GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Φούσκωνε» τις κυκλοφορίες της στην Ευρώπη η Wall Street Journal...

Από το tvxs.gr Η βρετανική εφημερίδα The Guardian κατήγγειλε χθες Τετάρτη πως διαπίστωσε την ύπαρξη emails και εγγράφων που μαρτυρούν ότι...

Από το tvxs.gr

Η βρετανική εφημερίδα The Guardian κατήγγειλε χθες Τετάρτη πως διαπίστωσε την ύπαρξη emails και εγγράφων που μαρτυρούν ότι η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal του ομίλου Μέρντοχ, χρηματοδοτούσε από το Λονδίνο ορισμένες ευρωπαϊκές εταιρείες, με αντάλλαγμα την προβολή τους από την εφημερίδα, προκειμένου να αγοράζουν δεκάδες χιλιάδες φύλλα της στην Ευρώπη σε χαμηλές τιμές.
Η Guardian δεν κοινοποίησε έγγραφα, ωστόσο, υποστηρίζει αυτά αποδεικνύουν ότι...
η WSJ ουσιαστικά αγόραζε η ίδια τα φύλλα της προκειμένου η κυκλοφορία της εφημερίδας στην Ευρώπη να φαίνεται μεγαλύτερη. Με αυτό τον τρόπο μπορούσε να χτυπάει και μεγαλύτερες τιμές στις διαφημίσεις.
Η WSJ από την πλευρά της απέρριψε με ανακοίνωση της την ιστορία ως συκοφαντική με ψεύδη και κακόβουλες ερμηνείες. Ωστόσο, ο Άντριου Λάνγκχοφ, διευθυντής Ευρώπης της Dow Jones και «μαμάς» εταιρείας της WSJ, παραιτήθηκε.
Σύμφωνα με τη Guardian, η WSJ κατάφερε με επίπλαστο τρόπο να δείχνει αυξημένη κυκλοφορία της ευρωπαϊκής έκδοσης κατά 41%.
Η απάτη ήλθε στην επιφάνεια όταν πέρυσι ο μεγαλύτερος σπόνσορας, η ολλανδική εταιρεία Executive Learning Partnership (ELP), απείλησε ότι θα αποχωρούσε από τη συμφωνία. Η ELP διακινούσε το 16% της κυκλοφορίας της WSJ στην Ευρώπη (12.000 φύλλα ημερησίως) ενώ πλήρωνε μόλις 1 σεντ το φύλλο. Ωστόσο, δεν έμεινε ευχαριστημένη από τις διαφημιστικές παροχές της εφημερίδας.

1 σχόλιο

  1. ΣΩΠΑ!!
    ο καθηγηταρας του κωλου μπουραντας πως νομιζεις εκανε την παπαρια του best-seller?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση