GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευθύνες Δημοσιογράφων...

Γράφει ο Στέλιος Ορφανουδάκης Πριν σχεδόν ένα χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου δημοσιεύτηκε μια επιστολή μου στα ΝΕΑ για τις ευθύνες των πολιτικών...

Γράφει ο Στέλιος Ορφανουδάκης

Πριν σχεδόν ένα χρόνο
στις 5 Δεκεμβρίου δημοσιεύτηκε μια επιστολή μου στα ΝΕΑ για τις ευθύνες των πολιτικών. Τώρα μετά απο ένα χρόνο βλέποντας και ακούγοντας ειδήσεις στα κανάλια στα ραδιόφωνα και διαβάζοντας τις εφημερίδες διαπίστωσα οτι οι ευθύνες και των δημοσιογράφων, που η χώρα μας έχει οδηγήθει στα όρια της κατάρρευσης, είναι εξίσου μεγάλες με αυτές των πολιτικών.
Μπορούμε να πούμε μάλιστα,οτι ευθύνες τους είναι μεγαλύτερες αφού...
 έχουν βοηθήσει ώστε οι πολιτικοί να έχουν απαξιωθεί. Στα "παράθυρα" μάλιστα αντιμετωπίζονται ανάλογα.
Το πόσο μεγάλη είναι η ζημιά που κάνετε κύριοι δημοσιογράφοι στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης θα το καταλάβετε αρκεί με ελεύθερη σκέψη σαν τηλεθεατές να παρακολουθήσετε σε βίντεο τις δικές σας ειδήσεις. Θα διαπιστώσετε τότε και μόνοι σας μια ενορχηστρωμένη καταστροφολογία και ένα ασυκράτητο λαϊκισμό στα σχόλια με τα οποία επενδύετε τα επώδυνα μέτρα συμμετέχοντας δήθεν στην αγωνία του λαού που πράγματι υποφέρει.
Τι λέτε λοιπόν τώρα;Είναι σωστό να βομβαρδίζετε ένα λαβωμένο λαό με σχόλια δήθεν συμπαράστασης σκαλίζοντας ουσιαστικά τις πληγές τους;
Είναι σωστό να κινδυνολογείτε,ενώ βρίσκεται η χώρα σε συνθήκες πολέμου,οτι τα μέτρα δεν οδηγούν πουθενά και να στερείτε απο τον κόσμο το πολιτιμότερο αγαθό που είναι η ελπίδα αλλά και το κουράγιο να κάνει θυσίες αφού πιστεύει οτι όλα πάνε χαμένα.
Πρέπει να συνηδειτοποιήσετε οτι η ζημιά που κάνετε αυτή την περίοδο που η χώρα έχει φτάσει στην ώρα μηδέν είναι πολύ μεγάλη και για αύτο πρέπει να αλλάξετε τακτική γιατί τελικά θα απαξιωθείτε και εσείς οπώς οι πολιτικοί.
Ο λαός θέλει ενημέρωση σοβαρή,επίκαιρη και αντικειμενική με σχόλια όπως αυτά που γίνονται σε συνθήκες πολέμου εμψυχώνοντας,ανεβάζοντας το ηθικό του και δίνοντας συχγρόνως ελπίδα οτι οι θυσίες του δεν θα πάνε χαμένες.
Τώρα λίγα επί της ουσίας.Η κ.Λαγκάρντ επικεφαλής του ΔΝΤ μας ζητά για τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου εφαρμογή εφαρμογή εφαρμογή.Η απάντηση η δική μας πρέπει να είναι συναίνεση και συνεργασία τουλάχιστον της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί δεν γίνεται εφαρμογή δισβάστακτων και επώδυνων μέτρων όταν την αντιμάχονται σύσσωμη η αντιπολίτευση με τις συντεχνιακές ομάδες που επηρεάζει,όταν μάλιστα σε αυτές προστεθούν και οι βολεμένοι του ΠΑΣΟΚ. Για αύτο βλέπουμε να καθυστερεί η εφαρμογή των μέτρων η οποία οφείλεται και στην κυβέρνηση, να μην επιτυγχάνονται οι στόχοι να απαιτούνται νέα μέτρα ο κόσμος να έχει εξαντλησει τα όρια αντοχής του και η χώρα να έχει φτάσει στα όρια της κατάρρευσης.
Απαιτείται αυτή την ώρα λοιπόν συναίνεση-συνεργασία με κίνητρο μόνο την σωτηρία της χώρας και όχι να προτείνουμε κ.Πρετεντέρη ως μόνη διέξοδο τις εκλογές που επιφυλάσσουν εκπλήξεις και ακυβερνησία.Συστήσετε λοιπόν κ.κ.μεγαλοδημοσιογράφοι στον κ.Σαμαρά να συνεργαστεί με τον κ.Παπανδρέου για να σωθεί η χώρα. Ήδη το έχουν κάνει ο κ.Παπαχελάς Διευθυντής της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και ο κ.Καψής Διευθυντής των ΝΕΩΝ όταν με τον τρόπο του συνιστά συναγερμό. Εσείς αντίθετα καλλιεργείτε στον κ.Σαμαρά την ελπίδα οτι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και μάλιστα με αυτοδυναμία όταν στις δημοσκοπήσεις πέρνει 22% ποσοστό που περιορίζεται κάτω απο το σκληρό πυρήνα των οπαδών της Ν.Δ.
Με αυτό τον τρόπο κάνετε ζημιά στη Ν.Δ. αλλά κυρίως στη χώρα γιατί μπορεί τελικά να οδηγηθεί σε εκλογές που θα είναι η ολική καταστροφή της. Το χειρότερο όμως απο όλα είναι οτι το κινητρό σας δεν είναι σαφές.
Αλλάξτε λοιπόν τακτική. Και αν τελικά δεν μπορείτε να ξεφύγετε απο τα τετριμμένα τότε αφήσετε το λαό μόνο του και αυτός θα ενεργοποιήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης θα σκεφτεί θα το ταυτίσει με τη σωτηρία της χώρας και με μπούσουλα την ευρηματικότητα και το φιλότιμο του ίσως βρεί το δρόμο για να την σώσει. Τελειώνοντας θα επικαλεστώ ένα μεταφυσικό αξίωμα του συγγραφέα ΚΟΕΛΙΟ που λέει οτι "Εάν κανείς θέλει κάτι πάρα πολύ μπορεί το Σύμπαν να συνομωτήσει και να το αποκτήσει". Θα μπορούσε λοιπόν και ο λαός να θελήσει πολύ να σώσει την χώρα ώστε το Σύμπαν να συνομωτήσει για να γίνει το θαύμα γιατί πλέον μόνο περί θαύματος πρόκεται.Εμείς προς το παρόν έχουμε καταφέρει να συνομωτήσει το Σύμπαν εκτός και εντός Ελλάδος για να πτωχεύσει η χώρα μας. Στο χέρι μας έναι να αλλάξουμε αυτό το κλίμα. Πρέπει όμως να μας γίνει συνείδηση οτι για να αλλάξουμε το κλίμα χρειάζεται συχρόνως να αλλάξουμε νοοτροπία και να απαλλαγούμε απο το κυρίαρχο εγώ μας όλοι αλλά κυρίως οι πολιτικοί, δικαστικοί, δημοσιογράφοι, καναλάρχες, μεγαλοβιομήχανοι, μεγαλοεπειχηρηματίες, μεγαλοέμποροι, εργατοπατέρες, και γενικά όλο το διαπλεκόμενο σύστημα που εκμαύλισε ένα περήφανο λαό και οδήγησε μια όμορφη χώρα στην πτώχευση και την απαξίωση.
Ντροπή σε όλους μας που οδηγήσαμε την χώρα μας σε αυτή την κατάσταση και είναι μεγαλύτερη η ντροπή που νομίζαμε τώρα οτι είμαστε πραγματικά ελεύθεροι.
Πρέπει λοιπόν να υπάρξει συστράτευση όλων μας για να υπάρξουμε ως κράτος ελεύθερο όταν η Ευρώπη αλλά και ο κόσμος ολόκληρος οδηγηθεί αναγκαστικά σε θετικές πολιτικές εξελίξεις με κοινωνικό αντίκρισμα.
Αυτές οι εξελίξεις δεν θα αργήσουν γιατί το ισχύον σύστημα των αγορών "ΚΑΖΙΝΟ" θα ανατραπεί απο μόνο του επειδή με τις αλλεπάλληλες κρίσεις που δημιουργεί λόγω της δομής του δεν έχει μέλλον.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν η χώρα μας να έχει μέλλον για να ζήσουμε αυτές τις εξελίξεις.
Στέλιος Ορφανουδάκης
ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

11 σχόλια

  1. Ένα όραμα που έσβησε .
    Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , θα έλυνε δια παντός το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος για τους Έλληνες .
    Με τους Ρώσικους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα διέσχιζαν την Ελλάδα και με την ενοικίαση των λιμανιών μας στην Κίνα οι Έλληνες θα είχαν μόνιμο και αυξανόμενο εισόδημα .
    Σκέφτηκε ο Κώστας Καραμανλής σαν πραγματικός Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του :
    Ο Έλληνας δεν παράγει τίποτα , δεν έχει βιομηχανίες , έχει υποτυπώδεις γεωργία και κτηνοτροφία όλα τα εισάγει και με μαθηματική ακρίβεια θα τον πτωχεύσουν οι Εβραιοαμερικάνοι αρχήτοκογλύφοι δανειστές μας με κάποιον Εφιάλτη που θα βρουν , για να τον πάνε στο Δ .Ν Τ. και να δημεύσουν την Ελλάδα μαζί και τους Έλληνες με μισθούς και συντάξεις πείνας όπως στην Λατινική Αμερική , στα Σκόπια και στην Βουλγαρία και έκανε συμφωνίες με την Ρωσία και την Κίνα για πετρέλαια , αγωγούς πετρελαίων , αγωγούς φυσικού αερίου , λιμάνια , που ο Έλληνας θα ζει πλουσιοπάροχα για πάντα και χωρίς άλλα δάνεια .
    Αυτό ήταν το όραμα του Κώστα Καραμανλή ,άλλα δυστυχώς βρέθηκε αντίθετος στις ξένες εχθρικές δυνάμεις κατά τα άλλα φίλους μας ο Δούρειος ίππος , o Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Επείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Ελληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων αρχήτοκογλύφων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 2046 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ .ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ . ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. AΦΟΥ KAI ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΣΙΑΜΑΙΟΙ. ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΚΑΤΩΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΒΑΘΙΑΣ.ΠΕΡΙΛΑΝΒΑΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΚΑΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ .ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ. ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε φίλε μπας και σε πληρώνει ο ΓΑΠ;
    Κανένας δεν αντιλέγει ότι η δημοσιορουφιάνοι κάνουν κακό, όμως εσύ γιατί διαμαρτύρεσαι; Καταλαβαίνω ότι δεν σου αρέσει που το δημοσιορουφιανικό σύστημα δεν συντρέχει και δεν υποστηρίζει πλέον το συμμορία ΠΑΣΟΚ. Τι να κάνουν όμως; Ψάχνουν και αυτοί τρόπο να επιβιώσουν; Τώρα που το ΠΑΣΟΚαγφεντικό τους βυθίζεται τα ποντίκαι το εγκαταλείπουν! Get used to it πασοκοπροδότη κλέφτη! (Στα αγγλικά μπας και είσαι και εσύ του Harvard!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ
    ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΞΕΡΟΛΕΣ.
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΟΠΤΟΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ, ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΠΑΛΙΑ ΒΙΝΤΕΟ , ΠΑΡΟΤΡΥΝΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οι χειροτεροι δημοσιογραφοι,οι δημοσιογραφοι του αστακου και της συναγριδας που τρωγοντας και πινοντας με στελεχη του πασοκ βγαζοντας δελτιο τυπου του πασοκ στο καναλι τους
    ειναι του μεγκα.
    μεγαλυτερη δημοσιογραφικη χουντα απο αυτη της μη ανακοινωσεις του μεσοπροθεσμου προγραμματος ,το τι ειναι αυτο,δεν εχει ξαναγινει.
    εδω θα μου πειτε ουτε οι βουλευτες δεν γνωριζαν,αλλα οι δημοσιογραφοι οφειλαν να ρωτησουν.αισχος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε..μπάς και τουs είπαν ότι αν το γυρίσουμε στη δραχμή θα τους κατάσχουν τις καταθέσεις που διατηρούν στο εξωτερικό?
    και ειναι μεσα σ'αυτους ολοι οι διατελέσαντες και οι κρατικοδιαιτοι επιχειρηματίες
    τώρα άρχισαν να σμπρώχνουν το σημίτη,φοβούμενοι ότι αυτοι δεν θα τα καταφέρουν και στο τέλος τα λεφτάκια τους θα κατασχεθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οργισμένη διάψευση από το Μαξίμου για τις φήμες περί βαριάς κατάθλιψης –
    Aπώλειας επαφής του πρωθυπουργού για 30 ώρες.
    ------------------------------------
    Οι άθλιες φήμες που κυκλοφόρησαν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά όπως ενημερωθήκαμε και στην Ευρώπη από αυτούς που θέλουν πτώχευση της Ελλάδας, διαψεύσθηκαν με δυναμικό τρόπο από το Μαξίμου: “Είναι για τα σκουπίδια”, ήταν η έκφραση.

    Σύμφωνα λοιπόν με τις αθλιότητες, ο πρωθυπουργός εμφανιζόταν να είχε πέσει σε βαριά κατάθλιψη για πάνω από ένα εικοσιτετράωρο, έχοντας μάλιστα παντελή απώλεια επαφής με το περιβάλλον για μεγάλα διαστήματα!

    Σύμφωνα με τις ίδιες φήμες, χρειάστηκαν οι απελπισμένες προσπάθειες του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος για να συνέλθει.

    Σε e-mail τύπου “τορναδόρου” που κυκλοφόρησε μάλιστα, τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν του τύπου “Σύνελθε, θα μας καταστρέψεις αν καταρρεύσεις τώρα”.

    Στο εξωτερικό, τα ίδια χαλκεία τον εμφάνιζαν ως “βαρύτατα κουρασμένο”, χαρακτηρισμός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι εκπορεύετο από καραμανλικά κέντρα, ως αντεκδίκηση.

    Στο “Ολυμπία” πάντως, η πληροφορία ήλθε από Παπανδρεϊκό παραδοσιακό Πασόκο με την προφανή σκοπιμότητα να “τσιμπήσουμε” και να το δημοσιεύσουμε ως είδηση την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός βρισκόταν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος !
    Θα μας είχαν δέσει δηλαδή σε δευτερόλεπτα !

    Ευτυχώς καταλάβαμε την παγίδα και δεν αναμεταδώσαμε ως είδηση αυτό το εξόφθαλμο ψέμμα. Αν είναι δυνατόν, ο πρωθυπουργός της χώρας να μην έχει επαφή με το περιβάλλον !

    Μπορεί να διαφωνούμε με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, να αντιπολιτευόμαστε σκληρά τον πρωθυπουργό, αλλά ουδέποτε θα ισχυριζόμασταν ότι ο δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης πασχει από έλλειψη επαφής με το περιβάλλον.

    Άλλωστε είναι ο μόνος ηγέτης των τελευταίων ετών που ασχολείται με περιβαλλοντικά σπορ, όπως η κωπηλασία, η ποδηλασία και η πράσινη ανάπτυξη. Συνεχής επαφή με το περιβάλλον δηλαδή.

    Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 5, 2011
    Γράφει η Τρολυμπία

    - ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ
    ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΠΙΡΜΠΙΛΟ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΦΗ.
    ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΡΗΤΩΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ.

    ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΠΑΙΝΤΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ____________________________________
    Θεοδωράκης-Πρωταγωνιστές:
    Αν ζούσε ο Γκέμπελς και έβλεπε την εκπομπή, πιστεύω θα είχε δακρύσει !!


    Η προ-χθεσινή εκπομπή του Θεοδωράκη "Πρωταγωνιστές", ήταν απόλαυση προπαγάνδας.

    Με μοντάζ αλα videoclip, με σκόρπιες ατάκες των συνεντευξιαζόμενων και γρήγορη εναλλαγή για να εντυπώνονται μάλλον στο ασυνείδητο πιο εύκολα, κατέληξε στο μέγιστο συμπέρασμα στα τελευταία 5λεπτά της εκπομπής ότι η καλύτερη λύση για τη χώρα είναι η συγκυβέρνηση, με τουλάχιστον 3 υπουργούς του Πασόκ, και οτι αυτό θέλει το 50% των Ελλήνων !!

    Αυτή ήταν η τελευταία ατάκα του στην εκπομπή και αμέσως μετα καλυνήχτησε και έπεσαν τίτλοι τέλους!!

    Πιστεύω ότι αξίζει μια αναφορά γιατί αν ζούσε ο Γκέμπελς και
    το έβλεπε, πιστεύω θα είχε
    δακρύσει !!______________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση