GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ορισμός του απόλυτου φρενοκομείου...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Σιγά-σιγά οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατανοούν ότι τα περί δημοψηφίσματος είναι λ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας

Σιγά-σιγά οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατανοούν ότι τα περί δημοψηφίσματος είναι λόγια κενού περιεχομένου. Κατανοούν δηλαδή ότι η περιβόητη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου 2011 είναι ένα άγραφο χαρτί αφού λείπει το τεχνικό κείμενο. Θα το επαναλάβουμε λοιπό για να το καταλάβουν και όσοι ακόμα δεν τον έχουν εμπεδώσει.
Η περιβόητη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου είναι μία γενικόλογη διακήρυξη αρχών οι οποίες θα πρέπει να συμπεριληφθούν ως οριστικές και συγκεκριμένες φόρμουλες στο τεχνικό κείμενο. Παραδειγματικά οι τύποι και τα ποσοστά του κουρέματος θα ορισθούν και θα συγκεκριμενοποιηθούν σε αυτό το τεχνικό κείμενο. Τότε θα...
γνωρίζουμε ακριβώς πόσο είναι το χρέος που κουρεύεται και πόσο ελαφρύνεται ο Προϋπολογισμός από πληρωμές τόκων. Μέχρι τότε δεν υπάρχει ούτε συμφωνία ούτε αντικείμενο δημοψηφίσματος.
Παρ’ όλα αυτά ο Γιώργος Παπανδρέου εμμένει στην διεξαγωγή αυτού του δημοψηφίσματος. Τώρα, αν οι διαπραγματεύσεις με τις διεθνείς τράπεζές δεν ευοδωθούν και δεν υπάρξει τελικά τεχνικό κείμενο τι θα γίνει; Υπάρχει αμφιβολία ότι και αυτή την αποτυχία θα την παρουσιάσουν οι γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ ως grande επιτυχία. Τώρα, ότι υπάρχει πιθανότητα να πάμε να πάρουμε τεχνικό κείμενο για το πώς θα γίνει το κούρεμα του χρέους και να μην πάρουμε τίποτε, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Ποιος θα το δει και ποιος θα το σχολιάσει από τα σημερινά ΜΜΕ; Αυτά πανηγυρίζουν σήμερα για το κούρεμα που πέρσι ακριβώς τέτοια εποχή (λίγο πριν λίγο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές) κατήγγειλαν και κατακεραύνωναν. Η τρέλα σε όλο της το μεγαλείο.
Προσέξτε τώρα μεγαλοφυή διαπραγματευτική τακτική από τον Γιώργο Παπανδρέου. Προαναγγέλλει δημοψήφισμα επί της ανύπαρκτης συμφωνίας, την οποία ακόμα δεν έχει αρχίσει να διαπραγματεύεται. Και με ποιους διαπραγματεύεται; Με τους τραπεζίτες-δανειστές. Την ποιο αδίστακτη ομάδα ανθρώπων πάνω στον πλανήτη. Τι θα κάνουν λοιπόν αυτοί οι κύριοι τώρα που γνωρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει προαναγγείλει δημοψήφισμα για την συμφωνία που τώρα διαπραγματεύεται; Απλά δεν θα την δώσουν στον Γιώργο Παπανδρέου για να τον εκθέτουν στον Ελληνικό Λαό. Έτσι θα παίρνουν συνεχώς ανταλλάγματα από τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος θα επείγεται να τελειώσει την διαπραγμάτευση για να δώσει στον Ελληνικό Λαό ένα αποτέλεσμα που θα κριθεί στο δημοψήφισμα. Ουσιαστικά ο Γιώργος Παπανδρέου αγόρασε και εξόφλησε διαμέρισμα από τα σχέδια του πολιτικού μηχανικού και τώρα τρέχει να βρει τους οικοδόμους για να χτίσουν το διαμέρισμα.
Αλλά τι ψάχνει να βρει κανείς; Εδώ στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ διαγράφονται, ανεξαρτητοποιούνται, θέτουν διλλήματα εξόδου της χώρας από το ευρώ, αντιδικώντας μεταξύ τους και όλοι μαζί με τον Πρόεδρο τους Γιώργο Παπανδρέου, για ένα δημοψήφισμα επί μίας συμφωνίας που δεν υπάρχει. Ο ορισμός του απόλυτου φρενοκομείου.
Είναι γνωστός ο λαϊκός μύθος που περιγράφει τα μέλη μία οικογένειας απλοϊκών γύφτων που τσακώνονταν μεταξύ τους στην μελλοντική προοπτική αγοράς μίας γίδας. Η αιτία του καβγά; Ποιος θα φροντίζει την γίδα που δεν είχαν αγοράσει ακόμα. Κάπως έτσι μοιάζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ.
Κρίμα πραγματικά για το μεγαλύτερο κάποτε σοσιαλιστικό κόμμα της Ευρώπης. Κατάντησε υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Παπανδρέου σαν την οικογένεια των απλοϊκών γύφτων. Και εκλογικά και οργανωτικά. Τρείς και ο κούκος έμειναν και τσακώνονται μεταξύ τους!

4 σχόλια

  1. Γιώργο Παπανδρέου, είσαι θαρρώ μασκαράς τα σκάτωσες σαν πρωθυπουργός και ήταν επόμενω . Ο Μητσοτάκης το έλεγε μα «είναι στην άλλη όχθη» και θέλαμε να το ξεπεράσου, ότι αυτό το παιδί δεν κάνει για Πρωθυπουργός. Μπράβο του που καθώς ο ηλίθιος λαός σε έβγαλε καπετάνιο του δεν το ξανά είπε. Δεν είναι τυχαίο είχα ακούσει πριν από κανά χρόνο ένας σύμβουλος σου είχε εμπλοκή για ένα αιολικό πάρκο στην Ρόδο που τα άρπαζε για τον Υπουργό Κ. παπαντρωνίου {Κ = κεριά και λιβάνια }και αυτός σου την έπεσε και η άλλη που διάβαζα προχθές ότι κάνει αγωγή γιατί την κατηγορά ένας δημοσιογράφος και επειδή δεν χαμπαριάζεις ύσε λίγος έχεις μάσει χαϊβάνι , δεν σου κόβει ρε ποδηλατη, κωπηλάτη γιώργο έχεις το όνομα του γυού μου που πήρε και μεταπτυχιακό και που θα πάει ρε σκουπίδια για δουλεία ένας νέος άνθρωπος που δεν έχει φταίξει σε τίποτα. Εσένα ρε σκουπίδι σου άφησε ο πατέρας σου και εσύ σαν υπουργός στο εξωτερικών ακούσθηκε έφυγαν εκατομμύρια σε ΜΚΟ πρόστυχοι πολιτικάντηδες της δεκάρας που καταδικάσατε έναν Λαό , που σαν λαός έχουμε τις ευθύνες μας που σας στηρίζαμε.
    Φύγετε σκουπίδια από την πολική μας καταστρέψατε και ο άλλος ο χοντρός ο βαγγέλας έβγαλε νόμο οι κλεφτες να προστατεύονται και ήρθε καπάκι η ηλιθιότητα του ενώ βάλατε να πεινάνε οι συνταξιούχου να φτιάξει γραφείο με 900.000 ευρώ . Φύγετε ρε σκουπίδια. ΦΥΓΕΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρεγκίνα Βαρτζελή: Δεν παραιτείται ο ΓΑΠ!!!
    ------------------------------------------
    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Ρεγκίνα Βαρτζελή ( Διευθύντρια του Γραφείου του ΓΑΠ) δήλωσε ότι ο ΓΑΠ δεν σκοπεύει να παραιτηθεί. Στην περίπτωση αυτή το επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό που είπε ο ΠΑΣΟΚος Παπαχρήστος στο ΒΗΜΑ FM: Ο Γιωργάκης θα πάει μετά το υπουργικό συμβούλιο στην ΚΟ και θα ζητήσει την επιβεβαίωσή του με κάλπη από τους βουλευτές.

    Ξαναρωτάμε: Τι διαφορετικό θα έκανε ο Στρατός απ' αυτό που κάνει ο Βενιζέλος ;

    Η μόνη λύση είναι οι εκλογές... αλλιώς όλα τ' άλλα θυμίζουν πραξικόπημα Βενιζέλου όπως δείχνει και το παρακάτω εκπληκτικό βίντεο:

    το βίντεο είναι απ' το diaforetikimatia..


    ΜΑΛΛΟΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ
    -------------------------
    Τελικά μάλλον έχει γίνει προβλέψιμο το ΠΑΣΟΚ.
    Βλέποντας ορισμένα "ΣΗΜΑΔΙΑ"καταλαβαίνεις πολλά.
    - Το δεδομένο είναι ότι ο ΜΠΕΝΥ δεν ανέλαβε Υπουργός Οικονομικών,δηλαδή να φάει όλο το ΑΓΓΟΥΡΙ για το ΤΙΠΟΤΑ.

    Ο Μπένυ θέλει να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.
    Εκτός και αν τον έπιασε ΚΟΤΣΟ ο ΓΑΠ.

    - Σαν πολλοί ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ δεν μαζεύτηκαν ξαφνικά στα κανάλια,εξηγώντας μας, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΣΑΣ .......ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΤΣΙ!!!!ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ.
    ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ=ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 10 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΧΡΟΝΙΑ!!!
    ΝΑΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ!
    ΠΑΝΕ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ!
    ΝΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ!
    ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ=ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.
    Ο,ΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ,ΤΟ ΔΝΤ,
    Η ΕΓΧΩΡΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ,ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΝ.
    ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΙΚΟΥ ΟΧΙ!
    ΕΤΣΙ ΡΕ !!!
    ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ.
    ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕ 'ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ' ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΗΣ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ.
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΚΑΝΕ ΚΡΙΤΙΚΓΗ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ,ΟΤΙ Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ 50 ΔΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ.
    ΕΤΣΙ!!!ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ.
    ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΑΠ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΠΡΟΤΟΥ ΚΑΝ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ Η ΕΓΧΩΡΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ.
    ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ 2 ΧΕΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ,ΑΛΛΑ
    ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ο ΓΑΠ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΣΤΡΙΜΩΞΑΝ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΠΕΙ ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ=ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΣΟ
    ΨΕΥΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΟΧΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.
    ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΕ ΟΥΤΕ 3 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ.ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΧΟ.
    ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΕΙ ΒΟΛΤΑ.
    ΤΟΥΤΟΣ ΕΔΩ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΗΤΑΝ ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ.
    ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΑΛΑΖΙΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση