GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Αριστερά κι η καθοριστική στιγμή...

Της Νάντιας Βαλαβάνη  Με αρχιτραπεζίτη Πρωθυπουργό , η « κανονικότητα » αποκαθίσταται στη χώρα: Δεν αρκεί η (επανα)υπογραφή « δηλώσεων νομ...

Της Νάντιας Βαλαβάνη 

Με αρχιτραπεζίτη Πρωθυπουργό, η «κανονικότητα» αποκαθίσταται στη χώρα: Δεν αρκεί η (επανα)υπογραφή «δηλώσεων νομιμοφροσύνης» των κομμάτων των Μνημονίων, όταν π.χ. το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας έχει ήδη καταπιεί («ανεπιστρεπτί», σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο) ολόκληρο το Ελληνικό και «πακέτα» αεροδρόμιων, λιμανιών, ακινήτων, ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ, χωρίς αυτό να έχει ακόμα «αποδώσει».
Ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο, με...
«γκαουλάιτερ» σε κάθε Υπουργείο να μετρούν στην πηγή την υστέρηση των «πρωτογενών πλεονασμάτων», ώστε να...
 ετοιμάζεται κατευθείαν κάθε «νέο» κύμα απολύσεων και περικοπών μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών που θα φέρει «ίσα βάρκα» τα ταμεία του κράτους, απαιτεί κοντινότερο συντονισμό. Χρειάζεται ν΄ ανέβει η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού λεηλασίας των ζωών των ανθρώπων όσο και η θωράκιση του απέναντι στην εικονοκλαστική «μανία» που γεννά η απελπισία και η οργή.
Χρειάζεται, προσπερνώντας τη συμβολική «κατάληψη» των επετείων από το μέγα πλήθος Εκλείπει λοιπόν το βασικό πρόσχημα, με το οποίο οδηγηθήκαμε τον Μάιο 2010 στο δρόμο της ερήμωσης της ύπαρξης εκατομμυρίων ανθρώπων: Ούτε ευρώ των καινούργιων «δόσεων» δε θα καλύπτει πλέον το «πρωτογενές έλλειμμα»…
Αυτή την καθοριστική στιγμή γιατί να μη μπορεί να συσπειρωθεί η Αριστερά– και να συσπειρώσει ένα μέτωπο εκατομμυρίων ανθρώπων γύρω της - γύρω από μερικά απλά συνθήματα-άμεσους στόχους πάλης;  Όπως: Τέρμα στη δικτατορία των Μνημονίων. Όχι άλλα δάνεια και «δόσεις». Παύση εξωτερικών πληρωμών για έλεγχο και δραστική διαγραφή του χρέους. Κρατικοποίηση (κι όχι ευρωκρατικοποίηση) των  τραπεζών. Δρομολόγηση μιας νέας ανάπτυξης,  φιλικής στον άνθρωπο, το περιβάλλον και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας, με ότι νέα διεθνή στηρίγματα μπορούν να βρεθούν. Κοινωνική και πολιτική συμπαράταξη με τους εργαζόμενους της Ευρώπης και του κόσμου, με  τις προοδευτικές κυβερνήσεις παντού. Και το νόμισμα; θα μου πείτε. Ας μην το αφήσουμε να γίνει εμπόδιο στην πλατύτερη δυνατή συμπαράταξη εργαζόμενων ανθρώπων. Ας επιτρέψουμε να «λύσει» αυτό το θέμα η ζωή  - που το «λύνει» αυτή ακριβώς τη στιγμή (δες συνέπειες συμφωνίας 26ης Οκτωβρίου και πολύμηνες γαλλογερμανικές διαβουλεύσεις για «σφικτότερη» Ευρωζώνη «χωρίς μια ή περισσότερες χώρες»…).
Τι εμποδίζει την Αριστερά να εμφανιστεί σήμερα με μια τέτοια σημαία μάχης για ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο; Χωρίς παρεξήγηση, επιτρέψτε μου να οικειοποιηθώ προχθεσινή δήλωση από το αντίπαλο στρατόπεδο,  του Μπαρόζο, με άλλο αποδέκτη: «Βρισκόμαστε σε μια καθοριστική στιγμή: Είτε θα ενωθούμε είτε θα γίνουμε περιττοί».
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΔΡΟΜΟΣ της Αριστεράς στις 12.11.2011

5 σχόλια

  1. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ,ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΙΜΟ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταθέτει στεφάνι στο Πολυτεχνείο η Διαμαντοπούλου μετά το επεισόδιο της Τρίτης.

    17:27 16/11/2011 - Πηγή: In.gr

    Την έντονη αντίδραση της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, προκάλεσε το επεισόδιο που σημειώθηκε την Τρίτη έξω από το Πολυτεχνείο, όταν φοιτητές αριστερών παρατάξεων επιχείρησαν να εμποδίσουν μέλη της φοιτητικής παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ να εισέλθουν στο χώρο του ιδρύματος.

    Η υπουργός τόνισε ότι δεν θα καταθέσει στεφάνι, λέγοντας ότι αυτό που έγινε «συνιστά βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης και μετατρέπει την ουσία και το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου σε θέαμα βίας και εντυπώσεων».

    ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ απο την ΠΑΣΟΚΙΚΗ.

    - Λόγου της υπερβολικής αγάπης του λαού, στο πρόσωπό μου
    ΕΠΑΘΑ ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ και κυρίως ΚΟΠΡΑΝΩΝ.
    Και δεν θέλω η ΤV - κατά λάθος- δείξει την ΧΕΣΜΕΝΗ ΚΥΛΟΤΑ ΤΟΥ.
    ή
    μήπως πέσει η ματωμένη
    ΣΕΡΒΙΕΤΑ μουστην μάπα του Σβορώνου.



    ΔΙΑΤΑΖΕΤΑΙ
    ΤΟ
    μουνόπανο του Press-ΠΑΣΟΚ.
    να έρθει να πάρει την σημερινή
    για να την γλύψει
    απο το Υποργείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΩΝ LORD JACOB ROTHSCHILD ΚΑΙ BENJAMIN DE ROTHSCHILD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το μπαλακι στους ψηφοφορους..
    τι θελουν;
    θα θυμουνται,αν γινουν εκλογες,αυτα που περασαν η θα εξαπατηθουν και παλι με υποσχεσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 2:47:00 μ.μ
    ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΝΔ ,ΠΑΣΟΚ , ΛΑΟΣ .
    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΣΙΠΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση