GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα ύψη το γαλλικό σπρεντ - Φόβοι για διεύρυνση της κρίσης...

Εντείνονται οι φόβοι ότι διευρύνεται η κρίση χρέους στην ευρωζώνη καθώς το σπρεντ των γαλλικών ομολόγων έσπασε ρεκόρ, τη στιγμή που στην Ιτ...

Εντείνονται οι φόβοι ότι διευρύνεται η κρίση χρέους στην ευρωζώνη καθώς το σπρεντ των γαλλικών ομολόγων έσπασε ρεκόρ, τη στιγμή που στην Ιταλία συνεχίζεται η αβεβαιότητα για την συγκρότηση νέας κυβέρνησης μετά την παραίτηση Μπερλουσκόνι. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια -και το Χρηματιστήριο Αθηνών - είναι σε κάθετη πτώση καθώς οι αγορές αμφιβάλλουν για την ικανότητα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων σε Ελλάδα και...
Ιταλία.
Στο Παρίσι, η διαφορά του επιτοκίου των 10ετών ομολόγων της Γερμανίας και της Γαλλίας έφθασε σε ένα νέο ρεκόρ από την δημιουργία της ευρωζώνης σήμερα το πρωί, αφού σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των αποδόσεων των γαλλικών χρεογράφων.
Περίπου στις 09:40 (10:40 ώρα Ελλάδας) η διαφορά της απόδοσης των επιτοκίων, ή "σπρεντ", έφθασε τις 172,6 μονάδες βάσης, ή ποσοστιαία το 1,726%, ξεπερνώντας το ιστορικό ρεκόρ των 170,2 μονάδων στο οποίο είχε φθάσει την περασμένη εβδομάδα.
Κοντά στις 520 μονάδες βάσης το ιταλικό spread των δεκαετών ομολόγων, κάτι που συνιστά ρεκόρ από το ’97. Στην Ισπανία το spread ανήλθε στις 450 μονάδες βάσης, ενώ ρεκόρ στις 176 μονάδες βάσης καταγράφουν και τα γαλλικά ομόλογα.
Το νέο ρεκόρ του γαλλογερμανικού "σπρεντ" σημειώθηκε ενώ συνεχίζεται η αμφισβήτηση των αγορών έναντι της ευρωζώνης, ειδικά όσον αφορά το κατά πόσον θεωρείται βιώσιμο το χρέος πολλών χωρών της ΕΕ, ιδιαίτερα της Ισπανίας και της Ιταλίας.
Η αξιολόγηση AAA, η υψηλότερη δυνατή, που συνεχίζει να έχει η Γαλλία, τίθεται την ίδια ώρα σε αμφισβήτηση από ορισμένους παρατηρητές -- ένα κέντρο μελετών εκτίμησε  ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί συμβατή με αυτή την αξιολόγηση.
Τσουχτερό επιτόκιο για τα ιταλικά ομόλογα
Η Ρώμη μπορεί να πέρασε χθες τον πρώτο της «σκόπελο» από τότε που ο Μάριο Μόντι εκλήθη να σχηματίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση, πωλώντας με άνεση πενταετή ομόλογα αξίας 3 δισ. ευρώ, αλλά καταβάλλοντας το «τσουχτερό» επιτόκιο 6,29%, πολύ πιο υψηλό από το 5,32% της αντίστοιχης δημοπρασίας που είχε κάνει η Ιταλία τον Οκτώβριο.
Πρόκειται για το υψηλότερο επιτόκιο που έχει καταβάλει η Ιταλία σε δημοπρασία πενταετών ομολόγων στη διάρκεια του ευρώ, όμως οι αποδόσεις ήταν χαμηλότερες από το 7,73% που εκτινάχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
Στο κόκκινο τα χρηματιστήρια
Το κλίμα έχει επηρεάσει και το Χρηματιστήριο της Αθήνας το οποίο καταγράφει σημαντική πτώση 2,88%.  Αρνητικό το κλίμα και στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με απώλειες 1,44% σε Φρανκφούρτη και 1,62% Παρίσι. Στο 0.77% το Λονδίνο.

4 σχόλια

  1. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ Μ Π Α Μ ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΝΑΖΙΣΜΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Γερμανικές ερπύστριες επέστρεψαν.
    Νέα κατοχή άρχισε .
    Όταν βλέπετε Γερμανό και Γερμανίδα να πράξετε το καθήκον σας γιατί είμαστε Έλληνες , γιατί οι Γερμανοί από τις 11-11-11 είναι κατακτητές μας ,επίσης το ίδιο ισχύει και για τους συνεργάτες τους , δοσίλογους , γερμανοτσολιάδες , κάνετε αποτελεσματική αντίσταση για να υπάρξει σύντομη απελευθέρωση από τα Γερμανικά δεσμά που μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ .,
    για να μας κάνουν οι Γερμανοί την Κίνα της Γερμανίας την Ελλάδα μας και να εκμεταλλεύονται τα εδάφη μας με τον ορυκτό μας πλούτο και να μας πληρώνουν με μισθούς Κίνας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ !
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΟΝΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS !
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νόμιζαν οτι αυτοί θα γλύτωναν με το να αποκαλούν τους Έλληνες τεμπέληδες και απατεώνες.
    Τώρα ήλθε η σειρά τους, αλλά εμείς δεν τους λοιδωρούμε όπως έκαναν αυτοί σε εμάς.
    Έχουμε διαφορά πολιτισμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση