GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου...

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχ...

Από το Γραφείο Τύπου
του ΠΑΣΟΚ

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την «ευθύνη φύλαξης» της σημαίας του Πολυτεχνείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η Σημαία του Πολυτεχνείου, το πιο ιερό σύμβολο της φοιτητικής εξέγερσης, δεν χρειάζεται ούτε φανερούς ούτε μυστικούς «νομείς».
Η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου δεν είναι λάφυρο, δεν...
 ανήκει σε καμία φοιτητική παράταξη. Ανήκει στο σύνολο του φοιτητικού και εργατικού κινήματος, ανήκει στον ελληνικό λαό. Η ιδιοποίηση της, συνιστά σφετερισμό μνήμης και προσβολή στον αντιδικτατορικό αγώνα.
Αυτή την περίοδο κρινόμαστε όλοι αυστηρά. Πολιτικά κόμματα, στελέχη και κομματικές παρατάξεις. Με αφορμή τη φετινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πρέπει να υπάρξει δέσμευση από τη σπουδάζουσα νεολαία της παράταξής μας για άμεση παράδοση της σημαίας, σε χώρο που να συμβολίζει τους δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας.

14 σχόλια

  1. Ποιο αίμα;υπήρχαν σκοτωμενοι μέσα στο πολυτεχνείο;και τι μας έδερε το πολυτεχνειο τις σημερινές κρυφοχουντες;καλυτερα η κατάσταση πριν το πολυτεχνείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα έχει το επάνω χέρι μέχρι σήμερα γιαυτο και το κόψιμο να μας βάλουν οι προδότες πολιτικοί μας στο Αγγλικό δίκαιο , μετά ΣΙΓΟΥΡΑ να μας διώξουν μετά ,αλλά να ζητάνε το χρέος σε ΕΥΡΩ} που θα είναι ο τάφος για 4-5 γενεες Ελλήνων…

    Αν όμως πάρομε χρήματα ακόμα και σήμερα ΝΑ ΘΕΣΟΜΕ ΟΡΟΥΣ ΕΜΕΙΣ με Ελληνικό δίκαιο ,αυτό είναι το τελευταίο χαράκομας, που αν θα πέσει ΑΔΕΛΦΙΑ τελειώσαμε … Γιαυτο λέω ναι στην δραχμή, η στο Ελληνικό δίκαιο ως έχει ΑΥΤΑ είναι τα όπλα του έθνους πια..

    Όποιος τολμήσει και βάλει την χώρα σε Αγγλικό δίκαιο θέλει κρέμασμα, γιατί αμέσως θα μας ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ αλλά με χρέος ΕΥΡΩ.
    Ας τους βάλομε εμείς να διαλέξουν , αυτά είναι τα μυστικά που κρύβουνε επιμελώς ΟΛΟΙ πολιτικοί και ΜΜΕ …Ακούσατε έναν να πει ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ αλλά με Ελληνικό δίκαιο !!! Η ακούσατε κανένα να λέει ΟΧΙ στο Αγγλικό δίκαιο σε ένα κείμενο συμβάσεις;

    Σας λέω υπεύθυνα ότι αν μας βάλουν στο Αγγλικό δίκαιο θα είμαστε εκτός ευρω σε 1-2 το πολύ μήνες.. Άρα τώρα είναι η ώρα να δούμε τι πατριώτες είναι 255 που είπαν ΝΑΙ στον τραπεζίτη…

    Μπούτζουκας Θ . Τ

    ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βγαίνεις και μιλάς δημόσια
    κ. Καρχιμάκη αντί να κρυφτείς σε κανα λαγούμι?

    Παρέα με τους ....αγωνιστές του πολυτεχνείου που εξαργύρωσαν παχυλότατα την ....αντιδικτατορική τους δράση με πορφυρά αξιώματα συνοδευόμενα με Jean Paul Goutier συνολάκια συνοδευόμενα με Patek Phillipe ρολογάκια?

    Και μας καταντήσατε σε αυτό το δραματικό χάλι?

    Βγαίνεις και πουλάς φούμαρα?

    Έχεις απύθμενο θράσσος παλληκάρι μου.

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ψοφηστε πασοκοι.
    βρωμιζετε οτι ακουμπατε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΧΡΗΜΑΚΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ ΕΙΝΑΙ;
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ;
    ΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΑ ΧΕΡΙΑ, ΚΟΥΦΑΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ ΣΙΩΠΑ
    ΜΑΣ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ωωπααα

    ωωωπαααα
    ωωωπα

    εγω σας τοπαααα

    ωπααα

    ωπααα



    ηλιθιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρωτόπαπας: " Το ΠαΣΟΚ σήμερα είναι χυλός".

    Πληθαίνουν οι φωνές πίεσης προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να αναλάβει πρωτοβουλίες και να δρομολογήσει ο ίδιος τις διαδικασίες για την επόμενη ημέρα στο κόμμα.

    «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αυτή τη στιγμή εμφανίζει μια εικόνα χυλού» δηλώνει σήμερα ο Χρήστος Πρωτόπαπας. Τα ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, που θυμίζουν βαρομετρικό χαμηλό έχουν σημάνει συναγερμό στην Ιπποκράτους, στα επιτελεία των επίδοξων υποψηφίων και σε βουλευτές, οι οποίοι βλέπουν το πολιτικό τους μέλλον να διαγράφεται μάλλον ζοφερό.

    «Δεν είναι δυνατόν να πας έτσι στις εκλογές, θα είναι άδικο για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την ιστορία μας για την παράδοση μας» κρούει τον........
    κώδωνα του κινδύνου ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η εκτίμηση για το τι πρέπει να γίνει και του έτερου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Πέτρου Ευθυμίου.

    «Πρέπει να προηγηθούν των εκλογών συντεταγμένες διαδικασίες στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπως προβλέπει το καταστατικό μας, ώστε να έχουμε ένα ξεκάθαρο τοπίο. Και για μένα, όπως πιστεύω, οφείλει ο νυν πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γιώργος Παπανδρέου, να ανοίξει και να ξεκινήσει αυτές τις διαδικασίες, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του».

    - «Περιμένοντας τον Γκοντό» και η Λούκα Κατσέλη, η οποία χαρακτηρίζει μεν τον Γιώργο Παπανδρέου ως ένα τεράστιο κεφάλαιο για το ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά πιστεύει πως «ο ίδιος αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο ίδιος έχει ευθύνη να ανοίξει αυτή τη συζήτηση και να οργανώσει αυτή τη συζήτηση μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. κυρίως για το ποιο θα είναι το προοδευτικό περιεχόμενο τα επόμενα 5-10 χρόνια, οι προοδευτικές λύσεις, οι απλές λύσεις, με τι λόγο θα πάμε στις εκλογές. Α
    υτό είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή».


    Πάντως συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού διεμήνυαν, πως πριν προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και εάν είναι αυτή, για τον ίδιο, υπάρχουν δυο βασικές προτεραιότητες. Η πρώτη, που έχει σχέση και με την σημερινή κυβέρνηση, έχει να κάνει με την υλοποίηση των συμφωνηθέντων της 26ης Οκτωβρίου.

    Η δεύτερη προτεραιότητα για τον πρώην πρωθυπουργό, είναι η διασφάλιση της ενότητας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. η οποία απορρέει από την ομαλή πορεία προς την διαδικασία διαδοχής. Για αυτό και πολλοί εντός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θεωρούν κομβικό σημείο την εκταμίευση της 6ης δόσης.

    Αναρτήθηκε από kafeneio στις 11/17/2011 09:45:00 μμ

    1 σχόλια:

    Ανώνυμος είπε...


    epomeni imera sto komma?!

    AXAXXAXAXAAAXXAAX

    teleiosate parasita
    mono dikastiria tha exete pleon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μελας Σπυρος17 Νοε 2011, 10:31:00 μ.μ.

    Αφιερωμένο στους αγώνες των Ελλήνων!!!
    Τὸ δάσος
    =====
    Τὸ δάσος ποὺ λαχτάριζες
    ὥσπου νὰ τὸ περάσεις,
    τώρα νὰ τὸ ξεχάσεις
    διαβάτη ἀποσπερνέ.
    Μιὰ αὐγινή, τὸ κούρσεψαν
    ἀνίδρωτοι λοτόμοι,
    κι ἐκεῖ εἶναι τώρα δρόμοι
    διαβάτη ἀποσπερνέ.
    Τὸ τρίσβαθο ἀναστέναγμα
    ποὺ ἄγγιζε τὴν καρδιά σου
    κι ἔσπαε τὰ γόνατά σου
    δὲ θὰ τ᾿ ἀκούσεις πιά,
    τὸ πήρανε στὰ διάπλατα
    περίτρομα φτερά τους
    καὶ τό ῾καμαν λαλιά τους
    τὰ νύχτια τὰ πουλιά.
    Καὶ κάτι ποὺ βραχνόκραζε
    μὲ μιὰ φωνὴ ἀνθρώπου,
    στὸ ἡμέρωμα τοῦ τόπου
    βουβάθηκε κι αὐτό.
    Τὸ σιγαλὸ τραγούδισμα
    ποὺ σ᾿ ἔσερνε διαβάτη
    σὲ μαγικὸ παλάτι
    δίχως ἐλπίδα αὐγῆς,
    τὸ πήρανε -γιὰ κοίταξε-
    στερνὴ ἀνατριχίλα
    τὰ πεθαμένα φύλλα
    ποὺ ἀπόμειναν στὴ γῆς.
    Κι ἡ ἅρπα μὲ τὸν ἦχο της
    ποὺ σὲ γλυκομεθοῦσε
    μὰ κρύφια σοῦ χτυποῦσε
    θανάτου μουσική,
    χάθηκε μὲ τὴν ἄγγιχτη
    ποὺ τὴν κρατοῦσε κόρη,
    στὰ πέλαγα, στὰ ὄρη,
    νὰ μὴν ξανακουστεῖ.
    Τὸ δάσος ποὺ λαχτάριζες
    ὥσπου νὰ τὸ περάσεις,
    τώρα νὰ τὸ ξεχάσεις
    διαβάτη ἀποσπερνέ,
    γεννήκαν νεκροκρέβατα
    τ᾿ ἄγρια δεντρά του τώρα
    καὶ θὰ τὰ βρεῖς στὴ χώρα
    διαβάτη ἀποσπερνέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΙΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΡΕ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ.
    ΡΕ ΒΛΑΜΕΝΑ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.
    ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΕΙ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ.
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΜΑΤ ΝΑ ΣΑΚΑΤΕΨΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.
    ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ.
    ΞΥΠΝΑΤΕ.
    Ο ΥΠΝΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΟΣ.

    ΖΩΑ, Ε ΖΩΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχουμε λύσει σήμερα όλα τα σημαντικά προβλήματα που έχουμε σαν χώρα και έχουμε κολλήσει στη σημαία του Πολυτεχνείου; Έλεος!!!Αρχικά να αναφέρω ότι αν οι νεκροί που υπήρχαν στο Πολυτεχνείο γνώριζαν ποιοι θα καπηλευτούν το αίμα τους και τον αγώνα τους δεν θα το έκαναν. Στη συνέχεια, θα ήθελα να τονίσω ότι βαρύτητα έχουν τα λόγια που βγαίνουν από τα κατάλληλα άτομα, δεν νομίζω από το σημερινό πασοκ να μπορεί κάποιος να βγει και να μιλήσει και ειδικά ο γραμματέας του κόμματος που έχει την πλήρη ευθύνη αυτής της παιδικής χαράς που παριστάνει την κυβερνητική παράταξη!!!Τέλος, καλό θα ήταν ο γραμματέας να αντιδράσει όταν στη κυβέρνηση συμμετέχουν ακροδεξιά στοιχεία όπως ο Βορίδης, Γεωργγιάδης κτλ και όχι για την σημαία του Πολυτεχνείου ακόμα θα μπορούσε σαν ακαδημαϊκός που ήταν να φροντίσει ώστε η Αννούλα να μην ξεσκίζει την δημόσια και δωρεάν παιδεία!!!Εξάλλου, όπως αναφέρεται και παραπάνω η σημαία θα παραδοθεί στο προεδρείο της ΕΦΕΕ όταν συγκληθεί. Συγνώμη, ξέχασα η Αννούλα δεν θέλει παρατάξεις στα ιδρύματα ώστε να μπορεί να κάνει ότι θέλει μαζί με τους φίλους της!!!

    gs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η φερόμενη ως σημαία του Πολυτεχνείου είναι μύθος, ουδεμία σχέση έχει με τα γεγονότα εκείνης της νύχτας (Παρασκευή, ξημερώματα Σαββάτου 17.11.73). Είναι εφεύρημα κάποιων πασοκοκαραγκιόζηδων, που δεν αποκλείεται να έχουν υπηρετήσει στην εσα.
    Ο Σολωμός είχε πει ότι μόνο το αληθές είναι και εθνικό. Η Ιστορία δεν έχει ανάγκη από εξωραϊσμούς.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΦΤΥΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση