GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα ηγετικά... περιβάλλοντα και τα κομματικά «ένσημα»...

Γράφει ο Κων/νος Μανίκας Οικονομολόγος–Ψυχολόγος Όλοι οι ηγέτες διαθέτουν στο στενό περίγυρο τους έναν αριθμό ανθρώπων με τους οποίους μ...

Γράφει ο Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος–Ψυχολόγος

Όλοι οι ηγέτες διαθέτουν στο στενό περίγυρο τους έναν αριθμό ανθρώπων με τους οποίους μοιράζονται κοινές αρχές και αξίες και με τους οποίους συνήθως υπάρχουν διαχρονικές σχέσεις εμπιστοσύνης. Η εύρυθμη λειτουργία μιας ομάδας που διαθέτει κοινούς κώδικες επικοινωνίας και πλαίσιο αντίληψης των γεγονότων μπορεί να αποβεί εξαιρετικά αποδοτικό για την επίτευξη ενός στόχου που απαιτεί προσήλωση και πειθαρχία. Συχνά όμως στην πορεία προκύπτουν είτε προσπάθειες αυτονόμησης καιεκμετάλλευσης της πρόσβασης στην εξουσία, είτε χαλαρότητα και εκλογίκευση των όποιων λάθος επιλογών με αποτέλεσμα την...
αποφυγή άμεσης ανάληψης των ευθυνών και ακαριαίων διορθωτικών κινήσεων.
Εναπόκειται στον εκάστοτε ηγέτη να διατηρήσει την αναγκαία ισορροπία και τη δημιουργική δυναμική της ομάδας, να χαλιναγωγήσει πάθη και συμπεριφορικές υπερβάσεις, να εμπνεύσει αλλά και να ελέγξει, να αντιληφθεί το ταχύτερο δυνατό τις παρεκκλίσεις από τον κοινό στόχο και ναεπαναφέρει στην «τάξη» (μερικές φορές ακόμα και να απομακρύνει από τον κύκλο των έμπιστων του) όσους θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη του αρχικού σκοπού ή τον ετεροκαθορίζουν νοθεύοντας το αρχικό νόημα του.
Από την άλλη διάφοροι «αξιωματούχοι» θεωρούν ως εχέγγυο θετικής συνεισφοράς στα πολιτικά δρώμενα, όχι τόσο την κοινωνική ή ακαδημία πορεία που καταδεικνύει την αξιοσύνη του καθενός, ούτε καν την προσήλωση σε αρχές και αξίες που συνδυάζεται και με την ανάλογη ιδεολογική πληρότητα, αλλά κυρίως τα τυπικά κομματικά «ένσημα». Αντί να αναζητούν, ιδιαίτερα στη σημερινή φάση πλήρους απαξίωσης του πολιτικού σκηνικού, την αναζωογόνηση του από αυτούσιες κοινωνικές δυνάμεις που εκφράζουν τις ανάγκες της εποχής, καθώς και την αυστηρή αξιολόγηση των πάντων με κριτήρια ικανοτήτων και αποδοτικότητας, περιχαρακώνονται σε μια λογική ανακύκλωσης της καθεστηκυίας κομματικής νομενκλατούρας.
Είναι τουλάχιστον λυπηρό μέσα σε αυτό τον κυκεώνα πολιτικοοικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων, να εμφανίζονται οι εκπρόσωποι του νεποτισμού, ως συντηρητικοί τιμητές της τάξης κόντρα σε κάθε λογική φιλελεύθερης σκέψης. Ανάμεσα στην απαραίτητη εχεφροσύνη των ηγετικών περιβαλλόντων και την αγωνία των κομματικών πατρικίων για προσωπική επιβίωση και προάσπιση των κεκτημένων τους, παρεμβάλλεται η κοινή λογική της αξιοσύνης και της διαχρονικής ιδεολογικής ταυτότητας.

7 σχόλια

  1. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ….
    ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!
    ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…
    Ο ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ….
    Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ…ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ Η ΕΥΛΟΗΜΕΝΗ!
    ΕΛΛΗΝΕΣ…ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ…
    ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ…
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ…ΕΦΤΑΣΕ… ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ…

    ΖΗΤΩ Ο ΘΕΟΣ!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!

    ΖΗΤΩ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!


    ΥΓ.ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΔΕΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ…ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΦΤΩΧΙΑ ΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ..ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ…

    ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ..ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ…ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΜΩΣ…
    ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Θέλουν υπογραφή Σαμαρά,ως εγγύηση αγοράς όπλων";
    _____________________________________________
    Δημοσίευμα της ιστοσελίδας neweurope.online συνδέει άμεσα τα “δανεικά” που μας δίνουν Γερμανοί και Γάλλοι,αλλά και την επιμονή να υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς, με πωλήσεις όπλων!
    Σύμφωνα με το δημοσίευμα “όταν,
    στα τέλη Οκτωβρίου, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συμφώνησε με τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να....
    χορηγήσει στην Ελλάδα € 110 000 000 000 , έθεσαν ως αντάλλαγμα για το δάνειο, την αγορά οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία και τη Γαλλία, αξίας € 10.5 δις”!

    Ο συντάκτης του δημοσιεύματος επικαλείται πηγές από το κόμμα της ΝΔ, που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά και οι οποίες του ανέφεραν ότι οι πωλήσεις που ενδιέφεραν Γερμανούς και Γάλλους είχαν να κάνουν με άρματα μάχης Leopard, μαχητικά αεροσκάφη Rafale και γαλλικές φρεγάτες.
    Θέμα αγοράς αρμάτων μάχης μπορεί να μην έχει τεθεί,ωστόσο αυτά που έχουμε ήδη αγοράσει, έχουν παρουσιάσει προβλήματα στη θωράκισή τους και ακόμη δεν έχουν επιλυθεί.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Γ.Παπανδρέου έχοντας τότε προοπτική παραμονής άλλων δύο ετών στην εξουσία του έδινε τη δυνατότητα να συμφωνήσει.
    Ο συντάκτης υπενθυμίζει και την ξαφνική απόφαση Μπεγλίτη για αποστρατεία όλων των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων,αλλά και τις…θεωρίες πραξικοπήματος.
    Τώρα ,υποστηρίζει το δημοσίευμα η συμφωνία που είχε γίνει με τον Γ.Παπανδρέου ,είναι στον αέρα και οι δανειστές Γάλλοι και Γερμανοί δεν έχουν πειστεί ότι μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά,θα την τηρούσε.
    ---------------------------------
    Γι΄ αυτό και το σενάριο που παρουσιάζει η ιστοσελίδα θέλουν την υπογραφή του Σαμαρά για να διασφαλίσουν τις πωλήσεις των όπλων.
    http://www.onalert.gr/


    _____________________________________________
    "Deal για αγορά γαλλογερμανικών όπλων μέσα στο πακέτο της Δανειακής;"

    Διάχυτη είναι η εντύπωση στο χώρο των αμυντικών βιομηχανιών και όντως έχουν διαρρεύσει κάποια «ψίγματα» πληροφοριών που μαρτυρούν ότι μέσα σε όλη την διαπραγμάτευση με τους γαλλογερμανούς, υπάρχει ισχυρό το στοιχείο της πώλησης αμυντικών συστημάτων στην Ελλάδα.
    Δεν είναι τυχαίο ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο οπωσδήποτε, συναρτάται άμεσα από την έναρξη ενός τουλάχιστον μικρομεσαίου εξοπλιστικού προγράμματος…

    Σχετικές πληροφορίες δημοσιεύει η ευρωπαϊκής διαδικτυακής πύλης «New Europe» (neweurope.eu) που αναφέρει πως όταν Μέρκελ και Σαρκοζί «κλείδωσαν» με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το δάνειο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε δεχθεί ως αντιστάθμισμα να προχωρήσει σε εξοπλισμούς για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ύψους 10,5 δισεκατομμυρίων ευρώ!

    Οι Γαλλογερμανοί υποτίθεται ότι είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους ώστε οι χώρες τους, δηλαδή οι αμυντικές τους βιομηχανίες, να λάβουν το 50% του ποσού! Ο Γάλλοι φέρονται να είχαν εξασφαλίσει την πώληση του μαχητικού τέταρτης γενιάς … Rafale και οι Γερμανοί… άρματα μάχης Leopard (!).

    Προφανώς ο συντάκτης αγνοεί ότι η Ελλάδα έχει ήδη αρκετά Leopard-2 (και σίγουρα δεν πρόκειται να προμηθευτεί νέας κατασκευής) και η Γαλλία έχει συμφωνήσει για FREMM και όχι για Rafale μια απόφαση που πλέον δεν αλλάζει.

    Και εν πάση περιπτώσει, αν πίεζε για κάτι η Γερμανία, αυτό θα ήταν το Eurofighter το οποίο δεν ξέρουν τι να το κάνουν οι Γερμανοί (σε ότι αφορά τα νεοπαραληφθέντα) και έχει μεγάλη «τρύπα» στην χρηματοδότηση του Tranch 3 προσπαθώντας να σπρώξει αγωνιωδώς 37 μονάδες από αυτά που είχε υποσχεθεί να αγοράσει η γερμανική Αεροπορία, αλλά λόγω περικοπών ψάχνουν τώρα για αγοραστή.
    ---------------------------------------------
    Πάντως είναι γεγονός ότι παρά την φαινομενική απαξίωση του χώρου, υπογείως καταγράφονται κινήσεις και ανακατατάξεις ισορροπιών και σε σχέση με τις αλλαγές σε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας...
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AKOYΣΤΕ ΧΩΡΙΑΝΟΙ...ΤΟ ΓΡΟΥΝ΄ !!
    Βενιζέλος προς Σαμαρά: Βάλε υπογραφή ακόμα και σήμερα για να πάρουμε την 6η δόση.... !!!!!!
    ___________________________________
    Και γιατί να βάλει υπογραφή, ΡΕ ΓΟΥΡΟΥΝΑ.. η υπογραφή αυτή αφορά την παλιά δανειακή σύμβαση οπότε δεν υπάρχει λόγος να υπογράψει ο Σαμαράς, αφού απο την αρχή δεν υπέγραψε το μνημόνιο.
    Οπότε όλο αυτό το θέατρο προς τι σαν την κατάργηση των συ λογικών συμβάσεων εργασίες που έπρεπε να καταργηθούν για να πάρουμε την δόση αλλά τελικά τίποτα δεν χρειαζόνταν όλα μούφα και ψέματα και ποιος μιλάει ο πλέον πιο αποτυχημένος υπουργός οικονομικών που πέρασε απο τον τόπο.ΟΥΣΤ ΡΕ
    ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΓΟΥΡΟΥΝΟ..ΜΑΣΩΝΟΙ.


    ΟΧΙ ΣΑΜΑΡΑ
    ................
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ................
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ....
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
    ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
    ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
    ΟΟΟΟΟΟΟΟΧΧΧΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ


    Ο χειροτερος της ευρωζωνης κανει υποδειξεις!!!!
    ΕΛΕΟΣ!!!!!

    Προδοτη!!!!!!!
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΜΟΥΘ....ΖΩΟ σάπιο μποχιασμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ Ο "ΤΖΑΜΠΑ-ΜΑΓΚΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ" ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ!!!

    Ο Σαμαρούλης, προκειμένου να εκλεγεί πρωθυπουργός και δη αυτοδύναμος (χλωμό το βλέπω...), κάνει το μάγκα-πατριώτη στο εσωτερικό, αλλά στο εξωτερικό σκύβει το κεφάλι και τρώει τη σφαλιάρα.

    Μα δεν έχει καταλάβει, ότι σε αυτήν την κρίση και στην απίθανη περίπτωση που "πιάσει" αυτοδυναμία, θα έχει το πολύ 6 μήνες ζωής η δεξιά κυβέρνησή του???

    Εδώ το ΠΑΣΟΚ, που ήλεγχε (όχι πιά...) όλα τα συνδικάτα και με 10% διαφορά το 2009, έχασε το μπούσουλα...

    Γελοίοι λαϊκιστές της νουδούλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζητούν υπογραφή Σαμαρά για να "κλείσει" η συμφωνία όπλων Παπανδρέου-Ευρώπης
    _______________________________
    Μία διαφορετική εξήγηση στις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται στον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να δεσμευθεί με την υπογραφή του για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και για την περίοδο μετά τις επερχόμενες εκλογές, δίνει η εφημερίδα NewEuropeOnline στην ηλεκτρονική της έκδοση.

    Όπως αναφέρει, «Μέρκελ και Σαρκοζί θέλουν ο Σαμαράς να υπογράψει για να εξασφαλίσουν τις πωλήσεις όπλων τύπου Leopard και Rafale (στην Ελλάδα), που συμφώνησαν με τον Γ. Παπανδρέου».

    Όταν τον περασμένη Οκτώβριο η Καγκαλέριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συμφώνησαν με τον ...........
    πρώην πρωθυπουργό να λάβει η χώρα δάνειο 110 δισ., ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε, με αντάλλαγμα να αγοράσει η Ελλάδα πολεμικό εξοπλισμό από τη Γερμανία και τη Γαλλία, ύψους 10,5 δισ..

    Το υλικό που έχει συμφωνηθεί προς πώληση, σύμφωνα με πηγές από το στενό περιβάλλον της Νέας Δημοκρατίας, που επικαλείται η NewEuropeOnline, περιλαμβάνει πολεμικές φρεγάτες, Leopard τανκς από την Γερμανία και μαχητικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία.

    Εκείνη την περίοδο, ο Γ. Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός της χώρας και θεωρητικά είχε το δικαίωμα να δεσμευθεί εκ μέρους της Ελλάδας, καθώς υπήρχαν οι προσδοκίες ότι το κόμμα του θα έμενε στην εξουσία για τουλάχιστον δύο ακόμα χρόνια.

    Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τρεις ημέρες πριν από την κατάρρευση της κυβέρνησης Παπανδρέου, μετά την απόφασή του να προκηρύξει δημοψήφισμα για την δανειακή σύμβαση της 26-27ης Οκτωβρίου, ο τότε υπουργός Αμύνης Πάνος Μπεγλίτης ανακοίνωσε την άμεση παύση και αντικατάσταση όλης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς να δώσει εξηγήσεις.

    Ανεπίσημες πληροφορίες εκείνες τις ημέρες έκαναν λόγο για ένα πιθανό πραξικόπημα. Το θέμα αργότερα ξεχάσθηκε, καθώς ο κ. Παπανδρέου έφυγε από την πρωθυπουργία, ανέλαβε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος και ο εν λόγω υπουργός Άμυνας αντικαταστάθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, η προφορική συμφωνία μεταξύ Παπανδρέου- Μέρκελ- Σαρκοζί για την αγορά όπλων, που αποτελεί ουσιώδες τμήμα της νέα δανειακής σύμβασης της Ελλάδας, έμεινε «στον αέρα».

    Όπως σημειώνει η NewEuropeOnline, κανένας δεν περιμένει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές του Φεβρουαρίου (;) και πιθανότατα θα ηγείται από τον Αντώνη Σαμαρά, να υπογράψει αγορές όπλων, όταν οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων θα φθάσουν σε επίπεδα ρεκόρ, οι συντάξεις και οι μισθοί θα μειώνονται και η κοινωνική δυσαρέσκεια θα γιγαντώνεται.

    Η υπογραφή λοιπόν, που Γερμανία και Γαλλία ζητούν επίμονα από τον κ. Σαμαρά ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης, δεν είναι τίποτα άλλο από τη δέσμευση του προέδρου της ΝΔ ότι θα τηρήσει την υπόσχεση του κ. Παπανδρέου για αγορές όπλων, που ήταν μέρος της κρυφής συμφωνίας.

    Υπό αυτές τις συνθήκες, θα είναι δύσκολο να αναμένει κανείς ο κ. Σαμαράς να υπογράψει οποιαδήποτε εγγυητική επιστολή, από τη στιγμή μάλιστα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δε ζητά καμία υπογραφή από κανέναν.

    Η πιο λογική εξέλιξη, καταλήγει η NewEuropeOnline, αν η Γερμανία και η Γαλλία επιμείνουν, θα είναι για τον κ. Σαμαρά να αποσύρει τους υπουργούς του από το υπουργικό συμβούλιο του κ. Παπαδήμου και να συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στη μεταβατική κυβέρνηση, μέχρι την 19η Φεβρουαρίου που αναμένεται να γίνουν εκλογές

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ..χαχαχαχ...
    ---------------------------------
    Είναι η ίδια επιστολή
    που έστειλε πριν καιρό στα μέλη του ΕΛΚ.

    ________________________ Μπίνγκο!

    ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΕ ΜΑΛΑΚΑ στα σ(ΧΟΛΗ)ια.
    λαδάκι και ξυδάκι
    και κανένα μπουκαλάκι
    coca-cola
    στο κωλαράκι σου
    XΩΣΕ.
    ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ..ΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑ$$ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ Ο "ΤΖΑΜΠΑ-ΜΑΓΚΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ" ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ!!!

    Ο Σαμαρούλης, προκειμένου να εκλεγεί πρωθυπουργός και δη αυτοδύναμος (χλωμό το βλέπω...), κάνει το μάγκα-πατριώτη στο εσωτερικό, αλλά στο εξωτερικό σκύβει το κεφάλι και τρώει τη σφαλιάρα.

    Μα δεν έχει καταλάβει, ότι σε αυτήν την κρίση και στην απίθανη περίπτωση που "πιάσει" αυτοδυναμία, θα έχει το πολύ 6 μήνες ζωής η δεξιά κυβέρνησή του???

    Εδώ το ΠΑΣΟΚ, που ήλεγχε (όχι πιά...) όλα τα συνδικάτα και με 10% διαφορά το 2009, έχασε το μπούσουλα...

    Γελοίοι λαϊκιστές της νουδούλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΠΟΥΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΛΑΝ..
    ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΠΛΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ

    - ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΔΟΣΙΛΟΓΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΠΑssΟΚ.,,ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ..Α Λ Η Τ Η.

    Ζητούν υπογραφή Σαμαρά για να "κλείσει" η συμφωνία όπλων Παπανδρέου-Ευρώπης
    _______________________________
    Μία διαφορετική εξήγηση στις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται στον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να δεσμευθεί με την υπογραφή του για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και για την περίοδο μετά τις επερχόμενες εκλογές, δίνει η εφημερίδα NewEuropeOnline στην ηλεκτρονική της έκδοση.

    Όπως αναφέρει, «Μέρκελ και Σαρκοζί θέλουν ο Σαμαράς να υπογράψει για να εξασφαλίσουν τις πωλήσεις όπλων τύπου Leopard και Rafale (στην Ελλάδα), που συμφώνησαν με τον Γ. Παπανδρέου».

    Όταν τον περασμένη Οκτώβριο η Καγκαλέριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συμφώνησαν με τον ...........
    πρώην πρωθυπουργό να λάβει η χώρα δάνειο 110 δισ., ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε, με αντάλλαγμα να αγοράσει η Ελλάδα πολεμικό εξοπλισμό από τη Γερμανία και τη Γαλλία, ύψους 10,5 δισ..

    Το υλικό που έχει συμφωνηθεί προς πώληση, σύμφωνα με πηγές από το στενό περιβάλλον της Νέας Δημοκρατίας, που επικαλείται η NewEuropeOnline, περιλαμβάνει πολεμικές φρεγάτες, Leopard τανκς από την Γερμανία και μαχητικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία.

    Εκείνη την περίοδο, ο Γ. Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός της χώρας και θεωρητικά είχε το δικαίωμα να δεσμευθεί εκ μέρους της Ελλάδας, καθώς υπήρχαν οι προσδοκίες ότι το κόμμα του θα έμενε στην εξουσία για τουλάχιστον δύο ακόμα χρόνια.

    Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τρεις ημέρες πριν από την κατάρρευση της κυβέρνησης Παπανδρέου, μετά την απόφασή του να προκηρύξει δημοψήφισμα για την δανειακή σύμβαση της 26-27ης Οκτωβρίου, ο τότε υπουργός Αμύνης Πάνος Μπεγλίτης ανακοίνωσε την άμεση παύση και αντικατάσταση όλης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς να δώσει εξηγήσεις.

    Ανεπίσημες πληροφορίες εκείνες τις ημέρες έκαναν λόγο για ένα πιθανό πραξικόπημα. Το θέμα αργότερα ξεχάσθηκε, καθώς ο κ. Παπανδρέου έφυγε από την πρωθυπουργία, ανέλαβε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος και ο εν λόγω υπουργός Άμυνας αντικαταστάθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, η προφορική συμφωνία μεταξύ Παπανδρέου- Μέρκελ- Σαρκοζί για την αγορά όπλων, που αποτελεί ουσιώδες τμήμα της νέα δανειακής σύμβασης της Ελλάδας, έμεινε «στον αέρα».

    Όπως σημειώνει η NewEuropeOnline, κανένας δεν περιμένει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές του Φεβρουαρίου (;) και πιθανότατα θα ηγείται από τον Αντώνη Σαμαρά, να υπογράψει αγορές όπλων, όταν οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων θα φθάσουν σε επίπεδα ρεκόρ, οι συντάξεις και οι μισθοί θα μειώνονται και η κοινωνική δυσαρέσκεια θα γιγαντώνεται.

    Η υπογραφή λοιπόν, που Γερμανία και Γαλλία ζητούν επίμονα από τον κ. Σαμαρά ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης, δεν είναι τίποτα άλλο από τη δέσμευση του προέδρου της ΝΔ ότι θα τηρήσει την υπόσχεση του κ. Παπανδρέου για αγορές όπλων, που ήταν μέρος της κρυφής συμφωνίας.

    Υπό αυτές τις συνθήκες, θα είναι δύσκολο να αναμένει κανείς ο κ. Σαμαράς να υπογράψει οποιαδήποτε εγγυητική επιστολή, από τη στιγμή μάλιστα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δε ζητά καμία υπογραφή από κανέναν.

    Η πιο λογική εξέλιξη, καταλήγει η NewEuropeOnline, αν η Γερμανία και η Γαλλία επιμείνουν, θα είναι για τον κ. Σαμαρά να αποσύρει τους υπουργούς του από το υπουργικό συμβούλιο του κ. Παπαδήμου και να συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στη μεταβατική κυβέρνηση, μέχρι την 19η Φεβρουαρίου που αναμένεται να γίνουν εκλογές

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ..χαχαχαχ...
    ---------------------------------
    Είναι η ίδια επιστολή
    που έστειλε πριν καιρό στα μέλη του ΕΛΚ.

    ________________________ Μπίνγκο!

    ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΕ ΜΑΛΑΚΑ στα σ(ΧΟΛΗ)ια.
    λαδάκι και ξυδάκι
    και κανένα μπουκαλάκι
    coca-cola
    στο κωλαράκι σου
    XΩΣΕ.
    ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ..ΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑ$$ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση