GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Κούρεμα» 20% στους μισθούς θέλουν οι διοικήσεις των τραπεζών...

Θερμό αναμένεται να είναι το επόμενο διάστημα στις τράπεζες με τις διοικήσεις να επιμένουν σε « κούρεμα » των αποδοχών κατά 20% για τους τρ...

Θερμό αναμένεται να είναι το επόμενο διάστημα στις τράπεζες με τις διοικήσεις να επιμένουν σε «κούρεμα» των αποδοχών κατά 20% για τους τραπεζοϋπαλλήλους, ενώ η ΟΤΟΕ από την πλευρά της προειδοποιεί με κινητοποιήσεις.
Πάντως συνεχίζονται οι επαφές των διοικήσεων των τραπεζών με τους συλλόγους των εργαζομένων τους με στόχο την ελάφρυνση του μισθολογικού κόστους μέσω περικοπών στις αποδοχές όλων των υπαλλήλων σε ποσοστά έως και 20% από την ερχόμενη χρονιά.
Σύμφωνα με το...
Βήμα, στις συζητήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα τα διοικητικά επιτελεία των πιστωτικών ιδρυμάτων ζήτησαν από τους συνδικαλιστικούς φορείς την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων, που θα προβλέπουν μείωση των δαπανών μισθοδοσίας, ενόψει του «κουρέματος» στο ελληνικό χρέος και των ζημιών που θα προκύψουν από τους ελέγχους της Blackrock στα δανειακά χαρτοφυλάκια.

Πρώτες στις διαπραγματεύσεις μπήκαν οι θυγατρικές των γαλλικών ομίλων Credit Agicole και Societe Generale, Emporiki Bank και Geniki Bank αντίστοιχα. Παράλληλα στην Εμπορική Τράπεζα έχει γίνει πρόταση για επιβολή πλαφόν στις ετήσιες αποδοχές σε όλες τις διευθύνσεις και για την κατάργηση επιδομάτων που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι, ενώ στη Γενική επιδιώκεται η οριζόντια περικοπή των μισθών κατά 15%. Σύμφωνα με πληροφορίες, του Βήματος, προς την κατεύθυνση υπογραφής των επιχειρησιακών συμβάσεων κινούνται ήδη Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.
Εν τω μεταξύ, η πρόταση της διοίκησης της Εθνικής αφορά σε οριζόντιες μειώσεις μισθών κατά 20% με στόχο την εξοικονόμηση πόρων ύψους 150 εκατ. ευρώ.
Την περασμένη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκης και ο πρόεδρός της κ. Β. Ράπανος είχαν συνάντηση με το προεδρείο του συλλόγου των εργαζομένων, από το οποίο ζήτησαν συμμετοχή του προσωπικού στο πρόγραμμα προσαρμογής που θα εφαρμοστεί.

4 σχόλια

  1. Ο Εισαγγελέας καλεί Καπελέρη ως ύποπτο για την μη είσπραξη προστίμων
    ----------------------------------
    Ως ύποπτος για ενδεχόμενη διάπραξη αδικήματος, καλείται να καταθέσει ενώπιον του αναπληρωτή Οικονομικού Εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη, ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Ιωάννης Καπελέρης.



    ΠΑΣΟΚ ΛΑΤΡΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΜΟΥ

    ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΕΝΑΣ ΑΛΗΤΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΕΧΕΙ ΚΡΥΨΕΙ ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ

    ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ *******.

    ΠΟΣΟΙ ??????????????
    ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΑΣ.
    ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΑΝΕΡΑ?
    ΤΟΣΟΙ.....
    ΑΑΑ..ΚΑΛΑ !!!!!!!!!!!
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΡΥΦΑ
    Ή ΜΗ ΓΝΩΣΤΑ.

    ΑΠΙΘΑΝΟΙ.... Η MAFIA
    ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ
    ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΟΥ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ.
    ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.
    Η ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στειρωση στους τοξικομανεις . . .


    Στείρωση στους Ναζί, να μην αναπαράγονται τα ζωντόβολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση