GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Kόβονται τα τηλέφωνα...

Από το  telecomnews.gr Δεν αναμένουν πια στο… ακουστικό τους, το κλείνουν και κόβουν και τη σύνδεση όλο και περισσότεροι Έλληνες για να ε...

Από το telecomnews.gr

Δεν αναμένουν πια στο… ακουστικό τους, το κλείνουν και κόβουν και τη σύνδεση όλο και περισσότεροι Έλληνες για να εξοικονομήσουν χρήματα. Σε σταθερό, πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ακόμη και στο κινητό πέφτει μαχαίρι, γλιτώνοντας έστω και τα χρήματα από το πάγιο των 20 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με στοιχεία των εταιρειών σταθερής τηλεφωνίας στο 8μηνο έχουν κοπεί πάνω από 90.000 γραμμές όταν πέρυσι την ίδια περίοδο οι αποσυνδέσεις ήταν περίπου 28.000. Αυτοί δε, οι συνδρομητές δεν κόβουν τον ΟΤΕ για να...
πάνε σε εναλλακτικό δίκτυο και να πληρώνουν λιγότερα, αλλά σταματούν να έχουν σταθερό στο σπίτι. Είναι δε, και πελάτες άλλων εναλλακτικών παρόχων. Οι εκτιμήσεις των στελεχών της αγοράς κάνουν λόγο για 120.000 και πλέον, χαμένες συνδέσεις από την αγορά για το 2011 όταν πέρυσι, σε όλη τη διάρκεια του έτους, είχαν κοπεί 45.000 σταθερά τηλέφωνα. Αντίστοιχα, αυξάνονται και οι επισφάλειες…
Από τα στοιχεία του κλάδου προκύπτει ότι 1 στους 4 πελάτες στη σταθερή τηλεφωνία κόβει τη σύνδεση είτε λόγω μετακόμισης σε άλλη πόλη ή και άλλη χώρα, είτε γιατί πια επικοινωνεί μόνο με το κινητό. Στην περίπτωση των επιχειρήσεων καταγράφονται ουκ ολίγες αποσυνδέσεις λόγω λουκέτων.
Την ίδια στιγμή, «φρενάρουν» και οι ρυθμοί διείσδυσης των ευρυζωνικών συνδέσεων. Από τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι εταιρείες προκύπτει ότι οι νέες γραμμές είναι κατά 40% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, ενώ έχει τριπλασιαστεί ο ρυθμός ακυρώσεων γραμμών DSL, κρίνοντας ότι και η πρόσβαση στο Internet είναι πολυτέλεια όταν τα χρήματα δεν επαρκούν. Στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 έγιναν μόλις 67.000 νέες συνδέσεις, όταν ένα τρίμηνο πριν είχαν περάσει στα εναλλακτικά δίκτυα περί τις 75.000 γραμμές, σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς. Πρόκειται κυρίως για συνδρομητές που αποφάσισαν να «αφήσουν» τον ΟΤΕ λόγω των χαμηλότερων τιμών που προσφέρουν οι ανταγωνιστές του, αν και πλέον υπάρχει μία σημαντική μερίδα καταναλωτών που μετακινείται από έναν εναλλακτικό πάροχο σε άλλον.
Πλέον, οι εναλλακτικοί πάροχοι εκτιμούν ότι θα κλείσουν την εφετινή χρονιά με συνολικά 250.000-270.000 νέους πελάτες όταν το 2010 είχαν εγγράψει στα δίκτυά τους πάνω από 400.000 νέες γραμμές.
Στην δε, κινητή αυτό που καταγράφεται άμεσα είναι η μείωση των εταιρικών συνδέσεων, εξαιτίας απολύσεων από τις επιχειρήσεις. Ο κλάδος, που το 2010 είδε την συνδρομητική του βάση να περιορίζεται αισθητά (-24% ή 5 εκατ. πελάτες λιγότεροι) λόγω της ταυτοποίησης των καρτοκινητών συνδέσεων, βιώνει και εφέτος μείωση τόσο της χρήσης των υπηρεσιών φωνής, όσο και των πελατών του. Σύμφωνα με την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, η συνεχιζόμενη μείωση του αριθμού των συνδρομητών και μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης δείχνει ότι και η οικονομική κρίση έχει συνεισφέρει στην κατάσταση αυτή.
Ο κύκλος εργασιών του κλάδου από υπηρεσίες μειώθηκε κατά 16,1% το 2010, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 η πτώση έφτασε το 21,2%, ενώ τα έσοδα έχουν μειωθεί σχεδόν στα 3 εκατ. ευρώ, επίπεδα κάτω από αυτά του 2003.

12 σχόλια

  1. ειμαστε το 45% του ελληνικου λαου,οι εξυπνοτεροι και οι καλυτεροι,για να μην αναφερω οι πλουσιοτεροι...

    εσεις οι υπολοιποι,δεν χρειαζετε να φλυαρειτε στα τηλεφωνα...
    ποτε δουλευετε ρεμαλια;
    ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασόκοι παραιτηθείτε!

    Παραιτηθείτε να κυβερνήσουν αυτοί πήρανε τα αποθεματικά των ταμείων και αφού τα κάμανε ομόλογα και τα βουτήξανε στο αίμα, το αίμα των ασφαλισμένων, τα βγάλανε βόλτα σε πισίνες με καρχαρίες, και έγινε το έλα να δεις, δώσμου και μένα μπάρμπα! Κι όταν τα γυρίσανε στα ταμεία αλουνού του έλειπε το χέρι, αλουνού το πόδι, αλουνού του είχαν ανοίξει την κοιλιά και κρατούσε τ’ άντερα του στα χέρια.
    Παραιτηθείτε να έρθουν αυτοί που για τίνος το συμφέρον τα είχανε κατεβάσει σε ένα καλόγερο και ο αθεόφοβος μια ολόκληρη κυβέρνηση, μόνος του; την γλύκαινε και τον γλυκαίνανε, την τάιζε και τον τάιζαν, τους έδινε και του δίνανε, μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ.
    Παραιτηθείτε να κυβερνήσουν αυτοί που όταν καιγότανε ολόκληρη η Ελλάδα, και για όνομα του Θεού καήκανε ζωντανοί σχεδόν εβδομήντα άνθρωποι ο πρωθυπουργός Καραμανλής δήλωσε από τηλεοράσεως ότι έβλεπε τα τεκταινόμενα από την τηλεόραση του σπιτιού του στην Ραφήνα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που στο όνομα της τυφλής παράλογης κομματικής εκδίκησης με την ασυνάρτητη < απογραφή > τους ρίξανε την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας στον βαθύτερο λάκκο με σκατά που έγινε ποτέ για μια χώρα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που κρύβανε το οικονομικό έλλειμμα της χώρας για να μην φανούν, για να μην ψάξει κάποιος που πήγανε τόσα δισεκατομμύρια ευρώ και με την τελική πρόθεση να το φορτώσουν σε άλλη κυβέρνηση και αυτή να βγάλει κυριολεκτικά το φίδι από την τρύπα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που στις πρώτες νομοθετικές πράξεις τους μετά τις εκλογές του 2004 ήταν να καταργήσουν τον ΣΔΟΕ, δίνοντας έτσι το σύνθημα στην αγορά, στην ραχοκοκαλιά της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής στους μικρομεσαίους να κλέβουν τον ΦΠΑ, να μην κόβουν αποδείξεις να ρημάξουν τα κάθε είδους ταμεία.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί οι ικανότατοι που το χρέος της Ελλάδας από 150 δις το πήγανε στα 330 έτσι για να μπορούν να κάνουν μεγάλες μπίζνες ; και κομματικά ρουσφέτια.Παραιτηθείτε το απαιτεί ο κύριος Καρατζαφέρης, αυτός που επί πρωθυπουργίας Μπουχέσα δήλωσε έξω από το μέγαρο Μαξίμου ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στο Πασόκ να κυβερνήσει
    Παραιτηθείτε γιατί το φωνάζει όλη η Αριστερά δηλαδή οι Αριστεροδεξιούληδες, δεν μπορούν οι άνθρωποι να σας βλέπουν να κυβερνάτε, το καταλαβαίνετε ή είσαστε χαζοί; Δεν μπορούν να κάνουν τους διορισμούς που θέλουν! Τις δουλειές που θέλουν!Τους θυμάστε στην Βουλή πόσες και πόσες φορές με ερωτήσεις απαιτούσαν να προσληφθούν στο Δημόσιο μόνιμοι υπάλληλοι όλοι όσοι δούλευαν με STAGE;
    Παραιτηθείτε, το απαιτεί ο κύριος Συνταγματλόγος που καθιέρωσε- έντυσε με το κύρος του τις προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω της προσωπικής συνέντευξης για να μπορούν να ορμήσουν ανεμπόδιστα τα στίφη από Δεξιά και Αριστερά, σε αυτό το από τότε πτωχευμένο Ελληνικό Δημόσιο, όμως αυτός εκεί ακλόνητος στο κομματικό καθήκον του
    Παραιτηθείτε γιατί σύσσωμη η Αντιπολίτευση δεν ασχολείται με το ποιος δημιούργησε το χρέος και το έλλειμμα αλλά με αυτούς που προσπαθούνε μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες να σώσουν την ΕλλάδαΠαραιτηθείτε για χάρη εκείνων που ζουν χλιδάτη ζωή στο εξωτερικό φυγαδευμένοι από την τότε Δεξιά κυβέρνηση προκειμένου να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και αν χρειαστεί να πούνε και ένα καλό λόγο για την Συμπέρασμα, Πασόκοι, αν για όλα αυτά πρέπει να παραδώσετε την κυβέρνηση στην Δεξιά, στους Αριστεροδεξιούληδες και στις Παραφυάδες της κάντε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ________________________________________

    η ψηφος του/της ΚΑΘΕ πασοκομαλακα σκορπαει φτωχεια, πεινα, θανατο...


    +

    ΠΑΣΟΚΕ...
    ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΟ "ΚΟΜΜΑΤΙ" - Ο ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ

    ΤΣΟΓΛΑΝΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ

    ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ

    ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΛΙ ??????

    ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ..
    Kourdistiri ...


    +
    _______________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχεις προβλημα με τα ΑΜΕΑ (ατομα με ειδικες αναγκες)?
    με ρωτησε καποιος "φιλος" πασοκοσκυλο..
    Καθολου ,του κανω..
    Ε! τοτε μου λεει γιατι αποκαλεις το "κ.παπανδρεου" (ετσι ακριβως τον ειπε), ηλιθιο βλακογιοργο και διανοητικα αναπηρο?..
    Δεν ειναι και αυτος ΑΜΕΑ??
    Ευστοχος ο "φιλος"..Προς στιγμη με κολλησε στο τοιχο..

    Λοιπον φιλε του κανω:
    Η περιπτωση του ηλιθιου βλακογιοργο ειναι διαφορετικη . Γιατι το συγκεκριμενο ΑΜΕΑ ,κανει τον πρωθυπουργο..
    Γιατι υπογραφει και αυτο που υπογραφει ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΝΑ.
    Γιατι το εκμεταλλευονται καποιες συμμοριες και το βαζουν και υπογραφει ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ..
    Γιατι το ηλιθιο βλακογιοργο το βρηκαν ηλιθιο και του δινουν και διαβαζει "χαρτακια" που δεν καταλαβαινει τι λενε..
    Γιατι αυτο το ηλιθιο του ειπαν να υπογραψει το ..."μνημονιο"!!!!
    Ειχες εσυ ρε, αντε τωρα του κανω να μην σε βρισω ,ειχες ξαναακουσει εσυ τετοια λεξη πριν??
    "Μνημονιο"!! ακους εκει..
    Την υποδουλωση την ονομασαν .."μνημονιο"
    την κατοχη την ονομασαν "μνημονιο..!!
    Και το ηλιθιο βλακοπραμμα το καθυστερημενο βλακογιοργο το υπεγραψε..
    Ηξερε τι υπεγραφε??
    Πιστευεις οτι ηξερε τι υπεγραφε??

    ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ του κανω..
    Στο διαολο με τα πασοκοσκυλα.. Ξεπαστρεμμα θελουν αυτα τα σκυλια..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά κανουν και κοβουν τα τηλεφωνα του ΟΤΕ,

    ο ΟΤΕ ιδιωτικοποιήθηκε για να γίνει ανταγωνιστικός, φτηνός και τίμιος!

    Ελα ομως που ουτε φτηνός εγινε ουτε έντιμος,

    οι αγοραστές του αφού εδιωξαν με εθελουσιες εξόδους το μισό προσωπικό και το φόρτωσαν στο ΙΚΑ, σήμερα πωλούν πανακριβες υπηρεσίες και κυριολεκτικά αφησαν την τύχη του ΟΤΕ στα συνδικαλιστικά τσογλάνια που απο το παράθυρο διορίστηκαν την εποχή του Μούτσιου, επι Μητσοτάκη.

    Γεμάτος ο ΟΤΕ παχυλά αμοιβόμενους διαυθυντάδες, τσογλανακια με γαλάζια πουκάμισα, περιμένουν ποτε να βγεί ο Σαμαράς,

    να δικαιωθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΟΤΕ είναι ακριβός και μη ανατγωνιστικός.

    Τον χρησιμοποιησαν ολες οι κυβερνήσεις για αρμεγμα, διόριζαν κομματόσκυλα, και στο τέλος τον ξεπούλησαν.

    Ο ΟΤΕ είχε την τύχη της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σοβαρές και αποτελεσματικές αποφάσεις ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση για την κρίση χρέους. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πηγαίνει στη σύνοδο κορυφής του σαββατοκύριακου «με τη μέγιστη δυνατή αξιοπιστία, αλλά και προετοιμασία» και άφησε να εννοηθεί ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει το κούρεμα του ελληνικού χρέους.
    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=319485

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αριστερουδια μου
    απο τα ζαβα ξαδερφια σας τα πασοκια θα το βρειτε....
    μολις σας ξεπαστρεψουν,θα αναλαβουμε εμεις...

    η δεξια δεν εκανε εκτελεσεις,
    οπως πολυ καλα θυμοσαστε....


    χααχαααααχαααα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ________________________________________

    η ψηφος του/της ΚΑΘΕ πασοκομαλακα σκορπαει φτωχεια, πεινα, θανατο...


    +

    ΠΑΣΟΚΕ...
    ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΟ "ΚΟΜΜΑΤΙ" - Ο ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ

    ΤΣΟΓΛΑΝΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ

    ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ

    ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΛΙ ??????

    ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ..

    Η Kourdistiri είπε...με την
    οικογενειακή σύφιλη..


    +
    _______________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ποτε δουλευετε ρεμαλια;

    Την ώρα που εσύ τον παίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΙ ΟΤΕΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΓΙΟ ΜΟΝΟ 25 €.


    ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΦΘΗΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΗΘΕΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με 35 δις έλλειμμα (ήτοι 15,4 του ΑΕΠ), 54 δις πρωτογενείς δαπάνες και δημόσιο χρέος 300 δις, το 2009, όχι θα καταρρεύσει η χώρα, όχι θα βγει από τη ζώνη του ευρώ, όχι θα γυρίσει στη δραχμή, αλλά στα τάλαντα (τάρταρα) θα γυρίσει…

    Γα... το μπουχέσα της Ραφήνας σας, γ..ώ, και το Σαχλαμαρά μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση