GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«…και έτσι η Διαπλοκή επέβαλε τον Λουκά της»

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου Μέσα στο ελληνικό ναυαγισμένο κουφάρι με τις μπλοκαρισμένες δομές, μια μηχανή ακόμη λειτουργεί. Δεν είναι ...

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου

Μέσα στο ελληνικό ναυαγισμένο κουφάρι με τις μπλοκαρισμένες δομές, μια μηχανή ακόμη λειτουργεί. Δεν είναι άλλη από την Διαπλοκή. Η μηχανή αυτή από τη στιγμή που παρέμεινε ισχυρή και άθικτη από το ναυάγιο του πολιτικού συστήματος και της οικονομάς, ήταν φυσικό να παράγει ΚΑΙ τον νέο (μεταβατικό) πρωθυπουργό. Πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς; Η οπερέτα επιλογής από το καθεστώς του πρωθυπουργού της ολοκληρωμένης θεσμοθέτησης της πτώχευσης της χώρας, δεν θα μπορούσε παρά να είναι μια υπόθεση ζωής και θανάτου για το πακτωμένο σύστημα κυριαρχίας της και έτσι μετά από απίθανα καραγκιοζιλίκια η Διαπλοκή επέβαλε τον Λουκά της.
Η επικράτηση του Λουκά Παπαδήμου δεν πρέπει να ερμηνεύεται όμως περιοριστικά ως νίκη του σύνθετου ιστού των διαπλεκομένων στη χώρα μας και ως συνάρτηση της εξάρτησης του πολιτικού συστήματος από...
 τους δανειστές μας. Το ζήτημα είναι ευρύτερο και πολιτικότερο. Το καθεστώς στην Ελλάδα δεν έχει πλέον κανένα άλλο θεσμό ζωντανό πλην της Διαπλοκής. Από την κρίση η Διαπλοκή ανατέλλει ισχυρότερη, παρά τις οικονομικές απειλές που μοιάζει να την απορρυθμίζουν συγκυριακά. Η μεταρρύθμιση των επιμέρους θεσμών της πολιτείας, της οικονομίας και της κοινωνάς δεν μπορεί πλέον να στηριχθεί πουθενά αλλού πέραν του μηχανισμού (του μόνου σφριγηλού θεσμού) της Διαπλοκής. Ο κ. Παπαδήμος ήταν το μοναδικό πρόσωπο που θα μπορούσε θεωρητικά να εκφράσει αποτελεσματικότερα την κυριαρχία και ασφαλώς τα κοινά (σε σημαντικό βαθμό) αυτή την ώρα συμφέροντα της Διαπλοκής από το πρωθυπουργικό αξίωμα. Ήταν η χρυσή επιλογή, ή αν προτιμάτε ο «μονόδρομος» για το καθεστώς, όπως το διατύπωσε ένα από τα έντυπα των διαπλεκομένων.
Βεβαίως, η επιλογή αυτή εκτός από τα ευτράπελα που προηγήθηκαν - τα οποία αποτελούν σαφείς ενδείξεις της αδυναμίας λειτουργίας βασικών θεσμών της πολιτείας – διέπεται από δραματικές αντιφάσεις και φάρσες. Εκτός από τις «αντινομίες» που συνδέουν τον κ. Παπαδήμο όχι ασφαλώς με την όποια λύση στην κρίση, αλλά αντίθετα με τους παράγοντες που συντέλεσαν στην δόμησή της, η ανάδειξή του στον πρωθυπουργικό θώκο καταμαρτυρεί την απόλυτη και διαχρονική σύνδεση της καθ’ ημάς μεταρρύθμισης με την Διαπλοκή. Φανερώνει επίσης ότι επί Σημίτη ολοκληρώθηκε το καθεστώς της διαπλοκής, περίοδο κατά την οποία ο Λουκάς Παπαδήμος έπαιξε κεντρικό ρόλο στην επιχείρηση αυτή, ενώ σήμερα μετά την σχετική απορρύθμιση των δομών αυτού του συστήματος, πάλι στα poulain του «εκσυγχρονισμού» καταφεύγουν οι σημαίνοντες παράγοντες της Διαπλοκής για να ξαναοργανωθούν σε άλλη σταθερότερη προφανώς βάση και υπό συνθήκες πτώχευσης του κράτους. Στα θεμέλια ενός μακροχρόνιου καθεστώτος χρεοκοπίας, το οποίο μόλις τώρα δομεί το νέο θεσμικό του οικοδόμημα (προσοχή, θεσμοί δε είναι οι νόμοι ή το αποτέλεσμά τους, ή οι φορείς τους, αλλά ευρύτερα τα λειτουργικά συστήματα άσκησης πολιτικοοικονομικής ισχύος και εφαρμογής εξουσιαστικών, κυριαρχικών δυνάμεων) αναδιαρθρώνεται το κράτος πατρωνίας.
Άρα, στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου ο σύγχρονος ελληνικός «εκσυγχρονισμός» (1995-2005) επανακάμπτει ως φάρσα για να ολοκληρώσει την ζημιά που έκανε στην ελληνική κοινωνία με την σύνθεση μιας εικονικής κρατικής οντότητας: της ισχυρής Ελλάδας, που όμως καθόλου ισχυρή δεν υπήρξε θεσμικά, καθώς ποτέ ισχυρές θεσμικά χώρες δεν χρεοκοπούν και καταρρέουν υπό συνθήκες ειρήνης. Αλλά ακόμη και αν χρεοκοπούν κατά την διάρκεια πολέμου ή μετά από αυτόν, τούτο δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα της θεσμικής (οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής) απορρύθμισης που επιφέρουν ακριβώς οι πολεμικές συγκρούσεις. Είναι φαιδρό και μόνον να θεωρήσει κανείς ότι η καταστροφή δομήθηκε στο μεσοδιάστημα της κυβέρνησης Καραμανλή. Αυτοί συνέχισαν την πορεία των «εκσυγχρονιστών», υπό την σκέπη της Διαπλοκής ασφαλώς, ομολογουμένως πιο επαρχιώτικα, πιο αντιφατικά και περισσότερο δειλά. Το concept πάντως της διοικητικής και οικονομικής πολιτικής ήταν το ίδιο – και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, από τη στιγμή που έπρεπε να εξυπηρετηθούν δύο αλληλένδετες δομές: το κράτος πατρωνίας του δικομματισμού και η διαπλεκόμενη πυραμίδα της κοινωνικής ιεραρχίας!
Φίλοι, όσοι τούτες τις ώρες νοιώθετε ανακούφιση με την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου, διότι τάχα ένας καλός γνώστης της οικονομίας και της αγοράς αναλαμβάνει έστω και με περιορισμένη εντολή και αρμοδιότητα το τιμόνι της χώρας, θα πρέπει τουλάχιστον να μην αυταπατάστε. Είστε είτε οργανικό τμήμα του καθεστώτος που οδήγησε στη χρεοκοπία και τώρα επιζητείτε προσωπικό σωσίβιο ή πολιτισμικά προϊόντα του μικροαστικού νεοφιλελευθερισμού, τα οποία πάντα προσδοκούσαν μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης για να μεταφέρει την κυριαρχία από τον λαό στην αγορά. Έτσι εννοείτε την μεταρρύθμιση, είτε μυθοποιώντας την αγορά, είτε εκφράζοντας απλώς το σύμπλεγμα του αποκλεισμού σας από το πελατειακό καθεστώς, είτε όντες μικροδομές αυτού του συστήματος προπαγανδίζετε υπέρ του «εκσυγχρονισμού» για να αποκλείσετε άλλους κομματικούς πελάτες να ενταχθούν σε αυτό, απειλώντας την θέση σας.
Αυτή είναι η αλήθεια, δυστυχώς. Ελληνικός «εκσυγχρονισμός» και Διαπλοκή αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Με την ανάκαμψη του κ. Παπαδήμου στα πράγματα, αυτές οι όψεις κυριαρχίας στη χώρα ταυτίζονται απολύτως. Είναι προφανές για τον γράφοντα ότι αυτό θα καταλήξει σε μια «Νέο-ηγεμονική» μορφή εξουσίας στη χώρα, σύμφωνα με την οποία η κοινωνία θα απορρυθμιστεί τραγικά, θα απωλέσει κάθε στοιχείο συνοχής και αν δεν υπάρξουν ευρύτερες πολιτικές αντιδράσεις οργανωμένης λαϊκής χειραφέτησης ή κάποιο «ατύχημα», θα καταλήξουμε σε μια μορφή πολιτείας στην οποία Δίκαιο θα δομούν οι δανειστές του κράτους και την εφαρμογή αυτού του Δικαίου θα αναλάβει η Διαπλοκή. Η Διαπλοκή πλέον θα κυβερνά ανοιχτά, δοξάζοντας την αρχή της «αποτελεσματικότητας» εις βάρος της δημοκρατίας. Μόνο που και αυτό είναι φάρσα, καθώς όπως ήδη (χιλιο)αποδείχθηκε η δομή της Διαπλοκής είναι μηχανισμός παραγωγικής και διοικητικής αναποτελεσματικότητας. Και τούτο είναι φυσικό στο βαθμό που η Διαπλοκή το μόνον που μηχανεύεται είναι η σωτηρία της και η αναπαραγωγή της, που αντικειμενικά βραχυκυκλώνει την πρόοδο και την ανάπτυξη.
Με αυτές τις σκέψεις σας αφήνω και λυπούμαι, μια και δεν θα μπορούσα να ευχηθώ καλή επιτυχία στη Νέα Κυβέρνηση. Αυτή η ευχή θα ήταν κατάρα για τα δύο-τρίτα της κοινωνάς και το ήθος μου δεν θα μου επέτρεπε μια τέτοια …απρέπεια (βλασφημία)! Θλίβομαι ειλικρινά φίλοι, έκανα ότι μπορούσα, με τα μέσα που διέθετα και τα μέσα που μου διέθεσαν ευαίσθητοι bloggers…

24 σχόλια

  1. Με ποιους άραγε είχε επικοινωνήσει ο τότε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος, πριν προχωρήσει στην περίφημη προειδοποίησή του τον Σεπτέμβριο του 1999, με την οποία έσκασε η φούσκα του Χρηματιστηρίου, ή σε ποιους είχε τηλεφωνήσει πριν προχωρήσει η κυβέρνηση στην υποτίμηση της δραχμής το 1998;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή ποιόε ήθελε ρε φίλε να αναλάβει... ο Παναγιωτακόπουλος? Η μήπως ο Τσίπρας? Αφήστε πιά τις μαλ...ίες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΛΙΤΩΣΕ Ο ΓΑΠ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ.
    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ.
    ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ.
    ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.
    ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΡΓΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΠΛΟΚ.
    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΥ 20% ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ 15% ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ,
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικα δεν καταλαβα ..Αυτο το τσιολι "επαιζε" απο την αρχη ..πορδηπουργος.
    Και τελικα διοριστηκε πορδηπουργο.

    Προς τι λοιπον ολο αυτο το καραγκιοζιλικι???

    Και θα γινω και δεν θα γινω και δεχομαι και δεν δεχεται..

    Κολπο της διαφημιστικης/προπαγανδιστικης εταιρειας που ελεγχει/καθοδηγει/πλασσαρει/επιβαλλει την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια ειναι κατα την ταπεινη μου γνωμη..

    Ενα γνησιο πασοκοσκυλο τελικα .."μας κανει την χαρη και γινεται πορδηπουργο"!!!

    Ρε αει γαμηθειτε αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..

    σιχτιρ μπασταρδοι..
    Γιατι δηλαδη δεν υπηρχε ο αξιοτιμος κ.Παττακος,ρε τομαρια μωροκαυλοι??

    Τι δηλαδη ειναι καλλιτερο αυτο το τζογλιαν/πασοκοσκυλο??

    Και ποσα τον υπολογιζετε να κονομησει στους δυο τρεις μηνες "part time"εργασιας??
    Ε?? Ποσο νομιζετε φιλοι μου??

    Να σας πω εγω .
    Ας πουμε για ενα δασκαλο/καθηγητη/κλπ...

    Οσα θα κερδιζαν αν ζουσαν πεντε εξη ζωες ακομα ..

    Ενω ο αξιοτιμος κ.Παττακος θα μας ερχοτανε τζαμπα (η σχεδον τζαμπα) και θα εκανε και δουλεια ουσιας.. (ικριωματα..you know?)..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλες οι αποχρώσεις της μιζέριας, καντεμιάς και μικροψυχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ=ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ,
    ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ,ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ.
    ΠΛΕΟΝ ΑΜΑ ΔΕ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ,
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
    ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ.
    ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΑ-ΧΟΥΝΤΟΚΑΝΑΛΑ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
    ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ,ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ
    ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΝΕ 'ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΑΣ'.
    ΠΑΝΤΑ ΟΛΟΙ ΔΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ,
    ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ.
    ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ.
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ.
    ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΔΕ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΟΚΑΝΑΛΩΝ.
    ΟΥΤΕ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝΕ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73,ΕΛΕΓΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
    ΤΩΡΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΦΑΣΗ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ.
    Η ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ.
    ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΩΧΡΙΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝΕ.
    ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.
    ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΠΛΟΚ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ.
    ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ.
    ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.
    ΤΟ 20% ΚΑΙ ΤΟ 15% ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝΕ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ.
    ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΟΙ ΕΙΝΑΙ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαχα,ο Καψής λέει ότι θα υπάρξει μεγάλη λαϊκή στήριξη στην χουντοκυβέρνηση που στήνουνε!!!
    Μα καλά τι έχει στο μυαλό του και τα λέει αυτά;
    Θα τη δεις τη μεγάλη λαϊκή στήριξη
    ρε άρχοντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τζων

    Βρωμάς χουντίλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. o dr Koutsoukos erxetai....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παπαδημος Λουκας ο επομενος Πρωθυπουργος;!

    Ο Παπαδήμος δεν ήταν αυτός, που έπρεπε να ελέγχει τον Σημίτη για τον "υπερδανεισμό" της Ελλάδας;

    Όταν λοιπόν αυτός ήταν υπεύθυνος για όλα τα "κακά" που μας κατηγορούν σήμερα οι Ευρωπαίοι, πώς διορίστηκε από τους ίδιους υποδιοικητής της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας;!

    Αυτός, που έπρεπε να τιμωρηθεί, γιατί ανταμείφθηκε;!

    Αυτός, που έχει να "κρύψει" στοιχεία από τα προηγούμενα "εγκλήματά" του, γιατί στέλνεται στην Ελλάδα να ελέγχει την πορεία των ελέγχων;!

    Μας λένε ένα "story" για την "κατασκευή" στοιχείων και μας στέλνουν να μας ελέγχει αυτός, ο οποίος από τον νόμο ήταν υπεύθυνος για την "κατασκευή" τους;!

    Τι, μπορει να, συμβαινει;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΟΥΜΡΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    Τσίρκο, παράγκα, φίρμα γκρέκα
    τέμπο, μουργέλα, αγγαρεία
    γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο
    ράτσα μπαρούφα, ομελέτα, ιστορία
    γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο
    ράτσα μπαρούφα, ομελέτα, ιστορία

    Μασκαρά, γκρέκο μασκαρά
    μασκαρά, γκρέκο μασκαρά

    Μάτσο αμάκα καπιτάλε
    σκάρτο, τανάλια, πολιτσία
    φράγκο, ρεζέρβα, φαλιμέντο
    περκέ μαντζάρε σοσιαλίστε κομπανία
    φράγκο, ρεζέρβα, φαλιμέντο
    περκέ μαντζάρε σοσιαλίστε κομπανία

    Μασκαρά, γκρέκο μασκαρά...

    Σβέλτα, μαντόνα, μανιβέλα
    φρένο, στραπάτσο, καραμπόλα
    μόδα, καβάλα, ντόλτσε βίτα
    τρόμπα, φιγουρα, σαχλαμάρα κι άρπα-κόλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από Παπά σε Παπά πάμε έφυγε, ο Παπά-Αντρέας και μας έφεραν τον Παπά-Δήμο..

    Πίος θα κρατά τώρα τον Καρατζαφυρερ!! θα βγάζει διαγγέλματα ότι ΑΥΤΟΣ έσωσε την Ελλάδα.. Βλέπετε ότι όταν το σύστημα του κεφαλαίου κινδυνεύει φωνάζουν τον μεγαλύτερο ευνούχο να τους βγάλει τα κάστανα από την φωτιά..

    Κάτι άλλο που δεν μας είπε ΑΚΌΜΑ κανείς, όταν με το καλό τελειώσει η θητεία του ο κ. Παπαδήμος ,δεν θα πρέπει να πρέπει να διαλυθεί η Βουλή ώστε να έχομε μια άλλη υπηρεσιακή που θα διενεργήσει ΕΚΛΟΓΕΣ;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ.
    ΘΑ ΠΕΣΕΙ,ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΑΣΧΗΜΑ.
    ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΡΙΞΟΥΝ,ΘΑ ΤΗ ΡΙΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ.
    ΑΥΤΗ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ.
    ΤΟ 15% ΚΑΙ ΤΟ 20% ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ,
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. O DR KOUTSOUKOS ERXETAI....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τεράστια νίκη νταβατζήδων και δανειστών η σημερινή.

    Μπορεί ο ΓΑΠ να ήταν καμένο χαρτί και όλα δείχνουν πως φεύγει ατιμασμένος από το πολιτικό κάδρο της χώρας, αλλά η εμπλοκή της ΝΔ στην συγκυβέρνηση ήταν εξ αρχής τεράστιο ζητούμενο για τους δανειστές.

    Αυτό το έκτρωμα που γεννιέται σήμερα δεν έχει ημερομηνία λήξης όπως φαίνεται και ούτε θα υπάρξει μάλλον σαφής δέσμευση για χρόνο διεξαγωγής εκλογών.

    Το πιθανότερο είναι να μας πουν κάτι αόριστο, πχ ότι εκλογές θα διεξαχθούν όταν θα διασφαλιστεί η σταθερότητα της χώρας, δηλαδή εκλογές γιόκ!

    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.

    ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΝΤΗΛΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ.

    «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ και ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ...!!!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Mας εχετε βραχυκυκλωσει ολοι σας παρα πολυ. Ποιο πανω διαβαζω το αστειο της προθεσης να προτεινει τον Πετσαλνικο αφου κανεις βεβαια αλλος πολιτικος δεν δεχετε να κατσει για 3 μηνες στην ηλεκτρικη καρεκλα.Αμεσως μετα διαβαζω οτι η διαπλοκη επεβαλε τον Προθυπουργο της. Αρα... ή ο Παπανδρεου πηγε κοντρα στην διαπλοκη μεχρι εκει που αντεξε και προτεινε τον Πετσαλνικο οποτε αδικα τον βριζετε 'η ισχυει το δευτερο και πρεπει να αποδωσετε το δικαιο που τουλαχιστον αντισταθικε οπως μπορεσε, και τα δυο δεν μπορει να ισχυουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ναι σε ολα απο τον ΣΑΜΑΡΑ στην συγκυβερνηση με το ΠΑΣΟΚ. Ολα θα τα υπογραψει και η αντισταση συνεχιζεται απο τον ξεφτιλοαντωνη.

    Σιγα μην σκισεις κανα καλτσον Αντωνη.

    ΟΥΣΤ ΨΕΥΤΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 4.05 εκ-πληκτικό φιλομνημονιακό
    σχόλιο.
    Η παύλα μπήκε σκόπιμα.
    Ξαναπροσπάθησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΑΣΟΚΟΙ ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΑΛΑΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ? ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ! ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 10 Νοε 2011 2:27:00 μ.μ. πολύ σωστές παρατηρήσεις. Οι "άνθρωποι" δημιουργούν το "πρόβλημα", προκαλούν τις καταστάσεις και τον κόσμο ώσπου τελικά έρχονται να δώσουν την λύση (τους) που από πριν είχαν ετοιμάσει!

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ο παπανδρεου ειπε οχι στους τραπεζιτες ,εβαλε πρωθυπουργο τραπεζιτη,λεφτα εχουμε μας πηγε στο ΔΝΤ ,τωρα ειναι ετοιμος να δωσει την μαχη των εκλογων με το ΠΑΣΟΚ που διαλυεται,ενα του μενει να παει να φαει τα λεφτα που εβγαλε η οικογενεια με τον soros,polson κλπ καλο ταξιδι ΓΑΠ και ενα ειναι το οφελος ποτε πλεον ξανα πρωθυπουργος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση