GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

La Croix: Αντίθετα με Σόκρατες, Θαπατέρο, ο Παπανδρέου κρατάει ακόμα...

Από το tvxs.gr « Απέναντι στην κρίση οι ηγέτες βρίσκονται σε αναταραχή » είναι ο τίτλος δημοσιεύματος που φιλοξενεί η εφημερίδα La Croix ...

Από το tvxs.gr

«Απέναντι στην κρίση οι ηγέτες βρίσκονται σε αναταραχή» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος που φιλοξενεί η εφημερίδα La Croix και το οποίο παραθέτει σειρά ηγετών που έπεσαν ή διαφαίνεται η πτώση τους υπό το βάρος της κρίσης. Ο Σόκρατες στην Πορτογαλλία, ο Βrian Cowen στην Ιρλανδία και ο Θαπατέρο που ανακοίνωσε ήδη την εξοδό του, είναι οι ηγέτες που μνημονεύονται. Ανάμεσα σε αυτούς μνημονεύεται και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, όμως, όπως επισημαίνεται «κρατάει ακόμα».
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατάφερε μέχρι στιγμής αμέσως μετά την εκλογική του νίκη πριν δύο χρόνια να περάσει την καταιγίδα που...
ξέσπασε στα δημοσιονομικά και εξαπλώθηκε σε όλη την οικονομία της χώρας. Παρά τις απεργίες και τις διαδηλώσεις, παρά τις εντολές των πιστωτών, παρά την αγανάκτηση στο ίδιο του το Κόμμα, ο σοσιαλιστής ηγέτης παραμένει στην εξουσία.
Η Κυβέρνησή του βγήκε μάλιστα νικητής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές το Νοέμβριο του 2010. Μία ψηφοφορία που παρόλα αυτά σημαδεύτηκε από μια αποχή ρεκόρ η οποία αποκρυσταλλώνει τη στάση των Ελλήνων απέναντι στον Πρωθυπουργό: ούτε υπέρ ούτε κατά, δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη εναλλακτική.
Το Γραφείο του Πρωθυπουργού προχθές διέψευσε τη φήμη της παραίτησής του. «Η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος δεν θέλει πρόωρες εκλογές, που θα ήταν ένα πολύτιμο χάσιμο χρόνου και χρημάτων» επιβεβαιώνει η Σοφία Τσιλιγιάννη από το Ινστιτούτο Ερευνών Marc.
Η έκταση της κρίσης είναι ο μόνος λόγος για το Γιώργο Παπανδρέου να αντέξει. «Δεν δίνει δεκάρα για την σταδιοδρομία του, για το πολιτικό του μέλλον και γνωρίζει ότι θα θυσιαστεί» εκμυστηρεύεται, άμεσος συνεργάτης του, «θα μπορούσε να φύγει, να ζητήσει εκλογές αλλά σαν πατριώτης θέλει να σώσει τη χώρα».
«Η αξιοπιστία του είναι η ηρεμία του» παρατηρεί ένας Ευρωπαίος παρατηρητής, που δηλώνει εντυπωσιασμένος από έναν «άνθρωπο σκεπτόμενο, που θέλει να συζητήσει και να κατανοήσει».
Είτε όταν δέχεται δημοσιογράφους στο γραφείο του στην Αθήνα, είτε όταν τον συναντάς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός προσπαθώντας ασταμάτητα να πείσει για την αποφασιστικότητά του για μεταρρυθμίσεις, η προσοχή του, ο καθησυχαστικός του τόνος, και το ακλόνητο χαμόγελό του δημιουργούν την εντύπωση της γαλήνης μέσα στην δοκιμασία. Ένα φλέγμα σχεδόν έμφυτο.
Ο πατέρας του Ανδρέας, ο ίδιος πάλαι ποτε ΠΘ, διηγούνταν πως όταν είχε γίνει το Πραξικόπημα, ενώ ο Γιώργος ήταν 13 χρόνων, βρέθηκε μπροστά σε στέλεχος της χούντας με ένα πιστόλι στον κρόταφο να τον ρώτησε που ήταν ο πατέρας του και ο Γιώργος απλά απάντησε ότι δεν γνώριζε. Η συνεχής αναμονή των χρηματοπιστωτικών αγορών και του δρόμου ανά πάσα στιγμή είναι σαν ένα όπλο στραμμένο πάνω του.
«Είναι μια πίεση καθημερινή, ώρα με την ώρα» αποφαίνεται ο Ευρωπαίος παρατηρητής, ο οποίος αναγνωρίζει ότι στα 59 του, ο πολιτικός «φαίνεται κουρασμένος, λιγότερο άνετος, διστακτικός». Ακόμα και η ολύμπια ηρεμία αυτού που είχε χαρακτηριστεί «Γιωργάκης» σε σύγκριση με την ιστορική φιγούρα του παππού του, που διηύθυνε τη μεταπολεμική Ελλάδα, έχει χάσει την ουσία της.
Η δημοφιλία του ΠΘ έχει πέσει κατά 80% από τοτε που ανέβηκε στην εξουσία, βρίσκεται σήμερα στο 30%. «Ο Παπανδρέου δεν δείχνει αρκετά σκληρός και επιθετικός απέναντι στην κρίση που φαίνεται πολύ μεγαλύτερη από το μπόι του» κριτικάρει ο Αγγ. Τσακανίκας από το ΙΟΒΕ.
«Καθυστέρησε να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που επιβλήθηκαν και δεν διαθέτει τον μηχανισμό ώστε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στη Διοίκηση. Το μόνο πλεονέκτημα που διαθέτει και είναι ακόμα σεβαστό μέσα στο Κόμμα του, είναι η αίγλη του ονόματός του. Οι πολυάριθμες μετακινήσεις του στο εξωτερικό έδωσαν την εντύπωση ότι δεν κάθισε επί τόπου για να παλέψει».
Αυτό το ρόλο, να βγεί μπροστά στο μέτωπο της μάχης, να ανακοινώσει τις κακές ειδήσεις και να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, ο Γ. Παπανδρέου τον εμπιστεύθηκε ήδη από τον Ιούνιο στον νέο Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος αναδείχθηκε αναπληρωτής πρωθυπουργός.
Αυτός ο πολιτικός αντίπαλος 54 χρόνων, έγινε ο νέος ισχυρός άνδρας της εξουσίας, του οποίου η ευφράδεια, η επιρροή του στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κάνει τη διαφορά. Ένας τρόπος επίσης για τον Γ. Παπανδρέου να μοιραστεί στην καθημερινότητα το βάρος της κρίσης. Και, ίσως να θέσει στα ηνία έναν αντικαταστάτη εν όψει του τέλους της εντολής του το 2013.

20 σχόλια

  1. τι..κρατάει !!! δεν σου τα είπανε καλά.

    Κάτσε και διάβασε για ττο πρόβλημα
    του, της φωτό.


    Η ασθένεια του Creutzseldt - Jakob είναι μια σπάνια νευροεκφυλιστική νόσος, η οποία επηρεάζει περίπου ένα άτομο ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού παγκοσμίως.

    Συνήθως η νόσος εμφανίζεται σε προχωρημένη ηλικία και παρουσιάζει μια ραγδαίως επιδεινούμενη πορεία. Στα αρχικά στάδια της νόσου οι ασθενείς παρουσιάζουν ανοιακή συμπτωματολογία (διαταραχές μνήμης, συμπεριφοράς και άλλων γνωστικών λειτουργιών), διαταραχές ισορροπίας και συντονισμού και οφθαλμολογικά συμπτώματα. Με την πάροδο του χρόνου εμφανίζονται διαταραχές στην κινητικότητα, καθώς επίσης και μυοκλωνικοί σπασμοί. Στα τελικά στάδια ο ασθενής μπορεί να παρουσιάσει κωματώδη κατάσταση.
    Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι της ασθένειας.

    Ο Σποραδικός Τύπος, που εμφανίζεται χωρίς ιδιαίτερους παράγοντες κινδύνου για τη νόσο. Αυτός είναι και ο πιο κοινός τύπος της νόσου αυτής.
    Η Κληρονομική Μορφή, που έχει και άλλα κρούσματα στην οικογένεια η ασθένεια, και γενετικά τεστ αποδεικνύουν την ύπαρξη κάποιας γενετικής μετάλλαξης που συσχετίζεται με τη νόσο του Creutzelt - Jakob.

    Η Επίκτητη Μορφή, η οποία συνήθως μεταδίδεται όταν ο ασθενής εκτεθεί σε μολυσμένους ιστούς εγκεφάλου και νευρικού συστήματος.
    Υπάρχουν επίσης και άτυπες μορφές της νόσου αυτής, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί πρόσφατα στην Ευρώπη. Θεωρούνται άτυπες, διότι εμφανίζονται σε άτομα μικρότερης ηλικίας και πιστεύεται ότι μπορεί αυτά τα άτομα να έχουν μολυνθεί μετά από κατανάλωση μολυσμένου κρέατος. Άτυπες μορφές εμφανίζονται με κάπως αυξημένη συχνότητα από την αναμενόμενη. Επίσης, οι άτυπες μορφές έχουν πορεία που διαρκεί περισσότερο από την αναμενόμενη χρονική περίοδο των πιο πάνω τύπων.

    Η νόσος διαγνώνεται μετά από ενδελεχές ιστορικό και νευρολογική εξέταση, εγκεφαλογράφημα και απεικονιστικές μελέτες του εγκεφάλου. Η τελική διάγνωση όμως γίνεται μόνο με βιοψία ή νεκροψία του εγκεφάλου. Έχουν επίσης εμφανιστεί ορισμένα βιοχημικά τεστ, που γίνονται στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό των ασθενών, για ανίχνευση ορισμένων πρωτεϊνών, οι οποίες συνδέονται με τη νόσο.

    Δυστυχώς, δεν υπάρχει επί του παρόντος αποτελεσματική θεραπεία της νόσου της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας. Οι τρέχουσες θεραπείες επικεντρώνονται σε ξαλάφρωση των πολλών συμπτωμάτων της νόσου, χωρίς όμως να επιτελούν τελειωτική ίαση.

    Η αιτία της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας είναι ένας αργός ιός (slow virus), ο οποίος μπορεί να χρειαστεί δέκα με είκοσι χρόνια να εμφανίσει τα πρώτα συμπτώματα μετά που θα μολύνει τον ασθενή.

    Ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού από ασθενείς σε υγιή άτομα είναι σημαντικά μικρός, εκτός αν υπάρχει επαφή με μολυσμένους ιστούς.

    ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ...Η μόνη λύση +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πλακωσαν οι GLOBAL THINKERS....
    poppy synodinos for you too....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός: Αυτή είναι η αρχή όλων αυτών των γεγονότων, ταλαίπωρων γεγονότων, πολεμικών…

    Οι Εβραίοι είναι αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτό το κακό. Τους παρακινεί ο Διάβολος να το κάνουν αυτό, για να αρχίσουν αυτό… ώστε να καταστρέψουν τον καρπό της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα και στην Ρωσία…

    Αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο εμπόδιό τους στον δρόμο για μια παγκόσμια κυριαρχία. Και σε κάθε περίπτωση θα αναγκάσουν τους Τούρκους να έρθουν εδώ, στην Ελλάδα, για να ξεκινήσουν τη δουλειά τους.

    Και η Ελλάδα, παρόλο που τυπικά έχει κυβέρνηση, δεν έχει στην πραγματικότητα κυβέρνηση. Της λείπει η δύναμη, και οι Τούρκοι θα έρθουν εδώ…

    Αυτή θα είναι και η στιγμή που η Ρωσία θα μετακινήσει τις δυνάμεις της επίσης, για να αναγκάσει τους Τούρκους σε υποχώρηση.

    Τα γεγονότα θα εξελιχθούν ως εξής:

    όταν η Ρωσία κινηθεί για να βοηθήσει την Ελλάδα, οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσουν να το αποτρέψουν αυτό, ώστε να μην υπάρξει ενότητα, να μην υπάρξει ένωση μεταξύ δύο Ορθοδόξων εθνών. Θα κινήσουν και άλλες δυνάμεις, όπως τους Ιάπωνες και άλλους… ”

    Αυτά από τους αγιους γέροντες της Ορθοδοξίας. Οποιος εχει αυτιά ας ακούσει. Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Ορθοδοξία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι μόνο κρατάει,αλλά θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ….
    ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!
    ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…
    Ο ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ…..
    Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ…ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ Η ΕΥΛΟΗΜΕΝΗ!
    ΕΛΛΗΝΕΣ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ…
    ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ…
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ…ΕΦΤΑΣΕ… ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ…

    ΖΗΤΩ Ο ΘΕΟΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

    ΥΓ.ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΔΕΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ…ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΦΤΩΧΙΑ ΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ..ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ…

    ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ..ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ…ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΜΩΣ…
    ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΑ... αυτό δεν το ήξερα !!
    Ότι κάνουν και εκλογές στην ΚΟΛΑΣΗ !

    ----------------------------------
    ο ΨΥΧΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ είπε και έγραψε τον περασμένο Ιούλιο ακόμη, ότι:

    Αυτά τα στελέχη και αυτοί οι Βουλευτές δεν θα ξαναεκλεγούν και το πολιτικό τους χαρτί καίγεται μέρα με την ημέρα.
    Το μόνο βέβαιο για το μέλλον των στελεχών αυτής της εξουσίας είναι ότι: δεν θα ξαναεκλεγούν
    ποτέ και τούτο διότι :
    Αν στις επόμενες εκλογές αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, είναι δυνατόν να ξαναστελεχώσει τα ψηφοδέλτιά του με αυτούς τους βουλευτές που σήμερα μας έσυραν στον οικονομικό όλεθρο ;
    Είναι δυνατόν να πάει σε εκλογές με αυτούς τους βουλευτές που φορτώνονται όλη την φθορά των πιο σκληρών μέτρων ;
    Με αυτούς τους βουλευτές που κρύβονται ήδη γιατί προκαλούν και που φοβούνται να κυκλοφορήσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες;

    θα τους πετάξει στην άκρη σαν τη στυμμένη λεμονόφλουδα και βέβαια θα ανανεώσει τους υποψήφιους με άφθαρτα ονόματα ώστε με ένα θρασύ προεκλογικό αγώνα να ελπίζει σε μια επόμενη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ.

    Αν δεν συμβεί η παραπάνω εκδοχή και πάει ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ σε εκλογές με τα παλιά και ίδια ονόματα, τα ονόματα που πρωτοστάτησαν και έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο Μ ΝΗ ΜΟ ΝΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.. τότε αλλοίμονο αν περιμένουν αρχηγός ή υποψήφιοι ψήφους από το σώμα του πολύπαθου πλέον Ελληνικού λαού.

    Επομένως η στοιχειώδης λογική λέει: όσοι από αυτούς δεν το αντελήφθησαν και επιμένουν στον ίδιο δρόμο τότε ή έχουν πρόβλημα αντίληψης και δεν κάνουν για την Πολιτική ή έχουν άμεσα συμφέροντα και κέρδη £££££££££££££££
    με αντάλλαγμα την μελλοντική $$$$$$$$$$$$$$
    τους αποχώρηση.

    ο ΨΥΧΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ λέεικαι γράφει σήμερα:
    αυτοί (οι πολιτικοί των υπεύθυνων και καθοριστικών υπογραφών του ΜΝΗ ΜΟΣΥ ΝΟΥ)
    τώρα κατάλαβαν τί έκαναν ;
    Στον λαό...
    στον λαό τους που σερνόταν στους δρόμους και στις πλατείες με ερειπωμένη πρόσωπα και ισοπεδωμένη ψυχολογία δεν τον συνάντησαν πουθενά ;
    Δεν τον είδαν πουθενά ; Πόσο τον υπολόγισαν; Πόσο τον νιάστηκαν;

    Ας γνωρίζουν πλέον καλά, ότι:
    ο λαός αν πεινάσει ή αν πονέσει τότε τιμωρεί και τιμωρεί σκληρά.

    Και θα τιμωρήσει ακόμη πιο σκληρά εκείνους που αντί να εξαφανιστούν από προσώπου πολιτικής θα προσπαθήσουν να ξαναπαίξουν με τις βασικές ανάγκες του: το ψωμί, την υγεία, τη μόρφωση, το μεροκάματο.
    ------------------------------------

    ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟ .... για μνημα + + +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕ ΤΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟ 2011 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ 5%. ΙΔΙΩΣ Ο ΜΗΝΑΣ ΣΕΠΕΤΕΜΒΡΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ Ή ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ή ΜΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΒΑΘΥΤΑΤΟ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟ 20- ΕΩΣ 50%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ,

    ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΛΟΣ

    ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Παπανδρέου ετοιμάζεται να παραδώσει την εξουσία ;
    ______________________________
    Η χώρα είναι αυτή τη στιγμή σε πλήρες αδιέξοδο, οικονομικό αλλά και πολιτικό. Από τη μια κινείται στην κόψη του ξυραφιού, μεταξύ ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και «κουρέματος» 50% κι από την άλλη έχουμε μια κυβέρνηση εγκλωβισμένη στα τρομερά της λάθη, στις δεσμεύσεις της προς την τρόικα, στο βαθύ ΠΑΣΟΚ, εντός και εκτός κόμματος, που δε θέλει ούτε τις μεταρρυθμίσεις.

    Για τα θέματα της χρεοκοπίας, συντεταγμένης, ή χαοτικής και περί του τι μέλλει γενέσθαι έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει και δεν έχουμε καμιά απολύτως εμπλοκή ως χώρα. Απλός παρατηρητής είναι η Ελλάδα και η κυβέρνηση της στις δραματικές εξελίξεις. Οι ξένοι κάνουν κουμάντο δυστυχώς. Και όλοι κρεμόμαστε από τις ορέξεις της Μέρκελ ή ακόμη και από τις επιθυμίες του απίστευτου αυτού Βιετναμέζου – Γερμανού που με τρομερή αλαζονεία δείχνει να το ευχαριστιέται που κρατά την τύχη εκατομμυρίων ανθρώπων στα χέρια του. Πιθανότατα οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου θα κρίνουν τα πάντα. Οπότε δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να περάσουν αργά και βασανιστικά οι μέρες, χωρίς εμείς να μπορούμε να ελέγξουμε τις εξελίξεις, εκτός κι αν υπάρξει κοινωνική έκρηξη.

    Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η κυβέρνηση. Aυτή εκλέχτηκε πριν από δύο χρόνια, αυτή απέτυχε παταγωδώς κι αυτή βρίσκεται τώρα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

    Το ευτύχημα είναι ότι επιτέλους ο Γ. Παπανδρέου έχει αρχίσει να το αντιλαμβάνεται κι ετοιμάζεται να παραδώσει την εξουσία.
    Βλέπει πλέον ξεκάθαρα ότι η κυβέρνησή του δεν μπορεί λειτουργεί και ούτε υπάρχει περίπτωση να το κάνει, εγκλωβισμένη καθώς είναι στις θανάσιμες εσωκομματικές αντιθέσεις και αντιπαλότητες αφενός και στην πλήρη διάσταση με την ίδια την εκλογική βάση της αφετέρου.

    Υπουργοί κάνουν, ή λένε, ό,τι θέλουν. Άλλοι δεν εφαρμόζουν το πρόγραμμα που καλώς ή κακώς επέβαλαν οι περιστάσεις.
    Βουλευτές είναι έτοιμοι να τα βροντήξουν και να καταψηφίσουν την κυβέρνηση. Ο Κουσελάς καταγγέλλει σκάνδαλο με τη λίστα των φοροφυγάδων και Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου σφυρίζουν κλέφτικα.

    Από την άλλη, έχουμε ένα πρωθυπουργό που εμφανίζεται πελαγωμένος στα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε και μοιάζει χαμένος στο διάστημα, για να μην πούμε κάτι χειρότερο.

    “Και τώρα τι;”, θα ρωτήσει κανείς

    Οι δρόμοι είναι δύο.
    Ή τα παρατάμε και διαλυόμαστε ως χώρα, ή δίνουμε όλοι μαζί τον αγώνα για να αναστήσουμε το μέρος που ζούμε και που αγαπάμε.
    Στο πολιτικό επίπεδο κάποιος πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία να μας βγάλει από το αδιέξοδο.
    Αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Σαμαρά.

    Και επειδή πολλά ακούγονται περί κυβερνήσεων εθνικής σωτηρίας, όσοι παλαιότεροι ζήσαμε τις περιπτώσεις της Οικουμενικής Ζολώτα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Συνασπισμός)και της Κυβέρνησης Τζανετάκη (ΝΔ, ΚΚΕ, Συναπισμός) γνωρίζουμε ότι τέτοιες λύσεις είναι πρόσκαιρες και αδύναμες εκ των πραγμάτων. Άσε που βοηθούν κι αυτόν που είναι στριμωγμένος στη γωνία, και το ΠΑΣΟΚ αυτό προσπαθεί να κάνει.

    Γι’ αυτό ο Σαμαράς δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στα ψευτοδιλήμματα του Γ. Παπανδρέου.

    Τώρα είναι ο ωραίος αγώνας για την Ελλάδα.
    Διότι οι καιροί ου μενετοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΠΟΘΕΩΣΗ Α Λ Η Τ Ε Ι Α Σ ..ΠΑ$$ΟΚ.
    --------------------------------------------

    Μόσιαλος: "Θα σας πάρουμε τα σπίτια"!!!
    Πηγή: Γιώργος Κ.Κρόγιας

    Όταν πρωί-πρωί ακούς τον Μόσιαλο με ένα αυταρχικό υφάκι κουνώντας το δαχτυλάκι (σαν να μαλώνει όλους τους Έλληνες ότι έκαναν κάτι κακό) να λέει στο MEGA ότι "το ΑΕΠ μας είναι μικρότερο από της Γερμανίας, αλλά έχουμε μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία κατά μέσο όρο από όλους τους Βορειοευρωπαίους", το μόνο που μπορείς να σκεφτείς για αυτή την κυβέρνηση είναι ότι είναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ!
    Για δεκαετίες τώρα μας μιλούσαν (ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ) για την "ατμομηχανή της οικοδομής". Έδιναν το "πράσινο φως" σε τράπεζες και ΟΕΕ να παίρνει δάνεια ο κάθε εργαζόμενος για να φτιάξει ένα σπίτι.
    Ξαφνικά, η ιδιοκτησία ενός σπιτιού, αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα για τον κ. Μόσιαλο.
    Και πως διορθώνεται αυτό;
    Πολύ απλά, φαίνεται και από τον σχέδιο αυτής της κυβέρνησης.
    Χωρίς να έχεις κάνει ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για την ΑΚΡΙΒΕΙΑ:
    Κάνεις απολύσεις παντού, μειώνεις δραματικά τους μισθούς, αυξάνεις κατά 20%-30% την φορολογία όλων και... απλά περιμένεις τις τράπεζες να "μαζέψουν" την ακίνητη περιουσία.
    Έτσι θα σωθεί και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά (νομίζουν) και το πολιτικό σύστημα.
    Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει.
    Τέλος!
    Κύριε Μόσιαλε... εσύ με έπεισες για αυτό.
    ----------------------------------------------
    ΣΧΟΛΙΑ - ξεχεστήρια ...

    1). Φόρο 100 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει
    όποιος δηλώνει 6.000 ευρώ στην εφορία, δηλαδή ζει σε συνθήκες φτώχειας. Μεγάλη είναι η απώλεια αφορολόγητου για τους τρίτεκνους, καθώς από τα 20.500 ευρώ περιορίζεται στα 12.000 ευρώ.
    _____
    το πασοκ στην κυβερνηση
    τα καθικια στην εξουσια

    2). εε... αν είναι έτοιμοι για βίαιη σύγκρουση... Ή εάν την επιδιώκουν...

    3). Αν ο Γιώργος γράφει ότι πρέπει να πέσει αυτή η κυβέρνηση... μιλάμε για πολύ φάπα, που χρειάζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. [[Ο όρκος του ταγματασφαλίτη 1942

    «Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ.
    Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθησομένας μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου.
    Γνωρίζω καλώς ότι διά μιαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας διά του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων».]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. [[Ο όρκος του ταγματασφαλίτη 1942

    «Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ.
    Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθησομένας μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου.
    Γνωρίζω καλώς ότι διά μιαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας διά του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων».]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΕΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ MEGA ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ
    ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ-ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΑΡΧΙΝΤΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ
    ΜΕ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ- ΑΛΑΖΟΝΙΑ - ΑΝΟΗΣΙΑ
    ΚΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΛΗΡΗ. σκέτος δολοφόνος

    ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΥΠΕΡΦΑΝΑΤΙΚΟ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ.
    ΤΟΝ ΚΡΟΓΙΑ

    ΠΑΡΑΘΕΤΩ..
    Η άποψη του Vasper
    Αυτή η "κυβέρνηση" έχει φέρει τον ερασιτεχνισμό, σε επαγγελματικό επίπεδο!
    Σάββατο, Οκτώβριος 08, 2011
    --------------------------------------------
    Μόσιαλος: "Θα σας πάρουμε τα σπίτια"!!!
    Πηγή: Γιώργος Κ.Κρόγιας

    Όταν πρωί-πρωί ακούς τον Μόσιαλο με ένα αυταρχικό υφάκι κουνώντας το δαχτυλάκι (σαν να μαλώνει όλους τους Έλληνες ότι έκαναν κάτι κακό) να λέει στο MEGA ότι "το ΑΕΠ μας είναι μικρότερο από της Γερμανίας, αλλά έχουμε μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία κατά μέσο όρο από όλους τους Βορειοευρωπαίους", το μόνο που μπορείς να σκεφτείς για αυτή την κυβέρνηση είναι ότι είναι
    ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ !

    Για δεκαετίες τώρα μας μιλούσαν (ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ) για την "ατμομηχανή της οικοδομής". Έδιναν το "πράσινο φως" σε τράπεζες και ΟΕΕ να παίρνει δάνεια ο κάθε εργαζόμενος για να φτιάξει ένα σπίτι.
    Ξαφνικά, η ιδιοκτησία ενός σπιτιού, αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα για τον κ. Μόσιαλο.
    Και πως διορθώνεται αυτό ;
    Πολύ απλά, φαίνεται και από τον σχέδιο αυτής της κυβέρνησης.
    Χωρίς να έχεις κάνει ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για την ΑΚΡΙΒΕΙΑ:
    Κάνεις απολύσεις παντού, μειώνεις δραματικά τους μισθούς, αυξάνεις κατά 20%-30% την φορολογία όλων και... απλά περιμένεις τις τράπεζες να "μαζέψουν" την ακίνητη περιουσία.
    Έτσι θα σωθεί και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά (νομίζουν) και το πολιτικό σύστημα.

    Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει.
    Τέλος !
    Κύριε Μόσιαλε... εσύ με έπεισες για αυτό.
    ----------------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αυτος που εξαπατησε τον λαο με το περιφημο λεφτα υπαρχουν και διαβεβαιωνε οτι δεν θα προσφυγει η χωρα στο δντ ,αφοτου ανελαβε την εξουσια ,με συνταγματικο πραξικοπημα εβαλε τη χωρα στο δντ και δεσμευσε την περιουσια της χωρας στο δντ ,ξεπουλωντας οτι φτιαξανε οι πατεραδες μας και υποθηκευοντας το μελλον της νεας γενιας.
    αυτο φανερωνει οχι οτι ειναι πατριωτης αλλα οτι τον ενδιεφερε η καρεκλα και μονο .
    το τι ητανε ο πατερας του δεν εχει καμια σχεση με τον γιο .ο γιος ειναι το ακριβως αντιθετο ενα καθαρμα που καπηλευτεικε ακομα και την κληρονομια του πατερα του.
    ετσι ειναι ουτε σε αφρικανικες χωρες των ζουλου δεν περναει αυτη η κληρονομικοτητα μονο στην ελλαδα.
    αρεσει δεν αρεσει οι κομματικες προσληψεις το παρτυ των χρηματων που φαγωθηκε στην ελλαδα και μεταναστευσε στις τραπεζες της ελβετιας ειναι αυτα που τον κρατανε ορθιο.ας παρει 2 χρονακια ακομα μιζεριας το εργο του ειναι να προλαβει να ολοκληρωσει την καταστροφη και το ξεπουλημα της χωρας.
    οι αντρες τα λενε ευθεως δεν κρυβονται σαν τις γυναικουλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. σαν κλαμμενο μουνι ειναι ο παλιομαλακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. παπανδρεου ,ο λογος του ειναι συμβολαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ο ανθρωπος που κοροιδεψε ολους τους ελληνες .
    βραβειο οσκαρ καλυτερου ηθοποιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στη φωτό ο γαπ δείχνει να σκέφτεται ?
    Το μόνο που πρέπει να σκέφτεται είναι ο τρόπος διαφυγής του από την αλλοδαπή για τον ίδιο χώρα την ΕΛΛΑΔΑ. Και όμως πιστεύω ότι δεν θα καταφέρεις να φύγεις προδότη - δωσίλογε -εφιάλτη της ζωής μου και των ονείρων των παιδιών μου , θα πρέπει να δικαστείς, να περάσεις από λαικό δικαστήριο , και αν καταδικαστείς η ποινή σου πρέπει να είναι μια. Να σε αναγκάσουν για το υπόλοιπο της θλιβερής και τιποτένιας ζωής σου να ζεις εσύ και η οικογένεια σου με το υπέρογκο ποσό των 6000 ευρώ το χρόνο και να ζεις σε σπίτι με νοίκι και να σε φορολογούν και για τα 6 αυτά χιλιάρικα . Το ίδιο πρέπει να πάθουν και όλοι οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του μνημονίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο λόγος του συμβόλαιο...θανάτου του ελληνικού λαού.
    Και το τιμά δεόντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση