GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Φρένο» στο χαράτσι για τα ακίνητα από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας...

Με προσωρινή διαταγή του , το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας απαγορεύει στη ΔΕΗ την διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης μέχρι τη συζήτηση αιτήσε...

Με προσωρινή διαταγή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας απαγορεύει στη ΔΕΗ την διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης μέχρι τη συζήτηση αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε οικογένεια. Το δικαστήριο στήριξε την απόφασή τους στο γεγονός ότι το έκτακτο τέλος ακινήτων είχε υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο και ήταν διογκωμένο.
Η οικογένεια είχε πληρώσει έγκαιρα στη ΔΕΗ το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην κατανάλωση του ρεύματος, δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, ΕΡΤ και ΦΠΑ. Εντούτοις, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια, δήλωσε ότι αδυνατεί να...
καταβάλλει 2.235,60 ευρώ για «το εσφαλμένο και υπέρογκο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενης Επιφάνειας Ακινήτων».
Σύμφωνα με την προσφυγή, ο υπολογισμός του τέλους ακινήτων ήταν εσφαλμένος και διογκωμένος, επειδή είχε υπολογιστεί επί λανθασμένης τιμής ζώνης και επιπλέον είχε γίνει χρέωση σε παραπάνω τετραγωνικά μέτρα.
Το Πρωτοδικείο, με την προσωρινή διαταγή του, απαγόρευσε στην ΔΕΗ την διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης μέχρι τη λήψη απόφασης επί της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων.
«Η απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), καθίσταται 'απόφαση - οδηγός' για την περαιτέρω εφαρμογή του Νόμου και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την Πολιτεία στην ανάκληση, άλλως τροποποίηση αυτού» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των δήμων
Εν τω μεταξύ, οι αντιδράσεις των δήμων επί του τέλους ακινήτων συνεχίζεται.
Σε κατάληψη του πρακτορείου της ΔΕΗ στη Λεωφόρο Σαλαμίνας και Ακροπόλεως στο Κερατσίνι, αναμένεται να προχωρήσει την προσεχή Δευτέρα ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με τη συμμετοχή φορέων και σωματείων της πόλης.
Η δημοτική αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης για το τέλος μέσω της ΔΕΗ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ έχει ανακοινώσει ότι θα στηρίξει νομικά όσους πολίτες θελήσουν να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορά.
Σε ανάλογη κίνηση έχει προχωρήσει και ο δήμος Νίκαιας Ρέντη, ενώ πάρα πολλοί είναι πλέον οι Δήμοι που παρέχουν νομικές υπηρεσίες σε όσους δημότες αποφασίζουν με δική τους ευθύνη να μην πληρώσουν το τέλος Ακινήτων.
Θεσσαλονίκη: Ψήφισμα κατά οριζόντιας εφαρμογής του Τέλους Ακινήτων
Την αντίθεσή του στην οριζόντια εφαρμογή του μέτρου της επιβολής ειδικού τέλους ακινήτων, εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το δημοτικό συμβούλιο αντιδρά επίσης στον τρόπο εφαρμογής του (τη διακοπή δηλαδή του ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που δεν καταβληθεί), ενώ ο δήμος εξετάζει το ζήτημα της νομικής στήριξης πολιτών καθώς και της προσφυγής στα δικαστήρια.
Όσον αφορά το θέμα της επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος, ο δήμος δεν δίνει τέτοια εντολή στην υπηρεσία ηλεκτρολογικού, αλλά ηλεκτρολόγοι του δήμου μπορούν εθελοντικά και εκτός ωραρίου να κάνουν επανασυνδέσεις σε περιπτώσεις που κόβεται το ρεύμα λόγω μη καταβολής του Ειδικού Τέλους Ακινήτων.
Το ψήφισμα, που εγκρίθηκε με τις ψήφους της παράταξης της πλειοψηφίας του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, δεν ικανοποίησε τους πολίτες (Πρωτοβουλίες Κατοίκων, Πρωτοβουλία Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μέλη του συνδικάτου οικοδόμων, αγανακτισμένοι κ.ά.) που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ενώ υπήρξε και φραστική αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλο. Η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ κατέθεσε άλλο σχέδιο ψηφίσματος.
Κατά την ομιλία του ο κ. Μπουτάρης σημείωσε πως δεν μπορεί ο δήμος να παροτρύνει τους πολίτες να μην πληρώσουν το τέλος, διότι δεν είναι δυνατό να υιοθετεί συμπεριφορές που εκφεύγουν της νομιμότητας. Εξέφρασε ωστόσο την άποψη ότι είναι απαράδεκτο να διακόπτεται η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στους πολίτες που δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το τέλος.

5 σχόλια

  1. ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΟΣ17 Νοε 2011, 10:21:00 μ.μ.

    ΔΕΝ προκειται η ΔΕΗ να κοψει σε κανενα το ρευμα

    συντομα ο παμφαγος χιμπατζης
    θα αλλαξει το νομο

    σκατα στο λακκο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΩΤΗΣΗ

    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΡΑΓΕ Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΕΣ?


    ΠΟΣΑ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ???
    ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσο περναει ο καιρός τοσο συνειδητοποιώ οτι το χαρατσι μεσω ΔΕΗ ειναι ΑΔΙΚΟ. ΑΔΙΚΟ γιατι προεκυψε απο την αθετηση των υπεσχημενων της 21η ιουνιου. ΑΔΙΚΟ γιατι τελικά δεν πληρωνουν όλοι πχ εξαιρούνται οι ενοικιαστες. ΑΔΙΚΟ γιατι σε όσους επιβαλεται δεν ειναι εισοδηματιες, πολλοι καλούνται να πληρωσουν ενοικιο για σπίτι που ξεπληρωνουν ακομη στις τραπεζες. ΑΔΙΚΟ γιατι χρησιμοποιειται η ηλεκτρ παροχη ως εκβιασμός . ΑΔΙΚΟ διότι θα οδηγήσει μεγαλη μεριδα των συμπολιτων μας στην περιθωριοποιηση και την εξαθλιωση χωρις να εχουν φταιξει. ΑΔΙΚΟ γιατι ισχυει παραλληλα με το ΕΤΑΚ η το ΦΜΑΠ - διπλη φορολογια στο ιδιο υποκειμενο. ΑΔΙΚΟ γιατι αυτοι που παριστανουν τους ηγετες μας τη στιγμη που επικαλούνται τον πατριωτισμο μας δεν κανουν οικονομια . Τι χρειαζομαστε 50 υπουργους με τους παρατρεχάμενούς τους και τους 300 που και καλα μας "αντιπροσωπευουν" ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναβρασμός επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να διαγράψει τον Πάνο Καμμένο από την Κ.Ο., ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ από το κόμμα, όπως έπραξε με τον Σωτήρη Χατζηγάκη. Η διαφορετική αντιμετώπιση που επιφύλαξε ο πρόεδρος της ΝΔ στις περιπτώσεις των Καμμένου και Χατζηγάκη έχει φέρει στο προσκήνιο της δημόσιας -πλέον- συζήτησης τον ανοιχτό πόλεμο μεταξύ των μετριοπαθών του κόμματος και της λαϊκής Δεξιάς.

    Το ζήτημα, λοιπόν, που έχει ανακύψει δεν αφορά τόσο αυτή καθαυτή την διαγραφή Καμμένου, καθώς θεωρούνταν αναμενόμενη, αλλά την επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ να μην τον διαγράψει ΚΑΙ ΑΠΟ το κόμμα, όπως έπραξε με τον Σωτήρη Χατζηγάκη.

    Η διαφορετική αντιμετώπιση που επιφύλαξε ο πρόεδρος της ΝΔ στις περιπτώσεις των Καμμένου και Χατζηγάκη προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις, καθώς πολλοί μιλούν για «Δύο μέτρα και Δύο σταθμά».

    Σχεδόν όλοι οι βουλευτές της λεγόμενης «μετριοπαθούς» πτέρυγας, θεωρούν εσφαλμένη την απόφαση της διαγραφής Χατζηγάκη και βρίσκονται σε θέσεις μάχης για ανοικτό πόλεμο με τα στελέχη της λαϊκής Δεξιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΝΔ

    Εκνευρισμό έχει δημιουργήσει στους συνεργάτες του Α. Σαμαρά, η ξαφνική και εντελώς αναίτια επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί μέσα από το Βήμα fm στον Φαήλο Κρανιδιώτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Συνεργάτες του Α. Σαμαρά διέρρεαν ότι η επίθεση του Κ. Μητσοτάκη σχετίζεται...με την επαναφορά σε εσωκομματικό επίπεδο της συζήτησης περί "φιλελεύθερων" και "λαϊκών" μέσα στη Νέα Δημοκρατία, με στόχο τη δημιουργία εσωκομματικών πονοκεφάλων στον Α. Σαμαρά και τη δημοσιοποίηση ρεπορτάζ στα Κυριακάτικα φύλλα για την ύπαρξη πολλών τάσεων μέσα στη Ν.Δ.

    "Το κόλπο είναι παλιό και το δίδαξε ο πατέρας στον υιό" σχολίαζε στο Fimotro, στενότατος συνεργάτης του Α. Σαμαρά για την επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη...

    ΠΟΥΣΤΙΕΣ δηλαδή
    Του επίτημου του ΠΑΣΟΚ.
    ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ..........ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΣΟΥ +
    ΒΑΜΠΙΡ

    φτου..φτού....ΦΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ
    σκόρδα
    στο κωλο σου...πουτανακι
    του Press-Pa$$ok.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση