GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο Βαν Γκογκ δεν αυτοκτόνησε» σύμφωνα με νέα βιογραφία...

Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ είναι πιθανό να μην αυτοκτόνησε, σύμφωνα με τους συγγραφείς νέας βιογραφίας για τον σπουδαίο ζωγράφο. Σύμφωνα με τη βιο...

Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ είναι πιθανό να μην αυτοκτόνησε, σύμφωνα με τους συγγραφείς νέας βιογραφίας για τον σπουδαίο ζωγράφο. Σύμφωνα με τη βιογραφία, ο Βαν Γκογκ είναι πιθανόν να τον σκότωσαν κατα λάθος δυο αγόρια που είχαν ένα χαλασμένο όπλο.
Οι συγγραφείς Στίβεν Νάιφε και Γκρέγκορι Γουάιτ Σμιθ κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά από δέκα χρόνια ερευνών με τη βοήθεια 20 ερευνητών και μεταφραστών, που ανέλυσαν, μεταξύ άλλων, χιλιάδες...
αμετάφραστα γράμματα του ζωγράφου.
Ο Ολλανδός καλλιτέχνης πέθανε στην Οβερ-σιρ-Ουάζ της Γαλλίας το 1890 σε ηλικία 37 ετών. Διέμενε στο πανδοχείο Auberge Ravoux από όπου περπατούσε στα χωράφια για να ζωγραφίσει. Η επικρατούσα θεωρία τον θέλει να αυτοπυροβολείται στους αγρούς και μετά να επιστρέφει στο πανδοχείο όπου ξεψύχησε.
Ωστόσο ο Νάιφε επισημαίνει ότι «είναι ξεκάθαρο ότι δεν πήγε στα χωράφια με την πρόθεση να αυτοπυροβοληθεί». «Η κοινά αποδεκτή αντίληψη όσων συνέβησαν στο Οβέρ μεταξύ αυτών που τον γνώριζαν ήταν ότι σκοτώθηκε κατά λάθος από δύο αγόρια και αποφάσισε να τα προστατέψει αναλαμβάνοντας την ευθύνη» προσθέτει.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι ο ιστορικός τέχνης Τζον Ρέουαλντ είχε καταγράψει αυτή την εκδοχή των γεγονότων όταν επισκέφθηκε το Οβέρ τη δεκαετία του '30. Επίσης το γεγονός ότι η σφαίρα που σκότωσε τον Βαν Γκογκ εισήλθε στην κοιλιακή χώρα λοξά και ευθεία, στηρίζει τη θεωρία ότι δεν αυτοκτόνησε.
«Αυτά τα αγόρια, ένα από τα οποία φορούσε στολή καουμπόι και είχε ένα δυσλειτουργικό πιστόλι με το οποίο έπαιζε, ήταν γνωστό ότι πήγαιναν να πιουν αυτή την ώρα της ημέρας με το Βίνσεντ. Έχουμε λοιπόν δύο εφήβους με χαλασμένο όπλο, ένα αγόρι που του αρέσει να παίζει τον καουμπόι και τρεις ανθρώπους που είχαν μάλλον πιει πολύ» αναφέρει ο Νάιφε. Όπως τονίζει «η ανθρωποκτονία κατά λάθος είναι πολύ πιο πιθανή».

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση