GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Oι ευρωπαίοι τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις...

Από το  sofokleous10.gr Την ώρα που οι ευρωπαίοι ηγέτες πραγματοποιούν μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση μία συνολικής λύσης, ...

Από το sofokleous10.gr

Την ώρα που οι ευρωπαίοι ηγέτες πραγματοποιούν μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση μία συνολικής λύσης, ο ιός της δημοσιονομικής κρίσης λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και χτυπά απειλητικά την πόρτα της Ιταλίας. Δυστυχώς οι κυβερνήσεις έχασαν πολύτιμο χρόνο και τώρα τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως η απόδοση του...
10ετούς ιταλικού ομολόγου σκαρφάλωσε πάνω από το 6%. Δηλαδή αν η Ιταλία δανειζόταν με αυτούς τους όρους για 10 χρόνια θα έπρεπε να πληρώσει 6% επιτόκιο. Σε αυτό το ύψος είχε βρεθεί πρόσφατα το ιταλικό spead πριν τις παρεμβάσεις της ΕΚΤ, που αγόραζε ιταλικά και ισπανικά ομόλογα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ για να ανακόψει την αύξηση τους.
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις θα έχει μία μετάθεση της κρίσης χρεών στην Ιταλία έχουν χτυπήσει επανειλημένως οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι. Ειδικότερα η Merrill Lynch προειδοποιεί πως η περαιτέρω επιδείνωση της ιταλικής αγορές ομολόγων θα προκαλέσει μία σοβαρότατη παγκόσμια κρίση, καθώς θα απειλήσει την οικονομική ανάκαμψη και θα οδηγήσει τις αγορές σε εξαιρετικά επικίνδυνα μονοπάτια. Οπως επισημαίνει ο οίκος, η ιταλική αγορά ομολόγων είναι η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο, μετά την Ισπανία και τις ΗΠΑ, κι έτσι ο συστημικός κίνδυνος από την κρίση στη χώρα είναι τεράστιος. Οι χρηματοδοτικές πιέσεις στην Ιταλία θα έχουν τέτοιο αντίκυπο που ο κίνδυνος θα βγει κι εκτός των συνόρων της Ευρωζώνης. «Εάν η Ιταλία δεν λύσει τα πολτικά της προβλήματα και δεν υιοθετήσει ένα πιο αξιόπιστο δημοσιονομικό πρόγραμμα, με φιλόδοξες δομικές μεταρρυθμίσεις, η εκτόξευση στα επιτόκια δανεισμού της χώρας θα οδηγήσουν με μορφή χιονοστιβάδας σε τεράστια κρίση την παγκόσμια οικονομία, και φυσικά στην κατάρρευση του ευρώ» τόνιζε η Μerrill Lynch.
Από το ξέσπασμα της κρίσης χρέους της ευρωζώνης πέρυσι, οι πλούσιες χώρες της ευρωζώνης προσπάθησαν να την περιορίσουν στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, που μέχρι τώρα έχουν λάβει δάνεια διάσωσης συνολικά 273 δισ. ευρώ- ποσό συγκριτικά χαμηλό με τους χρηματικούς πόρους της ευρωζώνης συνολικά. Η Ισπανία, που συχνά θεωρείται το επόμενο θύμα του ντόμινο της κρίσης, κατάφερε να διατηρήσει την πρόσβασή της στις αγορές μέσω δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο, εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους της ισπανικής και ιταλικής οικονομίας, η πίεση στην ευρωζώνη θα αυξηθεί δραματικά, σε περίπτωση που αυτές οι χώρες χρειαστούν τελικά χρηματική βοήθεια.
Και επειδή αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ευρωπαίοι και φοβούμενη μήπως η Ιταλία γίνει δεύτερη Ελλάδα, εξετάζουν την πιθανότητα να ενεργοποιήσουν ένα νέο εργαλείο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να υποστηριχθεί η χώρα στις αγορές με λογικούς όρους εξετάζει η Ευρωζώνη. Η πιθανότητα αυτή μελετάται από υψηλόβαθμα στελέχη της ευρωζώνης τα οποία μετέχουν στην ομάδα εργασίας που έχει αναλάβει να προετοιμάσει τη σύνοδο κορυφής της Τετάρτης. Το συγκεκριμένο εργαλείο προβλέπει είτε να χορηγούνται πιστωτικές διευκολύνσεις, είτε να επιτρέπεται στο ΕΤΧΣ να επαναγοράζει το δημόσιο χρέος μιας χώρας από τη δευτερογενή αγορά προκειμένου να μην αυξάνονται υπερβολικά τα επιτόκια στις αγορές. Στην περίπτωση της Ιταλίας, το ΕΤΧΣ θα αντικαθιστούσε επομένως την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που έχει αναλάβει από τον Αύγουστο να στηρίζει τη χώρα, προειδοποιώντας όμως ότι δεν θα το κάνει εσαεί. Nα σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγόρασε κρατικά ομόλογα ύψους 4,49 δισ. ευρώ, ενώ στα μέσα Οκτωβρίου οι αγορές κρατικών ομολόγων είχαν διαμορφωθεί στα 2,24 δισ. ευρώ.
Παράλληλα η Ιταλία έχει βρεθεί στο στόχαστρο των οίκων αξιολόγησης. Στις 7 Οκτωβρίου η Fitch υποβάθμισε την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά μία βαθμίδα σε Α+ , με αρνητικό outlook. Είχε προηγηθεί τρεις μέρες πριν η Moody’s, η οποία υποβάθμισε κατά τρεις βαθμίδες την ιταλική οικονομία, στο A2 από Aa2, επικαλούμενη ανησυχίες ότι η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί να μειώσει το χρέος, που είναι το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρωζώνη, μετά το ελληνικό.

11 σχόλια

  1. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Επείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Ελληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα όραμα που έσβησε .
    Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , θα έλυνε δια παντός το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος για τους Έλληνες .
    Με τους Ρώσικους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα διέσχιζαν την Ελλάδα και με την ενοικίαση των λιμανιών μας στην Κίνα οι Έλληνες θα είχαν μόνιμο και αυξανόμενο εισόδημα .
    Σκέφτηκε ο Κώστας Καραμανλής σαν πραγματικός Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του :
    Ο Έλληνας δεν παράγει τίποτα , δεν έχει βιομηχανίες , έχει υποτυπώδεις γεωργία και κτηνοτροφία όλα τα εισάγει και με μαθηματική ακρίβεια θα τον πτωχεύσουν οι Εβραιοαμερικάνοι αρχήτοκογλύφοι δανειστές μας με κάποιον Εφιάλτη που θα βρουν , για να τον πάνε στο Δ .Ν Τ. και να δημεύσουν την Ελλάδα μαζί και τους Έλληνες με μισθούς και συντάξεις πείνας όπως στην Λατινική Αμερική , στα Σκόπια και στην Βουλγαρία και έκανε συμφωνίες με την Ρωσία και την Κίνα για πετρέλαια , αγωγούς πετρελαίων , αγωγούς φυσικού αερίου , λιμάνια , που ο Έλληνας θα ζει πλουσιοπάροχα για πάντα και χωρίς άλλα δάνεια .
    Αυτό ήταν το όραμα του Κώστα Καραμανλή ,άλλα δυστυχώς βρέθηκε αντίθετος στις ξένες εχθρικές δυνάμεις κατά τα άλλα φίλους μας ο Δούρειος ίππος , o Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 2046 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να ελθει το Δ.Ν.Τ .στην Ελλάδα Πελλοπονήσιοι το υπέγραψαν άλλη μια προδοσία για την Ελλάδα που θα μας τυραννάνε για πάρα πολλά χρόνια και που θα χαθεί και η εθνική μας κυριαρχία διότι δεν θα μπορέσουν να αποπληρωθούν τα δάνεια που πήρε ο Παπανδρέου με την παρέα του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για εσάς που κοροϊδεύεται και βρίζεται τον Κώστα Καραμανλή .
    Όταν θα φτάσει ο μισθός σας 500 ευρώ και δεν θα φτάνουν τα χρήματα σας να ζήσετε θα παρακαλάτε γονατιστοί τότε να επιστρέψει ο Καραμανλής και να κάνει την επανεκκίνηση των συμφωνιών Ρωσίας Κίνας , που είχε κάνει προσωπικά ο ίδιος και να γίνει εισροή χρημάτων και να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας .Τώρα φυσικά σας πληρώνει το ΠΑΣΟΚ και δεν έχετε πρόβλημα , αύριο όμως που δεν θα σας χρειάζονται στο ΠΑΣΟΚ ………………;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα αυτά που λέτε κατά του Καραμανλή , είναι σταγόνα στον ωκεανό για να μην πω στο διάστημα , μπροστά στο ξεπούλημα της χώρας που κάνει το εβραιοαμερικάνικο ΠΑΣΟΚ .
    Όσο αφορά εσάς που τα γράφετε , δράτε ως ξένοι πράκτορες ενάντια στα Ελληνικά συμφέροντα και υπέρ ξένων εβραιοαμερικανικών πασοκικών συμφερόντων .
    Σας θυμίζω το εβραϊκό όνομα Μινέκο , καθώς επίσης και την εβραϊκή συμμορία της ανατολικής Γερμανίας που ονομαζόταν τότε Π.Α.Κ.
    Αν ο Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , με την προστασία της Ρώσικης αρκούδας .
    Ξυπνάτε εξαπατημένοι και δείτε την αλήθεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΡΧΕΤΑΙ . . . . . . .

    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

    Georgios Papandreou █████▒▒▒▒ Loading...



    >>>>>>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σημερα στην ΕΤ1
    ολοι να δουμε το ντοκυμαντερ για τους γειτονες ιταλους
    τοτε επι μουσουλινι
    πρωταγωνιστες στις σφαγες και δαυτοι
    ιδιοι με τους γερμανους


    για να μην ξεχναμε
    για να μαθαινουν οι νεοι ιστορια

    για να μην ξαναγινουν ποτε αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει

    Κωστάκηηηηη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    Γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση