GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Le Figaro: Η Ελλάδα έτοιμη να εκραγεί...

Από το tvxs.gr Η κυβέρνηση Παπανδρέου μοιάζει ανήμπορη απέναντι στην οργή του κόσμου γραφει πρωτοσέλιδη ανταπόκριση της Le Figaro. « Υπό ...

Από το tvxs.gr

Η κυβέρνηση Παπανδρέου μοιάζει ανήμπορη απέναντι στην οργή του κόσμου γραφει πρωτοσέλιδη ανταπόκριση της Le Figaro. «Υπό πλήρη αφαίμαξη, οι Έλληνες ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο» σημειώνει η εφημερίδα με φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη χθεσινή διαδήλωση και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
«Οι διαδηλώσεις γίνονται πιο ριζοσπαστικές, οι στάσεις εργασίας πληθαίνουν. Με την αμφισβήτηση απέναντί της να αυξάνεται, η κυβέρνηση Παπανδρέου μοιάζει ανήμπορη έναντι αυτής της οργής της ελληνικής κοινωνίας η οποία βυθίζεται στο αδιέξοδο» επισημαίνει και πάλι το...
δημοσίευμα το οποίο επίσης σημειώνει την άποψη του συγγραφέα Απ.Δοξιάδη ότι «Η Ελλάδα κυβερνάται από μία πολιτική τάξη η οποία δεν έχει συλλογική συνείδηση».
Η ανυπακοή στα φοροεισπρακτικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και το κίνημα «Δεν πληρώνω» κερδίζουν έδαφος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ τα ελληνικά νοικοκυριά που είναι σε μεγάλο βαθμό υπερχρεωμένα αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Ύστερα από το πρώτο χρόνο επιτυχούς μείωσης του ελλείμματος κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες το έργο που απαιτείται για τη δημοσιονομική εξισορρόπηση εμφανίζει καθυστερήσεις και οι δραστικές προσπάθειες των Ελλήνων με την αφαίμαξη σε μισθούς και συντάξεις δεν επαρκούν για να ικανοποιήσουν τους πιστωτές της χώρας, συμπληρώνει.
Η ύφεση επιδείνωσε το έλλειμμα, η κατανάλωση μειώθηκε σημαντικά και η ανεργία εκτοξεύθηκε μέσα σε μερικούς μήνες. Όλοι αμφισβητούν τη λιτότητα που εφαρμόζεται αλλά δεν υπάρχουν εναλλακτικές.
Μέσα σε αυτό το κλίμα πολλαπλασιάζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο δημόσιο τομέα όπου οι περίπου 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι είναι «δακτυλοδεικτούμενοι» καθώς ο αριθμός τους πρέπει να μειωθεί δραστικά με στόχο την ελάφρυνση των δημοσίων δαπανών.
Το δημοσίευμα παραθέτει την άποψη του αναλυτή Γ.Δελαστίκ ο οποίος αναφέρει ότι «το χειρότερο για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι το αίσθημα κοινωνικής αδικίας. Κάθε μέρα ανακοινώνονται νέα μέτρα λιτότητας που καταστρέφουν το σχέδιο ζωής τους. Ζούνε καθημερινά με το φόβο του αύριο.
Σε αυτό προστίθεται η κακοφωνία μεταξύ των υπουργών και η έλλειψη ορατής στρατηγικής. Αυτοί οι οποίοι θα έπρεπε να φορολογηθούν, όπως η πανίσχυρη Εκκλησία της Ελλάδας που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος ακίνητης περιουσίας στη χώρα, ή οι εφοπλιστές, δεν φορολογούνται. Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά συσσωρεύονται και μπορούν κάθε στιγμή να στραφούν βίαια κατά της κυβέρνησης».

14 σχόλια

  1. ΜΕ ΤΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟ 2011 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ 5%. ΙΔΙΩΣ Ο ΜΗΝΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ Ή ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ή ΜΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΒΑΘΥΤΑΤΟ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟ 20- ΕΩΣ 50%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ? ΜΗΠΩΣ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΝΕΑ? ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ. Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΚΡΑΓΕΙ! ΠΑΛΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ!

    ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΗ ΧΑΡΑ ΤΡΙΛΑΛΟ-ΤΡΑΛΑΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΠΡΩΪΝΟ!

    ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΟΣ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ ΛΗΓΜΕΝΑ
    ΗΛΙΘΙΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τελικα πεφτει ρε μαλακες γαλλοι ο παπατζης η οχι;
    να ξερω αν θα βαλω ζαχαρη στη μπουγατσα η οχι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΟΘΕΩΣΗ Α Λ Η Τ Ε Ι Α Σ ΠΑ$$ΟΚ.
    --------------------------------------------

    Μόσιαλος: "Θα σας πάρουμε τα σπίτια"!!!
    Πηγή: Γιώργος Κ.Κρόγιας

    Όταν πρωί-πρωί ακούς τον Μόσιαλο με ένα αυταρχικό υφάκι κουνώντας το δαχτυλάκι (σαν να μαλώνει όλους τους Έλληνες ότι έκαναν κάτι κακό) να λέει στο MEGA ότι "το ΑΕΠ μας είναι μικρότερο από της Γερμανίας, αλλά έχουμε μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία κατά μέσο όρο από όλους τους Βορειοευρωπαίους", το μόνο που μπορείς να σκεφτείς για αυτή την κυβέρνηση είναι ότι είναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ!
    Για δεκαετίες τώρα μας μιλούσαν (ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ) για την "ατμομηχανή της οικοδομής". Έδιναν το "πράσινο φως" σε τράπεζες και ΟΕΕ να παίρνει δάνεια ο κάθε εργαζόμενος για να φτιάξει ένα σπίτι.
    Ξαφνικά, η ιδιοκτησία ενός σπιτιού, αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα για τον κ. Μόσιαλο.
    Και πως διορθώνεται αυτό;
    Πολύ απλά, φαίνεται και από τον σχέδιο αυτής της κυβέρνησης.
    Χωρίς να έχεις κάνει ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για την ΑΚΡΙΒΕΙΑ:
    Κάνεις απολύσεις παντού, μειώνεις δραματικά τους μισθούς, αυξάνεις κατά 20%-30% την φορολογία όλων και... απλά περιμένεις τις τράπεζες να "μαζέψουν" την ακίνητη περιουσία.
    Έτσι θα σωθεί και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά (νομίζουν) και το πολιτικό σύστημα.
    Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει.
    Τέλος!
    Κύριε Μόσιαλε... εσύ με έπεισες για αυτό.
    ----------------------------------------------
    ΣΧΟΛΙΑ - ξεχεστήρια ...

    1). Φόρο 100 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει
    όποιος δηλώνει 6.000 ευρώ στην εφορία, δηλαδή ζει σε συνθήκες φτώχειας. Μεγάλη είναι η απώλεια αφορολόγητου για τους τρίτεκνους, καθώς από τα 20.500 ευρώ περιορίζεται στα 12.000 ευρώ.
    _____
    το πασοκ στην κυβερνηση
    τα καθικια στην εξουσια

    2). εε... αν είναι έτοιμοι για βίαιη σύγκρουση... Ή εάν την επιδιώκουν...

    3). Αν ο Γιώργος γράφει ότι πρέπει να πέσει αυτή η κυβέρνηση... μιλάμε για πολύ φάπα, που χρειάζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. [[Ο όρκος του ταγματασφαλίτη 1942

    «Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ.
    Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθησομένας μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου.
    Γνωρίζω καλώς ότι διά μιαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας διά του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων».]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ
    ΤΟΥ ΠΑssΟΚ ΑΣΦΑΛΙΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πασοκ φτωχεια χουντα ανεργια προδοσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξαναφτύστε !


    και...
    Για τη "συνδικάλα"
    τον Κουτρουμάνη
    σας τα είχαμε πει
    πάρα πολύ νωρίς,
    από τις 8 Φεβρουαρίου 2010
    και αναλυτικά εδώ.

    Η "συνδικάλα"
    ήρθε ξανά
    στην επικαιρότητα
    μετά την ανακάλυψη
    του προεκλογικού βίντεο
    που είχε βγάλει
    πριν τις εκλογές.

    Ξαναδιαβάστε
    αυτά που είχαμε γράψει,
    δείτε το βίντεο :


    και ξαναφτύστε !


    Αυτά έλεγαν
    οι ξεφτίλες
    και τώρα αυτοί
    και οι όμοιοί τους
    παριστάνουν
    τους πατριώτες,
    τους φρουρούς
    της νομιμότητας
    και κάνουν και θεωρητικές
    παραινέσεις,
    χαρακτηρίζοντας
    όποιον διαφωνεί μαζί τους
    και αρνείται να ξεχάσει,
    ως φαύλο, φανατικό κτλ ...

    Ρε άντε και στο διάολο
    που θα κάνετε
    και μαθήματα
    για το αν θέλουν
    ή όχι οι Έλληνες να σωθούν,
    ή αν πρέπει ...


    Ούστ !


    Αναρτήθηκε από korinthix

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΛΠΟ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΑΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΞΕΚΟΥΜΠΙΖΟΥΝ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΟΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ 20% ΑΠΟ ΤΟ 13 % ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ .ΜΟΣΙΑΛΟΣ ,ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ,ΠΑΠΑΚ/ΝΟΥ ΟΥΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΝΩ 80 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΡΙΝΟΙ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.ΔΕΣΤΕ ΒΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλέκο καλά το πας το σενάριο.
    Κοντά είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και μεχρι να εκραγουμε , δειτε καμια ταινία ;)
    http://onlinetainiesfree.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση