GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποβάθμισε (και) την Ισπανία η Standard and Poor’s...

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας κατά μια βαθμίδα, σε AA- από AA, προχώρησε και ο οίκος αξιολόγησης Standard and P...

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας κατά μια βαθμίδα, σε AA- από AA, προχώρησε και ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor΄s, μια εβδομάδα μετά την υποβάθμιση της χώρας από τον οίκο Fitch.
Η S&P επικαλείται, μεταξύ άλλων, τα υψηλά επίπεδα ανεργίας και το υψηλό χρέος του ιδιωτικού τομέα στη χώρα. Σύμφωνα με τον οίκο, υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι στις προοπτικές ανάπτυξης της Ισπανίας λόγω της...
υψηλής ανεργίας, των δυσμενέστερων οικονομικών συνθηκών, των υψηλών επιπέδων του χρέους στον ιδιωτικό τομέα και της πιθανής επιβράδυνσης στις οικονομίες των εμπορικών εταίρων της χώρας. Επιπλέον επικαλείται την επιδείνωση της κρίσης στην Ευρωζώνη και τους κινδύνους για τη δημοσιονομική προσαρμογή.
Επιπλέον δεν απέκλεισε ενδεχόμενη νέα υποβάθμιση της χώρας στο μέλλον.
«Παρά την ανθεκτικότητα των οικονομικών επιδόσεων κατά τη διάρκεια του έτους, διαβλέπουμε αυξημένους κινδύνους για τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας λόγω της υψηλής ανεργίας, των αυστηρότερων όρων χρηματοδότησης, το υψηλό επίπεδο του χρέους του ιδιωτικού τομέα και την πιθανή επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας των βασικότερων εμπορικών εταίρων της Ισπανίας» τονίζει χαρακτηριστικά η Standard and Poor’s.
Νωρίτερα ο οίκος Fitch είχε υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα των τραπεζών UBS Lloyd's και Royal Bank of Scotland, ενώ είχε θέσει Barclays Bank, BNP Paribas Credit Suisse Deutsche Bank και Societe Generale σε καθεστώς παρακολούθησης για ενδεχόμενη υποβάθμιση.
Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Οκτωβρίου ο Fitch είχε επίσης υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Ισπανίας, κατά δύο βαθμίδες, στο AA-, με αρνητικές προοπτικές. Στην ανακοίνωσή του ο οίκος ανέφερε πως «η υποβάθμιση αντανακλά την επιδείνωση της κρίσης στην Ευρωζώνη και τους κινδύνους για τη δημοσιονομική προσαρμογή».

1 σχόλιο

  1. Όσο κρατούν αυτούς τους γιάπηδες με τις τσάντες, που παίζουν με τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, θα βλέπουμε σε επανάληψη το ίδιο έργο.
    Τα ίδια λαμόγια σώθηκαν, από τους Αμερικανούς φορολογούμενους μετά την κατάρρευση της Leaman Brothers και ενώ πριν έκλαιγαν τη μοίρα τους, μετά μοίραζαν μεταξύ τους, ξανά νέα bonus για το "σωτήριο" έργο τους!!!
    Πρόεδρε Ομπάμα, στείλτους να αξιολογήσουν το Γκουαντάναμο, για καμιά τριανταριά χρόνια, μήπως και σωθεί η ανθρωπότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση