GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα οικονομικά των κομμάτων στη Βουλή...

Από dimsim.gr Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατάθεσαν Επίκαιρη Επερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αναστάσιο Γιαννίτση, για ...

Από dimsim.gr
Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατάθεσαν Επίκαιρη Επερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αναστάσιο Γιαννίτση, για τις κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων, αλλά και τα υπέρογκα χρέη τους προς τις ελληνικές τράπεζες.
Συγκεκριμένα, επερωτάται ο...
αρμόδιος υπουργός αν η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση για την ουσιαστική μείωση του κόστους λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, μέσω: (α) 50% μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, (β) απαγόρευσης δανειοδότησης από τις τράπεζες (γ) απόλυτης διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων και (δ) εκκαθάρισης των χρηματοδοτήσεων και του δανεισμού των κομμάτων των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων.
Ακολουθεί η Επίκαιρη Επερώτηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: Προκλητικές οι κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων αλλά και υπέρογκα τα χρέη προς τις Ελληνικές τράπεζες
Σύμφωνα με καταγεγραμμένα επίσημα στοιχεία, το 2010, χρονιά ύφεσης και σκληρής λιτότητας, τα κόμματα επιχορηγήθηκαν με 48,8 εκατομμύρια ευρώ, όπως αποδεικνύεται και από έγγραφο που κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής η Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών, κα. Φ. Γεννηματά, στις 22/11/2011 κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης. Ειδικότερα, η κατανομή της χρηματοδότησης για το 2010 έχει ως εξής: (α) ΠΑΣΟΚ: 19.809.000 €, (β) ΝΔ: 15.056.267 €, (γ) ΚΚΕ: 4.962.086 €, (δ) ΛΑΟΣ: 3.991.816 €, (ε) ΣΥΡΙΖΑ: 3.504.108 € και (στ) ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 1.746.103 €.
Σημειώνεται δε ότι για το 2011, χρονιά ακόμα σκληρότερης λιτότητας για όλο τον Ελληνικό Λαό, τα κόμματα έλαβαν συνολικά 40,5 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ μόνο πρώτο τρίμηνο του έτους έλαβαν 13.504.656 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία 12.298.883 εκατομμύρια ευρώ ήταν επιχορήγηση και 1.205.772 εκατομμύρια ευρώ ήταν ενίσχυση για ερευνητικούς σκοπούς!
Επιπλέον, υπογραμμίζεται μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μαζί έχουν πάρει από τις τράπεζες ως σήμερα δάνεια συνολικού ύψους 244,2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, έχουν εκχωρήσει ως εγγύηση την κρατική επιχορήγηση έως το 2016, τη στιγμή μάλιστα που είναι άδηλο ποιο θα είναι το ύψος της κρατικής επιχορήγησης για τα ερχόμενα έτη, καθώς και ποια θα είναι η δύναμη του κάθε ενός από αυτά και άρα τι ποσοστό επιχορήγησης θα δικαιούνται. Με άλλα λόγια, τα δύο κόμματα συμπεριφέρονται σαν πως ξέρουν εκ των προτέρων τι θα ψηφίσει ο Ελληνικός Λαός τα επόμενα χρόνια, άρα τι επιχορηγήσεις θα δικαιούνται να λάβουν στο μέλλον.
Μεγαλύτερος οφειλέτης σήμερα είναι η ΝΔ, με χρέη της τάξης των 120 εκατομμυρίων ευρώ, με οφειλές στην Αγροτική Τράπεζα, 105 εκατομμύρια Ευρώ και την Τράπεζα Πειραιώς 15 εκατομμύρια Ευρώ. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ που χρωστά 114 εκατ. ευρώ, με οφειλές στην Αγροτική Τράπεζα σχεδόν 97 εκατομμύρια, στην Μarfin Εγνατία 10 εκατομμύρια, στην Τράπεζα Πειραιώς 5 εκατομμύρια. Σε αυτές, προστέθηκε πρόσφατα και η Τράπεζα Αττικής που ενέκρινε νέα δάνεια που σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο πλησιάζει τα 3 εκατομμύρια Ευρώ.
Είναι γεγονός ότι οι εν λόγω χρηματοδοτήσεις είναι άκρως προκλητικές, τη στιγμή μάλιστα που η αγορά έχει σημαντική έλλειψη ρευστότητας, ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έχουν σχεδόν καμία πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό. Την ίδια ώρα, που έχουν μειωθεί κατακόρυφα συντάξεις και μισθοί. Υπενθυμίζεται σχετικά ότι το μήνα μπαίνουν περίπου 4.000 λουκέτα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία των Επιμελητηρίων, καθώς αρκετές τράπεζες δεν δανείζουν πια ή δανείζουν επιλεκτικά όπως φαίνεται, και με κριτήρια κομματικά και αδιαφάνεια
Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοκρατική Συμμαχία υποστηρίζει ότι τόσο για ουσιαστικούς, όσο και για λόγους σεβασμού της κοινωνίας που υποβάλλεται σε μεγάλες θυσίες, η πολιτεία πρέπει να προχωρήσει σε δραστικές περικοπές των επιδοτήσεων των πολιτικών κομμάτων. Για τη Συμμαχία δεδομένο είναι ότι κάθε πρωτοβουλία πολιτικών προσώπων που συμβάλει στη μείωση του κόστους λειτουργίας του πολιτικού συστήματος είναι θετική και κατά τις παρούσες συνθήκες επιβεβλημένη.
Για το λόγο αυτό, ως Δημοκρατική Συμμαχία ζητούμε άμεσα:
- Πρώτον, 50% μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Τα χρήματα αυτά πρέπει να πάνε στην ενίσχυση του λογαριασμού του ΕΚΑΣ.
- Δεύτερον, απαγόρευση δανειοδότησης από τις τράπεζες. Είναι αδιανόητο να πιστεύουν σήμερα τα κόμματα ότι μπορούν να δανειοδοτούνται με προκλητικά ποσά δίνοντας σαν υποθήκη την κρατική επιχορήγηση του 2016, που με τις τεκτονικές αλλαγές που συντελούνται σήμερα στην ελληνική κοινωνία, είναι αμφίβολο αν θα υπάρχουν τα κόμματα αυτά τα επόμενα χρόνια.
- Τρίτον, απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και δημοσιοποίησή τους στο διαδίκτυο.
- Τέταρτον, να γίνει πλήρης εκκαθάριση των χρηματοδοτήσεων και του δανεισμού όλων των κομμάτων που συμμετείχαν στις εκλογές την τελευταία δεκαπενταετία. Η προηγούμενη κυβέρνηση (επί υπουργίας Γ.Ραγκούση) είχε συγκροτήσει μια επιτροπή ειδικών επιστημόνων για την αλλαγή του συστήματος χρηματοδότησης και τους κανόνες διαφάνειας στις χρηματοδοτήσεις κομμάτων, πολιτικών προσώπων κλπ. Δυστυχώς το πόρισμα της επιτροπής αυτής δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ και δεν δόθηκε στα κόμματα για να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος.
Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένης της αναγκαίας και ουσιαστικής μείωσης του κόστους λειτουργίας του πολιτικού συστήματος,
ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση για την ουσιαστική μείωση του κόστους λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, μέσω: (α) 50% μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, (β) απαγόρευσης δανειοδότησης από τις τράπεζες (γ) απόλυτης διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων και (δ) εκκαθάρισης των χρηματοδοτήσεων και του δανεισμού των κομμάτων των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων;
Οι επερωτώντες Βουλευτές
Ντόρα Μπακογιάννη
Λευτέρης Αυγενάκης
Χρήστος Μαρκογιαννάκης
Γεώργιος Κοντογιάννης

10 σχόλια

  1. Ο ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ ΖΕΙ ;;;;;;;;
    O ΛΑΤΣΗΣ ;;;;
    Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ;;;;;
    Ο ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ ;;;;

    Η PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ ΧΑΦΙΕΔΩΝ
    ΝΤΟΡΑΣ-ΚΟΥΒΕΛΗ ΠΑΣΟΚΒΕΝΙΖΕΛΗ '''''


    απάντηση: ZOYN.

    ΔΥΣΗ.... ΕΕ...ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ.

    ΑΡΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ να πληρώνει
    τον συνέταορο Καρατζαφέρη.

    Φιλάκια..
    Γιάννα Αγγελοπούλου
    ανταυτού Ντόρας.

    υ.γ. Ντόρα μου έχεις χαιρετίσματα
    με αγάπη απο την ΖΗΜΕΝΣ,
    που και αυτή ΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός πανεπιστηιακός στενός συνεργάτης αρχηγού κόμματος και σημερινό στέλεχος της κυβέρνησης του "μαύρου μετώπου" εξελέγη καθηγητής με τηλεφωνήματα που έγιναν από τον γνωστό αλήστου μνήμης τέως την γνωστή Γιάννα και στέλεχος του ίδιου κόμματος που διατέλεσε επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου των κυβερνήσεων του; Για να μην μουρμουράει και πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε τι μπουρδελο ειμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα τα τραγελαφικά που παρακολουθούμε ως πολίτες τις τελευταίες εβδομάδες με συνθέτη, ενορχηστρωτή και εκτελεστή την απίστευτη αυτή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ,
    από την εντολή για την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρέλαση.

    Στο απαράδεκτο δημοψήφισμα, την παρωδία στο κόκκινο χαλί των Καννών, την μοναδική στην Ελληνική Ιστορία «ψήφο εμπιστοσύνης» για αποχώρηση, το θρίλερ της πρότασης του νέου Πρωθυπουργού, αλλά και το και τη πρωτότυπη σύγκλιση του Υπουργικού ημετέρων λίγο πριν τις προγραμματικές δηλώσεις, αναδεικνύουν ένα και μόνο πράγμα :
    __________________________________
    Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα, το ΠΑΣΟΚ είναι ένα πρότυπο “επιχείρησης”!

    Μπροστά στην απώλεια του Κέρδους,
    η ΠΑΣΟΚ ΑΕ θα κάνει τα αδύνατα δυνατά: θα παρανομήσει, θα πατήσει επί πτωμάτων, θα αναστήσει πεθαμένους, θα διχάσει, θα εκβιάσει θα πουλήσει και θα ξεπουλήσει .

    Δεν πάει η χώρα να καίγεται, να έχει βρεθεί στο χείλος του γκρεμού, να έχει μηδενιστεί η αξιοπιστία
    της ; ουδόλως αφορά την ΠΑΣΟΚ ΑΕ.
    Ο λαός να είναι σε οικονομική εξαθλίωση, οι άνεργοι να αγγίζουν το ένα εκατομμύριο, τα σχολεία να μην έχουν βιβλία, τα νοσοκομεία να μην έχουν φάρμακα; είναι όλα λεπτομέρειες για την ΠΑΣΟΚ ΑΕ
    ούτε καν παράπλευρες απώλειες,
    στο δρόμο για το δικό της κέρδος.

    Και δεν είναι η πρώτη φορά που η ΠΑΣΟΚ ΑΕ δείχνει τη «σφικτή» δομή της. Με τον ίδιο τρόπο δε λειτούργησε στη μετάβαση από τον Ανδρέα στον Σημίτη ;
    Από τον Σημίτη στο Γιωργάκη ;
    από τον Γιωργάκη στον άτυπο Βαγγέλη;

    Σε όλες αυτές τις μεταβατικές στιγμές της ιστορίας της «επιχείρησης», μεγάλη μερίδα των «μετόχων» ήταν έτοιμη να εκραγεί . Τότε, ως δια μαγείας, εμφανίζονταν το επιχείρημα «πατρίδα» , τα στελέχη ετοίμαζαν «Γενικές Συνελεύσεις» αποχώρησης , με ψηφίσματα κολάφους , οι «γιάφκες» έπαιρναν μπροστά και όλοι μιλούσαν για διάσπαση της «εταιρείας».

    Την ύστατη όμως στιγμή , στελέχη και υπάλληλοι μία γροθιά : βλέπεις τα λεφτά είναι πολλά..

    Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα.
    Το ΠΑΣΟΚ είναι επιχείρηση.
    Και μάλιστα όχι από τις επιχειρήσεις που στηρίζουν την οικονομία, από τις επιχειρήσεις
    που συντηρούν την παραοικονομία…
    Δεν υπάρχει ιδεολογία, δεν υπάρχει σύστημα αξιών , δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές…

    Ξεκίνησε το ’81, με αριστοτεχνικό τρόπο διέλυσε την ελληνική κοινωνία, κατέστρεψε κάθε δομή και αξία. Γαλούχησε με τον « ωχ αδελφισμό» και τη λογική της ήσσονος προσπάθειας.
    Έκτισε στον στείρο συνδικαλισμό. Συνέχισε τη δεκαετία του ’90 με άλλο προσωπείο .
    Έφερε τη λογική της φούσκας και του εύκολου χρήματος.
    Και δίνει τη χαριστική βολή το 2009 «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Ξεπουλάει τη χώρα, ξεφτιλίζει τον Έλληνα! Όλα για την εξουσία και το κέρδος που περιλαμβάνει …

    Φτάνει πια κύριοι και κυρίες του ΠΑΣΟΚ . Οι μάσκες έπεσαν. Ο λαός που τόσο επιδέξια ποτίζατε τόσα χρόνια ξύπνησε. Κατάλαβε ποιος και γιατί τον έφερε ως εδώ.
    Φτάνει κύριοι και κυρίες του ΠΑΣΟΚ !
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Πάρτε την εταιρεία σας και πηγαίνετε σε άλλη χώρα.
    Έτσι και αλλιώς «offshore» ήταν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενέργεια...
    Μεταφορές...
    Τηλεφωνία...
    Διαδίκτυο...
    Δορυφορικά κυκλώματα...
    Υπολογιστικά συστήματα...
    Υποσυστήματα ναυτιλίας...
    Αμυντικά συστήματα...
    Διαστημική τεχνολογία...
    Χριστοφοράκος...
    Οφσόρ εταιρίες...
    Σταθερές κυβερνήσεις...
    Μαύρα ταμεία...

    SIEMENS.

    ΔΗΣΥ,
    Οικογένεια Μητσοτάκουλα...
    SIEMENS.

    SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε βρε λύσσα κακιά οι σφουγγαρίστρες των ΜΜΕ να ξωπετάξουν από το Πασόκ τον Γιώργο Παπανδρέου!
    Όχι γιατί θέλουν τόσο πολύ να φύγει, αλλά ενόψει εκλογών το Πασόκ να γίνει μπάχαλο με απώτερο στόχο η Δεξιά να αποκτήσει ή και δυνατόν αυτοδυναμία προκειμένου να επιστρέψουν στις παλιές καλές μέρες μπείτε φάτε και αλέστε και αλεστικά μην δώστε!
    Αφού οι Αθλιότατοι και πανάξιοι εκείνου του συνθήματος Αλ-ρου-δη, αποσιώπησαν υπηρετώντας την Δεξιά και τους παρατρεχάμενους της, το γεγονός ότι όταν ανέλαβε το Πασόκ κυβέρνηση το 2009 το καράβι - Ελλάς είχε ήδη ριχτεί από την ΔΕΞΙΑ σε ξέρα και το μόνο που είχε στην διάθεση της η κυβέρνηση Πασόκ ήταν μερικά κανό για να το τραβήξει από εκεί, την πολέμησαν κάθε μέτρο που πήρε για μην πετύχει το παραμικρό! Κάθε προσπάθεια να ξοδεύουμε λιγότερα από ότι παράγουμε πολεμήθηκε! Σε μια ΕΟΚ που για να αποφασίσει και οι μήνες περνούσαν και μας πολεμούσαν!
    Φαντάζετε κάποιος το περασμένο καλοκαίρι να είχαμε τέτοιες φωτιές, και Θεέ μου φύλαγε να είχαν καεί ζωντανοί εβδομήντα άνθρωποι όπως πριν λίγα χρόνια επί ΔΕΞΙΑΣ και ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ τι θα είχε γίνει;
    Όλοι τους μαζί κάθε κανάλι, κάθε ραδιοφωνικούς σταθμός, κάθε φυλλάδα θα απαιτούσε με συνοπτικές διαδικασίες την εκτέλεση του πρωθυπουργού, χαριστικώς του μισού Υπουργικού Συμβουλίου, και από τους υπόλοιπους Δήλωση ότι δεν θα ξαναπολιτευτούν ποτέ!
    Τότε όμως που αυτό ήταν γεγονός τι κάνανε οι σφουγγαρίστρες ; Τα κουνέλια!
    Τι τους έκανε να κάνουνε τα κουνέλια ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ!
    Ανέλαβε το Πασόκ το 2009 με το χρέος και το έλλειμμα απογειωμένα, δεν ασχολήθηκαν καθόλου με αυτό, δεν επιτεθήκανε σε αυτούς που ρίξανε το καράβι ΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΞΕΡΑ, αλλά με τις αδέξιες μερικές φορές κινήσεις που έκανε ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του πάνω σε εκείνα τα κανό που έχοντας δέσει το καράβι-ΕΛΛΑΣ, προσπαθούσαν εν μέσω τρικυμίας, εν μέσω επιθέσεων από όλη την Ευρώπη των ΔΕΞΙΩΝ και την Ελλάδα των Αριστερών, να το ξεκολλήσουν από την ξέρα που είχε κάτσει βαρεμένο από το φορτίο των χρεών και των ελλειμμάτων!
    Και μήπως κατάφεραν λίγα; Καθόλου, και μόνο το γεγονός ότι στήθηκε με την επιμονή του Παπανδρέου ο μηχανισμός στήριξης και τώρα μέσω αυτού προσδοκούμε κάποια στιγμή να ανασάνουμε είναι αρκετό!
    Ποιος από αυτούς, τις σφουγγαρίστρες της ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ έκατσε μια μέρα να πει στους Έλληνες ήρεμα και απλά ότι αυτοί που μας δάνειζαν έχουν την λογική κατά αυτούς απαίτηση να πάρουν πίσω τα λεφτά τους ;
    Βγάλανε οι ψεύτες, ψεύτη τον Παπανδρέου για το ότι είπε προεκλογικά ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, τη στιγμή που στα DEBATE ο Καραμανλής ο Σιωπηλός, σε ερωτήσεις του Παπανδρέου που είναι το έλλειμμα και που θα φτάσει έκανε τη σουπιά!
    Αυτός δεν είναι που κατά τον κολλητό του τον Τράγκα, και από όσα αυτός ο Τράγκας επανειλημμένα έχει πει σε ραδιόφωνο και τηλεόραση χειμώνα και καλοκαίρι του 2009, ότι μετά τις προηγούμενες εκλογές ο Καραμανλής του εκμυστηρεύτηκε ότι θα κυβερνά για δεκαέξι μήνες ακόμη ;
    Δηλαδή ο Άσχετος μαζί με όλη την κυβέρνηση του ξέρανε που μας οδηγούν, δεν έκαναν τίποτα μα τίποτα για να το αποτρέψουν, και όταν είδαν ότι φτάσαμε στο αμήν και έχοντας ρίξει το καράβι ΕΛΛΑΣ στην ξέρα, έχοντας πάρει και το ραβασάκι από το ΔΝΤ ότι τα έχουν κάνει σκατά, του οποίου την ύπαρξη μάθαμε μόλις πριν λίγες μέρες, προκήρυξαν εκλογές και ΤΙΣ ΧΑΣΑΝΕ ΑΜΑΧΗΤΙ! Και μας άφησαν όλους βουτηγμένους στα ΣΚΑΤΑ!
    Και συνεχίζουν να υπηρετούν οι σφουγγαρίστρες την ΔΕΞΙΑ, που στο αποκορύφωμα της ΔΕΙΛΙΑΣ της αφού μέσω αυτών και των Αριστερών έφθειρε την κυβέρνηση του Πασόκ απέφυγε να τοποθετήσει βουλευτές της, στην κυβέρνηση συνεργασίας σε υπουργεία που ένεκα της κατάστασης ασκούν οικονομική πίεση στο λαό, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ Η ΠΑΡΘΕΝΑ, αλλά να βγει και να πει άλλοι τα κάνανε, πάρτε ένα ψίχουλο από εμένα την ΑΓΙΑ ΠΟΡΝΗ..
    Γιατί βεβαίως με τον αγώνα του Πασόκ και το χρέος θα μειωθεί και σιγά σιγά θα καλυτερέψουμε. Η ΔΕΞΙΑ όμως μυρίστηκε ψητό, έργα και προμήθειες, και ακονίζει τα μαχαιροπήρουνα για το. ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΦΑΜ ΝΤΕ ΛΑ ΠΑΤΡΙ!
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!
    ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΔΗΜΟΨΙΦΙΣΜΑ!

    Όταν όλα τα ΜΜΕ ούτε λίγο ούτε πολύ παρέα με ολόκληρη την αντιπολίτευση τον ανεβοκατέβαζαν προδότη, αυτόν που δημιούργησε το ταμείο στήριξης, που έφτασε στο κούρεμα του χρέους, την μείωση επιτοκίων, ξεφόρτωμα σε βάθος χρόνου ούτως ώστε το αναλογούν χρέος ανά έτος να είναι υποφερτό με αντάλλαγμα να υπάρχει έλεγχος από την ΕΟΚ προκειμένου να μην κάνει ότι θέλει κάθε δήμαρχος, κάθε υπουργός, ο οποιοσδήποτε που έχει να κάνει με δημόσιο χρήμα μέχρι να ορθοποδήσουμε οικονομικά και να ξοδεύουμε λιγότερα από όσα παράγουμε, δηλαδή το αυτονόητο για κάθε νοικοκύρη που θέλει να έχει το κουμάντο του σπιτιού του αυτός και όχι ο τοκογλύφος, τι του έμενε να κάνει από το να απευθυνθεί στους πολίτες αυτής της χώρας;
    Αυτό όμως δεν άρεσε στην αντιπολίτευση από άκρη σε άκρη Αριστερούς και Δεξιούς γιατί ξέρανε πολύ καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού θα ψήφιζε υπέρ της πρότασης Παπανδρέου, και τότε αυτοί έπρεπε να καταπιούνε την γλώσσα τους περί προδοσίας, να μαζέψουν και να φάνε όσα σκατά του είχαν πετάξει.
    Έτσι ΜΑΖΙ με τις σφουγγαρίστρες όλων των ΜΜΕ αποφάσισαν να το δυσφημίσουν, να το σαμποτάρουν, να φέρουν την αίσθηση της καταστροφής, αυτό είδαν οι ξένοι την δεύτερη μέρα της ανακοίνωσης και έκαναν ότι έκαναν.
    Γιατί τι πιο καλό θα ήταν για όλους ένα θετικό δημοψήφισμα με την υπογραφή του Ελληνικού λαού;
    Ναι θέλουμε τα λεφτά και τις διευκολύνσεις σας, και δεχόμαστε να ελέγχετε τις οικονομικές πράξεις του κάθε ενός που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα μέχρι να ορθοποδήσει οικονομικά η χώρα.
    Τι πείραζε αυτό τον κάθε απλό πολίτη; ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙ ΟΡΝΙΑ ΕΙΧΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ! ΠΕΙΡΑΖΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΟΡΝΙΑ, ΤΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ!
    Ποιος από όλες τις σφουγγαρίστρες των ΜΜΕ θα δάνειζε κάποιον που δεν μπορεί στοιχειωδώς να τον εμπιστευτεί; Μήπως ο Σαμαράς ; Η Παπαρήγα; Ο Καρατζαφέρης; Ο Τσίπρας; Η Μπακογιάννη; Ο Κουβέλης; Ή μήπως αυτοί που λέγονται οικολόγοι και για να συγκατανεύσουν στην κυνηγετική περίοδο πήρανε μέσω κυνηγετικού συλλόγου 5 Ευρώ για κάθε κυνηγετική άδεια, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ !
    Εσείς θα δανείζατε κάποιον που σας χρωστά ήδη και δεν εμπιστευόσαστε; Αν όμως ερχόταν με την οικογένεια του και σας το ζητούσε λέγοντας ότι θα δουλέψουμε περισσότερο, θα σφίξουμε και το ζωνάρι να μην ξοδεύουμε περισσότερα από όσα ξοδεύουμε, και στο κάτω κάτω κοίταζε και εσύ τι θα κάνουμε και πως θα συμπεριφερόμαστε, δεν θα βλέπατε με άλλο μάτι την κατάσταση αυτή; Δεν θα τον δανείζατε; Με το αζημίωτο βέβαια αλλά θα τον δανείζατε και αυτός να ζήσει τη συγκεκριμένη ώρα αλλά και με το χρόνο να σας δώσει και όσα άλλα έχει πάρει.

    ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ,
    ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΔΕΞΙΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΎΛΗΔΩΝ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. + αμην
    και ας και κουρδισμένο το ΠΤΩΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτή είναι η ευγνωμοσύνη του Ραγκούση-Νταλάρα προς τον ΓΑΠ
    που απ' την κουζίνα του Goodys
    τον έκανε Νο2 στην Ελλάδα.
    _____________________________________________
    Ως γνωστόν μέχρι το 2007 ο Ραγκούσης-Νταλάρας έφτιαχνε χάμπουργκερ στην τσικνισμένη κουζίνα των Goodys που έχει στην Πάρο.
    Τότε τον πήρε ο ΓΑΠ και με τη βοήθεια των γνωστών σαλτιμπάγκων, όπως του Κουρδιστού ***
    που μας τους παρουσίαζε σαν τους πολεμιστές του φωτός (!),
    τον έκανε γνωστό στο πανελλήνιο.

    Ο μαλάκ@@ (όπως αποδεικνύεται σήμερα) όχι μόνο τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και τον έκανε βουλευτή,... αλλά τον έκανε και Πρωθυπουργεύοντα για σχεδόν δύο χρόνια..
    Δίνοντάς του ακόμα και την τελευταία στιγμή τη δυνατότητα να κάνει ότι θέλει και να γαμήσ@@ τα ταξί αφού προηγουμένως είχε βολέψει την οικογένεια.

    Σήμερα ο Πολεμιστής του Φωτός έρχεται να δώσει πρώτος το φιλί τ
    ου Ιούδα και να αποστρατεύσει τον μαλάκ@ όπως προφανώς τον θεωρεί, λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει το μέλλον του ΓΑΠ αλλά το μέλλον του Κινήματος και δεν θα είναι αμέτοχος στις διεργασίες που θα ανοίξουν στο ΠΑΣΟΚ πριν και μετά τις αποφάσεις που θα ληφθούν...

    Πόσο ψώνιο και εκτός πραγματικότητας μπορεί να είναι κάποιος που χωρίς να έχει εκλεγεί ποτέ με την ψήφο του λαού
    (το συγκεκριμένο ψώνιο ήταν
    δυο φορές δοτός βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας)
    θέλει να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ονειρεύεται τον εαυτόν του Πρωθυπουργό ;
    ________________________________________
    ποοόσοοο ρε ΣΤΟΚΟΙ ..πασόκοι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια βασική εκφραστής του σάπιου πολιτικού συστήματος,( γέννημα θρέμμα, όχι του λαού αλλά της Οσίας Οικογένειας του Φαταούλα Μητσοτακούλα ) η Ντόρα Μπακογιάννη βγήκε να ασκήσει κριτική κατά της κυβέρνησης και να μας πει ότι ενδιαφέρεται τώρα εκ των υστέρων να βγάλει την χώρα από τον βούρκο ,να πολεμήσει την διαφθορά, την αδιαφάνεια, την φαύλο – κρατία … γενικά την δομημένη Ντόρο-κρατία… της τελευταίας εικοσαετίας

    Η ανάμιξη του κάθε Μητσοτακικού-υποτακτικού Nτορό –κοπρό -σκύλου πολιτικού στην πολιτική δεν είχε σχεδόν ποτέ σαν κινητήρια δύναμη την παρουσία των ιδεών και την εφαρμογή της ιδεολογίας.

    Η εμπλοκή του στα πολιτικά δρώμενα ήταν σχεδόν πάντοτε αποτέλεσμα της προσδοκίας για κάποιας μορφής οικονομικής αφαίμαξης και την κοινωνικό - κρατική πατρωνία.

    Δεν χρειαζόμαστε αυτούς που καταχρέωσαν και έβλαψαν την Ελλάδα !!!

    Δεν γίνεται να χτίσουμε νέα οικοδομήματα με παλιά, με φθαρμένα υλικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση