεδωτική πολιτική μείωσης εισοδημάτων προφανώς για να μη θιγούν πολύ τα ρετιρέ και οι ισχυρές συντεχνίες δημόσιου και ΔΕΚΟ, έφερε κοινωνική αναστάτωση και αγανάκτηση. Είμαι σίγουρος ότι αν με κάποιο τρόπο η συνδικαλιστική νομενκλατούρα και οι συντεχνείες κάνουν πέρα, τότε οι πραγματικά αδικημένοι (άνεργοι, εγαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, νέοι επιστήμονες, φτωχοί συνταξιούχοι κλπ) θα βγουν στους δρόμους και θα σαρώσουν το σάπιο πελατειακό σύστημα.
    ΥΓ Ο λαός είναι αποσβολωμένος από τη συμεριφορά των δικαστών που οι αμοιβές τους και οι κατά καιρούς αναδρομικές τους αυξήσεις αγγίζουν τα όρια του παραλόγου.

    19 Οκτ 2011 12:18:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρατικοποιηση ολων των τραπεζων για ενα ευρω.
    τσογλανια τραπεζιτες,επιχειρηματιες,
    πουτανες αναλυτες,δημοσιογραφοι,
    πουλημενοι καθηγηταδες,συνδικαλιστες,πολιτικοι,
    ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ!
    ΤΟΝ ΟΙΚΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΟΙΚΟΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΠΟΙΗΣΑΤΕ!
    ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ,ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΑΡΑΙΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 12:22
    εκπαιδευτικος σιγουρα δεν εισαι.
    βρωμας πασοκιλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΚΑΡΑΠΟΥΤΑΝΑΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΟΥΣΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ 4ου ΡΑΙΧ ΚΑΙ ΕΚΑΤΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και εκπαιδευτικός που ήσουνα τα 1650 πολλά ήταν. 8:30 με 2:00 με διαλείμματα και κενά, διακοπές τρεις μήνες το καλοκαίρι, άλλες διακοπές Χριστούγεννα - Πάσχα. Ούτε μέσα σε κανένα ορυχείο ήσουνα, ούτε κρεμόσουνα από τις κολώνες για να συγκρίνεις το μισθό σου με αυτούς. Άντε μη …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 12:18

    Φίλε, στη δική σου θέση βρισκόμαστε πολλοί ( με παιδιά μορφωμένα και άνεργα που τα σπουδάσαμε με πενιχρούς μισθούς).

    Ανήκαμε και εμείς σε Υπηρεσίες που αν και παρήγαγαν έργο, διέθεταν αμοιβές πολύ κατώτερες των αμοιβών εργαζομένων άλλων Υπηρεσιών.

    Όμως σήμερα δεν βγαίνει ο λαός στον δρόμο για το ενιαίο μισθολόγιο.

    Είναι χιλιάδες λαού που σίγουρα δεν είναι όλοι δημόσιοι υπάλληλοι και μάλιστα υψηλά αμειβόμενοι.

    Στα συγκεντρωμένα πλήθη περιλαμβάνονται άνεργοι, τα μορφωμένα και ανεργα παιδιά σου και παιδιά μου, νοικοκυρές, συνταξιούχοι, που αντί να δουν αυτούς που έκλεψαν και πλούτισαν στις πλάτες μας να μπαίνουν φυλακή, αντί αυτού είδαν να τους κόβουν τις συντάξεις και να τους επιβάλλουν άδικους φόρους.

    Αυτά τα πλήθη αντιδρούν, όχι για τους μισθούς των "ρετιρέ", αλλά για την φτωχοποίηση που τους επιβάλλουν με αναξιοπρεπή τρόπο και χωρίς αντίδραση από τους πολιτικούς εκπροσώπους μας (έστω για την τιμή των όπλων).

    Έχεις την εντύπωση ότι αν βρίσκονταν εκπρόσωποι μας που σήκωναν το κεφάλι και μας ρωτούσαν αν θα επιλέγαμε φτώχεια ή την δουλική αναξιοπρέπεια και υποταγή δεν θα επέλεγαν την φτώχεια;

    Δεν γνωρίζουμε αν ανήκεις φανατικά σε κομματικούς σχηματισμούς, αλλά οι περιστάσεις μας σπρώχνουν έξω από κόμματα και υπέρ μιας ακομμάτιστης υπερήφανης στάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επιτέλους ξύπνησε ο Σαρκοζί και άρχισε να καταλαβαίνει τον ναζιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Γερμανία την Ευρώπη;
    Μία χώρα όπως η Γερμανία που είχε στο παρελθόν αιματοκυλίσει την Ευρώπη με πολέμους δεν μπορεί ποτέ να χαρακτηριστεί φιλοευρωπαϊκή.
    Όσο γρηγορώτερα ξυπνήσουν τα άλλα κράτη και αντιληφθούν τον ρόλο της Γερμανίας, τόσο καλύτερα θα είναι για τα ίδια και για την Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "19 Οκτ 2011 3:59:00 μ.μ.
    Επιτέλους ξύπνησε ο Σαρκοζί και άρχισε να καταλαβαίνει τον ναζιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Γερμανία την Ευρώπη;"

    Πάντα ξύπνιος ήταν ο βλάχος, από τότε που έραψε στο σακάκι του δέσμες χρημάτων και τα έβγαλε από την Ελλάδα!

    Απόγονος ντομνάκιδων που διέλυσαν την Οθωμανική Αυτοκρατορία για να έχουν το ανεξέλεγκτο του ιδιώτη τραπεζίτη, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ στον αγώνα για τον έλεγχο των ιδιωτών τραπεζιτών και την απεξάρτηση των πολιτικών από το ιδιωτικό κεφάλαιο, ο Σαρκοζί πασχίζει να σώσει ΚΑΙ τους ιδιώτες τραπεζίτες που έχουν υποθηκεύσει την λευτεριά τις Ελλάδας με ΤΑΠΙΑ και ΤΕΣΑΡΟΥΦ πριν ακόμα απελευθερωθεί, πέραν του ότι η ιδιωτική τράπεζα τις Ελλάδας είναι και μια ρουφήχτρα ΕΥΡΩ, κατευθείαν για τους ιδιώτες τραπεζίτες.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Κρατικοποιηση ολων των τραπεζων για ενα ευρω. τσογλανια τραπεζιτες,επιχειρηματιες,
    πουτανες αναλυτες,δημοσιογραφοι,
    πουλημενοι καθηγηταδες,συνδικαλιστες,πολιτικοι,
    ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ!
    ΤΟΝ ΟΙΚΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΟΙΚΟΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΠΟΙΗΣΑΤΕ!
    ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ,ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΑΡΑΙΟΙ! .. προσέξτε στο (1+30")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κ.Αθανασιάδη,
    Δέχομαι αυτά που λέτε, αλλά η απορία μου είναι γιατί εφόσον ήταν πάντα ξύπνιος τρέχει σαν σκυλάκι πίσω από την φράου Μέρκελ και συμφωνεί δουλικά σε ότι αυτή λέει;
    Δεν αντιλαμβάνεται αυτός ο "ξύπνιος" ότι το μόνο που ενδιαφέρει τη Γερμανία είναι τα δικά της συμφέροντα και όχι το ευρωπαϊκό ιδεώδες;
    Τώρα που βλέπει ότι τρίζει η Γαλλική ασφάλεια αφυπνίστηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση