GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aρκεί να γίνουν σύντομα εκλογές...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Παρακολουθούμε από το βράδυ του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου 2011 μία απίθανη διελκυσ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Παρακολουθούμε από το βράδυ του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου 2011 μία απίθανη διελκυστίνδα για το πρόσωπο που θα καταλάβει την θέση του Πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Γιώργου Παπανδρέου να αποχωρίσει οικιοθελώς από την Πρωθυπουργία της χώρας ώστε να συμβάλει με την στάση και την εν γένει δραστηριότητα του στον σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, και την αποδοχή της προαναφερόμενης ανακοίνωσης από τον Αντώνη Σαμαρά, άρχισαν να...
ακούγονται πλείστα όσα ονόματα ως υποψήφιοι πρωθυπουργοί.
Λουκάς Παπαδήμος (τέως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), Νικηφόρος Διαμαντούρος (Ακαδημαϊκός, τέως Συνήγορος του Πολίτη), Τάκης Ρουμελιώτης (Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ) κλπ
Όλα όμως αυτά τα ονόματα τα οποία διαχέονται, μετά από λίγες ώρες δίνουν την θέση τους σε νέα ονόματα. Ουσιαστικά «καίγονται». Οι επίσημοι λόγοι είναι ότι οι απαιτήσεις των τριών προαναφερόμενων ξεφεύγουν κατά πολύ από την διακομματική συμφωνία του Σαββάτου.
Ουσιαστικά βρισκόμαστε σε λίγο καλύτερο σημείο εκεί που ξεκινήσαμε πριν ανακοινωθεί η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η καλύτερη τακτικά θέση των αντί-μνημονιακών δυνάμεων έγκειται στο γεγονός ότι έχει συζητηθεί και συμφωνηθεί από τα δύο μεγάλα κόμματα ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα έχει ζωή έως τα μέσα Φεβρουαρίου. Άρα το βασικό αίτημα για την διενέργεια εκλογών έχει κερδηθεί και απομένει να προκηρυχθούν και να διενεργηθούν, ώστε να κάνουμε λογαριασμό με όλους αυτούς που άκουγαν μνημόνιο και η καρδιά τους σκιρτούσε από ενθουσιασμό και συγκίνηση.
Η εξόφληση αυτού του λογαριασμού είναι το μεγάλο πρόβλημα. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα γνωρίζουν τη Λαϊκή οργή και ξέρουν τι τους περιμένει. Γι’ αυτό και θα προσπαθήσουν να το αποφύγουν έναντι οιουδήποτε ανταλλάγματος. Εκεί πρέπει να αποδοθεί η αιτία της απίθανης διελκυστίνδας της Πρωθυπουργολογίας.
Ακόμα και την Μπιρμπίλη να προτείνουν για την θέση του Πρωθυπουργού, ο Γιώργος Παπανδρέου θα αρνηθεί. Γι’ αυτό και εμείς τοποθετούμαστε: Έστω και την Μπιρμπίλη για Υπηρεσιακή Πρωθυπουργό, αρκεί να γίνουν σύντομα Εκλογές!

7 σχόλια

  1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓςΣ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΗΛΠΙΖΑΝ ΣΤΗ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας ψυχίατρος υπάρχει εδώ κοντά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποια λαικη οργη και κουραφεξαλα..
    οι πασοκοι(45% μην ξεχναμε) θεωρουν οτι σωζουν την ελλαδα..
    οι νουδουλοι ξερουν οτι το πασοκ εφαρμοζει το προγραμμα της δεξιας,υποκρινονται και περιμενουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΑΠ: Δεν καταλαβαίνει το Χριστό
    του !!
    Πήρε και τηλέφωνο τον Σαρκοζί!!
    __________________________________
    Ούτε την ύστατη ώρα που φεύγει δεν μπορεί να φερθεί σοβαρά!!!
    -------------------------
    Το γραφείο του ΓΑΠ έβγαλε ανακοίνωση όπου λέει πως ο Σαρκοζί του ζήτησε να να συνεχιστούν οι προσωπικές επαφές!!!
    Σαν τι;
    Σαν προσωπικός κλόουν του Σαρκοζί;
    _________________________________
    Απίστευτο ρεζιλίκι χωρίς τέλος για τον ΓΑΠ!!!
    Σαρκοζί σε Ομπάμα: «Τρελός και καταθλιπτικός ο Παπανδρέου»!!!

    Απίστευτο το ρεζιλίκι του ΓΑΠ τις τελευταίες μέρες που έχει γίνει περίγελος της παγκόσμιας κοινής γνώμης!!!

    Τα μικρόφωνα ήταν ξανά ανοιχτά και όλοι οι δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες άκουσαν τα... γαλλικά που έσουρε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο Γάλλος πρόεδρος.

    Η προσωπική συζήτηση που είχε ο Σαρκοζί με τον Μπάρακ Ομπάμα, στο περιθώριο της Συνόδου των G20 στις Κάννες, ακούστηκε... κατά λάθος από τους δημοσιογράφους. Και ο Γάλλος πρόεδρος είπε την άποψή του όπως βίωσε τον ΓΑΠ και τα καραγκιοζιλίκια του:

    «Ο Παπανδρέου είναι τρελός και καταθλιπτικός» φέρεται να είπε ο Σαρκοζί στον Ομπάμα, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η γαλλική ιστοσελίδα Arret και αναμεταδίδουν οι εφημερίδες Parisien και Figaro.

    "Σαρκοζί: Παπανδρέου τρελός, καταθλιπτικός", ο τίτλος της Figaro
    __________________________________
    Τα... γαλλικά του Σαρκοζί για τον Έλληνα πρωθυπουργό ήρθαν μια μέρα μετά τον εξάψαλμο που άκουσε ο Γιώργος Παπανδρέου από τους Μερκοζί για την απόφασή του να πάει σε δημοψήφισμα τη νέα δανειακή σύμβαση.

    Χαρακτήρισε τεράστιο λάθος αυτή την κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού. Αντίθετα απ’ ό,τι έκανε στο θέμα Νετανιάχου, αυτή τη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απάντησε...

    newsit.g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν έχουμε Δημοκρατία και Ευνομία, πρέπει άμεσα, κατεπειγόντως, ο Εισαγγελέας να εκδόσει απαγόρευση εξόδου από τη Χώρα του Γιωργάκη και όλων των… μελών της οικογενείας του.

    Οι Χουντικοί έκαναν ό,τι έκαναν, αλλά τουλάχιστον είχαν την εντιμότητα να μείνουν στην Ελλάδα και να δικαστούν και να πληρώσουν. Πέθαναν στη φυλακή.
    Οι Δημοκρατικοί;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΚΡΕΜΑΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α ΩΡΑΙΑ,ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ 26ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΞΕΣΚΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΗ.
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΟΝΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΟΤΕ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ.
    ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΛΛΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.
    ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ
    ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΝΙΞΙΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΟΝΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση