GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέλος εποχής για τα μέσα ενημέρωσης με δανεικά...

Από το  marketingweek.gr Το τελευταίο διάστημα , μαζί με τις εικόνες τέως ισχυρών καναλαρχών να οδηγούνται στο αυτόφωρο γιατί δεν εκπλήρωσ...

Από το marketingweek.gr

Το τελευταίο διάστημα, μαζί με τις εικόνες τέως ισχυρών καναλαρχών να οδηγούνται στο αυτόφωρο γιατί δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους, υπάρχει και η εικόνα της δημόσιας αναζήτησης νέων δανειακών κεφαλαίων, από άλλοτε πανίσχυρα Μέσα Ενημέρωσης, που τώρα κινδυνεύουν με οικονομικό αφανισμό. Είναι όμως το πρόβλημα των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης πρόβλημα ρευστότητας ή προσωρινής δυσπραγίας, ώστε να μπορεί να επιλυθεί με τραπεζικό δανεισμό;
Η απάντηση στο ερώτημα αυτό, αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τα οικονομικά των ελληνικών Μ.Μ.Ε., είναι καταφανώς αρνητική. Τα ελληνικά Μ.Μ.Ε., στη μεγάλη τους πλειοψηφία, ακολούθησαν μια πρακτική...
υπερκατανάλωσης των πρωτοφανών οικονομικών Μέσων που απέκτησαν με διάφορους τρόπους στην εποχή της δανειοδοτούμενης αφθονίας. Παρά τις περικοπές, δεν έχουν ακόμα αλλάξει δραστικά το επιχειρηματικό τους μοντέλο και σήμερα που καλούνται να αλλάξουν ή να εξαφανιστούν, ψάχνουν να βρουν λίγα ακόμα δανεικά για να παρατείνουν λίγες ακόμα εβδομάδες ή μήνες το παρόν αρρωστημένο καθεστώς.
Η προσπάθεια αυτή είναι ο ορισμός της ματαιοπονίας. Το καταναλωτικό πρότυπο που επέτρεπε την παρουσία των Μ.Μ.Ε. με το «υπερτονισμένο εγώ», δεν υπάρχει πια και ακόμα και αν η Ελλάδα βγει από την κρίση, θα κάνει δεκαετίες για να επανεμφανισθεί. Το κρατικοδίαιτο πολιτικό κατεστημένο, το οποίο προσέφερε εν αφθονία χρηματοδότηση, με πολλαπλούς τρόπους στα μεγάλα και όχι μόνο Μ.Μ.Ε., δεν έχει πλέον χρήματα.
Τα Μ.Μ.Ε. θα έπρεπε να αναζητούν συνεπώς ένα άλλο επιχειρηματικό μοντέλο και να επιχειρούν να περιορίσουν με κάθε τρόπο την εξάρτησή τους από το δανεισμό, τον οποίο είναι προφανές ότι δεν μπορούν να συντηρήσουν. Βρίσκουν ενδεχομένως κατανόηση για λίγες ακόμα εβδομάδες από τις διοικήσεις των τραπεζών, οι οποίες κινδυνεύουν στο πλαίσιο του «κουρέματος» να χάσουν όχι μόνο το μεγαλύτερο μέρος της αξίας των μετοχών τους, αλλά και τον έλεγχο της διοίκησης των τραπεζών, ιδίως αν οι ευρωπαίοι αποφασίσουν να εμπλακούν άμεσα στο Μάνατζμεντ. Έχουν συνεπώς ανάγκη και από την τελευταία φωνή στο εσωτερικό σ' αυτήν τη διαπραγμάτευση.
Όλα αυτά όμως δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Οι τράπεζες μετά την επανακεφαλαιοποίησή τους, αν όλα πάνε καλά, θα βρεθούν σε κάθε περίπτωση υπό τον ασφυκτικό ευρωπαϊκό έλεγχο σε ό,τι αφορά τις πιστώσεις που διαθέτουν στην πραγματική οικονομία. Ανεξαρτήτως του αν θα υπάρχουν κοινές ή προνομιούχες μετοχές, αυτό που δεν θα υπάρχει είναι η δυνατότητα να συνεχίσουν να κρατούν στη ζωή επιχειρήσεις με υψηλή δανειακή επιβάρυνση, οι οποίες ζητούν νέα δανεικά για να αποπληρώσουν λειτουργικές δαπάνες. Η Ελλάδα στο σύνολό της δεν αφέθηκε (ως τώρα), να χρεοκοπήσει ως χώρα ανεξέλεγκτα λόγω των ευρύτερων συνεπειών που θα είχε η απόφαση αυτή, προπαντός για το κύρος της ευρωζώνης και την ασφάλεια του κρατικού χρέους των υπολοίπων χωρών.
Τα υπερχρεωμένα Μέσα Ενημέρωσης είδαν τη χρηματοδότησή τους να συνεχίζεται λόγω της κεντρικής τους θέσης στο ελληνικό σύστημα διακυβέρνησης. Το ελληνικό σύστημα διακυβέρνησης δεν θα μπορέσει όμως να συνεχίσει να τα προστατεύει μετά την επόμενη δανειακή σύμβαση. Θα πρέπει να μάθουν να ζουν χωρίς δανεικά και να παρουσιάσουν αξιόπιστα και ρεαλιστικά σχέδια επιβίωσης, όπου αυτά είναι εφικτά. Ο κόσμος μας, αλλά και ο κόσμος τους, έχει αλλάξει οριστικά.

10 σχόλια

  1. ΠΡΟΣ : ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    Όπου νάνε τελειώνουν τα ψωμιά σας στο
    δημόσιο .αρκετά έχετε φάει, χρήματα που δεν σας ανήκουν παράνομα και παράνομος πλουτισμός χωρίς φορολογία και αλλά παράνομα έσοδα ……. ετοιμάστε τις βαλίτσες σας για την Βουλγαρία γιατί όταν σας καλέσουν θα είναι αργά ……….
    H Iva Daleva είναι στο Facebook .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Iva Daleva είναι στο Facebook .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤO ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ .
    ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΣΤΟ Ι.Κ.Α. .
    Προς τους εισαγγελείς , δικαστές , δημοσιογράφους να παρέμβουν και να τους συλλάβουν ,να κατασχεθεί η περιουσία που έκαναν με τους παράνομους μισθούς που παίρνουν από το δημόσιο, να δεσμευτούν οι καταθέσεις τους που είναι και αυτές παράνομα εισοδήματα να καταδικαστούν σε φυλάκιση χωρίς αναστολή για εξαπάτηση εις βάρος του δημοσίου , για παράνομη πορνεία , από την κομπίνα που έστησαν οι Βούλγαροι , Ρουμάνοι αλλά και Αλβανοί που να διορίζονται στο δημόσιο και στα δημόσια νοσοκομεία και στο ΙΚΑ ως μόνιμοι ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό .
    Παράδειγμα τρανταχτό που ο διοικητής του Ι.Κ.Α κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο , είναι η κομπίνα που έστησαν το περιβόητο Βουλγάρικο δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ – ΣΙΝΙΚΟΦ,
    Ξέρετε πόσες Ντάλεβες και Σινίκοβοι έχουν διοριστεί μόνιμοι στο δημόσιο χωρίς να είναι Έλληνες .Ακλουθώντας τον δρόμο της ΠΟΡΝΕΙΑΣ και του ΣΕΞ που με το πήδημα και τα σεξουαλικά όργια διορίστηκαν μόνιμοι ιατροί στο Ελληνικό δημόσιο έρε ξευτίλα για την Ελλάδα !!!!!
    ΙΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΣΙΝΙΚΟΒΑ βουλγάρα διορισμένη ψυχίατρος στο ΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΙΑΤΡΟΣ , Πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία και αυτές τις ημέρες πήρε και προαγωγή και μετατέθηκε στο Ι.Κ.Α ΠΕΙΡΑΙΩΣ .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ , βούλγαρος ψυχίατρος διορισμένος στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ σύζυγος της πρώτης(ΙΒΑΣ ΝΤΑΛΕΒΑ) και αυτός πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    H Iva Daleva είναι στο Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ : ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    Όπου νάνε τελειώνουν τα ψωμιά σας στο
    δημόσιο .αρκετά έχετε φάει, χρήματα που δεν σας ανήκουν παράνομα και παράνομος πλουτισμός χωρίς φορολογία και αλλά παράνομα έσοδα ……. ετοιμάστε τις βαλίτσες σας για την Βουλγαρία γιατί όταν σας καλέσουν θα είναι αργά ………..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ : ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    Να πάνε στην πατρίδα τους την Βουλγαρία να κάνουν τις μαγκιές τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα ΜΜ"Ε" μας κάναν "ρόμπες" των πέντε ηπείρων!
    ________________________________________
    ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ.. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΦΥΛΑΚΗ..
    Δείτε πως -σταδιακά- έγινε αυτό
    με ένα σημερινό -"μικρό" αλλά χαρακτηριστικό- παράδειγμα.

    Ο τίτλος/είδηση (και καλά!) είναι:
    "Μας έκαναν Αλβανούς των πέντε ηπείρων".
    Ο αναγνώστης θα σκεφτεί: Ποιος φταίει ; Κοιτάξτε τώρα την εικόνα και πείτε, ποιος φταίει;;
    Τι; Δεν μπορείτε να δείτε παρά μόνο τον Καραμανλή;

    Δείτε και θα καταλάβετε -μόνοι σας- τον λόγο που η φωτογραφία του Καραμανλή είναι μεγαλύτερη από τις άλλες δύο…
    Δεν νομίζω να θέλετε να σας πούμε κάτι επιπλέον έτσι;
    --------------------------------------------
    Αυτό κάνει το Πρώτο Θέμα και το κάθε ταγμένο φύλλο...
    Αν η εφημερίδα ήταν "δεξιά" ενδεχομένως να είχε μεγάλο τον Σημίτη κ.ο.κ.
    Νομίζουμε ότι οι εφημερίδες εφευρίσκουν διαρκώς νέους τρόπους για να ξεφτιλισθούν!
    _________________________________________________
    Θα πρέπει να τους βγει -τουλάχιστον- ένα βραβείο του πιο πουλημένου ΜΜ"Ε" με πατέντα!


    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ..ΘΕΜΟΠΑΧΥΔΕΡΜΟ ΤΩΝ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΜΥΡΙΩΝ ..μαυρων
    ΝΑ ΚΑΙ Ο χατζηΛΑΛΑΚΗΣ μας...
    ---------------------------------
    Φιάσκο εφάμιλλο του “κουρασμένος”…

    Βλέπεις λοιπόν μία εφημερίδα να πηγαίνει κόντρα στην κουστωδία των νταβατζήδων (μόνη μαζί με το “¨ΠΑΡΟΝ”) και να ζητά εκλογές εδώ και τώρα. Και πάνω που πας να δώσεις τα εύσημα, βλέπεις μέσα για άλλη μία φορά, σενάρια για “δείπνα του Καραμανλή”, για πρώην υπουργούς που συνωμοτούν και άλλα ευφάνταστα.

    Και αναγκαστικά θυμάσαι το φιάσκο του “κουρασμένου”, που έγινε η σημαία του εκλογικού θριάμβου του Γιώργου Παπανδρέου, μαζί με το “λεφτά υπάρχουν”.

    Διώξτε τον “κουρασμένο” γιατί “λεφτά υπάρχουν”.
    Θα τα έφερνε ο …ξεκούραστος.
    Και η Ελλάδα καταστράφηκε στα χέρια επίορκων και καρχαριών.

    Τώρα μας έμεινε ο διεθνής τύπος για να αποκαλύπτει ποιός πραγματικά είναι ο “κουρασμένος”, ο “κατεστραμμένος”, ο “ψυχοπαθής”. Αυτός που κάποιοι κύριοι συνεχίζουν να τον καλύπτουν ακόμα και σήμερα για να μην καταρεύσουν μαζί του.

    Κρίμα πάντως κύριε Χατζηνικολάου, είναι ακατανόητος ο λόγος που κλωτσάτε την ευκαιρία να πάρετε την πρωτιά στα ΜΜ”Ε” τώρα που οι “παλαιοί” βουλιάζουν.
    Είναι δυνατόν να αφήνετε την εφημερίδα να χάνει την αξιοπιστία της με στοχευμένα παραμυθάκια;
    “Δείπνο Καραμανλή με τα ζεύγη Βαληνάκη και Ζαγορίτη. Πρώην υπουργός πλησίασε και άρχισε να αποθεώνει τον Καραμανλή απαιτώντας την… επιστροφή του, θάβοντας παράλληλα όσους …δεν γουστάρει ο συντάκτης του παραμυθιού!”
    ------------------------------
    Με ένα τηλέφωνο, "κύριε" Χατζηνικολάου θα μπορούσατε να μάθετε πως τέτοιο δείπνο δεν έγινε ποτέ, ενώ ακόμα και “χώρια”, έχει να γίνει από το καλοκαίρι. Κοινώς, φιάσκο η είδηση. Θα μπορούσατε να είχατε αποφύγει κύριε Χατζηνικολάου τέτοιο χτύπημα στην “αξιοπιστία” του μέσου, αρκεί να είχατε κάνει απλώς ένα τηλέφωνο…

    Φαίνεται όμως ότι σας απέτρεψε η “Κούραση”.

    ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ Η..ΑΛΗΤΕΙΑ ΠΑ$$ΟΚ..
    ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ. $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ψυχάρης εμφανίζεται (και επισήμως) στο ΒΗΜΑ ως σύμβουλος του Σαμαρά

    Και, επισήμως, σήμερα ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη, Σταύρος (σ.σ. είναι ο ίδιος ο πατέρας του στην φάτσα) υπογράφει σήμερα άρθρο στο ΒΗΜΑ, με την ιδιότητα του διπλωματικού Συμβούλου του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά. Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τις πληροφορίες που ήθελαν τον γιο του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ, να βρίσκεται δίπλα στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και να ετοιμάζεται για κάθοδο στην πολιτική. Για πρώτη φορά ο Ψυχάρης, επισημοποιεί με άμεσο τρόπο την εμπολοκή του στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1.και..κοψε αυτο που παιρνεις
    είτε απο το στόμμα
    είτε απο πίσω.
    ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΣΟΥ.

    είναι πολύ βλαβερό για την υγεία
    ακόμα και ενός ΠΟΥΣΤΗ σαν και σενα
    ζωωωωωωωωωωωωωωωωωωοοοοοοοοοοοοοοοοο

    Ο ψυχαρης και το κύκλωμα συγκτότημα λαμπρακη είναι ο ΝΟ 1 ΕΧΘΡΌΣ ΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ.

    ΔΝΤ.ΗΠΑ.ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ-ΝΤΟΡΑ
    ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ειναι οι προτιμήσεις του
    ΗΛΙΘΙΕ.

    ΑΜΑΝ ΠΙΑ....και οι μαλακίες έχουν όριο.
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΟΥΣ
    ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ντορακοπουράκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε σιχαμενο σκουλικι 1.16 πατημενο σκατο που το σκατομυαλο σου εχει κυταριτιδα ανεγκεφαλε τυφλωποντικα δεν σου φτανει μωρη πεταμενη καποτα αυτο που σου γραφει ο 1.12 που το βλεπες το λαθος ρε μαλακισμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΥΣΤΗ

    ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΣΟΥ ΕΙΠΑ.ΤΡΑΒΕΣΤΙ
    ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ
    ΠΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
    ΝΑ
    Γ
    Α
    Ν
    Η
    Θ
    Ε
    Ι
    Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θελω να βρω καποιον αλλα μετα απο τα γαμησια που τους εκανες εσυ δεν θελουν κανεναν γιατι απεδειξες οτι εχεις και τις πρωτες τρυπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση