GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όσα δεν ξέρει ο πρωθυπουργός...

Του Κώστα Γιαννακίδη Κανένας δεν θυμάται τα διαγγέλματα του Γιώργου Παπανδρέου-αλήθεια έχει κάνει κανένα; Για την ακρίβεια ελάχιστα είναι...

Του Κώστα Γιαννακίδη

Κανένας δεν θυμάται τα διαγγέλματα του Γιώργου Παπανδρέου-αλήθεια έχει κάνει κανένα; Για την ακρίβεια ελάχιστα είναι τα διαγγέλματα που η ιστορία υπογραμμίζει στη συλλογική μνήμη. Συνήθως σηματοδοτούν μία κομβική στιγμή για τη χώρα-την είσοδο σε κάποιο πόλεμο ή τη λήψη μίας δραματικής απόφασης που εκτρέπει θεαματικά το ποτάμι των γεγονότων. Επίσης τεχνικά δεν είναι εύκολο να βρεις τη διαφορά του διαγγέλματος από τη δήλωση. Για παράδειγμα, τι ήταν αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός στο Καστελόριζο; Ήταν δήλωση ή διάγγελμα; Σημειολογικά η δήλωση χρησιμοποιείται για να αφαιρέσει το δράμα από την περίσταση. Τέλος πάντων δεν έχει σημασία τι...
θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου όταν ενημερωθεί για τις αποφάσεις που θα προσδιορίσουν την πορεία της χώρας. Μπορεί να είναι διάγγελμα δακρύων ή μία δήλωση υπεκφυγής αν και τέτοια πράγματα δεν λέγονται με τόσο απλό τρόπο.
Όμως το θέμα μας δεν είναι τι θα πει τότε ο πρωθυπουργός, αλλά τι λέει τώρα απευθυνόμενος προς την κοινωνία. Δεν λέει τίποτα. Διόλου παράξενο, αλλά και τόσο εξωφρενικό συνάμα. Αν θέλετε είναι η αντίφαση μέσα από την οποία προβάλλεται μία εκδοχή του δράματος μας. Η λογική θα επέβαλε στον πρωθυπουργό ένα μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες. Ανοιχτό, αδιάκοπο και αξιόπιστο. Αν μη τι άλλο, πέρα από τις τράπεζες, μιλάμε πρώτα για τις ζωές των ανθρώπων. Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός δεν απευθύνεται προς την κοινωνία. Πέρα από επικοινωνιακούς ερασιτεχνισμούς και δραματοποιημένες εκκλήσεις, ο πρωθυπουργικός λόγος δεν περιέχει ούτε πληροφορία, ούτε σαφές στίγμα. Πιθανότατα επειδή ούτε ο ίδιος γνωρίζει που θα καταλήξουν τα πράγματα. Μπορεί να ξέρει την κατεύθυνση, αλλά δύναται μόνο να μαντέψει τον τελικό προορισμό. Χθες έδωσε ένα δείγμα, μιλώντας για τις τράπεζες που δεν θα τεθούν πάνω από το συμφέρον των πολιτών. Ήταν ο πρώτος σαφής υπαινιγμός του περί κουρέματος. Όμως σε λίγο ακόμα και οι αστρολόγοι των πρωινών εκπομπών θα έχουν άποψη επί του θέματος, ενώ επισήμως η κυβέρνηση θα παραμένει στην 21η Ιουλίου-πολιτικά και ημερολογιακά.
Όλα αυτά, λοιπόν, φαίνονται-και είναι-εξωφρενικά. Πως γίνεται να μην εξηγεί κάποιος στους ανθρώπους τι ακριβώς σημαίνει το κούρεμα για τη ζωή τους; Και το κυριότερο: ποια είναι η καταραμένη θέση μας για το κούρεμα; Με νούμερα και χρονοδιαγράμματα. Δεν έχουμε με σαφήνεια. Ίσως επειδή κανείς δεν μας το ζήτησε ή κανείς δεν θα ξοδέψει χρόνο για να την εξετάσει. Είμαστε μέσα σε μία τεράστια αίθουσα αναμονής πριν ανοίξει η πόρτα του μέλλοντος μας. Και ο πρωθυπουργός απλώς κρατάει το πόμολο. Είτε για να μπει, είτε για να φύγει πρώτος.

10 σχόλια

  1. Ζούμε το τέλος των κοινωνικών παροχών. Πλέον όποιος δεν πληρώνει, δεν έχει ρεύμα, νερό, τροφή, θέρμανση, υγεία ή εκπαίδευση. Σαν καλός κτηνοτρόφος το καθεστώς ξέρει πότε πρέπει να ταΐζει τα ζώα του και πότε όχι . Η εποχή των παχιών αγελάδων τελείωσε.

    Κανείς δεν μας χάρισε τίποτα και δεν πρέπει να χαρίσουμε τίποτα σε κανέναν. Να μην πληρώσουμε τίποτα, να πάρουμε πίσω όσα μας κλέβουν, να κάνουμε επανασυνδέσεις ρεύματος και νερού και να σπάσουμε τα εκδοτήρια των εισιτηρίων στα νοσοκομεία. Δεν είμαστε ζώα να μας ταΐζουν όποτε θέλουν και άμα δεν θέλουν να μας αφήνουν να πεθάνουμε. Να καταλάβουμε τις εφορίες. Να οργανωθούμε ανά γειτονιά, περιοχή ή πολυκατοικία και να περιφρουρήσουμε την ανυπακοή μας. Να δημιουργήσουμε κοινωνικά ιατρεία, λαϊκά συσσίτια και αγροτικές κολλεκτίβες. Να οργανώσουμε την επιβίωση μας.

    Να οργανώσουμε γενική απεργία διαρκείας.

    Να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε το σάπιο παρελθόν και να αρχίσουμε να χτίζουμε το μέλλον.

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΙΣΟΤΗΤΑ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προφυλαξε το μυαλο σου
    τα καναλια λενε ψεματα
    οι μεγαλυτεροι ψευτες:μεγκα,σκαι
    οι καθηγηταδες λενε ψεματα.
    οι μεγαλυτεροι ψευτες:στουρναρας,χαρδουβελης,χριστοδουλακης
    οι τραπεζιτες λενε ψεμματα.
    οι μεγαλυτεροι ψευτες:σαλλας,γεννηματας,προβοπουλος,κωστοπουλος.
    οι δημοσιογραφοι λενε ψεμματα.
    οι μεγαλυτεροι ψευτες:πρετεντερης,τρεμη,παπαδημητριου,κωνστας,κοσιωνη
    οι πολιτικοι λενε ψεμματα.
    τους μεγαλυτερους ψευτες ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κατσελη-μπαρουφακης-παναγιωτακοπουλος=πασοκοδολωμα για αριστερους χανους.
    λοβερδος-διαμαντοπουλου-ραγκουσης=πασοκοδολωμα για δεξιους χανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 20 Οκτ 2011 5:25:00 μ.μ.
    Ρε βλάκα με αυτήν την λογική τι θέλεις και ζείς . Βάλε το κεφάλί σου στασ σκατά να τελειώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 5:48
    πασοκοβλαχε,σας πηρανε χαμπαρι και σκουζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τσαντιστηκε ο 5:48 γιατι ξεσκεπαστηκε η πασοκοκαφριλα.
    ΞΙΔΙ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάθε μέρα αποδεικνύει το ΠΑΣΟΚ, πόσο ξεφτίλες προδότες, χουντικοί ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ είναι.
    Η χειρότερη χουντα που υπήρξε ποτέ.

    Νομίζουν ότι με το να κατεβάσουν τους κωλόμπατσους ντυμένους ώς κουκουλοφόρους, και να τα σπάνε όλα και να μας επιτίθενται θα καταφέρουν τίποτα ?
    Η οργή του κόσμου είναι πιο δυνατή από αυτά τα τσουτσέκια που μας κυβερνάνε. οργή Λαού, φωνή Θεού
    ( παραφράζοντας το λίγο ).

    Και τα ΚΩΛΟ κανάλια ακολουθούν τις εντολές του προδότη.
    Μέγκα και ΑΝΤ1 αλλά και ALPHA δεν διέκοψαν ΄καθόλου εκτός από κάποια μικρά έκτακτα. αίσχος. αλλά και οι ξεφτίλες στην ΕΡΤ απεργούν . αυτοί τον χαβά τους. όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι.

    Πρέπει να κατέβετε όλοι στην διαδήλωση.
    Μόλις γύρισα. αναγκαστικά μιας και χτύπησα στο πόδι και στην μέση
    ( ευτυχώς όχι σοβαρά ).

    Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτούς τους ξεφτίλες να τα καταστέψουν όλα. ΠΟΤΕ στην ιστορία δεν έχουν παρθεί σε καμία χώρα τέτοια μέτρα. και την ίδια στιγμή το έλειμα να μεγαλώνει, και οι κυβερνώντες και τα τσουτσέκια τους να χαίρονται όλο και περισσότερων προνομίων.

    Και σαν να μην έφτανε αυτό, μας κοροιδεύουν ΄κιόλας. η Βασούλα είπε ότι αναγκάζεται να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο για να σώσει την Ελλάδα. ο ΓΑΠ θέλει να σώσει την πατρίδα μας.... !!!

    Αρκετά με τους "σωτήρες". "διάβολοι του Θανάτου " θα έπρεπε να λέγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η ψηφος του πασοκομαλακα σκορπαει φτωχεια,πεινα,θανατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. +





    ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΟ "ΚΟΜΜΑΤΙ" - Ο ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ

    ΤΣΟΓΛΑΝΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ

    ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ

    ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΛΙ ??????

    ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ..


    +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ________________________________________

    η ψηφος του/της ΚΑΘΕ πασοκομαλακα σκορπαει φτωχεια, πεινα, θανατο...


    +

    ΠΑΣΟΚΕ...
    ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΟ "ΚΟΜΜΑΤΙ" - Ο ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ

    ΤΣΟΓΛΑΝΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ

    ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ

    ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΛΙ ??????

    ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ..
    Kourdistiri ...


    +
    _______________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση