GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ!...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη http://www.nasostsaganelis.gr/ Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν: Πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας. Χαρισματικός ηγέτης. Σχέση ιστορ...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη
http://www.nasostsaganelis.gr/

Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν: Πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας.
Χαρισματικός ηγέτης.
Σχέση ιστορική με την Ελλάδα!
Γιατί ήταν αυτός, που το ’74 είχε διατάξει σε ετοιμότητα τη γαλλική αεροπορία ώστε να παρέμβει σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης κατά της Ελλάδας.
Ο ίδιος στα απομνημονεύματά του έγραψε:
«Επί μήνες τα αεροπλάνα μας ήταν με αναμμένες τις μηχανές. Ευτυχώς, που αποφεύχθηκε στο παρά ένα ο πόλεμος».
Γιατί ήταν αυτός, που κόλλησε στον τοίχο τους διαφωνούντες Ευρωπαίους για την ελληνική ένταξη στην ΕΟΚ με την ιστορική...
 φράση του:
«Δεν κλείνουμε την πόρτα
στον Πλάτωνα!
Δεν νοείται Ευρώπη
χωρίς Ελλάδα!»
Γιατί ήταν αυτός, με την ισχυρή στήριξη του Γερμανού καγκελάριου Χέλμουτ Σμιτ που επέβαλλε και υπέγραψε επίσημα –στις 28/05/1979 στην Αθήνα- την πλήρη ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
Να γιατί στις μέρες του έγινε αυθόρμητο σύνθημα το «Ελλάς Γαλλία Συμμαχία».
Θύμισα, ιστορικά γεγονότα για να εξηγήσω το γιατί ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ την εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό του η σημερινή απόμακρη (προκλητική για άλλους) στάση του απέναντι στην ελληνική τραγωδία.
Εξηγούμαι. Γροθιά στο στομάχι θα είναι όποια σύγκριση του τότε με το τώρα.
Οι τότε, Ντ’ Εσταίν-Σμιτ, αν και διαφορετικοί χαρακτήρες ήταν ισχυρές προσωπικότητες. Άμεσης απόφασης. Πάνω από όλα Ευρωπαίοι. Ηγέτες!
Οι σημερινοί, Σαρκοζί-Μέρκελ, παραμένουν ο ορισμός της μετριότητας. Αποφασισμένοι, αναποφάσιστοι. Κατώτεροι, της μεγάλης Ευρώπης που σχεδίασαν και ονειρεύτηκαν οι ιδρυτές της. Ηγετίσκοι!
Πάμε στο σημερινό Ντ’ Εσταίν. Είπε στη “Monde”:
«Λάθος, η ελληνική ένταξη στην ευρωζώνη»…
Μπορεί, να έχει δίκιο. Για να μην ξεχνάμε, το λέει και αυτός εκ των υστέρων…
Και το ερώτημα.
Πως ένας Ντ’ Εσταίν δεν θεωρεί ΟΛΕΘΡΙΟ ΛΑΘΟΣ το συνεχές είπα-ξείπα της σημερινής ευρωπαϊκής ηγεσίας που αποσταθεροποιεί ολόκληρη την Ευρώπη;
Πως δεν καταγγέλλει, με το κύρος του, την ανατροπή εξουσίας που έχει συντελεστεί και όλοι βλέπουμε:
Οι «αγορές» να είναι ισχυρότερες από την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση και τα εθνικά κοινοβούλια; Συνέχεια εδώ

3 σχόλια

  1. ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΓΚΙΑΣ , ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΟ
    Τα καμένα χαρτιά να απομακρύνονται.
    Ο μπεγλίτης ο πρών υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι για δεκαπέντε χρόνια οι προμήθειες του στρατού είχαν και κάτω από το τραπέζι νταραβέρι, φάε και συ δώσμου και μένα. Βέβαια δεν τον τιμά που το αποκαλύπτει τώρα που τον άλλαξαν και περισσότερο τι έκανε γι΄αυτό μετά που αντικατέστησε τον βαγγέλα ο οποίος θέλει το δακτυλίδι του ποδηλάτη για τα ηγετικά του χαρίσματα.
    Μα δε μου λες βαγγέλα ήσουνα και εσύ μέχρι το καλοκαίρι στο γραφείο αυτό να ελέγχεις τα του στρατεύματος. Τι έκανες για να μπεί τάξει ; Ή μόνο στην παραγραφή τον κακούργημα των με τον Νόμο σου αυτό μπορείς μόνο να προσφέρεις στον έρμαιο αυτό τόπο ; Μα ήρθε και έδεσε το τι είσαι. Κόβετε καθίκια την σύνταξη των 300 ευρώ αδιαφορώντας το πως θα ζήσει αυτός ο δόλιος ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΙΚΙΑ, ξευτιλισμένοι και έφτιαξες γραφείο με 900.000 ευρώ ρε μασκαρά ηγέτη της καταστροφής. Σε πίστεψα μασκαρά και με απογοήτευσες, ξευτιλισμένε. Ο τόπος λεηλατήθηκε, φτάνει πια από σωτήρες , μας έχουν στοίχιση αρκετά κάτι τέτοια σκουπίδια.
    Αβραμόπουλε ήσουν στο Υγείας για δυο θητείες. Γινόντουσαν τα !!! αίσχη. Το αλισβερίσι αφησε εποχή. Τα νοσοκομεία προμηθεύονταν φάρμακα με τιμή που είναι για τον εισαγγελέα, κάποια απ΄αυτά και 20 φορές πάνω απ΄ότι δίνονταν σε άλλες χώρες. Δεν θέλουμε άλλο την καθοδήγηση σου, ο Θεός να μας φυλάει από κάτι τέτοιους.
    Τα καμένα χαρτιά να απομακρύνονται από την πολιτική. Τέτοιους έχουμε και χρεοκοπήσαμε, έντιμους πολιτικούς χρειάζεται ο Τόπος. Φύγετε σκουπίδια, δεν μας χρειάζεται η «εντιμότητα σας», χρεοκόπησε ο Τόπος μας. ΦΥΓΕΤΕ, ΦΥΓΕΤΕ, ΦΥΓΕΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΦΥΓΕΤΕ ΠΡΟΣΤΥΧΟΙ ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.
    ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ……………. ΟΥΣΣΣΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχει απολυτο δικιο το παληκαρι.Δεν χρειαζεται να προσθεσω λεξη. ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ! ! ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έγραψες καλά.Πολύ καλά.
    Σου έχω ξαναγράψει,άλλαξε το
    γερμένο "δήθεν" κεφάλι στη φωτό.
    Χάνεις ρε,χάνεις.
    Μόνο η κομμώτρια κερδίζει.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση