GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι... ιερές μπίζνες του Ιερώνυμου με τον Εμίρη του Κατάρ!

Από το http://planet-greece.blogspot.com/ Στην... απίστευτη φωτογραφία , βλέπετε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με τον Εμίρη του Κατάρ, να συζ...

Από το http://planet-greece.blogspot.com/

Στην... απίστευτη φωτογραφία, βλέπετε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με τον Εμίρη του Κατάρ, να συζητούν. Τι δουλειά έχει ένα θρησκευτικός ηγέτης με έναν ζάμπλουτο επιχειρηματία; Διαβάστε στο planet-greece την αλήθεια μια ιστορίας, που αλλιώς ήθελαν να μας πουλήσουν...
Η εκκλησία δε βγάζει στο σφυρί τα ασημικά της, όπως κάποιοι έσπευσαν να προεξοφλήσουν. Απεναντίας, στις συζητήσεις με τον τον Εμίρη του αραβικού κράτους, Χαμάντ μπιν Καλίφα αλ Τάνι, ο Αρχιεπίσκοπος και οι υπόλοιποι "ιερείς" που τον πλαισιώνουν εξετάζουν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η εκκλησία σε από κοινού επενδύσεις να αποκομίσει κέρδη και να...
 βγει αλώβητη από την κρίση. Να σημειώσουμε ότι η συνάντηση έγινε μετά από πρωτοβουλία - πρόσκληση που ο ίδιος ο Εμίρης είχε απευθύνει προς τον Αρχιεπίσκοπο.
Στόχος λοιπόν, της πρώτης διερευνητικής επαφής, της εκκλησίας είναι να διαπιστώσει εάν και κατά πόσο θα μπορούσαν οι δύο πλευρές να εντοπίσουν πρόσφορο έδαφος κοινής συνενόησης ώστε να καταλήξουν σε από κοινού επενδύσεις.
Στόχος, όπως έχει πολλές φορές αναφέρει ο Ιερώνυμος, είναι αφενός να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και αφετέρου η συμβολή στην ανάπτυξη της χώρας, ειδικά στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε.
Πριν από 7 μήνες η Αρχιεπισκοπή προχώρησε στην ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας για τη διαχείριση της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας της με στόχο τα έσοδα να πηγαίνουν προς ενίσχυση των ιδρυμάτων και του υπόλοιπου προνοιακού της έργου.
Ενδεικτικά αναφέρεται το σχέδιο για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου επιφανείας 3.500 στρεμμάτων σε έκταση της Μονής Πεντέλης 25.000 στρεμμάτων.
Στην περιουσία της Εκκλησίας περιλαμβάνονται και πολυώροφα κτίρια ή συγκροτήματα γραφείων που τα μισθώνει σε ξενοδοχεία, υπουργεία, καταστήματα, γραφεία, πάρκινγκ, τουριστικές εγκαταστάσεις. Δεν λείπουν επίσης οι μεζονέτες σε περιοχές μεγάλης αντικειμενικής αξίας όπως η Κηφισιά και η Βουλιαγμένη.
Την τελευταία τριετία, ωστόσο, δεκάδες από τα παραπάνω ακίνητα της Εκκλησίας παραμένουν ξενοίκιαστα και τα έσοδα στο κεντρικό παγκάρι μειώνονται. Τα έσοδα από τα ενοίκια το 2010 ήταν 9.177.841 ευρώ ενώ τα προηγούμενα χρόνια ξεπερνούσαν τα 12,5 εκατ. Ενα από τα μεγαλύτερα ακίνητά της (7.000 τ.μ.) που παραμένει ξενοίκιαστο 5 χρόνια τώρα είναι στην οδό Μητροπόλεως 15, εκεί όπου στεγαζόταν έως το 2006 το υπουργείο Παιδείας και στο ταμείο της Εκκλησίας έμπαιναν 791.592 ευρώ τον χρόνο.
Στα σχέδιά της είναι επίσης η αξιοποίηση των 123 ακινήτων της που είναι δεσμευμένα από το Δημόσιο επί χρόνια. Η Εκκλησία δεν έχει αποζημιωθεί για τα ακίνητα αυτά, αλλά δεν μπορεί και να τα αξιοποιήσει.
Και για τον μεν Εμίρη το ζητούμενο είναι καθαρά το οικονομικό όφελος, για τη δε εκκλησία, προβάλεται η ανάγκη άντλησης εσόδων για την χρηματοδότηση του κοινοφελού της έργου, όπως τη διανομή συσιτίων! Κι ερωτούμε εμείς, με το... φτωχό μας το μυαλό, όοοοολα αυτά τα χρόνια, τα χρήματα που ειπράττατε από κεράκια, χορηγίες και δωρεές, τι τα κάνατε; Τι απέγιναν τε κέρδη από τον τεράστιο όγκο των μετοχών που κατέχετε; Από τα ενοίκια και τις επινοικιάσεις;
Δυστυχώς, όλοι αυτοί οι μαυροφορεμένοι με... τα ριχτά, έχουν μετατρέψει την εκκλησία μας σε απίστευτη μπίσνα, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη. Άλλωστε το Βατοπέδι είναι εξαιρετικά πρόσφατη ιστορία.
Εάν θέλετε κύριοι ο κόσμος να επιστρέψει πραγματικά πίσω στις εκκλησίες (γιατί την πίστη του δεν την έχει χάσει κι εσείς δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ομιλείτε εξ ονόματος της πίστης του κόσμου), επιστρέψτε στο δημόσιο ΟΛΕΣ τις εκτάσεις που με ανταλλαγές έχετε πάρει. Βγάλτε τα χρήματα από τα σεντούκια σας και χορηγείστε άτοκα δάνεια σε σκληρά δοκιμαζόμενους εργαζόμενους. Απαιτείστε να μην πληρώνεστε από τους Έλληνες φορολογούμενους, αφού έχετε το αυτοδιοίκητο. Επιτέλους, η συμπεριφορά σας αρμόζει περισσότερο σε "κερδοσκόπους με ράσα" δεν τον καταλαβαίνετε;

10 σχόλια

  1. Σε τηλεφωνική επικοινωνία Παπούλια Παπανδρέου είπε ο Παπούλιας στον Παπανδρέου : Την δουλεία θα την φτάσουμε μέχρι το τέλος μαζί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουστ εβραιοπαπαδαριό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κουραδόλάτρη, ΠΟΥΤΣΑ σε ταΐζουν ,
    με το μισθό σου την μανά σου θα γαμάω ,
    Την πούτσα μου θα τρως
    θα σε βλέπει και ο γιατρός .
    Φάε την ΨΩΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
    να σε λένε μπεσαλή και της μαμάς σου το μουνί .
    Φάε τα ΑΡΧΙΔΙΑ μου τα δυο
    και όλοι σε θα λένε,
    ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΕΣ ΡΕ ΠΟΥΤΑΝΙ?.
    Φάε εσύ τώρα πούτσα ΕΛΛΗΝΙΚΗ
    ΚΑΙ
    ΓΑΜΩ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ , ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΜΟΥΝΙ,
    και να πείς ευχαριστώ , ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥΤΣΟ ΕΛΛΛΗΝΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πασοκ

    Ακομα και στενοι συνεργατες του Γιωργου φιλοι του υπηρετες του και μελλη της φρουρας του αποστασιοποιουνται απο την πολιτικη Γιωργου

    ενω η μονη σταθερη αξια ειναι ο δρ Κουτσουκος που συγκεντρωνει την επιλογη της νεας γενιας αλλα και το μενος των διεφθαρμενων παλιων

    Ο Παπουλιας δεν επρεπε να φυγει απο την θεση του ειπε ο δρ Κουτσουκος

    εκτος και αν κινδυνευε η ζωη του...

    ευθυνες εχουν οι υπουργοι αμυνας και προστασιας πολτη που δεν προβλεψαν...

    Το οτι δεν εγιναν επεισοδεια απο τους εκπαιδευτικους στο Συνταγμα και η Διαμαντοπουλου "την εβγαλε καθαρη" οπφειλεται στην εκει παρουσια και στηριξη του δρ Κουτσουκου του μελλοντος αυτου του τοπου!

    Οι εκδηλωσεις των ακροδεξιων δεν πρεπει να φοβιζουν

    εκλογες Σεμπρμβρη 2012 για να ηρεμησουν ολοι

    Η κυβερνηση να κανει ανασχηματισμο να διωξει τους ανικανουν εδω και τωρα

    Νικος Πασοκ

    30 Οκτ 2011 1:05:00 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Ο κ. Παπανδρέου πρέπει, να προχωρήσει ταχύτατα σε ανασχηματισμό, διώχνοντας τους ανίκανους, δεξιόστροφους ή έχοντες “χουντικές ρίζες στα γραφεία των οποίων έχουν βρει καταφύγιο οι απανταχού της Ελλάδας δεξιοί, διεφθαρμένοι, αγύρτες, απατεώνες και σφουγγοκωλάριοι!
    Άργησε ο κ. Γ. Παπανδρέου να ξεπεράσει τις τρικλοποδιές των δεξιών Συμβούλων του, που ρημάζουν με τους παχυλούς μισθούς τους την εθνική οικονομία, και στερούν τον κ. Παπανδρέου από μια πραγματική “επαφή” με τους Έλληνες πολίτες, στρώνοντας έτσι τον δρόμο του κ. Σαμαρά με ροδοπέταλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗΠΩΣ Ο ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΙΚ.;


    ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να δω τι θα λέτε όταν στο τέλος ο ΓΑΠ θα πετύχει εκεί που απέτυχε η ιστορία !

    Πολλοί λένε ότι ο ΓΑΠ είναι ανίκανος, άχρηστος, συμφεροντολόγος κλπ. Ακούγεται επίσης ότι δεν είναι σοσιαλιστής, ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν είναι σοσιαλιστική, ότι θα αποτύχει, ότι θίγονται τα σοσιαλιστικά τους αντανα κλα στικά κλπ.

    Η αλήθεια είναι ότι η επιτυχία του ΓΑΠ είναι απίστευτη και άφταστη.

    Είναι από τους πιο ικανούς πολιτικούς του κόσμου, και είναι πραγματικός διανοητής και ουσιαστικός ιδεολόγος, και δικαίως είναι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Γιατί, εκεί που απέτυχαν πολιτικοί, ηγέτες, αγωνιστές, συνδικάτα, λαοί, υπερδυνάμεις, συστήματα και φιλόσοφοι, πέτυχε αυτός:

    Μέσα σε πολύ λίγα χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί η σοσιαλιστική μετάβαση της Ελλάδας και θα είμαστε έτοιμοι για τον κομμουνισμό, αφού
    δεν θα υπάρχουν πια ιδιώτες και ελεύθερη οικονομία
    δεν θα υπάρχει πια καμια εθνική κυριαρχία
    και το ΚΚΕ θα είναι κόμμα εξουσίας!!

    Συγχαρητήρια Πρόεδρε!



    ο Κακαουνάκης εκ του Τάφου +
    σε περιμένουμε Πρόεδρε

    Φέρε και αυτό τον Πρόεδρα Παπούα &
    τον Μητσοτάκη, το Επίτημο $$$$$ Πρόεδρο του ΠΑΣΑΟΚ σου...επιτέλους !

    Τον ψάχνει ο μπαμπά σου __________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oh! my MERKEL !!

    Archbishop wearing WHITE clothes!
    Maybe is so hot there now!!!

    My Merkel bless him, anyway . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια ζωή αντίδραση στην πρόοδο η Δεξιά, εξάλλου γι αυτό την ονομάζαμε πάντα και αντδραστικό κόμμα όποιο την αντιπροσώπευε. Έτσι και τώρα. Ζητά εκλογές ο άσχετος και κοντά του πάνε και κάποιοι ανεγκέφαλοι Πασόκοι! Η ηλιθιότητα καμια φορά ψωλιάζει και σε υποτιθέμενα έξυπνα κεφάλια.
    Προχώρα πρόεδρε και θέριζε τα καθάρματα που έχουν φωλιάσει και λουφάζουν σε υψηλούς υπηρεσιακούς θώκους και μας κάνπουν τη ζωή δύσκολη. Μόνο μην αργείς γιατί θα σε θάψουν και μαζί σου και μας.


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΑΜΗΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΕΓΚΑΘΕΤΟ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗ ΤΣΙΡΑΚΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΤΟΥΣ..OTΑΝ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. KKE και Παπαρηγα δαγκωτο ΤΩΡΑ Κρεμαλες για ολα τα λαμογια ΚΑΙ αν δεν κανει και το ΚΚΕ τιποτε απο οσα λεει ΔΕΥΤΕΡΗ ευκαιρεια δεν θαχει ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση