GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολόκληρη η ομιλία του Χρ. Κατσούρα...

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι , βρισκόμαστε παγκόσμια σε μία ιστορική καμπή. Με την παγκοσμιοποιημένη οικονομία σε συστημική κρίση. Με την Ευ...

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, βρισκόμαστε παγκόσμια σε μία ιστορική καμπή. Με την παγκοσμιοποιημένη οικονομία σε συστημική κρίση. Με την Ευρώπη καθοδηγούμενη από νεοφιλελεύθερες ηγεσίες να αλλάζει επικίνδυνα φυσιογνωμία. Εθνικισμοί ξαναγεννιούνται, έθνη στοχοποιούνται, ερείπια δημιουργούνται. Ένας νέος ολοκληρωτισμός δημιουργείται, καθώς γραφειοκρατικές ελίτ μοιάζουν εγκλωβισμένες σε δόγματα, έννοιες, συστήματα, που οι ίδιες έχουν πλάσει ή αντιγράψει. Αν προσθέσουμε την πολιτική αστάθεια σχεδόν σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου και τα γεωπολιτικά παιγνίδια στην ευρύτερη περιοχή, τα νερά πραγματικά θολώνουν. Και στην Ελλάδα τι γίνεται; Είχα δηλώσει πριν από...
 ενάμιση χρόνο ότι «η αναγκαστική προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, αποτελεί την έναρξη της τελευταίας πράξης μιας αττικής τραγωδίας και ότι η ίδια η προσφυγή ως γεγονός κυρώνει τη χρεοκοπία του μεταπολιτευτικού μοντέλου και ταυτόχρονα σηματοδοτεί το τέλος του».
Έχω επίσης υποστηρίξει ότι «η σύγκλιση και η επίπονη προσπάθεια που απαιτείται ?όχι όμως αυτό που περιφέρεται ως εικόνα, ως επικοινωνία από κανάλι σε κανάλι- είναι ο μόνος δρόμος για να αποκτήσει ισχύ, δύναμη η πολιτική εξουσία του τόπου για να πάμε ως χώρα παραπέρα». Δυστυχώς, ενάμιση χρόνο μετά βαδίζουμε σε νέες επικίνδυνες περιοχές. Είδαμε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να ανατρέπεται, τη στιγμή που υπερψηφιζόταν. Ένας Πρωθυπουργός να γκρεμίζεται και να προσβάλλεται από διάφορους κομιστές τελεσιγράφων. Ο ίδιος ,με ευθύνη του, να οδηγείται στον πολιτικό εξοστρακισμό του. Κόμματα να ανταλλάσουν προσβολές αντί προτάσεων. Είδαμε το πολιτικό σύστημα να στιγματίζεται από την ανικανότητα να εγκαινιάσει μία συνεργασία σε συνθήκες εθνικής κρίσης. Να διαστρέφεται η έννοια της συνεννόησης, αντί της σύγκλισης διαφορετικών απόψεων. Είδαμε την ταύτιση διαφορετικών κομμάτων με την κυρίαρχη άποψη, άποψη, που όπως και το είδος συνεργασίας επιβλήθηκαν εξωγενώς. Είχαμε δύο δρόμους. Είτε μία πολυκομματική κυβέρνηση από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου, είτε μία κυβέρνηση συνεργασίας από τα δύο κόμματα εξουσίας, που έχουν την κύρια ευθύνη για το πώς φθάσαμε ως εδώ. Θα ήταν δείγμα πολιτικής αυτοκριτικής και ελπίδας. Αντί γι' αυτό βλέπουμε έναν περίεργο συνασπισμό και μία νέα πολυκατοικία να χτίζεται. Ένα συνασπισμό μακριά από την παράδοση και την κουλτούρα οποιουδήποτε σοβαρού σοσιαλδημοκρατικού ή ακόμα και συντηρητικού ευρωπαϊκού κόμματος. Χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία. Να δώσουμε μία πολιτική λύση με μία αμιγώς πολιτική πρόταση. Είμαι πεπεισμένος πως λύσεις και πρόσωπα υπήρχαν. Σκοντάψαμε σε εγωισμούς και στο αυτονόητο, ότι για να φθάσουμε εκεί έπρεπε να αποδεχθούμε όλοι ότι ίσως να μην έχουμε ρόλο στο αύριο. Τότε θα βρίσκαμε τη δύναμη αντί να υποκύπτουμε στις αφόρητες πιέσεις μιας μιντιακής δημοκρατίας να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια, όχι κανενός εξτρεμιστή, αλλά του Φραγκλίνου Ρούσβελτ το 1936. Και σας το υπενθυμίζω. «Χρειάστηκε, έλεγε, να παλέψουμε με τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις και τις τράπεζες, τους κερδοσκόπους, τους ταξικούς ανταγωνιστές, τους σεκταριστές της οικονομίας. Είχαν αρχίσει να αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση ως απλό εξάρτημα των δικών τους υποθέσεων. Γνωρίζουμε πλέον ότι η διακυβέρνηση του οργανωμένου χρήματος είναι επικίνδυνη όσο και η διακυβέρνηση του οργανωμένου εγκλήματος. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία δεν υπήρξαν οι δυνάμεις αυτές τόσο ενωμένες εναντίον ενός υποψηφίου, όσο είναι σήμερα. Οι δυνάμεις αυτές είναι ομόφωνες στο μίσος εναντίον μου και το μίσος αυτό το καλωσορίζω».
Έτσι έπρεπε να καλωσορίσουμε και εμείς το μίσος ενάντια στην πολιτική τάξη της χώρας. Δεν είχαμε τη δύναμη να το κάνουμε και η ευθύνη μας βαραίνει αποκλειστικά. Και φθάσαμε ως εδώ.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η σημειολογία στην πολιτική είναι ιδιαίτερα σημαντική. Είδαμε τον αξιότιμο νέο Πρωθυπουργό - του εύχομαι καλή θητεία- στη πρώτη του δημόσια εμφάνιση, να δηλώνει ότι δεν είναι πολιτικός. Προφανώς σε αντιδιαστολή με τους Υπουργούς του. Η αλήθεια είναι, όμως, πως σε συνεργασία με το πολιτικό σύστημα της χώρας, έχει επηρεάσει την πορεία της πολύ περισσότερο από πολλούς πολιτικούς, υπουργούς ή βουλευτές.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, νομίζω πως η περίοδος που θα ακολουθήσει θα είναι μακρά και επώδυνη. Όσα έγιναν, όμως, τις τελευταίες μέρες και κυρίως ο διασυρμός των θεσμών, δεν είναι καλός οιωνός. Νομίζω πως το χάσμα ανάμεσα σε αυτό που διακηρύσσεται και σε αυτό που πραγματοποιείται είναι τεράστιο. Υπάρχει λύση; Μπορούμε να προχωρήσουμε στην ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού; Στον συγχρονισμό του με τις σημερινές ανάγκες των πολιτών; Δεν ξέρω.
Ίσως ως πρώτο βήμα είναι η ώρα να προχωρήσουμε στην υπερψήφιση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος, να δημιουργήσουμε ένα εύφορο πεδίο για επακόλουθες συγγενείς προγραμματικές συγκλίσεις και όχι τεχνικές συγκολλήσεις. Θα ήταν μια επιλογή εθνικής ευθύνης πρώτον, γιατί οδηγεί όλα τα κόμματα ειδικά αυτή την κρίσιμη ώρα στη λεωφόρο του ορθολογισμού και της προγραμματικής συνεργασίας. Δεύτερον, γιατί οδηγεί το δικομματισμό την αυτοπειθαρχία και την Αριστερά, σε όλες της τις εκδοχές, στο γήινο ρεαλισμό. Και τρίτον, γιατί είναι μια επιστροφή σε πιο δημοκρατικές διαδικασίες.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καθήκον κάθε προοδευτικού, σε όποια πτέρυγα και αν ανήκει, είναι να λέει ευθαρσώς τη γνώμη του, να παλεύει για μια κοινωνία όλο και περισσότερο δημοκρατικά οργανωμένη και να είναι αισιόδοξος. Η πραγματική πολιτική θα επανέλθει αφού τα αδιέξοδα θα γιγαντωθούν. Οι λαοί θα αρπάξουν την ευθύνη τους.
Θα ήθελα να δηλώσω υπερήφανος που ελέω θεού, αλλά κυρίως ελέω λαού είμαι σε αυτήν εδώ την Αίθουσα ως πολιτικός. Και νομίζω ότι είναι προφανές ότι ως πολιτικός δεν μπορώ να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην παρούσα Κυβέρνηση.

6 σχόλια

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ:

    "ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣΣΕΣ, ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΝΝΕΔΙΤΗΣΣΕΣ!!!

    ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!!!

    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΟΓΕΝΗ Κ. ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ,

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ, ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΜΑΡΑ,

    ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 37 ΕΤΗ!!!

    ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΞΙΟΙ, ΛΑΪΚΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ-ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ - ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ!!!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1967-1974!!!

    ΖΗΤΩ ΟΙ ΥΨΗΛΟΝΟΗΜΟΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ!!!

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΣ ΦΥΣΗ!!

    ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ - ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΝΤΑΤΟΥΡ!!!

    ΝΑΙ, ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ!!!

    ΝΑΙ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟ-ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ!!!

    ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, Η ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!!

    ΝΑΙ, ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΜΗΤΩΡ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ, ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΕΚΑΝΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!!!

    ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ, ΔΕΞΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!!"

    Αυτή είναι δυστυχώς η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ!!!!

    ΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ, ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!

    Υ.Γ. ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (CDU), ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ!!!

    Η ΝΔ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΤΕ, ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ, ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ!!!!

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!

    Μωρή γριά δεξιά λούγκρα, κ. Τζων μας!!!

    Εσύ, γαμημένο γνήσιο τέκνο, της πιο καθυστερημένης κοινωνικά, πολιτισμικά, μορφωτικά και ηθικά, μερίδας του ελληνικού πληθυσμού- ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ…

    Εσείς, γαμημένοι «νοικοκυραίοι της πούτσας» (σας είδαμε, που οδηγήσατε την Ελλάδα με την «νοικοκυροσύνη σας»), που το πρωί «εκκλησιάζεστε ευλαβικά»… και το βράδυ, όταν η «χριστιανή» γυναίκα σας, σας αρνείται το «κοκό», πάτε στη δουλειά σας στη «Βασιλική Χωροφυλακή» και σαπίζετε στο ξύλο τον οποιονδήποτε άνθρωπο, που δεν μοιράζεται τα γαμημένα σας «πιστεύω»…

    Γαμώ τον Μάλλιο, τον Μπάμπαλη, Σπανό, τον Κραββαρίτη και τον Καραπαναγιώτη σας!!!

    Γαμώ τη Χούντα και το Βασιλιά σας, Καθυστερημένοι Υπάνθρωποι…

    Ο τόπος, πρέπει να απαλλαχτεί από την επιζήμια και ανούσια παρουσία και ύπαρξη σας…

    Εσείς, είστε σαν τα μικρόβια… πρέπει να εξολοθρεύονται εν τη γεννέσει τους!!!

    Κατάλαβες, κ. Τζων μας,
    Ακροδεξιά, φασίστρια πουστόγρια αδερφή??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ'αρέσει η βαθυστόχαστη σκέψη σου κύριε "7:52:00 π.μ.".
    Τρώμε τη σύνταξη και ξυπνάμε πρωΐ για να λέμε καμιά μαλακία να περνάει η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κινήσεις εντυπωσιασμού, πούτσες μπλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ο ατσούρας μία μαλ...α από τα ίδια... Που τις είδε τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσειος όταν οι Ευρωπαίοι ηδονίζονται με τους περισσότερους φόρους. Αυτα΄τους μαθαίνουν εκεί στις κλαδικές του ΠΑΣΟΚ? Αν είχε δάσκαλο τον Παναγιωτακόπουλο, αυτό είναι εύλογο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Κατσούρας είναι ο πρώτος βουλευτής που διαφοροποιείται με επιχειρήματα και κυρίως χωρίς "ηρωικές" κραυγές!!! Άνθρωπος ήπιος με αρχές και πολιτικό λόγο δομημένο και όχι επικοινωνιακές φανφάρες και λεονταρισμούς.
    Μπράβο του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ο Παπαδήμιος και οι 255 νεκροθάφτες!" Σας δανείζω αυτό τον τίτλο για να γράψετε ένα βιβλίο! Είναι σίγουρη η επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση