GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί πέτυχε σαρωτική νίκη η δεξιά με 44,6% στην Ισπανία...

Από το http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/ Νέος πρωθυπουργός στην Ισπανία ο δεξιός Rajoy, φίλος και "σύντροφος" του Σαμαρά Τ...

Από το http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Νέος πρωθυπουργός στην Ισπανία ο δεξιός Rajoy, φίλος και "σύντροφος" του Σαμαρά
Το Λαϊκό Κόμμα με 44,6% (από 39,9% το 2008) ξεπερνάει τις 186 έδρες στις 350 και την σαρωτική απόλυτη πλειοψηφία με βασικό σλύνθημα την "ΑΛΛΑΓΗ"...
Το ιστορικό χαμηλότερο ποσοστό για το Σοσιαλιστικό Κόμμα μετά την ισπανική μεταπολίτευση με την πτώση του δικτάτορα Φράνκο και την απόλυτη ήττα οι σοσιαλιστές με 28,7% (από 43,87% το 2008) και 110 έδρες.
H αποχή των...
"αγανακτισμένων" και η πολυδιάσπαση των αριστερών κομμάτων ουσιαστικά λειτούργησαν υπέρ των δύο μονομάχων...
 Το μεγάλο πανηγύρι για την δεξιά...

Το τίμημα της δεξιάς νεοφιλελεύθερης πολιτικής και η υποταγή στις αγορές για τους οπαδούς του Σοσιαλιστικού κόμματος...

11 σχόλια

  1. Τρεις βασικές ρήτρες της δανειακής σύμβασης του Μαΐου που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε

    Αυτές είναι:
    1) Η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που της παρέχει η εθνική της κυριαρχία

    2) Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να ζητήσει δανειακή βοήθεια από άλλη χώρα εκτός των δανειστών της ( πχ Κίνα, Ρωσία)
    3) Η Ελλάδα δεν μπορεί να προβάλλει αξιώσεις από τους δανειστές της ώστε να συμψηφιστούν τα χρέη της με χρέη των δανειστών της προς την ίδια, όπως για παράδειγμα κατοχικό δάνειο που έλαβε η Γερμανία από την Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
    Η παραπάνω σύμβαση έχει υπογραφεί από τον Κ. Παπακωνσταντίνου και από τον Κ.Προβόπουλο. Το μειονέκτημα για αυτούς και το πλεονέκτημα για μας είναι ότι δεν έχει περάσει από κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο οπότε μπορούμε στο μέλλον να την καταγγείλουμε. Τώρα βέβαια αυτό προσπαθούν να περάσουν με τη νέα δανειακή σύμβαση που θα περάσει από την Βουλή και επικυρώνει όλα τα παραπάνω. Ελπίζω τώρα να γίνεται από όλους αντιληπτό ποιος είναι ο ρόλος της νέας φασιστικής κυβέρνησης που ήρθε στην εξουσία ερήμην μας και τελείως αντισυνταγματικά, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Γερμανών και των διεθνών τοκογλύφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Γερμανικές ερπύστριες επέστρεψαν.
    Νέα κατοχή άρχισε .
    Όταν βλέπετε Γερμανό και Γερμανίδα να πράξετε το καθήκον σας γιατί είμαστε Έλληνες , γιατί οι Γερμανοί από τις 11-11-11 είναι κατακτητές μας ,επίσης το ίδιο ισχύει και για τους συνεργάτες τους , δοσίλογους , γερμανοτσολιάδες , κάνετε αποτελεσματική αντίσταση για να υπάρξει σύντομη απελευθέρωση από τα Γερμανικά δεσμά που μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ .,
    για να μας κάνουν οι Γερμανοί την Κίνα της Γερμανίας την Ελλάδα μας και να εκμεταλλεύονται τα εδάφη μας με τον ορυκτό μας πλούτο και να μας πληρώνουν με μισθούς Κίνας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να αποτελέσουν παράδειγμα για την ελληνική αριστερά (ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η ευρωπαικη ενωση πρεπει να πεθανει
    γιατι η δημοκρατια πρεπει να ζησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οποιος ξαναψηφισει νδ/πασοκ/λαος ειναι αξιος της τυχης του,και καταδικαζει και τους αλλους..

    ο μονος που μπορει να κανει διαπραγματευση ειναι αυτος που ειναι διατεθειμενος και προετοιμασμενος να βγει απο το ευρω..
    τους υπολοιπους φαιδρους κωλομαγκες(σαμαρα,βενιζελο,διαμαντω,χρυσοχοιδη,λοβερδο..)
    τους κραταει η ευρωπη απο ταρχιδια..
    ΟΙ "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ"
    ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πήρε 45 % και καμαρώνει.
    Τι θα κάνει με το υπόλοιπο 55% που περειχει 30% άνεργους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 6,35 ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΖΟΡΙΣΤΗΚΕΣ !

    ΤΖΕΦΡΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΦΟΡΑΣ ΜΑΥΡΟ ΚΟΛΑ
    ΜΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΑΠΟ ΠΙΣΩ.... ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δείτε ακούστε ΜΆΘΕΤΕ μην ΕΙΣΤΑΙ ΠΡΌΒΑΤΑ πια..

    ΕΔΩ: Δημήτρης Καζάκης στο anti-ntp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο κάθε άσχετος βγαίνει και μιλάει για το αν τα ομόλογα θα είναι υπό αγγλικό ή ελληνικό δίκαιο χωρίς να ξέρει τι λέει
    ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΠΑΣΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ...
    Έλεος με όλους του γελοίους που εκφέρουν άποψη χωρίς να γνωρίζουν το αντικείμενο και χωρίς να παραθέτουν κανένα στοιχείο! Τις τελευταίες μέρες έχει φουντώσει η φημολογία ότι τα ομόλογα που θα δοθούν σε αντάλλαγμα για το "κούρεμα" (αξίας 50% των αρχικών) θα δοθούν υπαγόμενα στο αγγλικό δίκαιο και όχι στο ελληνικό δίκαιο. Μάλιστα ο Λαφαζάνης έσπευσε να κάνει και ερώτηση στη Βουλή και σαν άσχετος, το ατράνταχτο επιχείρημα που αναφέρει είναι η κορώνα ότι μια τέτοια υπαγωγή των ομολόγων σε αγγλικό δίκαιο "θα είναι άκρως βλαπτική εθνικά και οικονομικά"!!!

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!!!

    Και δεν θα σας το πει κανένας γιατί απλά δεν μπορεί να ξέρει κανένας τι γίνεται μέσα στον κυκεώνα των ομολόγων που έχουν εκδοθεί αλλά και τι θα γίνει με την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ ή ακόμα και με τη διάλυση της ζώνης του ευρώ.

    Εμείς εδώ όπως πάντα θα προσπαθήσουμε με στοιχεία να βοηθήσουμε την κατάσταση ώστε τουλάχιστον να ξέρετε για τί μιλάμε:

    Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα:

    - αν τα ομόλογα θα είναι υπό ελληνικό, αγγλικό ή Νεουορκέζικο (γιατί υπάρχει και τέτοιο δίκαιο που οι ξερόλες αγνοούν) δίκαιο δεν έχει καμία σχέση με εθνικά θέματα και καταστροφές όπως λένε οι ηλίθιοι γιατί απλά όλες οι χώρες έχουν ομόλογα σύμφωνα με το αγγλικό ή το Νεουορκέζικο δίκαιο. Άρα δεν είμαστε οι μόνοι, ούτε οι άλλοι έχουν απολέσει εθνική κυριαρχία εξ αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. -το αν τα ομόλογα θα είναι υπό ελληνικό, αγγλικό ή Νεουορκέζικο δίκαιο επίσης δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι θα πληρωθούν σε δρχ ή ευρώ. Μπορεί να επιστρέψουμε δραχμές ακόμα και για ομόλογα που υπόκεινται σε αγγλικό δίκαιο αν η εξοδός μας απ' το ευρώ γίνει συντεταγμένα σε συμφωνία με τους άλλους και μετά απ' τη δημοσίευση των απαραίτητων νομοθετικών πράξεων. Αντίθετα αν γίνει βίαια-μονομερώς (μόνο από εμάς χωρίς συνεννόηση με τους υπόλοιπους) θα αναγκαστούμε να επιστρέψουμε ευρώ για τα ομόλογα που υπόκεινται σε αγγλικό δίκαιο, όπως θα δείτε παρακάτω.

    Και πάμε στο τι θα γίνει

    Το να υπάγονται στο αγγλικό δίκαιο τα ομόλογα του "κουρέματος" το ζητάει ο Νταλάρα και το IIF... εμείς μπορούμε να μην το δεχθούμε. Θα διαπραγματευτούμε; Αν όχι, δεν μπορεί να μας φταίνε οι ξένοι αλλά οι "ένοχοι" (αν είναι ένοχοι) θα είναι οι δικοί μας που δεν διαπραγματεύτηκαν...

    Ότι και να γίνει όμως τελίκά κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι μας συμφέρει.

    πχ. τα νέα ομόλογα υπάγονται σε ελληνικό δίκαιο όπως είναι μέχρι τώρα το 94% του ελληνικού χρέους:

    Σ' αυτή την περίπτωση για να γίνει "κούρεμα" πρέπει να συμφωνήσει το 90%+ των κατόχων (θυμηθείτε ότι ο Βενιζέλος έλεγε όλο το καλοκαίρι πως το PSI πρέπει να είναι πάνω από 90% για να γίνει εφικτό ;)). Αν δεν συμφωνήσει δεν υπάρχει "κούρεμα". Και πρέπει να ξέρετε ότι ακόμα και η χρεοκοπία είναι ένα "κούρεμα". Όσοι νομίζουν ότι η χρεοκοπία σημαίνει ότι το χρέος πάει στο μηδέν και ξεκινάμε απ' την αρχή είναι γελασμένοι και θύματα της παραπληροφόρησης. Στη χρεοκοπία γίνεται μια διαπραγμάτευση και πάντα πληρώνεται ένα 10% έως 25%, γιατί αν δεν πληρωθεί κανένας δεν σε δανείζει την επόμενη μέρα. Και ακόμα και σε περίπτωση χρεοκοπίας πρέπει την επόμενη μέρα να δανειστούμε όπως δανείζονται ακόμα και τα ισχυρότερα κράτη του κόσμου (εκτός την Κίνας). Αρα σε περίπτωση χρεοκοπίας θα πρέπει να συμφωνήσει το 90%+ στο υψος του κουρέματος αλλιώς πέφτει πολύ πείνα και μένουμε εκτός αγορών για πολλά χρόνια.

    Πάμε τώρα στην περίπτωση που τα ομόλογα είναι υπό αγγλικό δίκαιο:

    Τότε για να γίνει το όποιο κούρεμα αρκεί να συμφωνήσει το 50% των κατόχων για τα ομόλογα πριν το 2004 και το 75% των κατόχων μετά το 2004.

    Ποιος μπορεί λοιπόν να πει ότι μας συμφέρει το Α ή το Β;

    Πέραν τούτου στη μετατροπή της αξίας των ομολόγων σε δρχ θα παίξουν σημασία και άλλα ζητήματα, όπως πχ. αν η έξοδός μας απ' το Ευρώ θα είναι εθελοντική μη συναινετική (δηλ. αν τους γράψουμε στα παπάρια μας και φύγουμε ξαφνικά) ή αν θα αποχωρήσουμε συναινετικά (μετά από συννενόηση με τους υπόλοιπους). Στην πρώτη περίπτωση αν τα ομόλογα είναι υπό αγγλικό δίκαιο τα αγγλικά δικαστήρια δεν θα ανεχτούν τη μετατροπή τους σε δρχ ενώ στη δεύτερη είναι υποχρεωμένα να τη δεχτούν.

    Ελπίζω να καταλάβατε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όπως τα παρουσιάζουν ο Λαφαζάνης και οι λαϊκιστές και καλό θα είναι να ενημερώνεστε μόνοι σας.

    Διαβάστε πχ. την έκθεση της ιαπωνέζικης Nomura για τα πιθανά σενάρια εξόδου μας απ' το ευρώ και για το τι θα ισχύσει με τα ομόλογα που είναι σε αγγλικό και ελληνικό δίκαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΡΕ 7.32 ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΝΤΕΛΑΛΗΣ ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ,ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ:
    Η' ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΓΛΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.
    Η' ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
    ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΡΑΕΞΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΑ ΜΑΓΝΗΤΙΖΕΙΣ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙΑ ΤΑ ΠΗΛΙΝΑ.
    ΓΗΤΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΠΗΛΙΝΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση