GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η «Νέα Proton Bank» στη θέση της ...Proton Bank!

Ενεργοποιήθηκε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τη διάσωση της Proton Bank. Ιδρύεται νέα «καλή τράπεζα», με την επωνυμία «Νέα P...

Ενεργοποιήθηκε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τη διάσωση της Proton Bank. Ιδρύεται νέα «καλή τράπεζα», με την επωνυμία «Νέα Proton Bank», στην οποία μεταφέρονται το σύνολο των καταθέσεων (ιδιωτών, τραπεζών και δημοσίου) και το υγιές ενεργητικό (χαρτοφυλάκιο δανείων και τίτλων) της παλιάς τράπεζας. Η άδεια της παλιάς τράπεζας ανακλήθηκε και η παλιά τράπεζα τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση. Εκκαθαριστής...
 ορίστηκε ο κ. Δημ. Δεληπέτρος.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αποδέχθηκε σχετική εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος και υπέγραψε απόφαση με την οποία εφαρμόζονται οι διατάξεις του νέου άρθρου 63 Ε του νόμου 3601/2007, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, στην περίπτωση της τράπεζας Proton Bank.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, η νέα «καλή τράπεζα» έλαβε άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος και ενισχύθηκε από το σκέλος εξυγίανσης του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων, ενώ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης παρέσχε τα αναγκαία κεφάλαια και είναι ο μοναδικός μέτοχος της νέας τράπεζας.
Η νέα «καλή τράπεζα», σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, είναι πλήρως κεφαλαιοποιημένη με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 10,6% σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και έχει πρόσβαση σε ρευστότητα από το Ευρωσύστημα, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος.
Επικεφαλής του νέου διοικητικού συμβουλίου της μεταβατικής τράπεζας (bridge bank) Proton Bank αναλαμβάνει ο κ. Στάθης Παπαγεωργίου (πρώην διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας FBB .
Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα μέλη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου που διορίστηκαν με την ίδια απόφαση απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του ελληνικού Δημοσίου, της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Με τον τρόπο αυτό, υπογραμμίζει το ΥΠΟΙΚ, προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον και η συστημική ευστάθεια, εξασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του Δημοσίου και όλων των καταθετών της τράπεζας και διασφαλίζεται η απόλυτα ομαλή συνέχεια των εργασιών της τράπεζας που υποστηρίζεται από το υπάρχον προσωπικό της.
«Η νέα τράπεζα είναι απαλλαγμένη από τα προβλήματα του παρελθόντος, είναι απόλυτα υγιής και συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της με στόχο το ταχύτερο δυνατόν να διατεθούν οι μετοχές της προς πώληση», καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

16 σχόλια

  1. θα συνεχισει να χρηματοδοτει κουβεληδες και ντορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Τι σημαίνει το "κούρεμα" κατά 60%
    - Ο κουρέας αντί για ψαλίδι κρατάει δρεπάνι"
    ---------------------------------------------
    [Image] Με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώνονται τα εφιαλτικά σενάρια για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους.
    Το γαλλογερμανικό σχέδιο που προβλέπει "κούρεμα" κατά 60% σημαίνει πρακτικά χρεοκοπία της χώρας.
    Κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν δίχως σύνταξη εκατομμύρια ασφαλισμένοι.
    Θα καταρρεύσει ο κλάδος υγείας καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία δε θα μπορούν να πληρώνουν νοσήλεια. Στο μάτι του κυκλώνα θα βρεθεί και ο εισαγωγικός κλάδος της χώρας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνους εισαγωγές σε καύσιμα και ενέργεια και άρα εκτός από το ότι οι Έλληνες θα παγώσουν, θα παραλύσουν εκατομμύρια δραστηριότητες που συνδεόνται με..την ενέργεια.

    Όπως εξηγεί o καθηγητής Οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Διονύσης Χιόνης " οι συνέπειες πρέπει να ανιχνευθούν στο τραπεζικό σύστημα το οποίο έχει στην κατοχή του περισσότερα από 55 δισεκατομμύρια ευρώ ελληνικά ομόλογα.

    Ένα "κούρεμα" της τάξης του 60% θα καταστήσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μη ενεργό με αποτέλεσμα να χρειαστεί το ελληνικό δημόσιο να ανακεφαλαιοποιήσει και να εθνικοποιήσει σε δεύτερο στάδιο όλες τις ελληνικές τράπεζες. Αυτό σημαίνει πως δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ελληνικές τράπεζες θα διασωθούν από τον μηχανισμό στήριξης. Ομως τα προβλήματα ρευστότητας θα μεταδοθούν σε όλη την οικονομία με αποτέλεσμα να γίνει αδύνατη η χορήγηση οποιουδήποτε δανείου.

    Στη συνέχεια τα αποτελέσματα της χρεοκοπίας και της μείωσης της αξίας των ομολόγων κατά 60% θα πρέπει να αναζητηθούν στα ασφαλιστικά ταμεία. Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αυτή τη στιγμή στην κατοχή τους 25 δισεκατομμύρια ευρώ ελληνικά ομόλογα και με τα έσοδα από τα ομόλογα, από τα κουπόνια αλλά και από την αξία των ομολόγων μπορούν και πληρώνουν συντάξεις και καλύπτουν τις δαπάνες υγείας, τα νοσήλεια των ασφαλισμένων τους. Η οποιαδήποτε μείωση θα απαιτήσει από το ελληνικό δημόσιο να ενισχύσει τη συμμετοχή του εάν μπορεί στα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

    Αυτό αναμφισβήτητα σημαίνει πως μπορεί να υπάρξει αδυναμία να καταβληθούν συντάξεις από τα ασφαλιστικά ταμεία και θα μπορούν να καλυφθούν νοσήλεια.

    Στη συνέχεια επειδή "κούρεμα" 60% είναι εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό κουρέματος των ομολόγων, η ελληνική οικονομία θα απομακρυνθεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές.
    Δηλαδή θα πρέπει να ζει με όσα μπορεί και συλλέγει από έμμεσους και άμεσους φόρους. Γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει πολύ σύντομα να ζήσουμε με ένα πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα.
    Διαφορετικά θα υπάρχει αδυναμία από το ελληνικό δημόσιο να καλύπτει τα δημοσιονομικά ελλείμματα.

    Το ίδιο θα ισχύσει και με το ισοζύγιο των εξωτερικών συναλλαγών. Τη στιγμή που δε θα υπαρχει δυνανοτητα δανεισμού από το εξωτερικό θα πρέπει να είναι ισοσκελισμένες οι εισαγωγές με τις εξαγωγές, με ότι αυτό συνεπάγεται για πολλές ανεδαφικές εισαγωγές όπως των καυσίμων και των φαρμάκων.

    ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ

    Δε θα καταβάλλονται συντάξεις, κινδυνεύουν οι μισθοί, δε θα μπορούν να γίνουν εισαγωγές καυσίμων, ενέργειας και φαρμάκων και άρα "θα αλλάξει η καθημερινή μας ζωή άρδην θυμίζοντας την οικονομία της Ελλάδας της δεκαετίας του 1960" είπε τέλος ο κύριος Χιόνης.

    Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και για μια ακόμη φορά οι Ευρωπαίοι ηγέτες τρέχουν πίσω από της εξελίξεις αντί να τις διαμορφώνουν. Το τελικό σχέδιο για την ελληνική οικονομία αναμένεται στο τέλος Οκτωβρίου όπου εκεί θα δούμε τι θα αποφασιστεί για εμάς δίχως εμάς.

    αναρτήθηκε από kafeneio στις 12:24 μμ την 10 Οκτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. [[Ο όρκος του ταγματασφαλίτη 1942

    «Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ.
    Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθησομένας μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου.
    Γνωρίζω καλώς ότι διά μιαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας διά του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων».]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ….
    ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!
    ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…
    Ο ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ…..
    Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ…ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ Η ΕΥΛΟΗΜΕΝΗ!
    ΕΛΛΗΝΕΣ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ…
    ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ…
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ…ΕΦΤΑΣΕ… ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ…

    ΖΗΤΩ Ο ΘΕΟΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

    ΥΓ.ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΔΕΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ…ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΦΤΩΧΙΑ ΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ..ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ…

    ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ..ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ…ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΜΩΣ…
    ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αχ αυτο το κακο,αχρηστο κρατος εσωσε ακομα ενα ανικανο,αποτυχημενο επιχειρηματια-λαμογιο.
    μεγκα-σκαι-αλτερ-προταγκον-αιχμη θα το προσπερασουν.
    για ολα φταιει η μισθωτη εργασια.
    ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΡΑΓΚΑΤΟΥΣ,ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όπως λέμε νέος Πανιώνιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οπως λεμε καθε ποδοσφαιρικη ομαδα.
    ΚΑΜΜΙΑ ομαδα δεν θα μπορουσε να πληρωνει μισθους εκατομμυριων στους παιχτες και στους προπονητες χωρις τις κρατικες επιχορηγησεις.
    Τα γατονια του ποδοσφαιρου και τα αστερια της μπαλας ειναι ουσιαστικα δημοσιοι υπαλληλοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ολη η αρρωστημενη σχεση πολιτικης και οικονομικης εξουσιας βρισκεται συμπυκνωμενη στη διαπλοκη proton bank,attica bank,ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,κυρκος-κουβελης,ντορα,αγορασμενα ΜΜΕ.

    ναναι καλα οι εισαγγελεις να ψαχνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εχονται κιαλλα κανονια καταριανα...

    οταν θα σκασουν,θυμηθειτε τι παραμυθια σας ελεγαν οι εγκυροι σχολιασται
    μεγκα-σκαι-αλτερ-προταγκον-αιχμη...

    συνειδητοι,αδιστακτοι,ψευτες σε ολα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΗΜ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Η «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ» ΤΗΣ PROTON BANK ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ 863 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ;

    Στη Βουλή φέρνει με ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης την κυβερνητική απόφαση για «εξυγίανση» της Proton Bank, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα του τύπου θα κοστίσει στους φορολογουμένους 863 εκατ. ευρώ και μάλιστα σε περίοδο δημοσιονομικού εκτροχιασμού και σκληρής μονόπλευρης λιτότητας.

    Ο Δ. Παπαδημούλης ερωτά τον Β. Βενιζέλο πόσο θα κοστίσει στον κρατικό προϋπολογισμό, το Δημόσιο και τους φορολογούμενους η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση κι αν αυτό υπηρετεί το......
    δημόσιο συμφέρον.

    Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες με προφανή κυβερνητική συμφωνία επήλθε οικονομικός συμβιβασμός μεταξύ του Δημοσίου και του κ. Λαυρεντιάδη ο οποίος κατηγορείτο για υπεξαίρεση 51 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα την παύση της ποινικής του δίωξης.

    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

    Θέμα: «Η εξυγίανση» της Proton Bank και πάλι στις πλάτες των ελλήνων φορολογούμενων;

    Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» η Proton Bank εντάσσεται σε καθεστώς εξυγίανσης με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ιδρύεται «καλή τράπεζα», με την επωνυμία «Νέα PROTON BANK», στην οποία θα μεταφερθούν το σύνολο των καταθέσεων (ιδιωτών, τραπεζών και Δημοσίου) και το υγιές ενεργητικό (χαρτοφυλάκιο δανείων και τίτλων) της παλιάς Proton Bank.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας (8-10-2011) για να διασφαλιστούν οι καταθέτες της υπό διάλυσης Τράπεζας το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι, θα επωμιστούν το βάρος συνολικά 863 εκατ. Ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό είναι προϊόν υπολογισμού των στοιχείων της τράπεζας που ανέλαβε και έκανε η Ernst & Young κατόπιν παραγγελίας της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) και από στοιχεία τα οποία κατετέθησαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

    Η κακοδιοίκηση της Proton Bank και η χρησιμοποίησή της ως μοχλό συμφερόντων των εταιριών του κ. Λαυρεντιάδη παρατηρήθηκε επανειλημμένα δυσμενώς τόσο από τους ελεγκτές της ΤτΕ, όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Αποκορύφωμα υπήρξε το αποτέλεσμα της έρευνας της Αρχής καταπολέμησης του μαύρου χρήματος για ενδείξεις διακίνηση μέσω της συγκεκριμένης τράπεζας μεγάλων χρηματικών ποσών με που είναι πιθανόν να αποτελούν προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας.

    Παρά ταύτα, το ελληνικό Δημόσιο την ίδια στιγμή που η Τράπεζα της Ελλάδος ερευνούσε ενδεχόμενες αντικανονικές συναλλαγές και η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος διαπίστωνε ενδείξεις υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ, ενίσχυσε τον Ιούλιο του 2011 την Proton Bank με πάνω από 230 εκατ. ευρώ με εντολή του Υπ. Οικονομικών, για λόγους διατήρησης της συστημικής ευστάθειας του εγχώριου χρηματοπιστωτικού τομέα, ενέργεια που καλύφθηκε νομοθετικά εκ των υστέρων με κυβερνητική τροπολογία.

    Σε καιρό δημοσιονομικού εκτροχιασμού και άγριας μονόπλευρης λιτότητας, σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, το Δημόσιο φαίνεται να αναλαμβάνει να καλύψει:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α) Τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ των στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού της Proton Bank και τα οποία θα μεταβιβαστούν στη νέα τράπεζα. Η διαφορά αυτή είναι ύψους 613 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί «από το Σκέλος Εξυγίανσης του ΤΕΚΕ». Τα στοιχεία του ενεργητικού, σύμφωνα με την εκτίμηση της Ernst & Young, είναι ύψους 2,173 δισ. ευρώ, ενώ αυτή του παθητικού 2,786 δισ. ευρώ. Εννοείται ότι η διαφορά θα καλυφθεί από τις τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων, δηλαδή από το ΤΕΚΕ.

    Β) Τις κεφαλαιακές απαιτήσεις της νέας τράπεζας που εκτιμώνται σε 250 εκατ. ευρώ και τα οποία θα προέλθουν από το ΤΧΣ.

    Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες ο κ. Λαυρεντιάδης, με προφανή κυβερνητική συμφωνία, εξασφάλισε την παύση της ποινικής δίωξης για ενδεχόμενη υπεξαίρεση 51 εκατ. ευρώ από την Proton Bank απλά με την επιστροφή του συγκεκριμένου ποσού στα ταμεία της τράπεζας. Με βάση τα παραπάνω:
    Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

    Σχεδιάζει η κυβέρνηση την «εξυγίανση» της Proton Βank με αυτό τον επιζήμιο για τους έλληνες πολίτες τρόπο; Πόσο είναι το κόστος διάσωσής της; Ποιος θα καλύψει τις μαύρες τρύπες της τράπεζας;
    Ποια τα ευρήματα της Αρχής καταπολέμησης του μαύρου χρήματος για την Proton Bank και τον κ. Λαυρεντιάδη;
    Ποιοι λόγοι επιβάλουν την κρατικοποίηση μιας αφερέγγυας Τράπεζας, της οποίας η πρώην διοίκηση ελέγχεται ποινικά;
    Ποιοι λόγοι επιβάλουν την κοινωνικοποίηση των ζημιών μιας τράπεζας, σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία βάλλεται παρατεταμένα από νέα φορολογικά μέτρα, ανεργία και μειώσεις μισθών; γιατί πρέπει ο έλληνας φορολογούμενος να πληρώσει τα «σπασμένα» μιας Τράπεζας;


    Ο ερωτών βουλευτής

    Δημήτρης Παπαδημούλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΤΑΡΙΑΝΑ ΦΑΛΙΜΕΝΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. το δημοσιο εγγυαται τα δανεια των alphabank/eurobank?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!

    Τι πίνεις ρε καλλιτέχνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ..ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ

    Χάνεις λάδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ είναι για τις τράπεζες.
    Δεν είναι ούτε για μισθούς ούτε για συντάξεις.
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ δεν πάει για μισθούς και συντάξεις.
    Αν θέλουμε να συνεχίσουν να υπάρχουν μισθοί,συντάξεις,σχολεία,
    νοσοκομεία,πρέπει ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΪΚΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ.
    ΤΩΡΑ.ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
    ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ.
    ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ:
    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
    Η' ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ;
    ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΛΕΟΝ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!
    ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ!
    ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ,ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ,ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ.
    ΟΥΤΕ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΠΟΥ ΨΕΛΛΙΖΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΥΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
    ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ Η ΤΡΟΪΚΑ!
    ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση