GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντ' Εστέν: "Ο Παπανδρέου δεν έλαβε σοβαρά υπόψη τις προειδοποιήσεις του ΔΝΤ από το 2008"...

Ένθερμος οπαδός της ένταξης της Ελλάδας στην « ευρωπαϊκή οικονομική κοινότητα » (ΕΟΚ), ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν (Valéry Giscard d'...


Ένθερμος οπαδός της ένταξης της Ελλάδας στην «ευρωπαϊκή οικονομική κοινότητα» (ΕΟΚ), ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν (Valéry Giscard d' Estaing, VGE) ήταν ως πρόεδρος της γαλλικής δημοκρατίας ένας από τους πρωταγωνιστές εκείνης της προσπάθειας. Τώρα υποστηρίζει πως...

 η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δε συνεπάγεται αναγκαστικά και την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).
Συνέντευξη στον Ζερόμ Γκοτερέ (Jérôme Gautheret, JG)
JG: Ποιο ήταν το πολιτικό πλαίσιο όταν υποστηρίζατε την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ;
VGE: Γνώρισα την Ελλάδα τις παραμονές της δικτατορίας των συνταγματαρχών, όταν ήμουν υπουργός οικονομικών. Η χώρα εκείνη την περίοδο έδινε την εντύπωση της παρακμής και της αποδιοργάνωσης. Ήταν αυτή η ακαταστασία στα ανώτατα επίπεδα του κράτους, που οδήγησε στη δικτατορία των συνταγματαρχών.
Κατά την περίοδο αυτή, που οι σχέσεις Αθηνών-Παρισιού είχαν διακοπεί εντελώς, γνώρισα τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, που ήταν αυτοεξόριστος στο Παρίσι και λειτουργούσε ως πόλος συσπείρωσης πολυαρίθμων συμπατριωτών του. Λίγο μετά την εκλογή μου, οι συνταγματάρχες εκδιώχθηκαν από την εξουσία, λόγω μιας ατυχούς πρωτοβουλίας τους στην Κύπρο και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εκλήθη να αναλάβει τα ηνία της χώρας του ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Του διέθεσα ένα αεροπλάνο για να μεταβεί στην πατρίδα του, κι έτσι επέστρεψε στην Αθήνα επιβαίνοντας σε ένα «φάλκον» της γαλλικής προεδρίας. Φυσικά, αυτή η εικόνα σφράγισε τις εντυπώσεις.
Τα χρόνια που ακολούθησαν, επανεντάξαμε κατ' αρχήν την Ελλάδα στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Στη συνέχεια τέθηκε το ζήτημα της ένταξής της στην ΕΟΚ. Οι εταίροι μας είχαν πολλές αναστολές: η χώρα ήταν αποδιοργανωμένη και δεν διέθετε κοινά σύνορα με κανένα κράτος-μέλος. Ανέλαβα την ευθύνη της αποδοχής μας, τονίζοντας πως οφείλαμε να το κάνουμε για να κατοχυρώσουμε την ελληνική δημοκρατία. Και καθώς εκείνη την περίοδο είχα αναλάβει την κυλιόμενη προεδρία της ΕΟΚ, την 28η Μαΐου 1979 ήμουν εγώ που προσυπέγραψα την αποδοχή της Ελλάδας ως πλήρους μέλους της ΕΟΚ στην Αθήνα.
Αυτή η απόφαση έγινε με αποκλειστικά πολιτικά κριτήρια: έπρεπε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να βγει από τη δικτατορία. Αλλά είχε και συμβολική διάσταση. Όπως όλη η γενιά μου, είχα κι εγώ διαμορφωθεί με την ιδέα πως η δημοκρατία, η πολιτική κ.λπ προέρχονταν όλα από αυτή τη χώρα. Για μας, η Ελλάδα ήταν συνώνυμο του πολιτισμού. Η ιδέα να την αφήναμε εκτός Ευρώπης μου φαινόταν ανυπόφορη.
JG: Παρ' όλα αυτά, έπρεπε είκοσι χρόνια αργότερα να γίνει αποδεκτή στην ευρωζώνη;
VGE: Η απόφαση να συμμετάσχει η Ελλάδα στο κοινό νόμισμα ήταν ένα βαρύ σφάλμα. Μετά το 1982, διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις είχαν χειριστεί τη χώρα δημαγωγικά, αυξάνοντας για αποκλειστικά ψηφοθηρικούς λόγους τις δημόσιες δαπάνες πολύ ταχύτερα από τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας της. Έστω κι αν η χώρα είχε προσυπογράψει τη συνθήκη του Μάαστριχτ, ήταν σαφές πως η ελληνική οικονομία δεν ήταν έτοιμη να ενταχθεί στο κοινό νόμισμα. Αλλά το λόμπινγκ των Γάλλων πολιτικών ηγετών της εποχής αποδείχθηκε αποτελεσματικό...
JG: Πώς κρίνετε τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης;
VGE: Τους πρώτους μήνες χάσαμε πολύ χρόνο, χωρίς λόγο. Ήταν εξαρχής προφανές πως η χώρα δεν ήταν εις θέση να αποπληρώσει τα χρέη της, πόσο μάλλον που, ούσα εντός ευρωζώνης, δεν μπορούσε πια να υποτιμήσει το νόμισμά της. Αλλά οι πάντες προσπαθούσαν να αποτρέψουν τη χρεοκοπία της, προσφεύγοντας σε ατυχείς αναλογίες με τη χρεοκοπία της «Λέμαν μπράδερς», που ήταν ιδιωτική τράπεζα, ή της Αργεντινής. Ήταν λάθος να αρνηθούμε το «κούρεμα» του χρέους -όσο σημαντικό και να 'ταν- όπως ήταν λάθος να εμφανίζουμε ως δάνειο την βοήθεια προς την Ελλάδα, μια που ήταν βέβαιο πως η ποτέ δε θα μπορούσε να μας αποπληρώσει.
Σήμερα, τους επιβάλλουμε πολύ σκληρούς όρους: δεν είμαι βέβαιος πως οι Γάλλοι θα ανέχονταν κάτι ανάλογο. Θα μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση; Οι Έλληνες ξέρουν πως είναι η τελευταία τους ευκαιρία: η Ευρώπη, πάει να πει οι βασικοί τους δωρητές, η Γερμανία και η Γαλλία, δεν πρόκειται να τους δώσουν κι άλλη βοήθεια!
JG: Μήπως να έβγαιναν από το ευρώ;
VGE: Πράγματι, μένει η λύση της εξόδου από το ευρώ, που δε σημαίνει σε καμία περίπτωση αποβολή από την ΕΕ, σε αντίθεση με ό,τι λανθασμένα λέγεται στις Βρυξέλλες. Η επιστροφή στη δραχμή είναι πραγματοποιήσιμη, όσο δύσκολη κι αν είναι. Με τον τρόπο αυτό, από τη μια η Ελλάδα θα επωμιζόταν αποκλειστικά την ευθύνη για την υπερχρέωσή της, από την άλλη όμως θα αποκαθίστατο το δικαίωμά της στην υποτίμηση του νομίσματός της. Θεωρώ πως είναι θεμιτό να θέτουμε αυτό το ερώτημα, από τη στιγμή που σε τελική ανάλυση το μόνο σημαντικό ερώτημα είναι πώς θα ξαναβρεί η Ελλάδα το δρόμο της ανάπτυξης. Δυστυχώς τα εφαρμοζόμενα σήμερα μέτρα δεν πάνε προς αυτή την κατεύθυνση.
JG: Πώς κρίνετε τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων;
VGE: Θεωρώ πως αδικήσαμε αρκετά τον Γιώργο Παπανδρέου. Ωραία, δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του τις προειδοποιήσεις που του έκανε το «διεθνές νομισματικό ταμείο» (ΔΝΤ) από το 2008, αλλά παρ' όλα αυτά άσκησε μια θαρραλέα πολιτική. Επίσης δεν κατανόησα προς τι όλος αυτός ο χαμός όταν εξήγγειλε το δημοψήφισμά του για τη δανειακή συνθήκη. Σε αυτή την περίπτωση, οι τράπεζες λειτούργησαν σαν ομάδα πίεσης. Οι κυβερνήσεις εκπόνησαν ένα πρόγραμμα, που οι τράπεζες θέλουν να το υπονομεύσουν. Αν όμως είχε γίνει δημοψήφισμα, οι Έλληνες θα είχαν κατά πάσα πιθανότητα πει «ναι» και όλα θα άλλαζαν καθώς θα απονομιμοποιούνταν οι πεζοδρομιακές διαμαρτυρίες.
Κατά τα άλλα, όλη αυτή η υπόθεση μαρτυρεί για τη σύγχυσή μας: η Ελλάδα δεν εκπροσωπεί παρά το 1.3 τοις χιλίοις του παγκοσμίου πληθυσμού. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να εξελιχτεί σε πλανητικό πρόβλημα.

Ο Valéry Giscard d' Estaing είναι παλαίμαχος κεντρώος πολιτικός, πρώην πρόεδρος της Γαλλίας

Πηγή: Προοδευτική Πολιτική

6 σχόλια

  1. Kαι μετά όλες οι επιδοτήσεις κατά-
    ντησαν συναλλαγες ψήφων και μίζες.
    Κυρίως "σοσιαλιστικές"-συντροφικές.
    Τα εισαγωγικά θεωρούνται απαραίτητα
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

    Τελικά τον είχαμε παρεξηγήσει.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ο Παπανδρέου ποτέ δεν ήθελε να βάλει φόρους.Δεν ήθελε ποτέ να βάλει χαράτσια.
    Δεν ήθελε ποτέ να αυξήσει τον ΦΠΑ.
    Δεν ήθελε ποτέ να μειώσει μισθούς και συντάξεις.
    Δεν ήθελε ποτέ να εκτινάξει την ανεργία στο 25%.

    Δεν ήθελε ποτέ να κλείσει τα μισά καταστήματα και επιχειρήσεις.
    Δεν ήθελε ποτέ να καταστρέψει την οικονομία.
    Είναι ένας παρεξηγημένος πρωθυπουργός.
    Τον ακούσατε χθές να μιλάει στο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ?

    Θα νομίζατε ότι βρισκόμαστε στο 2008.Τότε που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση.
    Θα μου πείτε και ποιος τον πιστεύει.

    Οι Έλληνες έχουν πολύ κοντή μνήμη.Έχουν ΧΡΟΝΙΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ.
    Σε λίγο καιρό (σε καμμιά -δυο βδομάδες δηλαδή) ο μόνος που θα κάνει ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στη κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ θα είναι ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    Θα ξαναβγούν οι σημαίες του ΠΑΣΟΚ από τα ντουλάπια και θα αρχίσουν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.
    Έτσι είναι τα πράγματα.
    Γιατί ο Έλληνας θέλει το ΠΑΣΟΚ του.

    Δεν μπορεί ρε παιδί μου να γίνουν ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ χωρίς τα δάκρυα του Γιώργου, χωρίς τα ξεφωνητά της Δαμανάκη, χωρίς τις τσιρίδες της Μπατζελή, χωρίς τις μύξες του Λοβέρδου, χωρίς τον παλμό του σκυλοπνίχτη, χωρίς τα ουρλιαχτά του Καρχιμάκη,
    χωρίς τα ανέκδοτα του Πάγκαλου.

    Χωρίς όλους αυτούς και όλους τους άλλους η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ είναι ΝΕΚΡΗ.

    Εμπρός λοιπόν ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ με τον ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ,
    τον ...ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε ρε παιδιά να δουλέψουμε και λίγο εμείς οι σημαιάδες!

    Η Εξουσία στο Λαό... γαμώτο!!!

    Τώρα παίρνουν σύνταξη οι παλαιοπασόκοι...

    Άντε να χωθούμε κάπου κι' εμείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτός μόνο μετά απο μιά πολύ γερή σφαλιάρα σε εκλογές θα συνέλθει οριστικά.
    Ακόμα βρίσκεται στο 43% του 2009..........
    ____________________________________________
    Αυτός ο άνθρωπος μάλλον δεν είναι καλά...
    Μπορεί να έπεσε και να χτύπησε όταν ήταν μικρός, και οι δικοί του να μή δώσανε τη πρέπουσα σημασία, νομίζοντας ότι δεν είναι τίποτα... θα περάσει!
    Έλα όμως που δεν περνάει και πρέπει τώρα να πάει στο γιατρό;;;

    Γάμη@@ όλη την ...Ευρώπη και συνεχίζει να υπεραμύνεται του "δημοψηφίσματος" Ρούλη Καστανίδη & Πετσάλνικου !!!

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατακρίνει την πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης όσον αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αλλά για αυτοκριτική στην δική του κυβέρνηση ούτε λόγος!
    Για μία ακόμη φορά, ξεχνώντας τις συνέπειες που προκάλεσε η απόφασή του στη χώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου υπεραμύνεται για το δημοψήφισμα. Μάλιστα, συνάντησε .....θερμό κλίμα μιλώντας σήμερα στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στις Βρυξέλλες.
    - (σοσιαλ ΛΗΣΤΕΣ είναι, δεν είναι παίξε-γέλασε και αυτά τα ρεμάλια της Διεθνούς Καντάϊφι-Άσαντ-Μουμπαρακα και λοιπά αιμοσταγή $$$$$$$$).
    _____________________________________________
    Η Ευρώπη γκρεμίζεται και ο Παπανδρέου υπεραμύνεται του δημοψηφίσματος..

    Εδω ο κοσμος χανεται και ο ΓΑΠ απλωνει τραχανα στο συρμα ?
    Μαλλον ζει σε αλλο πλανητη ?
    Ρε ανυπαρκτε τωρα τι πα πα ρες μας λες ??
    Οσο καιρο ησουν δουλος των αγορων κ των εταιρων δεν τα σκεφτηκες ??
    Εμπνευση σου ηρθε ξαφνικα ??

    Αλλα εισαι ο πρωτος που θελει ξυλο,
    μαζι με τον αδελφουλη σου !!!

    Είναι πολύ γιγαντιαίος ηγέτης ! Ηγετάρας !
    Θεός !!! Τι λέω Θεός ?
    Ημίθεος και βάλε...

    - Τελικα αυτος ο Μαλακας δεν ειναι απλα ηλιθιος, αλλα κατ εξακολουθηση ηλιθιος.
    Μαζεψε τον ρεεεεεεεεεεεεε !!!!!!!!!!!

    Ο άνθρωπος είναι μαλάκας με περικεφαλαία.
    Ήθελα να ήξερα τι κάθονται και τον ακούνε.

    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Ο ΑΛΗΤΗΣ
    ρε
    Π
    Ο
    Υ
    Σ
    Τ
    Η....μου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΡΙΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΡΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ, ΠΩΣ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    ΓΙΑ ΚΑΝΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ "ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ" ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΣΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΟΙ "ΕΤΑΙΡΟΙ" ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ.....ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΑΛΙ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ "ΤΣΙΜΠΑΕΙ" ΜΕ ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΠΑΛΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΒΡΗΚΕ ΣΥΜΜΑΧΟ, ΕΣΕΙΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΙ ΚΑΜΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΑΠΛΑ ΣΑΣ "ΕΠΕΙΣΑΝ" ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΦΤΗΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΠΥΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ, ΝΑ ΣΤΙΨΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΦΤΩΧΕΥΟΥΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΟ ΠΛΕΟΝ.
    ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΙΣΑΣΤΕ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΚΟΛΛΕΤΗΔΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ. ΑΓΓΛΟΦΙΛΟΙ,ΓΑΛΛΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΡΩΣΟΦΙΛΟΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΥΛΟ ΣΒΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ Ο "ΜΕΓΑΣ" ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΩΝ ΓΑΡΓΑΡΕΣ, ΤΖΑΜΠΑ-ΜΑΓΚΑΣ, ΨΕΥΤΟ-ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ
    Υ Π Ε Γ Ρ Α Ψ Ε !!!

    Ο Σαμαρούλης, προκειμένου να εκλεγεί πρωθυπουργός και δη αυτοδύναμος (χλωμό το βλέπω...), κάνει το μάγκα-πατριώτη στο εσωτερικό, αλλά στο εξωτερικό σκύβει το κεφάλι και τρώει τη σφαλιάρα.

    Μα δεν έχει καταλάβει, ότι σε αυτήν την κρίση και στην απίθανη περίπτωση που "πιάσει" αυτοδυναμία, θα έχει το πολύ 6 μήνες ζωής η δεξιά κυβέρνησή του???

    Εδώ το ΠΑΣΟΚ, που ήλεγχε (όχι πιά...) όλα τα συνδικάτα και με 10% διαφορά το 2009, έχασε το μπούσουλα...

    Γελοίοι λαϊκιστές της νουδούλας...

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ - ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΛΑΟΣ...

    ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ, ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΙΚΟΙ...

    ΠΡΩΤΑ (ΤΟ 1941-44),
    ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑΖΙ, ΜΕ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!!!!

    ΜΕΤΑ,
    ΓΛΥΦΤΕΣ, ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!!!!!

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ, ΣΕ ΠΙΟ ΗΠΙΑ ΝΕΟ-ΔΕΞΙΑ, ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ...

    ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ, ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ, ΠΡΟΔΩΤΕΣ, ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
    ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ!!!

    ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΨΕΥΤΟ-"ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ", ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!!!!



    *****************************

    Υ.Γ
    Ειμαι νυχτερινη βαρδια
    (σε νοσοκομειο,αν ενδιαφερεστε).

    τζων

    ***********************************

    Μωρή δεξιά γριά αδερφή, γιατί παραπλανείς τον κόσμο, βρε φασιστο-κωλόγερε???

    Αφού είσαι ένα γερασμένο δεξιό τομάρι, φανατικός φασίστας συνταξιούχος!!!

    Και επειδή πλέον δεν σου "σηκώνεται" και η γριά σου είναι για τα μπάζα, κάθεσαι όλη μέρα στο πρες και κάνεις προπαγάνδα για ποιον???

    Για τον γελοίο Αντωνάκη Σαχλαμαρά!!!! Χι χι χι χι χι χι χι

    Βρε άντε γαμηθείτε, γελοίοι κι αμόρφωτοι δεξιοί "ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΕΣ"!!

    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ "ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ" ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση