GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναρπαστικές στιγμές θα ζήσει η κινητή τηλεφωνία μέχρι το 2016...

Από το  telecomnews.gr Παρά τα έντονα σημάδια διεθνώς από την οικονομική κρίση που προκαλεί έντονους κραδασμούς στο οικονομικό σύστημα πο...

Από το telecomnews.gr

Παρά τα έντονα σημάδια διεθνώς από την οικονομική κρίση που προκαλεί έντονους κραδασμούς στο οικονομικό σύστημα πολλών κρατών, η αγορά της κινητής τηλεφωνίας αναμένει να ζήσει “συναρπαστικές στιγμές”, όπως αναφέρει και η πρόσφατη μελέτη της Ericsson, με τίτλο “Traffic and Market Data Report, στον παλμό της διασυνδεδεμένης κοινωνίας”. Μερικά από τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης είναι ότι η κίνηση των δεδομένων μέσω της κινητής τηλεφωνίας θα δεκαπλασιαστεί στο διάστημα μεταξύ 2011 -2016, υποστηριζόμενη κυρίως από τη μετάδοση βίντεο, οι χρήστες ευρυζωνικών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας θα...
αυξηθούν κατά 60% από χρονιά σε χρονιά, φτάνοντας τα 900 εκατομμύρια το 2011 και τα 5 δισεκατομμύρια το 2016 και έως το 2016 οι κάτοικοι που θα ζουν σε λιγότερο από το 1% της έκτασης της Γης θα παράγουν το 60% της κίνησης στην κινητή τηλεφωνία.

ΣυνδέσειςΣτο 3ο τρίμηνο του 2011 το ποσοστό διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας έφτασε το 82% και το σύνολο των συνδρομητών ανέρχεται στα 5,8 δισεκατομμύρια και από αυτούς οι ενεργοί χρήστες φτάνουν τα 3,9 δισεκατομμύρια. Ινδία και Κίνα αριθμούν 135 εκατομμύρια συνδρομητές. Ακολουθούν οι Ινδονησία, Βραζιλία και Μπαγκλαντές. Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας αυξάνονται κατά 13% από χρονιά σε χρονιά και κατά 2% από τρίμηνο σε τρίμηνο.  Τη μερίδα του λέοντος στους νέους συνδρομητές κατέχει η Κίνα, η Ινδία με μερίδιο 55%, ακολουθεί η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και Αφρική με μερίδιο 30%, η Δυτική Ευρώπη με 2%, η Βόρεια Αμερική με 3% και η Λατινική Αμερική με 10%. Η Κίνα έχει τους περισσότερους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, περίπου 900 εκατομμύρια και ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ινδία.
Δεδομένα και ΊντερνετΗ μεταφορά δεδομένων μέσω της κινητής τηλεφωνίας προβλέπεται ότι θα αυξηθεί κατά 10 φορές μέχρι το 2016 και ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός μεταξύ των κινητών τηλεφώνων, tablet pc και των λεγόμενων έξυπνων τηλεφώνων. Σύμφωνα με τη μελέτη της Ericsson, η μεταφορά δεδομένων μεταξύ του 2ου τριμήνου του 2010 και του αντίστοιχου το 2011 αυξήθηκε κατά 100%. Η σύγκριση μεταξύ φωνής και μεταφοράς δεδομένων δείχνει τη ραγδαία αύξηση της μεταφοράς δεδομένων.
 
Περίπου το 40% των κατόχων έξυπνων κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο, μπαίνει στο Ίντερνετ προτού πάει για ύπνο.
 
Το 50% προτού φύγει το πρωί από το σπίτι και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την ώρα του μεσημεριανού φαγητού.
Κοινωνικοοικονομικές επιπτώσειςΟ διπλασιασμός της ταχύτητας των ευρυζωνικών υποδομών μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ μιας χώρας και οικονομίας κατά 0,3%. Επίσης, 80 νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται με κάθε 1.000 νέες ευρυζωνικές συνδέσεις. Παράλληλα, για κάθε 10% αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας, το ΑΕΠ μιας χώρας μπορεί να αυξηθεί κατά 1%. Αυτές είναι μερικές από τις σημαντικές επιδράσεις των νέων τεχνολογιών και ειδικά των ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών σε μια οικονομία και κοινωνία.

3 σχόλια

  1. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Κατεπείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων και Εβραιογερμανών.
    Όλες οι άλλες λύσεις που δίνουν όπως τώρα Λουκάς Παπαδήμος με συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας δεν μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση διότι αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. της παγκόσμιας τράπεζας των Εβραιογερμανών και των Εβραιοαμερικάνων που ο στόχος τους δεν είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες , αλλά να την παραδώσουν στα χέρια όλων αυτών που σας αναφέραμε την Ελλάδα μαζί με τον ορυκτό πλούτο και τους Έλληνες .
    Όπως καταλαβαίνετε έχουμε μπλέξει με προδότες και πρέπει όταν συλληφθουν και δικαστούν να τιμωρηθούν για εσχάτη προδοσία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    Ψάχνουμε επειγόντως μαλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai είχαμε μια σκασίλα! εδώ
    μαs kaταντήσανε να κινδυνευουμε
    να τρώμε μπατιρόσπορουs ki aυτό
    θα κοιτάξουμε τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση