GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Oικολόγοι κατά Αγοραστού με φόντο τον τουρισμό...

Από το  larissanet.gr Ευθείες βολές κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού εξαπέλυσαν η παράταξη « Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και ...

Από το larissanet.gr
Ευθείες βολές κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού εξαπέλυσαν η παράταξη «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» και ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Πουλάκης για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Θεσσαλία.
«Φαίνεται δυστυχώς πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας υιοθετεί την αντίληψη ότι η διαφήμιση αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για την τουριστική ανάπτυξη, χωρίς ουσιαστικές μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις» τονίζει η...
παράταξη «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» και επισημαίνει:
«Ως "Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας" θεωρούμε ότι η περιοχή έχει ανάγκη από έναν συνολικό σχεδιασμό, με στόχο την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού, υψηλής οικονομικής αποδοτικότητας, ο οποίος θα αναδεικνύει την παράδοση και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και θα σέβεται το φυσικό και πολιτισμικό της περιβάλλον».
Προτάσεις για τουρισμό 
Παρουσιάζοντας, σε ανακοίνωσή της, τις προτάσεις της η « Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», σημειώνει πως «ως αιρετή περιφέρεια, σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς, πρέπει να επιδιώξουμε έργα υποδομής ευρείας κλίμακας, δηλαδή :
»Ένα σύγχρονο, ασφαλές και οικονομικό δίκτυο μεταφορών, το οποίο θα συνδέει όλους τους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής, προϋπόθεση που δε συμβαδίζει με την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, με την κατάργηση δρομολογίων και το ξεπούλημα του Ο.Σ.Ε., με τα πανάκριβα διόδια της Εθνική οδού και το κακοσυντηρημένο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
»Μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής. Δεν μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες, λ.χ., η Λάρισα, όταν ο Πηνειός είναι από τα πλέον μολυσμένα ποτάμια της Ευρώπης ή όταν στην εξαιρετικής ομορφιάς ορεινή περιοχή της Ελασσόνας σχεδιάζεται η εξόρυξη λιγνίτη.
»Προγράμματα ανάδειξης της ιστορίας της περιοχής. Για την υποδοχή ποιοτικού τουρισμού δεν αρκούν οι παραλίες και τα ξενοδοχεία. Ο επισκέπτης πρέπει να έχει μια ολοκληρωμένη πρόταση περιήγησης σε αξιοθέατα και μνημεία, τα οποία σώζονται στην περιοχή σε αφθονία, χάρη στην ιστορία χιλιάδων χρόνων που μετρά η Θεσσαλία, είναι όμως στην πλειοψηφία τους εγκαταλελειμμένα ή αναξιοποίητα, λόγω και της έλλειψης μουσειακών υποδομών.
»Στήριξη του πολιτισμού και του αθλητισμού, ιδίως του ερασιτεχνικού, που αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση της περιοχής στο εξωτερικό, αλλά και πόλο έλξης για τους τουρίστες, αφού η Θεσσαλία εκτός από παρελθόν έχει και αξιόλογο παρόν.
»Προγράμματα στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών του κλάδου, ενίσχυση της εναλλακτικής συνεταιριστικής δραστηριότητας (αγροτουρισμός, παραγωγή και διάθεση παραδοσιακών προϊόντων).
»Αυστηρές περιβαλλοντικές, αρχαιολογικές, πολεοδομικές και αγορανομικές προϋποθέσεις και έλεγχοι για να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η συμβατότητα της τουριστικής δραστηριότητας με το υπόλοιπο φυσικό και κοινωνικό γίγνεσθαι».
Αξιοποίηση πολιτισμού Θεσσαλίας προς όφελος κατοίκων
«Κατά τη γνώμη μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», «τουριστική ανάπτυξη δεν σημαίνει μαζικός τουρισμός και μεταβολή της περιοχής σε τουριστική "σημαία ευκαιρίας".
»Οι φυσικές ομορφιές, η ιστορία, η παράδοση και ο πολιτισμός της Θεσσαλίας πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος όλης της τοπικής κοινωνίας και όχι να μεταβληθούν σε "προϊόν" από το οποίο τα οφέλη θα καρπωθούν μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες, ενώ τις συνέπειες θα τις υποστούμε όλοι μας. Εφόσον επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στην παραπάνω κατεύθυνση, τότε και η τουριστική προβολή της περιοχής μας θα είναι πολύ αποδοτικότερη».

9 σχόλια

  1. συμπέρασμα: να μην γίνει ποτέ καμιά επένδυση στη Θεσσαλία. Αλήθεια, όλοι οι οικολόγοι δημόσιοι υπαλληλοι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ________________________________
    Σκάστε και πληρώστε
    την "πράσινη ανάπτυξη":

    Νέο χαράτσι της ΔΕΗ για τα φωτοβολιταϊκά κ.λπ
    Νέες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος αναμένονται από την 1η Νοεμβρίου, καθώς βαίνει προς αύξηση κατά 4,80 ευρώ το τέλος υπέρ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας .

    Η αύξηση αυτή επιλέχθηκε προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) ώστε να είναι εφικτή η πληρωμή των επενδυτών που δραστηριοποιούνται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

    Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προτείνει στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος τη σταδιακή μείωση του ελλείμματος ύψους 100 εκατ. ευρώ του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ του ΔΕΣΜΗΕ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012.

    Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε την αύξηση από την 1η Νοεμβρίου του 2011 και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 του ειδικού τέλους ΑΠΕ, αλλά και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους, ώστε να επιμερίζει με δίκαιο τρόπο το κόστος στις κατηγορίες καταναλωτών.

    Η ΡΑΕ προτείνει το ειδικό τέλος να διαμορφωθεί από τα 3,2 ευρώ το τετράμηνο στα 4,8 ευρώ, ήτοι σε ετήσια βάση να αυξηθεί κατά 4,80 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ….
    ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!
    ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…
    Ο ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ…..
    Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ…ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ Η ΕΥΛΟΗΜΕΝΗ!
    ΕΛΛΗΝΕΣ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ…
    ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ…
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ…ΕΦΤΑΣΕ… ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ…

    ΖΗΤΩ Ο ΘΕΟΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

    ΥΓ.ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΔΕΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ…ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΦΤΩΧΙΑ ΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ..ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ…

    ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ..ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ…ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΜΩΣ…
    ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!


    Είσαι απλά ηλήθιος και τρολλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ.
    ...ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ λαμογιών ΤΟΥ ΣΚΑΪ,
    Ο ΕΜΠΑΘΗΣ αληταράς ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ του ΠΑssΟΚ.

    Προκλητικός για μια ακόμη φορά ο Κουκουλόπουλος, το πρωί προκαλώντας κοινωνία και απεργούς έβγαλε όλη την έμπαθειά του προειδοποιώντας ότι όσοι εμποδίζουν την αποκομιδή των σκουπιδιών θα οδηγούνται στο αυτόφωρο.

    Σήμερα στον ΣΚΑΪ εμφανίστηκε ως...αρχηγός της ΕΛΑΣ απειλώντας όλους τους απεργούς και κάλεσε τη Δικαιοσύνη ότι έχει την υποχρέωση να κινηθεί αυτεπάγγελτα.
    Με την ανοχή των παρουσιαστών, κανένας από το πρωινό ενημερωτικό του ΣΚΑΪ δεν του έθεσε σοβαρές ερωτήσεις, ούτε καν τον δυσκόλεψε !

    Για κλάματα η κατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ------------------------------------

    Πλημμύρισε η Λάρισα από ... ξανθούς με πολιτικά που δεν είναι... πολίτες.
    Χιλιάδες άτομα, μια ολόκληρη ταξιαρχία κατέφθασε υπό άκρα μυστικότητα.
    Πρόκειται για στρατοχωροφύλακες που έφτασαν, όπως λέγεται, με ειδικά οχήματα και όλο τον εξοπλισμό τους αλλά κανείς δεν ξέρει γιατί.

    Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαψεύδει πάντως κατηγορηματικά ότι αυτή η ταξιαρχία έχει έρθει στην Ελλάδα.
    Διαβάστε το ρεπορταζ-αποκάλυψη
    _____________________________ του Onalert.

    Μυρίστηκαν την εξέγερση του κόσμου και έφεραν ενισχύσεις για να μας βαρέσουν στο ψαχνό! Τελικά είναι γεγονός, είμαστε σε χούντα ΠΑSSΟΚ!

    ΕΙΝΑΙ ΤΟ EUROGENDFOR.ΔΥΝΑΜΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 800 ΑΝΔΡΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ.
    ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ.

    ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΕΡΑ.
    ΑΝΤΕ Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ
    ΜΕΡΙΜΝΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΤΑ ΜΑΤ.


    ΤΑ ΕΦΕΡΕ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗS ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΑΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ !!!

    ΕΛΑΤΕ ΣΑΣ ΠΕΡΗΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΜΕ!!!!
    Έτσι.. Και μου αρέσει το χοιρινό από Γερμανία.. Φημίζεται!!
    Την άλλη βδομάδα έχουμε τσιμπουσι.... ,
    ------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της ΜΑΛΑΚΙΑΣ» θα έπρεπε να λέγονται...Ως συνήθως και όπως ο καθε αριστεροκουμμουνιστοσυμμορίτης που σέβεται τον εαυτό του δεν έχει σοβαρές προτάσεις και μόνο καταγγέλει. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΟ 1950 ΓΙΑΤΙ Η ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση