GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεανικοί οικουμενικοί προβληματισμοί για την ειρήνη...

Από το amen.gr Δεδομένου του σημαντικού ρόλο υ που διαδραματίζουν οι νέοι στην επίτευξη της ειρήνης, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (ΠΣΕ...

Από το amen.gr

Δεδομένου του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν οι νέοι στην επίτευξη της ειρήνης, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (ΠΣΕ) και η Επιτροπή Echos προχώρησαν στην έκδοση του βιβλίου “Echos of Peace”, που διερευνά και σχολιάζει υπό την οπτική των νέων ζητήματα που σχετίζονται με την παγκόσμια ειρήνη, τη δικαιοσύνη και τη μη βία.
Το συλλογικό αυτό έργο συγκεντρώνει τα κείμενα οκτώ Χριστιανών νέων από όλο τον κόσμο, που εμπνεόμενοι από την Δεκαετία για την Υπέρβαση της Βίας (Decade to Overcome Violence) και επ’ ευκαιρίας της Διεθνής Οικουμενικής Συνδιάσκεψης για την Ειρήνη (International Ecumenical Peace Convocation) που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο στο Κίνγκστον της Τζαμάικας, εστιάζουν στο θέμα «Δόξα εν Υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη», που αποτέλεσε και το...
κεντρικό θέμα της Συνδιάσκεψης. Ανάμεσα στα κείμενα και αυτό ενός νέου Έλληνα θεολόγου, του Ζήση Σίσκου, Προέδρου του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών & Υπ. Διδακτόρων Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ.
Όπως αναφέρει ο Νίκος Κοσμίδης, συντάκτης του “Echos of Peace”, το βιβλίο παρουσιάζει «ιστορίες που αντανακλούν τις διάφορες πραγματικότητες εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο, πολλές από τις οποίες αφορούν και τους νέους: ιστορίες βίας στις κοινότητες, διακρίσεων βάση φυλετικών και θρησκευτικών διαφορών ή αυτών των δύο φύλων, ιστορίες για τη βεβήλωση της Γης, …ιστορίες για την οικονομική κρίση, τον ιμπεριαλισμό και τις συγκρούσεις ανάμεσα στους ανθρώπους, που δημιουργήθηκαν κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν του Θεού (Γένεση 1,26)».
Με την παρουσίαση του ταξιδιού των νέων για την δικαιοσύνη, το έργο επιβεβαιώνει τον κρίσιμο ρόλο τους στην επίτευξη της ειρήνης, όπως επίσης και της συμβολής τους στην επίτευξη κοινωνικών αλλαγών. Για τον συντάκτη το έργο αποτελεί μια συνεισφορά «στο κοινό μας προσκύνημα προς έναν κόσμο που η ειρήνη του Θεού θα επικρατεί».
«Προσφέρουμε αυτό το βιβλίο ως δώρο, καθώς βαδίζουμε για τη 10η Συνέλευση του ΠΣΕ, η οποία θα λάβει χώρα στο Busan της Νότιας Κορέας το 2013. Ελπίδα μας είναι αυτό το έργο να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ της Διεθνής Οικουμενικής Συνδιάσκεψης για την Ειρήνη και της Συνέλευσης, που θα συγκληθεί υπό τον τίτλο «Θεέ της Ζωής, οδήγησέ μας στη δικαιοσύνη και την ειρήνη», αναφέρει ο Νίκος Κοσμίδης.
Σύμφωνα με τον Jec Dan Borlado από τις Φιλιππίνες, που συμμετείχε στην διαδικασία επιλογής των κειμένων «το βιβλίο αποτελεί απάντηση στην πρόσκληση για καλύτερη συμμετοχή των νέων στην από κοινού προώθηση των ζητημάτων ειρήνης. Η διαδικασία επιλογής τους αν και δύσκολη άξιζε τον κόπο, ιδιαίτερα μιας και προσέφερε την ευκαιρία για περαιτέρω εμβάθυνση των ζητημάτων που πραγματεύονται οι νέοι συγγραφείς». 
Για την Meenuka Amaratunga από τη Σρι Λάνκα, υπεύθυνη της υποεπιτροπής για την οικουμενική διαμόρφωση, το βιβλίο συμβάλει στην ανάγκη περισσότερων πηγών οικουμενικής διαμόρφωσης και εκπαίδευσης για τους νέους στο ΠΣΕ. «Προτείνουμε τον τίτλο αυτό ως υλικό κατάλληλο για εκπαιδευτικά προγράμματα που σχετίζονται με την ειρήνη και αντίστοιχες ομάδες συζήτησης. Σκοπός μας είναι η μελλοντική επανέκδοση του έργου, που βασισμένη στα σχόλια που ελπίζουμε να λάβουμε, θα υπηρετεί ακόμα περισσότερο ως διαδραστικό υλικό».      
Το βιβλίο παρουσιάστηκε επίσημη την προηγούμενη βδομάδα κατά τη συνάντηση της Επιτροπής Echos στο Λίβανο, η οποία αξιολόγησε το έργο που πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια σχετικά με τη συμμετοχή των νέων στο Διαχριστιανικό διάλογο, ειδικότερα στα πλαίσια του ΠΣΕ, ενώ ασχολήθηκε ιδιαίτερα και με την κατάσταση όπως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις που έχει στους χριστιανικούς πληθυσμούς.  
Το βιβλίο είναι διαθέσιμο για μερική ανάγνωση εδώ:

6 σχόλια

  1. Μα καλα τωρα!!
    Πιστευει κανεις οτι το ηλιθιο βλακογιοργο θα .."παραιτηθει"????

    Ω! Νομιζω οτι ειναι "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟΣ" ,αν καποιος πιστευει κατι τετοιο!@!@@

    Το ηλιθιο βλακογιοργο θα παραιτηθει ΜΟΝΟΝ επαναλαμβανω ΜΟΝΟΝ αν το πιασει καποιος απο το λαιμο ..

    Το ηλιθιο βλακογιοργο ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ τα "χαρτακια" των συμμοριων που το διορισαν "πορδηπουργο"..

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοτα λυρατη ο Σαμαρας. Τωρα που πρεπει να παρει ευθυνες πανω του, εχει χεστει πανω του ο σκατιλας!!!

    Ουστ !!!ξεφτιλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Παπανδρέου καθυστερεί …να γίνει ιστορία!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Την λέξη “παραίτηση” δεν την είπε.

    Επιβεβαιώνεται έτσι το παιχνιδάκι που πάνε να παίξουν οι ΠΑΣΟΚοι με την διαπλοκή αυτές τις κρίσιμες ώρες. Να παραμείνει δηλαδή ο Παπανδρέου στο παιχνίδι και να διαπραγματευτεί βάζοντας και όρους από πάνω.

    Η θέση της ΝΔ είναι καθαρή. Να παραιτηθεί πρώτα ο Παπανδρέου για να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες είπε ο Σαμαράς. Και ποιες θα είναι αυτές οι “διαδικασίες”; Ό,τι λέει το Σύνταγμα, όχι δηλαδή παζάρι με τον Παπανδρέου, αλλά συζήτηση των πολιτικών αρχηγών.

    Στο πλαίσιο του παιχνιδιού που παίζουν οι ΠΑΣΟΚοι διαρρέουν ήδη ότι υπάρχει συμφωνία για τον Παπαδήμο πρωθυπουργό, τον Δήμα αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών, τον Βενιζέλο αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών και τον Αλέκο Παπαδόπουλο υπουργό. Δηλαδή μας λένε ότι ο Βενιζέλος δεν θα αλλάξει

    Ο Σαμαράς και η ΝΔ δεν έχουν μπει ακόμα σε καμία συζήτηση για τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης. Περιμένουν σταθεροί.
    Μην ακούτε λοιπόν αυτά που διαδίδουν

    _______________________________________
    Για να δείτε τι μυαλά κουβαλάνε ακόμα οι ΠΑΣΟΚοι ο Καστανίδης δήλωσε πριν από λίγο ότι για να παραιτηθεί ο Παπανδρέου πρέπει να παραιτηθεί και ο Σαμαράς
    από τη ΝΔ !!!.
    ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΔΗΜΟΨΗΦΙΑΚΑΣ Ο ΡΟΥΛΗΣ !

    O βασικός στόχος, η διάρκεια και ο Πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας πρέπει να συμφωνηθούν, πριν την παραίτηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, δήλωσε ο πρώην υπουργός Τηλέμαχος Χυτήρης (μήπως θέλει να είναι κι αυτός
    υπουργός ; )
    ..χα χα χαααα

    Αρνούμενοι να αποδεχθούν ότι τελειώσαν και ως κυβέρνηση και ως κόμμα (προσεχώς) προσπαθούν να διαπραγματευθούν την τελευταία στιγμή μέσω καναλιών και παπαγαλακίων.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΟΤΙ Ο ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "ΤΖΑΜΠΑ" ΧΩΡΙΑΤΟΜΑΓΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ??

    ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ 2 ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ...

    ΕΝΩ ΑΠ'ΕΞΩ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΗ Η ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΗ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΟΥ B M W, ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠ'ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο "ΕΞΥΠΝΟΣ" Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ: "ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ 26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΚΕΛΟΣ "…ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ"
    ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ! (ΑΥΤΑ ΦΥΣΙΚΑ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΪΔΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ...)

    ΚΑΙ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΡΕΞΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΚΑΙ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙΝ"- ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!!

    ΧΑ, ΧΑ, ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ ΤΩΡΑ!!

    ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΤΡΑΒΑ ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ, ΜΙΚΡΟΥΛΗ ΜΟΥ...

    ΑΚΟΜΑ ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.
    Η' ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΡΓΗΣ,
    Η' ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.
    ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ.
    ΟΥΤΕ ΜΠΑΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ,ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΣΣΣΤΤ
    ______________________

    ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ
    ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ
    _____________________

    ΛΕΡΩΜΈΝΟ
    πληρωμένο αρχίδι της ΠΙΠΟκράτους και του ΚΩΛΟΥ ΚΑΡΧΙΔΑΚΗ


    ΠΡΑΣΙΝΟΣΚΥΛΟΝΤΟΠΕΡΜΑΝ!!!!

    ΑΛΗΤΗ !!!!!

    ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΗΤΗ,
    ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ?????

    ΑΛΗΤΗ !!!!!

    ΕΡΠΕΤΟ !!!!

    ΠΑΣΟΚΕ = ΧΟΝΤΡΗ ΒΡΙΣΙΑ.
    ΑΙΩΝΙΑΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣ
    ---------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση