GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι έγραφε ο κ. Παπαδήμος κατά του κουρέματος του ελληνικού χρέους...

ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 23/10/2011 ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!  « Αυτή τη στιγµή, η πιο αποτελεσµατική και συνετή οδός είναι να εφαρµοστεί ...

ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 23/10/2011 ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ! 

«Αυτή τη στιγµή, η πιο αποτελεσµατική και συνετή οδός είναι να εφαρµοστεί η συµφωνία των ευρωπαίων ηγετών που επετεύχθη τον Ιούλιο και να ενισχυθεί κατάλληλα» τονίζει σε άρθρο του στο «Βήµα της Κυριακής» (και για τους «Financial Times») ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Λ. Παπαδήµος. Ο κορυφαίος σύµβουλος επί των οικονοµικών του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου προειδοποιεί για ενδεχόµενες σοβαρές επιπτώσεις ενός µεγάλου µη εθελοντικού κουρέµατος του χρέους για τις ελληνικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταµεία, την πραγµατική οικονοµία και τελικά τον έλληνα φορολογούµενο. Κινούµενος µεταξύ Βοστώνης (όπου διδάσκει στο Πανεπιστήµιο Harvard), Φραγκφούρτης (έδρα της ΕΚΤ), Βρυξελλών και Αθήνας ο κ. Παπαδήµος έχει...
αναλάβει το τελευταίο διάστηµα έναν άτυπο αλλά ουσιώδη ρόλο εκπροσώπησης της Ελλάδας και εξισορρόπησης των πιέσεων που ασκούνται από τα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων. Το κύρος και η αναγνωρισιµότητα που διαθέτει στη διεθνή σκηνή τον καθιστούν αξιόπιστο συνοµιλητή των ευρωπαίων εταίρων, των παραγόντων του ∆ιεθνούς Νοµισµατικού Ταµείο και πολύ περισσότερο της ΕΚΤ.

Καθώς η ελληνική κρίση χρέους έχει πλέον κλιµακωθεί, το ίδιο συµβαίνει µε τα αιτήµατα αναδιάρθρωσης του δηµόσιου χρέους της χώρας µε σκοπό την υποστήριξη της βιωσιµότητας του χρέους, τη βελτίωση των προοπτικών µακροπρόθεσµης ανάπτυξης και τη µείωση του ηθικού κινδύνου (moral hazard). Ωστόσο, στην πραγµατικότητα, τα πιθανά οικονοµικά οφέλη της αναδιάρθρωσης του χρέους θα είναι πολύ µικρότερα από ό,τι συχνά προβλέπεται, ενώ η διαδικασία αυτή συνεπάγεται σηµαντικούς κινδύνους για την Ελλάδα και την ευρωζώνη.
Τα οφέλη της αναδιάρθρωσης του χρέους από µια χώρα της ζώνης του ευρώ εξαρτώνται από την κατανοµή του χρέους ανάµεσα στους πιστωτές και τη δυνατότητα που έχουν να απορροφήσουν απώλειες τέτοιου είδους χωρίς κρατική στήριξη. Ωστόσο υπάρχουν επίσης χρηµατοδοτικοί περιορισµοί και διασυνδέσεις που απορρέουν από τη λειτουργία της ευρωπαϊκής Νοµισµατικής Ενωσης και την ενοποίηση των χρηµατοοικονοµικών αγορών και µπορούν να υποβαθµίσουν τα οφέλη και να δηµιουργήσουν συστηµικούς κινδύνους.
Στην περίπτωση της Ελλάδας στο τέλος Ιουλίου του 2011 η ονοµαστική αξία του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης ήταν 366 δισ. ευρώ. Σχεδόν το 30% ήταν σε ελληνικά χέρια, κυρίως στα χέρια τραπεζών, συνταξιοδοτικών ταµείων και ασφαλιστικών εταιρειών. Μια σηµαντική µείωση της ονοµαστικής αξίας του ελληνικού χρέους που κρατούν στα χέρια τους αυτά τα ιδρύµατα θα πρέπει να αντισταθµιστεί σε µεγάλο βαθµό από την οικονοµική στήριξη της κυβέρνησης. Επίσης, οι απώλειες για τα ελληνικά νοικοκυριά και για όσους, εκτός των οικονοµικών ιδρυµάτων, κατέχουν δηµόσιο χρέος θα πλήξουν την οικονοµική δραστηριότητα και τα φορολογικά έσοδα. Αλλο ένα µεγάλο µέρος του ελληνικού δηµόσιου χρέους βρίσκεται στα χέρια επίσηµων θεσµών. Στο τέλος Ιουλίου 2011 οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, το ∆ιεθνές Νοµισµατικό Ταµείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλοι επίσηµοι θεσµοί κατείχαν σχεδόν το ένα τρίτο του ελληνικού δηµόσιου χρέους. Για θεσµικούς, πολιτικούς και νοµικούς λόγους δεν µπορεί να υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους που θα οδηγήσει σε απώλειες για τους επίσηµους αυτούς θεσµούς. Εποµένως µόνο η αναδιάρθρωση του 40% περίπου του συνολικού δηµόσιου χρέους της Ελλάδας που βρίσκεται στα χέρια ξένων ιδιωτών επενδυτών θα µπορούσε να αποφέρει καθαρά οικονοµικά οφέλη. Ενα «κούρεµα» 50% θα µειώσει το συνολικό χρέος κατά περίπου 20%. Οι αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα µιας «σκληρής», µη εθελοντικής αναδιάρθρωσης του χρέους και µιας χρεοκοπίας (sovereign default) δεν περιορίζονται στο κόστος της επανακεφαλαιοποίησης των εγχώριων τραπεζών και της στήριξης των ασφαλιστικών ταµείων. Οι επιπτώσεις για την εµπιστοσύνη, για τη ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήµατος και την πραγµατική οικονοµία θα είναι πιθανόν σηµαντικές, παρ’ ότι είναι δύσκολο να προβλεφθούν και να ποσοτικοποιηθούν. Επιπτώσεις τέτοιου είδους θα υπονοµεύσουν και τη διαδικασία δηµοσιονοµικής σταθεροποίησης, ιδίως αν η αναδιάρθρωση του χρέους προκαλέσει πιστωτική κρίση. Η ΕΚΤ δεν θα δέχεται ως εγγυήσεις χρεόγραφα κρατών που έχουν υποβαθµιστεί σε καθεστώς χρεοκοπίας. Εποµένως, θα είναι απαραίτητο να παρασχεθεί «πιστωτική ενίσχυση» («credit enhancement») για να βελτιωθεί η ποιότητα των εγγυήσεων µε κόστος που θα επιβαρύνει τελικώς την ελληνική κυβέρνηση. Επιπλέον, αν υπάρξει µη εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους και χρεοκοπία µιας χώρας της ευρωζώνης, ο κίνδυνος µετάδοσης των οικονοµικών επιπτώσεων και διάχυσης των προβληµάτων σε τράπεζες ενδέχεται να είναι σηµαντικός και εκτεταµένος. Οι πρόσφατες απότοµες αυξήσεις των αποδόσεων για οµόλογα κρατών-µελών της ευρωζώνης στέλνουν δυνατά και καθαρά προειδοποιητικά σήµατα.
Αυτή τη στιγµή η πιο αποτελεσµατική και συνετή οδός είναι να εφαρµοσθεί η συµφωνία των ευρωπαίων ηγετών που επετεύχθη τον Ιούλιο και να ενισχυθεί κατάλληλα. Οι τράπεζες της Ευρώπης θα χρειαστεί οπωσδήποτε να επανακεφαλαιοποιηθούν. Αλλά θα ήταν επίσης απαραίτητο να αυξηθούν οι πόροι του Ευρωπαϊκού Ταµείου Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και να ενισχυθεί η ευελιξία του.
Η συµφωνία που επετεύχθη για τη συµµετοχή του ιδιωτικού τοµέα (PSI) στη χρηµατοδότηση του ελληνικού χρέους θα πρέπει επί της ουσίας να διατηρηθεί. Πιθανές τροποποιήσεις για τη βελτίωση της βιωσιµότητας του χρέους µε την ενθάρρυνση ενός µεγαλύτερου «κουρέµατος» στην προβλεπόµενη ανταλλαγή οµολόγων θα αποφέρουν πιθανώς ήπια ελάφρυνση του χρέους. Οι όποιες αλλαγές στο PSI δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τον εθελοντικό χαρακτήρα του και δεν πρέπει να οδηγήσουν σε πιστωτικό γεγονός (credit event). Σε περίπτωση χρεοκοπίας η ενίσχυση των τειχών προστασίας των τραπεζών και της δύναµης πυρός του EFSF θα πρέπει να είναι σηµαντικά µεγαλύτερη για να περιφρουρηθεί η χρηµατοπιστωτική σταθερότητα.
∆εν υπάρχουν δωρεάν γεύµατα για τους οφειλέτες ούτε εύκολες λύσεις για τους πιστωτές. Μια µη εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού δηµόσιου χρέους είναι πιθανόν ότι θα οδηγήσει σε περιορισµένα (καθαρά) οικονοµικά οφέλη και θα συνεπάγεται σηµαντικούς κινδύνους που θα απειλήσουν σοβαρά τη χρηµατοπιστωτική σταθερότητα και τις οικονοµικές επιδόσεις της ευρωζώνης στο σύνολό της. Αν γίνουν πραγµατικότητα αυτοί οι κίνδυνοι, θα οδηγήσουν τελικώς σε µεγαλύτερη επιβάρυνση για τους ευρωπαίους φορολογουµένους, θα έχουν ανεπιθύµητες επιπτώσεις για τη συνοχή και τη σταθερότητα της ευρωζώνης και θα υπονοµεύσουν την αξιοπιστία του ευρώ. Για όλους αυτούς τους λόγους ένα ολοκληρωµένο και πειστικό πακέτο πολιτικών το οποίο θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εµπιστοσύνης των αγορών όσο και των ευρωπαίων πολιτών είναι επειγόντως αναγκαίο για την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=426537
http://prezatv.blogspot.com/2011/11/blog-post_1796.html
http://online-pressblog.blogspot.com/

18 σχόλια

  1. ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
    ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΡΙΕ.
    ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙΣ ΕΣΥ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΤ'ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.
    ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ Η ΝΔ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΗΔΗ ΩΣ ΛΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νύχτα θα φύγει κι αυτός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για τη νέα κυβέρνηση καθώς η ΝΔ δεν δέχεται τον Παπαδήμο για Πρωθυπουργό.

    [Μάλλον ο Παπαδήμος μας τελείωσε πριν αρχίσει]

    Εμπλοκή έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ δεν δέχεται για πρωθυπουργό τον κ. Λουκά Παπαδήμο λόγω των απαιτήσεων που πρόβαλε. Το γαλάζιο επιτελείο δεν δέχεται κυβέρνηση υπό τον κ. Παπαδήμο ο οποίος θα επιλέξει το δικό του οικονομικό επιτελείο και θα έχει ορίζοντα εξαμήνου και πάντως μέχρι να κλείσει τις εκκρεμότητες που αφορούν την δανειακή συμφωνία και τα συνοδευτικά μέτρα.

    Στο ίδιο πλαίσιο οι διαπραγματευτές της ΝΔ φέρονται να έχουν απορρίψει την δεύτερη πρόταση του κ. Γιώργου Παπανδρέουν τον ευρωπαίο διαμεσολαβητή κ. Νικηφόρο Διαμαντούρο.

    Παράλληλα ο κ. Σταύρος Δήμας διαψεύδει ότι έχει δεχθεί πρόταση να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. Πάντως, φαίνεται ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει για άλλο πρόσωπο και από τη ΝΔ εκφράζουν αισιοδοξία ότι μέχρι το βράδυ δεν αποκλείεται να έχει βρεθεί λύση.

    Η ηγεσία της ΝΔ επιμένει ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι “ειδικού σκοπού και περιορισμένης διάρκειας” για αυτό και τίθεται ως προτεραιότητα να μην συμμετέχουν, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό, πολιτικά πρόσωπα.

    Εξ ου και οι προτάσεις για αλλαγές προσώπων στα λεγόμενα "εκλογικά" υπουργεία, όπως είναι το Εσωτερικών, το Δικαοσύνης και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΝΟΣ ΚΟΜΕΝΟΣ
    ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑ-ΧΛΑ-ΜΑΡΑΣ7 Νοε 2011, 8:28:00 μ.μ.

    Ερχεται.......

    ΕΡΧΕΤΑΙ . . . . . . .

    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

    Georgios Papandreou █████▒▒▒▒ Loading...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παπαδημος Λουκας ο επομενος Πρωθυπουργος;!
    Ο Παπαδήμος δεν ήταν αυτός, που έπρεπε να ελέγχει τον Σημίτη για τον "υπερδανεισμό" της Ελλάδας;

    Όταν λοιπόν αυτός ήταν υπεύθυνος για όλα τα "κακά" που μας κατηγορούν σήμερα οι Ευρωπαίοι, πώς διορίστηκε από τους ίδιους υποδιοικητής της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας;!

    Αυτός, που έπρεπε να τιμωρηθεί, γιατί ανταμείφθηκε;!

    Αυτός, που έχει να "κρύψει" στοιχεία από τα προηγούμενα "εγκλήματά" του, γιατί στέλνεται στην Ελλάδα να ελέγχει την πορεία των ελέγχων;!

    Μας λένε ένα "story" για την "κατασκευή" στοιχείων και μας στέλνουν να μας ελέγχει αυτός, ο οποίος από τον νόμο ήταν υπεύθυνος για την "κατασκευή" τους;!

    Τι, μπορει να, συμβαινει;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΛΑ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2012 ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. (ΦΩΣΤΗΡΑΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Facebook 'παρακολουθεί' τους χρήστες;!
    Μετά τον «σάλο» που είχε ξεσπάσει με τα cookies-κατασκόπους του Facebook που προδίδουν καθε στιγμή τις κινήσεις των χρηστών ακόμα και μετά την εξοδο τους, τώρα ο το Facebook κατηγορείται ότι «παρακολουθεί» τους χρηστες ακόμα κι αν διαγράψουν τον λογαριασμό τους!

    Όπως αναφέρει η Bloomberg, η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων του Αμβούργου (HDPA) υποψιάζεται πως το δημοφιλές site ακολουθεί τα «ίχνη» των χρηστών ακόμα κι αν αυτοί ακυρώσουν τον λογαριασμό τους, αυτό μπορεί να κρατήσει ακόμα και δύο χρόνια αφότου διαγραφεί το προφίλ, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τους γερμανικούς νόμους, αναφέρει ο Johannes Caspar, εκπρόσωπος της HDPA.

    Το Facebook παραδεχεται ότι πράγματι παραμένουν κάποια cookies μετά τη διαγραφή του προφίλ όμως δεν χρησιμοποιούνται ως αρχεία ανίχνευσης αλλά για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να χακάρει τον λογαριασμό του εκάστοτε user.
    .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ 6η ΔΟΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο παπαδημος,οπως και ο προβοπουλος,επρεπε να ειναι κατηγορουμενοι για εγκληματικη αμελεια τουλαχιστον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό που μας λέει δηλαδή ο Παπαδήμος είναι ότι:
    1. Κούρεμα ~20% ισοδυναμεί με κλυδωνισμό της οικονομίας.
    2. Κούρεμα ~50% ισοδυναμεί με πολλά προβλήματα, κυρίως για τα διάφορα Ελληνικά ιδρύματα (τράπεζες, ταμεία, ασφαλιστικές).
    3. Και στις δύο περιπτώσεις, το πρόβλημά μας δεν λύνεται.
    Εδώ θα ήθελα να πω το εξής: Κανείς, ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Γάλλοι, δεν αναφέρεται συνεχώς στην "Ευρωπαϊκή προοπτική". Βάζουν πρωτίστως το συμφέρον της χώρας τους. Εμείς γιατί κοπτόμεθα;
    Ποιο κέρδος έχει η Ελλάδα με την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στην Ευρώπη (η νομισματική πολιτική ΕΙΝΑΙ εθνική κυριαρχία);
    Οι μόνοι που κερδίζουν από το Ευρώ είναι οι αεριτζήδες, οι παραγωγικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα διάθεσης προϊόντων λόγω μη ανταγωνιστικών τιμών.
    Το όφελος του Ευρώ ήταν ο φθηνός δανεισμός, αλλά τώρα πάει κι αυτό.
    Γιατί επιμένουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΑΤΕΙΑ

    ΖΗΤΑΝΕ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ 10 ΔΙΣ ΑΠΟ ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΖΗΤΟΥΛΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

    ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΔΙΣ ΑΛΛΑ....ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!

    ΜΕ 4 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ 10 ΔΙΣ...

    Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας προχωρεί αύριο Τρίτη το Δημόσιο με στόχο την άντληση έως 1,6 δισ. ευρώ.

    Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) επιδιώκει να δανεισθεί 1 δισ. ευρώ, ωστόσο μαζί με τις ανταγωνιστικές προσφορές το ποσό αυτό δύναται να φθάσει συνολικά τα 1,9 δισ. ευρώ, χρήματα που είναι απαραίτητα για να ενισχυθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου.

    Στην αντίστοιχη έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας του Οκτωβρίου, το επιτόκιο είχε ανέλθει σε 4,86%, οι προσφορές είχαν διαμορφωθεί στα 2,725 δισ. ευρώ.


    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΑΤΕΙΑ

    ΖΗΤΑΝΕ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ 10 ΔΙΣ ΑΠΟ ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΖΗΤΟΥΛΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

    ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΔΙΣ ΑΛΛΑ....ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!! ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ 6 ΦΟΡΕΣ!!!

    ΜΕ 4 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ 10 ΔΙΣ...

    Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας προχωρεί αύριο Τρίτη το Δημόσιο με στόχο την άντληση έως 1,6 δισ. ευρώ.

    Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) επιδιώκει να δανεισθεί 1 δισ. ευρώ, ωστόσο μαζί με τις ανταγωνιστικές προσφορές το ποσό αυτό δύναται να φθάσει συνολικά τα 1,9 δισ. ευρώ, χρήματα που είναι απαραίτητα για να ενισχυθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου.

    Στην αντίστοιχη έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας του Οκτωβρίου, το επιτόκιο είχε ανέλθει σε 4,86%, οι προσφορές είχαν διαμορφωθεί στα 2,725 δισ. ευρώ.


    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ



    Y.G. PARAKALOYME TO PRESS-GR NA TO KANEI PROTOSELIDO!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΑΤΕΙΑ

    ΖΗΤΑΝΕ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ 10 ΔΙΣ ΑΠΟ ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΖΗΤΟΥΛΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

    ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΔΙΣ ΑΛΛΑ....ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!! ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ 6 ΦΟΡΕΣ!!!

    ΜΕ 4 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ 10 ΔΙΣ...

    Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας προχωρεί αύριο Τρίτη το Δημόσιο με στόχο την άντληση έως 1,6 δισ. ευρώ.

    Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) επιδιώκει να δανεισθεί 1 δισ. ευρώ, ωστόσο μαζί με τις ανταγωνιστικές προσφορές το ποσό αυτό δύναται να φθάσει συνολικά τα 1,9 δισ. ευρώ, χρήματα που είναι απαραίτητα για να ενισχυθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου.

    Στην αντίστοιχη έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας του Οκτωβρίου, το επιτόκιο είχε ανέλθει σε 4,86%, οι προσφορές είχαν διαμορφωθεί στα 2,725 δισ. ευρώ.


    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ



    Y.G. PARAKALOYME TO PRESS-GR NA TO KANEI PROTOSELIDO!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΖΕΨΟΥΝΕ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΛΕΓΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ.
    ΧΤΕΣ ΡΕ ΣΕΙΣ ΔΕ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΑΜΑ ΔΕ
    ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
    ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΕΙΠΕ Ο ΟΛΙ ΡΕΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ.
    ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ;
    ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΑΝ,
    ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΑΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ,
    ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ,ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΛΠ.
    ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΟΚΑΝΑΛΩΝ.
    Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ 25 ΗΜΕΡΩΝ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ.
    ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ.
    ΑΝ ΔΕ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ,ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. NA BAΛΟΥME TON ROTHSCHILD ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΓΙΩΡΓΟ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ,ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ !!!
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ,ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπάρχει και η εξής ωραία και μακάβρια πιθανότητα: Να υπογράψουν για μας οι δοσίλογοι την σύμβαση II, να τινάξει η Ιταλία το euro στον αέρα, και να μείνουμε εμείς οι μαλακες με δανειακές υποχρεώσεις στο χέρι τις οποιες υπογράψαμε για να μείνουμε στο euro!!
    Και δαρμένοι και γαμ*μένοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση