GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Νέα Ορέστεια - Νέα Ιδρυτική Πράξη...

Του Μίμη Ανδρουλάκη Τη βραδιά που ο Πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου σαν Γουλιέλμος Τέλλος έβαλε το ριψοκίνδυνο στοίχημα προειδοποίησα πως αν ...

Του Μίμη Ανδρουλάκη

Τη βραδιά που ο Πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου
σαν Γουλιέλμος Τέλλος έβαλε το ριψοκίνδυνο στοίχημα προειδοποίησα πως αν κερδίσεις “κερδίζεις” λίγα αν χάσεις τα “χάνεις” όλα. Οι “μη δημιουργικοί” στο περιβάλλον, πρωταγωνιστές και κομπάρσοι, σ’ έναν παροξυσμό του groupthink, σε μια αιφνίδια συσκότιση του νου (άτη) τον έσπρωξαν στο μοιραίο διάβημα. “Όπως τους διώχνει κάνουν κι αμέριμνοι τραβούν για το χαμό” λέει για την άτη του Αγαμέμνονα η Ιλιάδα. Μπορεί όμως μια χαμένη ζαριά στο πεδίο της συμβατικής πολιτικής σε ένα άλλο βαθύτερο επίπεδο της πραγματικότητας να...
 αποδειχθεί “μαγική ζαριά”; Ναι, λέμε στην Έβδομη Αίσθηση. “Είναι η μαγική ζαριά που βγάζει το μοιραίο αριθμό με τον οποίο κερδίζεις ακόμα κι όταν τα έχεις χάσει όλα”(1). Ναι, εφόσον εισερχόμεθα στην τραγική αίσθηση του ναυαγισμού που μεταμορφώνει εσωτερικά τους ανθρώπους και μπορεί να δημιουργήσει τελικά την τραγική συναίσθηση μιας κοινής μοίρας.
Σε λίγο ο “Δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο”(2), ο Killer, δεν θα είναι Πρωθυπουργός. Μπορεί η θυσία του, ο “ιδρυτικός φόνος” να γίνει η απαρχή μιας νέας ιδρυτικής πράξης στην πολιτική ζωή όπως είχαμε προαναγγείλει;(3)
Τις μέρες του 2004 που αναλάμβανε δημοψηφισματικά θριαμβευτής αρχηγός τον έβλεπα και το έγραψα σαν νέο Ορέστη σημαδεμένο από την Τρόικα Μοίρα της φυλής του Ατρέα (Κλωθώ, Λάχεσις, Άτροπος). Το ΠΑΣΟΚ ήταν η φυλή του Ατρέα, το “Άργος”, ο κύκλος της Νέας Ορέστειας, η πολιτική οικογένεια του παπα-Ανδρέα (Σταυρόπουλου) από το Καλέντζι της Αχαΐας που κυριάρχησε μεταπολεμικά στην Ελλάδα(4).
Η τραγική γνώση δημιουργούσε μέσα μου το σκοτεινό συναίσθημα που καλλιέργησε ο Αισχύλος ότι στην “τρίτη γενιά”, στους “εγγονούς” της ιστορίας πληρώνονται τα παλιά και ανεξόφλητα “χρέη”. Κάθε χρόνο έγραφα ένα βιβλίο με αποκλειστικό θέμα σε πολλές παραλλαγές τις προειδοποιήσεις κινδύνου ενώπιον μιας επερχόμενης καταστροφής. Επεχείρησα μάταια να υποδυθώ το ρόλο ενός διακριτικού Πυλάδη δίχως να μπλέξω ποτέ σε διαγκωνισμούς και παίγνια εξουσίας. Εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης, συστημικής, ελληνικής και ευρωπαϊκής, προειδοποιούσαμε, τα διαβολικά γεγονότα θα συνωμοτούν σε μια καταστροφική αλυσίδα κι ο “αναίτιος εγγονός” της ιστορίας, ο νέος Ορέστης τη μια θα ολιγωρεί και θα αφήνει τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους, την άλλη κάνει επιλογές σε πρόσωπα και πράγματα θαρρείς και υπακούει σ’ ένα τυφλό κάλεσμα της Τρόικας Μοίρας για να πραγματωθεί ο “χρησμός” ως αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία. Ο αμείλικτος μηχανισμός της ελληνικής τραγωδίας πήρε μπροστά. Ο νέος Ορέστης γίνεται τελικά παίγνιο περιστάσεων που ξεπερνούν τον έλεγχό του και τη δική του ευθύνη και μεταμορφώνεται παρά τη θέλησή του σε ήρωα τραγωδίας.
Ο εγγονός του Ατρέα φάνηκε να ολοκληρώνει και να επεκτείνει το “Βασίλειο των Ατρειδών”, στην πραγματικότητα όμως το “διαλύει”, τελειώνει δηλαδή την παλαιά τάξη πραγμάτων και αντικειμενικά θέτει στην ημερήσια διάταξη ένα ιδρυτικό ζήτημα, όπως συμβαίνει λυτρωτικά, καθαρτήρια σε κάθε τραγωδία. Όταν πρωταγωνιστές, εχθροί και “φίλοι”, - μέγιστοι εν τοις μικροίς, ελάχιστοι εν τοις μεγάλοις -, όταν “αδελφοί” και “συγγενείς” - νευρωτικές Ιφιγένειες και Ηλέκτρες -, όταν μαθητευόμενοι μάγοι, ολέθριοι συμβουλάτορες, “προδότες” και “προδομένοι”, βαρόνοι, “κηπουροί”, κι αποδιοπομπαίοι τράγοι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στους χιλιοπαιγμένους ρόλους, εκείνος ήρεμα, απλά, στωικά, όπως πρέπει στην ιερότητα του τραγικού ήρωα, αναγγέλλει από το βήμα της Βουλής το τέλος του θυσιαστικού κύκλου με τα παρακάτω λόγια:
“Ελπίζω να συμβολίσουν αυτές οι πράξεις μου μια διαφορετική εικόνα και κουλτούρα στην πολιτική μας ζωή... να στείλουν ένα μήνυμα ότι δεν είμαστε μεταξύ μας εχθροί, ότι μπορούμε να κοιτάξουμε ο ένας τον άλλο χωρίς μίσος, χωρίς πόλωση, με αλληλεγγύη και αγάπη”.
Ο “εγγονός”, δίχως ίσως να το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα και ο λογογράφος του, το ξεκόβει σε όλους όπως ο Αρτώ “Κύριοι, καιρός να τελειώνουμε με τα παλαιά αριστουργήματα”.
Η παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου αντικειμενικά, ανεξάρτητα από εφήμερες περιπλοκές, εμβαλωματικές, ψυχαναγκαστικές λύσεις της στιγμής, τις υστερικές άμυνες του παλαιού καθεστώτος, εγκαινιάζει στο άμεσο μέλλον μέσα από μια οδυνηρή μετάβαση ένα νέο πολιτικό και πολιτειακό κύκλο, μια τριπλή ιδρυτική πράξη
την είσοδο στην εποχή των συμμαχικών προγραμματικών κυβερνήσεων και το τέλος του παλαιού δικομματισμού
τη νέα ίδρυση, τη θετική υπέρβαση της “φυλής του Ατρέα”, τη ριζική ανασύνθεση του πολιτικού χώρου μεταξύ δεξιάς και κομμουνιστικής αριστεράς, την ενεργό παρουσία ενός νέου πολιτικού αστερισμού που θα υπερβαίνει τις παλαιές συντεταγμένες
τον πολιτειακό - συνταγματικό μετασχηματισμό του μεταπολιτευτικού καθεστώτος.
Ένα δημοψήφισμα τον έφερε στην κορυφή, ένα “δημοψήφισμα” προκάλεσε την πτώση του αλλά ίσως είναι στο τέλος αυτή η ακούσια “μαγική ζαριά” που κερδίζει όταν τα έχεις χάσει όλα. Δεν έχω αυταπάτες. Οι μοιραίοι “επαγγελματίες”, πριν πηδήξουν στο επόμενο βαγόνι, θα κάνουν τα πάντα να τον φέρουν στα μέτρα τους, να σκηνοθετήσουν τη μετατροπή του από σεβαστό πρωταγωνιστή μιας ελληνικής τραγωδίας σε ήρωα παρωδίας. Να συρρικνώσουν δηλαδή το ιδρυτικό νόημα των στιγμών που ζούμε. Όμως ο κύβος ερρίφθη.
###
Το κείμενο μπορείτε να το βρείτε και στο: http://mimisandroulakis.blogspot.com/

13 σχόλια

  1. ΚΑΡΟΛΟΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ

    Επτά χρόνια στην ανατολική Γερμανία, αλλά και αλλού «ο μέθυσος ημιεβραίος» οργάνωνε το σαρωτικό πέρασμα του Ποσοκνυκτίου από την ανυποψίαστη κοιμόμενη ως τότε Ελλάδα .

    Το «ημιεβραίικο ρεμάλι» μαζί με την κουστωδία της ανατολικής Γερμανίας , εξαπάτησε τον Eλληνικό λαό αποκρύπτοντας τα «alien σωθικά του», με ένα πρόσωπο κοινωνικής δικαιοσύνης και πλουραλιστικής δημοκρατίας .

    Ας μας πει αυτή η κουστωδία και ας μας δείξει τα ένσημα της από την φάμπρικα της ανατολικής Γερμανίας και μιλάμε για τον Άκη ,τον Κάρολο , τον κινέζο κλόουν και όλα τα άλλα εξαρτήματα του «express του πασοκνυκτίου» που έφτασαν με εξαπάτηση στα ύπατα αξιώματα της χώρας.

    Άξιος συνεχιστής και νέος οδηγός του «express του ποσοκονυκτίου» , «ο αβάπτιστος», ο νεώτερος.

    Τριάντα χρόνια μετά, η μάσκα τουalien έπεσε άλλα δυστυχώς το «express του πασοκονυκτίου» λεηλατεί τα σωθικά της χώρας και τον λαό της εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εντολέων του.

    Εξαπατημένοι συμπολίτες μας, ξυπνήστε επιτέλους και δείτε το τραίνο με το οποίο ταξιδεύετε ,

    δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών,

    αλλά το «express του πασοκονυκτίου»

    θα αφήσει πίσω του όλεθρο, καταστροφή,

    «στρατιές Ελληνικών πτωμάτων»,

    μετά τιμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΡΑΤΟΣ ΑΡΑ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι λίγο, που για πρώτη φορά στην... αρλούμπα που λέγεται ΕΕ (με τον τρόπο που λειτουργεί), Ο Γ. Παπανδρέου έστειλε ένα μήνυμα, ότι όλα αυτά δεν μπορούν να γίνονται ερήμην των λαών!
    Το λάθος όλων μας στην Ελλάδα είναι ότι δεν σταθήκαμε στο πλευρό του Παπανδρέου, όταν παρέλαβε μια εκτροχιασμένη οικονομία και ανασκουμπώθηκε για να ξεβρωμίσει τα... γαλάζια σκατά! Αντί σύμπνοιας και συμπαράστασης, όλοι κάθοντα γύρω γύρω κάνοντας κριτική: Δεν τα καθαρίζεις καλά! Ακόμα και μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας! Και αντί όλοι συσπειρωμένοι να δώσουν τη μάχη στα διεθνή κέντρα,εκεί παίζονταν και παίζεται εναντίον της Ελλάδα το παιχνίδι, πολέμησαν λυσαλέα τον μοναδικό που έδινε μάχη, τον Γ. Παπανδρέου!
    Ξενδριάντροπα η Δεξιά, ακόμα και σήμερα παίζει το παιχνίδι, μένουμε απ΄έξω, χωρίς φθορά, ατσαλάκωτοι, αφήνουμε τους άλλους να δέχονται την οργή των πολιτών κι εμείς θα ρθούμε ως... ωραίοι, αύριο, να κυβερνήσουμε!
    Ο Γ. Παπανδρέου, κόντρα στις σοσιαλιστικές του πεποιθήσεις, μόνο και μόνο επειδή σ΄αυτή τη συγκυρία έπρεπε με κάθε τρόπο ν΄αποτρέψει τη χρεωκοπία, "κατάπιε" βατράχια(!) και ελέφαντες(!) κάτω απο τους εκβιασμούς των εταίρων μας, φτάνοντας στο σημείο να του επιβάλουν(!) μειώσεις συντάξεων και απολύσεις! ΄Οτι έκανε δεν ήταν ο "λάθος τρόπος",με τους εκβιασμούς της Τρόϊκας και κυρίως των εταίρων μας, ήταν ο "μόνος τρόπος"!
    Αν ισχύει αυτό το "ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται" ο Γ. Παπανδρέου αντιμετώπισε πολλές φουρτούνες, μόνος του! Με το καράβι "πληγωμένο", αλλά ακόμη στην επιφάνεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΞΕΔΙΑΝΤΡΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΟΧΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΑΓΚΩΝΑΝ ΥΠΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χααααχααα, φίλοι μου! χχαααααααχαα... ΑΔΕΛΦΙΑ ακουτε τους 2 προηγούμενους σχολιαστες? καλά διαβάζω ή έχω παραισθήσεις??? ξεδιάντροπη επίθεση δέχτηκε ο γαπ από τα χουντοκάναλα που τον έφεραν στην εξουσία! Καλός καπετάνιος ο γαπ!

    ΧΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ρε τί πίνετε και δε μας δίνετε? απ ' αυτό που πίνει ο γιωργάκης μήπως?

    απο τη μιά γελάω, κι απο την άλλη λυπάμαι τόσο πολύ...

    LiMuBai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ωραιοι ειστε ορε λαμογια...λετε τις παπαριες σας ανωνυμα...

    σε οσους υμνουν το σαμαρα..και Τον προΤρεπουν να μην υπογραψει κ να κανει κ γω δεν ξερω Τι,,τους λεω οτι εχει ηδη υπογραψει...ως μελος της μπιλντεμπεργκ.
    ολα τα αλλα ειναι παπαριες που ιδιες ακουμε Τοσα χρονια απ τα 2 μεγαλα κομαΤα.
    ο σαμαρας ειναι οπως κ ο γαπ ανθρωποι του συστηματος.απλα ο σαμαρας ως γνησιος αριβιστας αυτη τη στιγμη ειναι πιο επικινδυνος,διοτι φενεται να βαζει την εξουσια κ την προθυπουργια πανω απο την ελλαδα.και σε οσους λενε να πτωχευσουμε τωρα..εχω να πω...μακαριοι οι πτωχοι ττω πνευματει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΝΕΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ'ΠΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντώνη Σαμαρά κάντα όλα πο υτά να !
    Ναι, όπως σου το ΄γραφουμε. Δεν είναι ώρα για καθωσπρεπισμούς.

    Σου επέβαλλαν "για να σωθεί η πατρίδα" να κάνεις μια κωλοτούμπα με την αποδοχή της νέας δανειακής σύμβασης. Είπες το ναι και μετά σου ζήτησαν να πείς "ναι" και σε κυβέρνηση συνεργασίας. Οι άλλοι που γκάριζαν τόσους μήνες "έλα Αντώνη να τα βρούμε", εξαφανίστηκαν και λένε αμπελοφιλοσοφίες.

    Μετά -αφού είπες και το δεύτερο ναι με τον όρο "εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου"- σου είπαν "πες ναι και σε εκλογές αργότερα". Ξαναείπες ναι, για τη σωτηρία της πατρίδας.
    Αλλά ...
    ο σκοπός τους είναι να σε σύρουν στην άβυσσο μαζί τους κι όχι να σωθεί η πατρίδα.
    Μετά ήρθε ο Όλι Ρεν και σου είπε: "δεν μου αρκούν αυτά, θέλω και την υπογραφή του Σαμαρά"!!!

    Πού ακούστηκε ρε να ζητούν την υπογραφή του προέδρου ενός κόμματος της αντιπολίτευσης ;
    Με ποιά λογική ;
    Με τη λογική ότι θα είσαι ο επόμενος πρωθυπουργός μήπως ; Μα όλοι ξέρουν ότι δεν θα πάρεις αυτοδυναμία και θα αναγκαστείς ίσως να συγκυβερνήσεις με τον Τσίπρα και την Παπαρήγα για κάποιο διάστημα.
    Γιατί δεν ζητά ο Όλι Ρεν και τη δική τους υπογραφή ;
    Γιατί δεν λέει "αν δεν υπογράψει η Παπαρήγα, δεν παίρνετε το δάνειο";
    Προδικάζει το εκλογικό αποτέλεσμα ;

    Αντώνη Σαμαρά, το αίτημα του Όλι Ρεν, είναι κάτι παραπάνω από εξευτελιστικό και προσχηματικό.
    Ήρθε η ώρα να ακολουθήσεις την τακτική Μπουτάρη και να τους πείς, χωρίς κανέναν δισταγμό, ένα φαρδύ - πλατύ "άντε γα.μη.θεί.τε ρε επιτέλους" !

    Ναι, έτσι όπως σου το γράφω. Χωρίς ευγένειες, χωρίς διπλωματικό τακτ, χωρίς ενδοιασμούς.

    Αν συνεχίσεις να διολισθαίνεις σε λίγο θα σου ζητήσουν και λίγο κ ώλο. Θα τον δώσεις κι αυτόν, για να μη σου χρεώσουν την καταστροφή ;

    Την καταστροφή που καλλιεργεί το ΠΑΣΟΚ με τις εγκληματικές του πολιτικές και τις υπογραφές του επί 2 χρόνια -χωρίς να ρωτήσει κανέναν-,
    θα την χρεωθείς εσύ, για να έρθει ο Γιωργάκης, μετά από 3-4 χρόνια, καθαρός, λουσμένος και σινιαρισμένος να ξανασώσει τη χώρα;

    Αν λες ΝΑΙ σε ό,τι σου ζητούν οι Ευρωπαίοι, ποιό το νόημα να κυβερνήσεις; Πες τους "ελάτε εσείς να κυβερνήσετε"!

    Αντώνη, ο Θουκιδίδης είπε ότι:
    - "ο ισχυρός προσωρεί μέχρι εκεί που του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί μέχρι εκεί που του επιβάλλει η αδυναμία του"

    Αν συνεχίσεις τις πρακτικές του YES για να σωθεί η πατρίδα, ούτε η πατρίδα θα σωθεί,
    ούτε εσύ, ούτε κανείς από μας.
    Αν συνεχίσεις να προσπαθείς να δείξεις ότι θέλεις να λειτουργείς σοβαρά και υπέυθυνα, κανείς δεν θα το εκτιμήσει και κανείς δεν θα το σεβαστεί.
    Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι !
    Όταν φτάνουν στο σημείο να σου ζητούν τώρα που είσαι απλά ένας από τους 6 πολιτικούς αρχηγούς, τέτοια ξεφτιλίκια, τι μέλλον μπορεί να έχεις ως Πρωθυπουργός; Τότε που θα έχεις πραγματικά την ευθύνη!
    Αντώνη Σαμαρά, μην γίνεσαι ένα ακόμη υπάκουο παιδί των νταβαντζήδων, των μεγαλοδημοσιογράφων, των τραπεζιτών και των ναζιστών της Ε.Ε. Αυτά που σου ζητούν, είναι απολύτως άσχετα με τη θεσμική σου θέση και θα είσαι για πάντα σκλάβος αφεντικών. Και μείς μαζί για πολλά πολλά χρόνια, χωρίς να ερωτηθούμε αν η αλυσίδα μας θα είναι από χαλκό ή από χρυσό.

    Θυμήσου τον Ρήγα Φερραίο :
    - "καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
    παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή"

    και γράψτους στα αρχί δια σου !

    Φτάνει πιά με τους εκβιασμούς, δεν θα ζήσουμε όλη τη ζωή μας εκβιαζόμενοι.
    Αντώνη διέλυσέ τα όλα !

    Φτάνει με την υπεύθυνη στάση,
    κανείς δεν θα σου πεί "ευχαριστώ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλέφαντος και τέρμα!!!

    Κλείσαμε από Πρωθυπουργό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν ήμουν μικρός ο πατέρας μου μου είχε αναθέσει τη φύλαξη 6-7 μικρών γαλόπουλων. Μοναδικό εργαλείο για τη ενασχόληση αυτή είχα ένα καλάμι. Με αυτό το καλάμι τα πήγαινα όπου ήθελα...
    Τώρα τι μου ήρθε και θυμήθηκα τα γαλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΠΕΡ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΝΕΝΕΚΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΖΑΛΙΖΕΙΣ;...Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ, ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΚΩΤΑ ΚΙ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ. ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. για να μην εχουμε ΚΑΜΜΙΑ αυταπατη για τους πασοκοκουβεληδες..

    «Έχουμε βαθιά οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση ηθικών αξιών. Το φως στο τούνελ δεν μπορεί να διαφανεί αν δεν προχωρήσουμε μπροστά. Αυτό που μπορεί να γίνει τώρα και πρέπει να γίνει είναι να μην μετατρέψουμε την πολιτική κρίση σε κρίση δημοκρατίας. Πρέπει τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και 37 χρόνια να προχωρήσουνε συναινετικά μ’ ένα πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και να σταματήσουν να παίζουν τις κουμπάρες. Όταν ο λαός υποφέρει κι όταν το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη κρίνεται ανά πάσα στιγμή, πρώτο πράγμα που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι η δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός και η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν το συμφωνήσουν και πρέπει να το συμφωνήσουν σήμερα τα δύο μεγάλα κόμματα και να προχωρήσουν σε μία συγκυβέρνηση για τρεις, τέσσερις, πέντε ή έξι μήνες - όχι βραχείας πήξεως -, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να διασφαλιστεί η δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα και η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας. Αφού αυτό διασφαλιστεί, μετά από τέσσερις, πέντε ή έξι μήνες να πάμε σε εκλογές. Δεν υπάρχει άλλη λύση τώρα.»


    (Ανακοίνωση τύπου Δημοκρατικής Αριστεράς: Δήλωση του βουλευτή Β΄ Αθηνών της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρη Ψαριανού, για τις πολιτικές εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σαρκοζί: «Τρελός» και «καταθλιπτικός» ο Γ. Παπανδρέου.
    __________________________
    «Τρελό» και «καταθλιπτικό» χαρακτήρισε ο Νικολά Σαρκοζί το Γιώργο Παπανδρέου κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Μπαράκ Ομπάμα στην πρόσφατη σύνοδο της G20 στις Κάννες, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η....
    εφημερίδα Le Parisien.

    Σύμφωνα πάντα με τη γαλλική εφημερίδα, αμφότεροι οι ηγέτες έκριναν πως ο Ελληνας Πρωθυπουργός έκανε σοβαρό λάθος ανακοινώνοντας το επίμαχο δημοψήφισμα για το σχέδιο στήριξης της 26ης Οκτωβρίου.

    Τη συζήτηση μεταξύ των δύο προέδρων άκουσαν πολλοί Γάλλοι δημοσιογράφοι, μέσω των κουβουκλίων μετάφρασης, λίγο πριν από συνέντευξη Τύπου στη Σύνοδο των Καννών.


    - Μά τώρα καταλάβαται φίλε κ. Σαρκοζί ότι ο Παπανδρέου είναι τρελός καί καταθλιπτικός ?
    Μετά άπό 2 έτη συνεργασίας τώρα τόν καταλάβαται ?
    Δέν ξαίρεται ότι εχει τό D.N.A. τού πατέρα του τού παπού του, πού ήταν το γνωστό όνομα [παπατζής].

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση