GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Ευρώπη 2020”...

Από το  amen.gr Από 21-23 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες επιστημονικό Σεμινάριο με θέμα την ”ενίσχυση της κοινωνικής διάσ...

Από το amen.gr

Από 21-23 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες επιστημονικό Σεμινάριο με θέμα την ”ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης στις Ευρωπαϊκές και Εθνικές πολιτικές: αναλύοντας το στρατηγικό σχέδιο Ευρώπη 2020 “. Το ιδιαίτερα σημαντικό αυτό Σεμινάριο οργανώθηκε σε συνεργασία της Επιτροπής της Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΚΕΚ/CEC) “Εκκλησία και Κοινωνία”  και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Οργανισμού “Ευρωδιακονία”.
Σκοπός του Σεμιναρίου ήταν η ενδελεχής ενημέρωση των Εκκλησιών/μελών της ΚΕΚ σχετικά με το στρατηγικό σχέδιο “Ευρώπη 2020” με απώτερο στόχο την πιο δυναμική συμμετοχή και παρέμβασή τους σ’ αυτό δια των εκκλησιαστικών οργανισμών τους για μια...
“έξυπνη, βιώσιμη και φιλόπτωχη ανάπτυξη». Συμμετείχαν σ’ αυτό ειδήμονες από τη Γερμανία, τη Ρουμανία, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Βέλγιο, Τσεχία και Σλοβακία, Πολωνία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Φινλανδία, Σουηδία, Λιχτενστάιν και εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της στην ΕΕ Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Δ. Σωτηριάδης.
 Το συντονισμό του Σεμιναρίου είχαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Επιτροπής “Εκκλησία και Κοινωνία” της ΚΕΚ, Hans-Dieter Fischbach, και η Γενική Γραμματέας της “Ευρωδιακονίας”, Heather Roy. Κατά τη διάρκεια του πολύ αξιόλογου αυτού Σεμιναρίου δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ακούσουν σημαντικές εισηγήσεις και να κάνουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις  επί του περιεχομένου τους.
 Εισηγητική παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου “Ευρώπη 2020” πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας της “Ευρωδιακονίας”, Heather Roy, ενώ ακολούθησαν εισηγήσεις όπως 1) του  Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις, Egbert Holthuis, με θέμα την “αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη”, 2) του Συμβούλου της Μόνιμης Βρετανικής Αντιπροσωπείας στην ΕΕ, Martin Jones, με θέμα “Το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και το νέο μοντέλο της οικονομικής και κοινωνικής διακυβέρνησης”, 3) της εκπροσώπου του Διακονικού Έργου της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας (EKD) Katharina Wegner με θέμα την “Πρώτη εμπειρία από το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο” και 4) του συνεργάτη προγραμματισμού της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις, Frederik Lamberty, με θέμα “Ο αγώνας ενάντια στη φτώχεια: ο Ευρωπαϊκός Σχεδιασμός ενάντια στη φτώχεια”. Στις ανωτέρω εισηγήσεις διαφάνηκε η ανεπάρκεια των κρατικών σχεδιασμών και δράσεων σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας και το τεράστιο έργο που επιτελείται από τις Εκκλησίες και τους εκκλησιαστικούς οργανισμούς στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και ως εκ τούτου η αδήριτη ανάγκη στενής συνεργασίας των Υπουργείων  και άλλων κοινωνικών φορέων των Εθνικών Κρατών με τις Εκκλησίες που δραστηριοποιούνται εντός τους, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της οξείας οικονομικής κρίσης που μαστίζει αυτή τη στιγμή την Ευρώπη. Στις εισηγήσεις αυτές τοποθετήθηκε σχετικά με την Ελληνική πραγματικότητα με επερωτήσεις του ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Δ. Σωτηριάδης, ο οποίος και έλαβε διευκρινιστικές απαντήσεις από όλους τους εισηγητές, που υπήρξαν ιδιαίτερα κατατοπιστικοί.
 Το Σεμινάριο εμπλουτίστηκε από τη διοργάνωση Ομάδων Εργασίας (Working Groups), που συζήτησαν τα Εθνικά Μεταρρυθμιστικά Προγράμματα (NRP) και  τις Ειδικές Συστάσεις των Χωρών (CSR), που σχετίζονται με τις κοινωνικές δράσεις των Κρατών Μελών της ΕΕ για την καταπολέμηση της φτώχειας με χρονική κατάληξη το 2020.
Tέλος, σε δεξίωση που δόθηκε στο Κτίριο της EKD, μίλησε η Αγγλίδα Ευρωβουλευτής του Κόμματος των Πρασίνων Jean Lambert, η οποία τόνισε με τη σειρά της την άμεση ανάγκη συνεργασίας Εκκλησιών και κοινωνικών φορέων για να μη ναυαγήσει το πρόγραμμα “Ευρώπη 2020” σε μια Ευρώπη που “χρειάζεται δημοσιονομική εξυγίανση και διεύρυνση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών”.
Στη συνέχεια, έγινε μια σύνθεση των εισηγήσεων από τον εκπρόσωπο του Διακονικού Έργου Ελσιγκίου, Jarmo Kökö. Στην καταληκτική αυτή εκδήλωση παρέστη, εκτός από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιγνάτιο Δ. Σωτηριάδη, και ο Δρ Κώστας Β. Ζορμπάς, σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ.

7 σχόλια

  1. Τρεις βασικές ρήτρες της δανειακής σύμβασης του Μαΐου που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε

    Αυτές είναι:
    1) Η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που της παρέχει η εθνική της κυριαρχία

    2) Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να ζητήσει δανειακή βοήθεια από άλλη χώρα εκτός των δανειστών της ( πχ Κίνα, Ρωσία)
    3) Η Ελλάδα δεν μπορεί να προβάλλει αξιώσεις από τους δανειστές της ώστε να συμψηφιστούν τα χρέη της με χρέη των δανειστών της προς την ίδια, όπως για παράδειγμα κατοχικό δάνειο που έλαβε η Γερμανία από την Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
    Η παραπάνω σύμβαση έχει υπογραφεί από τον Κ. Παπακωνσταντίνου και από τον Κ.Προβόπουλο. Το μειονέκτημα για αυτούς και το πλεονέκτημα για μας είναι ότι δεν έχει περάσει από κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο οπότε μπορούμε στο μέλλον να την καταγγείλουμε. Τώρα βέβαια αυτό προσπαθούν να περάσουν με τη νέα δανειακή σύμβαση που θα περάσει από την Βουλή και επικυρώνει όλα τα παραπάνω. Ελπίζω τώρα να γίνεται από όλους αντιληπτό ποιος είναι ο ρόλος της νέας φασιστικής κυβέρνησης που ήρθε στην εξουσία ερήμην μας και τελείως αντισυνταγματικά, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Γερμανών και των διεθνών τοκογλύφων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , θα έλυνε δια παντός το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος για τους Έλληνες .
    Με τους Ρώσικους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα διέσχιζαν την Ελλάδα και με την ενοικίαση των λιμανιών μας στην Κίνα οι Έλληνες θα είχαν μόνιμο και αυξανόμενο εισόδημα .
    Σκέφτηκε ο Κώστας Καραμανλής σαν πραγματικός Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του :
    Ο Έλληνας δεν παράγει τίποτα , δεν έχει βιομηχανίες , έχει υποτυπώδεις γεωργία και κτηνοτροφία όλα τα εισάγει και με μαθηματική ακρίβεια θα τον πτωχεύσουν οι Εβραιοαμερικάνοι αρχήτοκογλύφοι δανειστές μας με κάποιον Εφιάλτη που θα βρουν , για να τον πάνε στο Δ .Ν Τ. και να δημεύσουν την Ελλάδα μαζί και τους Έλληνες με μισθούς και συντάξεις πείνας όπως στην Λατινική Αμερική , στα Σκόπια και στην Βουλγαρία και έκανε συμφωνίες με την Ρωσία και την Κίνα για πετρέλαια , αγωγούς πετρελαίων , αγωγούς φυσικού αερίου , λιμάνια , που ο Έλληνας θα ζει πλουσιοπάροχα για πάντα και χωρίς άλλα δάνεια .
    Αυτό ήταν το όραμα του Κώστα Καραμανλή ,άλλα δυστυχώς βρέθηκε αντίθετος στις ξένες εχθρικές δυνάμεις κατά τα άλλα φίλους μας ο Δούρειος ίππος , o Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Κατεπείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων και Εβραιογερμανών.
    Όλες οι άλλες λύσεις που δίνουν όπως τώρα Λουκάς Παπαδήμος με συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας δεν μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση διότι αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. της παγκόσμιας τράπεζας των Εβραιογερμανών και των Εβραιοαμερικάνων που ο στόχος τους δεν είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες , αλλά να την παραδώσουν στα χέρια όλων αυτών που σας αναφέραμε , την Ελλάδα μαζί με τον ορυκτό πλούτο και τους Έλληνες .
    Όπως καταλαβαίνετε έχουμε μπλέξει με προδότες και πρέπει όταν συλληφθουν και δικαστούν να τιμωρηθούν για εσχάτη προδοσία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΧΙΣΤΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ Η ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ .
    Οι Γερμανικές ερπύστριες επέστρεψαν.
    Νέα κατοχή άρχισε .
    Όταν βλέπετε Γερμανό και Γερμανίδα να πράξετε το καθήκον σας γιατί είμαστε Έλληνες , γιατί οι Γερμανοί από τις 11-11-11 είναι κατακτητές μας ,επίσης το ίδιο ισχύει και για τους συνεργάτες τους , δοσίλογους , γερμανοτσολιάδες , κάνετε αποτελεσματική αντίσταση για να υπάρξει σύντομη απελευθέρωση από τα Γερμανικά δεσμά που μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ .,
    για να μας κάνουν οι Γερμανοί την Κίνα της Γερμανίας την Ελλάδα μας και να εκμεταλλεύονται τα εδάφη μας με τον ορυκτό μας πλούτο και να μας πληρώνουν με μισθούς Κίνας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο δεκαοχτάστιχος του Γιωργάκη
    Γιωργάκη ψήφισες εσύ να έρθει για να σε σώσει ,
    μα εκείνος τ ‘ αποφάσισε στον κώλο να στον χώσει .
    To Δ.Ν.Τ. το έφερε φόρο για να σου βάλει
    και το βρακί σου έβγαλε στον κώλο στον φερμάρει .
    Αχ πονεμένε μου ραγιά τι σούμελε να πάθεις
    και για τον έρωτα πολλά τώρα εσύ να μάθεις .
    Αντίσταση δεν έφερες τον κώλο έχεις στήσει
    κι ο Κάρολος ο γέροντας στο στόμα σου θα χύσει .
    Πονάς φωνάζεις τραγουδάς μα τη μιλιά δε βγάζεις ,
    ευθυγραμμίζεις το κορμί με λεβεντιά τ’ αρπάζεις .
    Την ευκαιρία βρήκανε στο σπίτι σου να μπούνε
    και συ μοναχά λες ας πα να γαμηθούνε .
    Δεν το κατάλαβες καλά , στον κώλο σου τον έχεις
    τον Πασοκόπουτσο καλά και λες πως τον αντέχεις .
    Γιωργάκη μου καλέ γαμιά το έθνος μας ξεκάνεις ,
    να ξέρεις όμως μια στιγμή θα έρθει που θα πεθάνεις .
    Γιωργάκη επιβήτορα και του λαού ρουφιάνε ,
    στό στόχαστρο θα σ΄έχουνε και θα σε τουφεκάνε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φέρτε τον μπουχέσα να γελάσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tίναξε o αρχιμαλάκας ΓΑΠ και η παρέα των Ηλιθίων του (ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
    καί οί πρόθυμοι ΛΑγΟΙ- NTORES )
    - τήν Ευρωπαική Μπάνκα - καί όχι μόνον -
    στόν αέρα !!!!!

    Τα επόμενα χρόνια, με αρχή απο το 2012,
    o Ελληνικός Λαός, θά ζήσει στιγμές
    ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
    ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ/
    ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ/ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ/
    ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ !!!

    Μόνο ένα ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, πού θά καταδικάσει
    όλους αυτούς τούς ΕΘΝΟΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ καί ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ.. zivagos lamogios pasokus-pasokus
    πού μάς οδήγησαν στήν Εθνική Πτώση πλέον,
    ίσως (ίσως!!!!!!) ικανοποιήσει τουλάχιστον,
    τo ## Εθνικό περί Δικαίου Αίσθημα ##!!!!!

    Ο Θεός να μας λυπηθεί !!!!
    --------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση