GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς αποτίμησαν την ευρωπαϊκή σύνοδο της 26ης Οκτωβρίου οικονομολόγοι και αναλυτές...

Από το  sofokleous10.gr « Τα αποτελέσματά σας είναι ικανοποιητικά αλλά πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο ». Αυτή ήταν περίπου η αξιολόγ...

Από το sofokleous10.gr


«Τα αποτελέσματά σας είναι ικανοποιητικά αλλά πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο». Αυτή ήταν περίπου η αξιολόγηση που έδωσαν επιφανείς οικονομολόγοι και αναλυτές από όλο τον κόσμο στη συμφωνία για την επίλυση της κρίσης της Ευρωζώνης – η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, και το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας με κούρεμα έως 50% επί των ομολόγων των ιδιωτών πιστωτών.
«Η Ευρώπη εξακολουθεί να αγοράζει χρόνο. Υποψιάζομαι ότι αυτή τη φορά θα κερδίσει λιγότερο χρόνο από ό,τι νομίζει επειδή από τη συμφωνία λείπουν οι λεπτομέρειες. Οι αγορές ομολόγων είναι άκρως επιφυλακτικές», επισήμανε ο...
επικεφαλής επενδύσεων της JP Morgan Asset Management Νικ Γκάρτσαϊντ.
Ο Εντ Άλτμαν, καθηγητής Οικονομικών στην Stern Business School του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης σημείωσε: «Οι πρόσφατες ευρωπαϊκές αποφάσεις θα ηρεμήσουν τις αγορές αλλά μόνο βραχυπρόθεσμα. Αυτό που απαιτείται για να πετύχουμε μια μακροπρόθεσμη επιστροφή στη σταθερότητα είναι μια στρατηγική – και προφανώς τα μέσα για την εφαρμογή της – με σκοπό την αποκατάσταση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη».
Ανακούφιση μόνον βραχυπρόθεσμα 
Η ενθουσιώδης αντίδραση των αγορών που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της συνόδου κορυφής την Πέμπτη έδωσε τη θέση της την επόμενη μέρα, Παρασκευή, σε μια εικόνα μεικτή. Τα χρηματιστήρια της Γαλλίας και της Γερμανίας, καθώς και πολλές τραπεζικές μετοχές έχασαν μέρος των κερδών που είχαν καταγράψει την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές σημείωναν τα ισχυρά στοιχεία ασάφειας στη συμφωνία της ευρωπαϊκής συνόδου – που ήταν και η 14η μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο χρόνων.
Ο βασικός φόβος, κατά τις εκτιμήσεις πολλών αναλυτών με εμπειρία στις κρίσεις χρέους, είναι ότι στη γωνία μάς περιμένει η εμβάθυνση του προβλήματος. «Ποιο είναι το μακροπρόθεσμο όραμα που θα εξασφαλίσει την επιβίωση του ευρώ; Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδεικνύει ότι σύντομα δεν θα δούμε την περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης», σημείωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κένεθ Ρογκόφ.
Ίσως ο μεγαλύτερος μακροπρόθεσμος φόβος – στον οποίο σχεδόν άπαντες οι αναλυτές, ακαδημαϊκοί και της αγοράς, συμφωνούν – αφορά την απουσία ανάπτυξης στην Ευρώπη, ιδίως στην ευρωπαϊκή περιφέρεια. Τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα υποδεικνύουν ότι η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να κατρακυλήσει στην ύφεση. Η ανάπτυξη στην Ιταλία είναι από καιρό αναιμική, ενώ η Ελλάδα εξακολουθεί να σαρώνεται από βαθειά ύφεση.
Η συμφωνία υπονομεύει εκ νέου την ανάπτυξη με τις ρυθμίσεις για τις ευρωτράπεζες
Επιπλέον τούτου, πολλοί εκφράζουν επιφυλάξεις απέναντι στη νέα συμφωνία, με το επιχείρημα ότι όχι μόνο δεν περιλαμβάνει καμιά πολιτική που θα μπορούσε να ενθαρρύνει την ανάπτυξη, αλλά αντιθέτως, πολλά από τα μέτρα που εισάγει την υπονομεύουν περαιτέρω. Το κυριότερο σημείο ανησυχίας αφορά το πώς οι τράπεζες θα αναζητήσουν νέα κεφάλαια. Υπάρχει έντονος φόβος ότι οι τράπεζες θα επιλέξουν εν τέλει να προχωρήσουν σε απομόχλευση – δηλαδή σε συρρίκνωση του ισολογισμού τους.
Ο Πιερ Λαγκράνζ, συνιδρυτής του hedge fund GLG, σημειώνει: «Η εστίαση της Ευρώπης στην απομόχλευση των τραπεζών δεν αφήνει περιθώρια για καμιά αναπτυξιακή ατζέντα. Ενώ οι κίνδυνοι μιας βραχυπρόθεσμης κατάρρευσης των αγορών έχουν περιοριστεί σε σχέση με κάποιες βδομάδες πριν, τα μέτρα που λαμβάνονται θα επιβραδύνουν περαιτέρω το ρυθμό ανάπτυξης των ευρωπαϊκών οικονομιών και να δυσκολέψουν τη διαχείριση των δημόσιων προϋπολογισμών αρκετών κρατών του χρόνου».
Ο καθηγητής Άλτμαν ανησυχεί για το έλλειμα προσοχής των Ευρωπαίων στην ανάπτυξη – τη στιγμή που σχεδόν όλα τα κράτη της Ευρωζώνης ακολουθούν προγράμματα λιτότητας διαφορετικής έντασης – και θεωρεί ότι η Ευρώπη απειλείται από το φαινόμενο της ‘χαμένης δεκαετίας’ της Ιαπωνίας, εκτός κι αν ληφθούν επειγόντως μέτρα: «Η Ευρώπη, και ιδίως η Ιταλία και η Ισπανία, πρέπει να κινηθούν τώρα προκειμένου να αποφύγουν ένα οικονομικό σενάριο χαμένης 10ετίας στα πρότυπα της Ιαπωνίας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να επισημοποιηθούν τα στοιχεία της ύφεσης ... Αν φτάσουμε ως εκεί θα έχουμε εκμηδενίσει τα αποτελέσματα των καλύτερων προσπαθειών της Ευρωζώνης».
Ανησυχητικά σημάδια στην αγορά των ιταλικών ομολόγων 
Το πιο ανησυχητικό σημάδι της επιφυλακτικότητας των επενδυτών απέναντι στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου δόθηκε από την αγορά ομολόγων της Ιταλίας – που θεωρείται η χώρα η οποία θα κρίνει το μέλλον ολόκληρης της Ευρωζώνης. Τα σπρεντ των ιταλικών ομολόγων μειώθηκαν αξιοσημείωτα το πρωί της Πέμπτης με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της συνόδου κορυφής, αλλά προς το απόγευμα της ίδιας μέρας και πιο πολύ την Παρασκευή, άρχισαν να ξανανεβαίνουν, αυξανόμενα κατά 32 μονάδες βάσης και φτάνοντας το 6.02%. Πρόκειται για ποσοστό που πλησιάζει το ιστορικό υψηλό των ιταλικών σπρεντ από τότε που έγινε η Ευρωζώνη το οποίο είχαμε δει μόνο μια φορά – πριν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρχίσει να αγοράζει ιταλικά ομόλογα. Ακόμη χειρότερα, η ιταλική δημοπρασία της Παρασκευής δεν καλύφθηκε πλήρως, με τις προσφορές να φτάνουν στα 7,93 δις ευρώ έναντι στόχου 8,5 δις ευρώ που η ιταλική κυβένρηση είχε θέσει.
Οι επενδυτές παραμένουν διχασμένοι σε ό,τι αφορά το μέλλον της Ιταλίας αν και όλοι τους συμφωνούν ότι η χώρα χρειάζεται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις. Ο Πιερ Λαγκράνζ σημειώνει: «Η Ιταλία είναι ασφαλής μόνο αν προχωρήσει σε διαρθρωτικές προσαρμογές. Αλλά σε κάθε περίπτωση χρειάζεται κάθε βοήθεια που η Ευρώπη μπορεί να της παράσχει». Το ίδιο μήνυμα εκπέμπει και ο καθηγητής Άλτμαν, αν και είναι πιο αισιόδοξος: «Πιστεύω ακόμη ότι η Ιταλία θα τα βγάλει πέρα και θα βοηθήσει και στη διάσωση του ευρώ αλλά χρειάζεται νέα ηγεσία – που θα υιοθετήσει μια στρατηγική ανάπτυξης και όχι προστατευτισμού».
Μονον η ΕΚΤ μπορεί να σώσει την Ευρωζώνη 
Επομένως τι απαιτείται; Πολλοί μιλούν για ένα ‘μεγάλο μπαζούκα’ αλλά προκύπτει το ερώτημα αν η πρόσφατη διεύρυνση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα τον βοηθήσει να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο ρόλο. Ο Π. Λανγκράνζ είναι επιφυλακτικός, υποστηρίζοντας ότι ο μόνος θεσμός που μπορεί να προσφέρει πραγματική βοήθεια στην Ευρώπη – όπως προσφέρει η αμερικανική FED στις ΗΠΑ και η Τράπεζα της Αγγλίας στην αγγλική οικονομία – είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: «Η μόχλευση του ευρωπαϊκού μηχανισμού έχει περιορισμένη αξία σε σύγκριση με την πλήρη εμπλοκή της ΕΚΤ στην κρίση», λέει. Και δεν είναι τυχαίο που η ΕΚΤ εμφανίζεται ως βασικός παράγοντας δράσης στα πέντε από τα επτά σημεία του σχεδίου του Τζορτζ Σόρος, που έχει επικροτηθεί από μεγάλο μέρος οικονομολόγων και των πανεπιστημίων και της αγοράς.
Παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις πάντως, η γενικότερη εκτίμηση των αναλυτών για τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών είναι κάθε άλλο παρά θετική. Περιμένουμε ότι θα χρειαστούν πολλές περαιτέρω διασκέψεις, επισημαίνουν, ιδίως προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανάπτυξης στην Ευρώπη. Ο Γκάρτσαϊντ της JP Morgan συμπληρώνει: «Τι είναι το ‘μεγάλο μπαζούκα’; Είναι μια πραγματικά αξιόπιστη πολιτική. Επί του παρόντος οι αγορές δεν έχουν πειστεί καθόλου».

9 σχόλια

  1. Η ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ! Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ! ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασόκοι παραιτηθείτε!

    Παραιτηθείτε να κυβερνήσουν αυτοί πήρανε τα αποθεματικά των ταμείων και αφού τα κάμανε ομόλογα και τα βουτήξανε στο αίμα, το αίμα των ασφαλισμένων, τα βγάλανε βόλτα σε πισίνες με καρχαρίες, και έγινε το έλα να δεις, δώσμου και μένα μπάρμπα! Κι όταν τα γυρίσανε στα ταμεία αλουνού του έλειπε το χέρι, αλουνού το πόδι, αλουνού του είχαν ανοίξει την κοιλιά και κρατούσε τ’ άντερα του στα χέρια.
    Παραιτηθείτε να έρθουν αυτοί που για τίνος το συμφέρον τα είχανε κατεβάσει σε ένα καλόγερο και ο αθεόφοβος μια ολόκληρη κυβέρνηση, μόνος του; την γλύκαινε και τον γλυκαίνανε, την τάιζε και τον τάιζαν, τους έδινε και του δίνανε, μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ.
    Παραιτηθείτε να κυβερνήσουν αυτοί που όταν καιγότανε ολόκληρη η Ελλάδα, και για όνομα του Θεού καήκανε ζωντανοί σχεδόν εβδομήντα άνθρωποι ο πρωθυπουργός Καραμανλής δήλωσε από τηλεοράσεως ότι έβλεπε τα τεκταινόμενα από την τηλεόραση του σπιτιού του στην Ραφήνα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που στο όνομα της τυφλής παράλογης κομματικής εκδίκησης με την ασυνάρτητη < απογραφή > τους ρίξανε την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας στον βαθύτερο λάκκο με σκατά που έγινε ποτέ για μια χώρα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που κρύβανε το οικονομικό έλλειμμα της χώρας για να μην φανούν, για να μην ψάξει κάποιος που πήγανε τόσα δισεκατομμύρια ευρώ και με την τελική πρόθεση να το φορτώσουν σε άλλη κυβέρνηση και αυτή να βγάλει κυριολεκτικά το φίδι από την τρύπα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που στις πρώτες νομοθετικές πράξεις τους μετά τις εκλογές του 2004 ήταν να καταργήσουν τον ΣΔΟΕ, δίνοντας έτσι το σύνθημα στην αγορά, στην ραχοκοκαλιά της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής τους μικρομεσαίους να κλέβουν τον ΦΠΑ, να μην κόβουν αποδείξεις να ρημάξουν τα κάθε είδους ταμεία.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί οι ικανότατοι που το χρέος της Ελλάδας από 150 δις το πήγανε στα 330 έτσι για να μπορούν να κάνουν μεγάλες μπίζνες ; και κομματικά ρουσφέτια.
    Παραιτηθείτε γιατί όταν ο Πάγκαλος στη Βουλή κατήγγειλε τον Αλογοσκούφη ότι χάρισε με νόμο στα στελέχη των τραπεζών που πήραν bonus 800.000.000 ΕΥΡΩ τον αναλογούντα φόρο 350.000.000 ΕΥΡΩ, ΔΕΞΙΑ ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, , Ξύνανε τα αρχίδια τους
    Παραιτηθείτε το απαιτεί ο κύριος Καρατζαφέρης, αυτός που επί πρωθυπουργίας Μπουχέσα δήλωσε έξω από το μέγαρο Μαξίμου ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στο Πασόκ να κυβερνήσει
    Παραιτηθείτε, γιατί το φωνάζει όλη η Αριστερά δηλαδή οι Αριστεροδεξιούληδες, δεν μπορούν οι άνθρωποι να σας βλέπουν να κυβερνάτε, το καταλαβαίνετε ή είσαστε χαζοί; Δεν μπορούν να κάνουν τους διορισμούς που θέλουν! Τις δουλειές που θέλουν! Τους θυμάστε στην Βουλή πόσες και πόσες φορές με ερωτήσεις απαιτούσαν να προσληφθούν στο Δημόσιο μόνιμοι υπάλληλοι όλοι όσοι δούλευαν STAGE με Αριστεροδεξιόστροφη πρόσληψη;
    Παραιτηθείτε, το απαιτεί ο κύριος Συνταγματλόγος που καθιέρωσε- έντυσε με το κύρος του τις προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω της προσωπικής συνέντευξης για να μπορούν να ορμήσουν ανεμπόδιστα τα στίφη από Δεξιά και Αριστερά, σε αυτό το από τότε πτωχευμένο Ελληνικό Δημόσιο, όμως αυτός εκεί ακλόνητος στο κομματικό καθήκον του
    Παραιτηθείτε γιατί σύσσωμη η Αντιπολίτευση δεν ασχολείται με το ποιος δημιούργησε το χρέος και το έλλειμμα αλλά με αυτούς που προσπαθούνε μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες να σώσουν την Ελλάδα
    Παραιτηθείτε για χάρη εκείνων που ζουν χλιδάτη ζωή στο εξωτερικό φυγαδευμένοι από την τότε Δεξιά κυβέρνηση προκειμένου να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και αν χρειαστεί να πούνε και ένα καλό λόγο για την ΔΕΞΙΑ!
    Παραιτηθείτε γιατί το MEGA CHANEL στις 09.35 22/10/2011έβγαλε σποτάκι¨ «Μια κοινωνία προβάτων θα βγάλει, αναπόφευκτα κάποια στιγμή, μια κυβέρνηση λύκων » Henry de Jouvenel το όνομα εκείνου που το είχε πει, αλλά ο συνειρμός που θέλουν να δημιουργήσουν είναι αναπόφευκτος.
    Συμπέρασμα, Πασόκοι, αν για όλα αυτά πρέπει να παραδώσετε την κυβέρνηση στην Δεξιά, στις Παραφυάδες της και στους Αριστεροδεξιούληδες κάντε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζήτω! Ζούμε μέρες του ΒΡΩΜΙΚΟΥ 89

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89ΖΗΤΩΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89ΖΗΤΩΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89ΖΗΤΩΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89……….ΣΚΑΤΑ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχ.αχαα...

    γειά σου ΔΑΜΑΝΑΚΗ με τα ωραία σου.

    Οι Βρυξέλλες καλά
    η ΕΟK ΖΕΙ ;;;;;


    AYTOKΡΑΤΟΡΙΣΑ ΤΟΥ ΠΑ$$ΟΚ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΟΥ
    ΕΣΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχ.αχαα... χοχοχοχ.....χιχιχιχι

    γειά σου

    Kourdistiri...ΔΑΜΑΝΑΚΗ με τα ωραία σου.

    Οι Βρυξέλλες καλά ΚΟΜΗΣΑ !!!

    η ΕΟK ΖΕΙ ;;;;;


    AYTOKΡΑΤΟΡΙΣΑ ΤΟΥ ΠΑ$$ΟΚ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΟΥ


    ΠΑΣΟΚ καμάρι μου ΕΣΥ...$$$$$$$$$$$$$
    ___________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ
    ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ Η' ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΩ ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΥΡΙΟΙ.
    ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΠΟΥ ΣΦΙΞΑΝΕ ΟΙ ΚΩΛΟΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ...ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΚΛΟΓΕΣ ηλίθιε


    ε κ λ ο γ ε ς

    ΔΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΔΟΦΟΝΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΚΛΟΓΕΣ ηλίθιε


    ε κ λ ο γ ε ς

    ΔΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΔΟΦΟΝΙΑ ΜΑΣ


    ΓΑΠ: Εννοείται ότι το δημοψήφισμα δεν δεσμεύει την "Κυβέρνηση η οποία έχει μπροστά της 2 χρόνια σκληρής δουλειάς"

    [Αφιερωμένο σε όσους λένε ότι ο ΓΑΠ το βάζει στα πόδια, ετοιμάζει απόδραση ή ριχνει λευκή πετσέτα όπως λέει το Bloomberg που δεν ξέρουν τι εστί ΠΑΣΟΚ]...
    ...........................ΑΛΗΤΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση