GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με ποιον είσαι;...

Από τον Γιάννη Πανούση http://www.aixmi.gr/ Φτιάχνουμε αγάλματα για να προσκυνάνε οι δικοί τους απόγονοι Μ. Καλλιαντά – Γάλλιου , Οι χο...

Από τον Γιάννη Πανούση
http://www.aixmi.gr/

Φτιάχνουμε αγάλματα για να προσκυνάνε οι δικοί τους απόγονοι
Μ. Καλλιαντά – Γάλλιου, Οι χορωδίες των στοιχειωμένων
Οι παρεούλες στα σπλάχνα της κυβέρνησης δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο συνδετικό κρίκο πλην της τυχαίας συνεύρεσης ανθρώπων-φορέων μικρής ή μεγάλης εξουσίας. Δεν υπάρχουν, δηλαδή, παρεούλες αριστερών ή τροτσκιστών, αναρχοσοσιαλιστών ή κεντρώων. Ούτε...
 παρεούλες δικηγόρων και τεχνικών, μεγαλοαστών και αγροτών. Ούτε κομματικών βουλευτών, παραγόντων και τεχνοκρατών. Ούτε ιδεολόγων και ρεαλιστών, μαρξιστών και χριστιανοδημοκρατών. Οι παρεούλες εξουσίας δεν έχουν «χρώμα».
Η απουσία ιδεολογικής ομοιογένειας εκδηλώνεται και με το ότι οι παρεούλες αλλάζουν συχνά-πυκνά σύνθεση. Οι «μετεγγραφές» γίνονται άλλοτε κατά περιόδους (κάτι σαν τις ποδοσφαιρικές σεζόν) –ανάλογα με τις αναδομήσεις και τις ανασυγκροτήσεις- κι άλλοτε ενδιαμέσως – ανάλογα με ψηφίσεις νόμων, αποκαλύψεις σκανδάλων κλπ.
Οι παρεούλες φέρουν συνήθως το όνομα του ηγέτη τους ή του συνδέσμου με το φορέα της εξουσίας – είναι δηλαδή ονομαστικές. Συνοδεύονται, επίσης, και από το όνομα του αντιπάλου στρέφονται δηλαδή και κατά κάποιου. Έτσι η παρεούλα του Γ είναι υπό τον έλεγχο του Γ, αλλά και ταυτόχρονα έχει στους στόχους της την αποδυνάμωση, συκοφάντηση, εξολόθρευση του Β, είναι συνεπώς «Γ και –Β». Βέβαια, η ταυτότητα «Γ και Β» είναι ρευστή και συχνά ο Γ συνεργάζεται με τον Β κατά του Δ και έχουμε (Γ+Β)-Δ ή ο Δ και ο Β κυνηγάνε τον Γ και έχουμε (Β+Δ)-Γ κ.ο.κ.
Σκοπός της κάθε παρεούλας είναι να προωθήσει σε καίρια πόστα τα «παιδιά της παρεούλας» ανεξαρτήτως προσόντων, τίτλων, ευφυίας, ήθους κλπ. Αυτή η «πολιτική μασονία» αυτοδικαιώνεται. Στο όνομα του συσχετισμού δυνάμεων (ποιων δυνάμεων; εναντίον ποιου; γιατί;) χάνονται οι (ενδεχόμενες) αρχικές βλέψεις -ικανότητα δημοσίων ανδρών, έντιμη διαχείριση, δημοκρατική λειτουργία- και καθώς επικρατεί σύγχυση και ως προς το πρόσωπο του εχθρού, ο καιρός περνάει «κονταροκτυπτώντας ανεμόμυλους».
Η ένταξη, πάντως, στην παρεούλα συνιστά τον απαραίτητο όρο για τη είσοδο κάποιου στον μαγευτικό κόσμο της κυβερνητικής εξουσίας. Το αν ανήκεις στην παρεούλα του Α ή του Β μετράει πιο πολύ από το αν είσαι μέλος κόμματος, αν κατέχεις απολυτήριο δημοτικού, αν μιλάς ελληνικά κ.ο.κ. Η ισχύς της παρεούλας και η κάλυψη που της παρέχει ο εκάστοτε ηγέτης της (του οποίου συνήθως μόνο το μικρό όνομα χρησιμοποιούμε ως αναγνωριστικό) φτάνει μέχρι του σημείου να μην εκδιώκονται τα μέλη της όταν παρατυπούν, παρανομούν κ.λπ. (απλώς «μετατίθενται», λες και η παρανομία συνδέεται με ειδικό χώρο δράσης). Έτσι εξηγείται ότι τα ίδια πρόσωπα –και το χειρότερο: Με τα ίδια προσωπεία- εναλλάσσονται με αποτυχημένους ρόλους. Κι αναρωτιέται κανείς, πώς ο αποτυχών στο ρόλο του «μουγκού» καλείται να παίξει τον Άμλετ. Το (μικρό) όνομα του σκηνοθέτη, συχνά είναι η μόνη απάντηση.
Εκτός, όμως, από τις παρεούλες αυτές των «επιτυχημένων» κυβερνητικών έχουν εσχάτως συγκροτηθεί και «αντιπαρεούλες» συμπολιτευομένων. Σ’ αυτές ανήκουν όσοι γεύτηκαν την εξουσία ατομικώς αλλά μόλις απομακρύνθηκαν, άρχισαν να κινούν διαδικασίες συλλογικής διαμαρτυρίας.
Στόχος αυτών των μορφωμάτων δεν είναι, βέβαια, να πάψουν να υπάρχουν παρεούλες (ή να καταστεί διαφανής ο τρόπος δράσης τους), αλλά να (ξανά) μπουν και αυτοί μέσα στο «παιχνίδι». Το όνειρο, όμως, του OUT να γίνει IN δεν έχει πάντα ρομαντικό χαρακτήρα ούτε ιδεολογικό στόχο.
Μη με ρωτήσετε σε ποια σχέση βρίσκονται τα παραπάνω με τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα και αυτή την περίοδο.
- Όποιος θέλει καταλάβει, καταλαβαίνει.
- Όποιος θέλει να σιωπά, σιωπά.
- Όποιος θέλει να εθελοτυφλεί, εθελοτυφλεί.
Σήμερα, όμως, οι αθώοι έχουν πλέον οριστικά εκλείψει…
*Ο Γιάννης Πανούσης είναι καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
http://www.giannispanousis.gr/ 

10 σχόλια

  1. ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑ$$ΟΚ...Ο Λ Α ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
    ------------------------------

    Ένα βραβείο για την Λάρα Γερουλάνου...
    Δημοσίευση : Τετάρτη, 30 Νοέμβριος 2011 05:28

    Ένα βραβείο για την Λάρα Γερουλάνου...

    Η σύζυγός του Παύλου Γερουλάνου, διευθύνουσα σύμβουλος των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς, τιμήθηκε με το βραβείο επιχειρηματικότητας Κούρος, αν και ο συζυγός της κατηγορείται για οικογενειακή μεροληψία. Ιδού το γιατί…

    Μέσα στον ορυμαγδό της κρίσης, λίγοι πρόσεξαν ότι πριν μερικές ημέρες απονεμήθηκαν τα Βραβεία Κούρος 2011, που αθλοθέτησε για 17η χρονιά η Λέσχη Επιχειρηματικότητας. Ακόμη λιγότεροι πρόσεξαν ότι το βραβείο Επίδοσης στον Διεθνή Οικονομικό Στίβο απονεμήθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο στη Λάρα Μπαράζι-Γερουλάνου, διευθύνουσα σύμβουλο, Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς Α.Ε. και σύζυγο του Παύλου Γερουλάνου.

    Η κυρία Λάρα Μπαράζι - Γερουλάνου, παραμένει μάλλον άγνωστη στα ελληνικά πράγματα, αν και διευθύνει εδώ και 13 χρόνια την πιο ιστορική εταιρεία του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς της οικογενείας Γερουλάνου.

    Από την περίοδο που ο σύζυγός της ανέλαβε υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην κυβέρνηση Παπανδρέου τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν επάνω της για ένα διάστημα, κάτι που οδήγησε και τον σύζυγός (από τα βασικά στελέχη της Κυβέρνησης, τότε) να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Θαλασσοκαλλιεργειών Ελλάδος (ΣΕΘ). Όπως έλεγε τότε η ίδια… δεν επιθυμεί για λόγους δεοντολογίας να διαπραγματεύεται κλαδικά θέματα που αφορούν την οικογενειακή επιχείρηση με κυβερνητικούς παράγοντες. Νέα ήθη και νέες αντιλήψεις λοιπόν από μια κυρία η οποία έδωσε νόημα στη ρήση ότι η γυναίκα του Καίσαρα όχι μόνο πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο «τιμόνι» μιας ιστορικής εταιρείας

    Γεννημένη στο Λονδίνο, με καταγωγή από τη Συρία και τη Σαουδική Αραβία και με σπουδές στα οικονομικά στο Columbia της Νέας Υόρκης και στο Harvard της Μασαχουσέτης, η κυρία Γερουλάνου έχει ένα βιογραφικό που θα της επέτρεπε να διαπρέψει άνετα στον παγκόσμιο επιχειρηματικό στίβο. Ωστόσο η ίδια επέλεξε να βουτήξει στα βαθιά, να αναλάβει τα ηνία της οικογενειακής εταιρείας του πεθερού της Μαρίνου Γερουλάνου και να τα βάλει με τα «μεγάλα ψάρια» του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών. Η είσοδος της Λάρα Γερουλάνου το 1998 στην επιχείρηση, σηματοδότησε αλλαγή πλεύσης για την εταιρεία, η οποία σήμερα αποτελεί την μοναδική μονάδα στην Ελλάδα που παράγει βιολογική τσιπούρα και λαβράκι με τις προδιαγραφές της Naturland Γερμανίας.
    Τι ήταν όμως αυτό που ώθησε τη μικρομεσαία, με βάση την παραγωγική της δυναμικότητα, εταιρία να δημιουργήσει βιολογικά ψάρια;

    Γιατί δεν ακολούθησε την πεπατημένη του κλάδου, που θέλει μέγεθος, συνένωση δυνάμεων και επενδύσεις στο εξωτερικό; Αλήθεια πόσο... σίγουροι είναι σήμερα οι άνθρωποι που την τρέχουν ότι το εγχείρημα - στοίχημα, ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε, θα πετύχει;

    Η Λάρα Μπαράζι Γερουλάνου, πιστεύει ότι το στοίχημα είναι όντως μεγάλο. Σημειώνει ωστόσο ότι η στόχευση της εταιρίας είναι να καταστεί η boutique του κλάδου, παράγοντας και διαθέτοντας premium branded προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας και βιολογικά ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας. Εύκολο να το λες δύσκολο να το κάνεις, θα σκεφτούν οι περισσότεροι, τη στιγμή μάλιστα που τα κόστη τρέχουν, οι τιμές ανεβοκατεβαίνουν και η αβεβαιότητα υπάρχει για το εάν οι καταναλωτές είναι έτοιμοι να αγοράσουν βιολογικό ψάρι.

    Η κυρία Γερουλάνου συμφωνεί ότι από τη θεωρία και τις έρευνες καταναλωτή που έχουν γίνει, όπου φαίνεται ότι υπάρχει αποδοχή του βιολογικού ψαριού, μέχρι την πράξη και το ταμείο ο δρόμος είναι μεγάλος. Τα νούμερα όμως τη δικαιώνουν. Και η καλή... ψαριά της αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στην πορεία των οικονομικών μεγεθών της εταιρίας τα τελευταία χρόνια. Από ζημίες 1,1 εκατ. ευρώ το 2005, η εταιρία πέρασε στην κερδοφορία το 2006 εμφανίζοντας κέρδη προ φόρων 90 χιλ. ευρώ, ενώ το 2008 ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε σε 16,7 εκατ. ευρώ, και τα κέρδη έφθασαν τις 500.000 ευρώ.

    Σήμερα η εταιρεία παράγει περισσότερα από 5 εκατ. ιχθύδια και γόνους και πάνω από 2.500 τόνους τσιπούρας και λαβρακιού. Το 80% περίπου της παραγωγής των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς εξάγεται, με κύριο προορισμό χώρες της Δυτικής Ευρώπης, απ' όπου και προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου εργασιών της εταιρείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ------------------------

    Και πριν την κυρία Λάρα πάντως, οι Γερουλάνοι, ήταν από τους πρώτους που ξεκίνησαν να καλλιεργούν... ψάρια στην Ελλάδα. Η Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς ιδρύθηκε το 1981 από τον Μαρίνο Γερουλάνο, πατέρα του Παύλου, με συνέταιρο τον Αλέξανδρο Ρωμάνο.
    Ήταν η πρώτη, ή από τις πρώτες, εταιρείες που επιδοτήθηκαν από τα κονδύλια της τότε ΕΟΚ, σημερινής Ε.Ε., για να καλλιεργήσει ψάρια, ενώ ήταν από τους πρώτους οι οποίοι ένιωσαν στο πετσί τους τη θηλιά του υπερδανεισμού. Αλλά δεν το έβαλαν κάτω.

    Αντιθέτως, έβαλαν περί τα 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να επανακτήσουν τον έλεγχο της εταιρίας που ίδρυσαν το 1981 κα να επενδύσουν εκ νέου στην έρευνα. Οι επενδύσεις, οι οποίες εστιάστηκαν στη δημιουργία επώνυμου ποιοτικού προϊόντος, οδήγησαν και πάλι την εταιρία να κατακτήσει ακόμη μια πρωτιά... Έγινε η πρώτη εταιρία που έστειλε εν έτη 1998 επώνυμο ψάρι ιχθυοτροφείου στην αλυσίδα ΜΕΤΡΟ στη Γαλλία, ενώ είναι και η πρώτη εταιρία του κλάδου που πιστοποιήθηκε κατά ISO.

    Στο στόχαστρο η απόφαση

    Όλα αυτά βέβαια δεν απέτρεψαν τις πρόσφατες καταγγελίες σε βάρος του Παύλου Γερουλάνου σε ό,τι αφορά το ειδικό χωροταξικό για τις υδατοκαλλιέργειες, που επιτρέπει τη δημιουργία εγκαταστάσεων-μαμούθ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υποβάθμιση των υδάτινων οικοσυστημάτων. Η ιστορία πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα αυτό υπέβαλε την παραίτησή του (δεν έγινε δεκτή) ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΣΧΣΑΑ), Λουδοβίκος Βασενχόφεν, ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ,.

    Όπως είχε γράψει την περίοδο εκείνη (Οκτώβριος) η «Ελευθεροτυπία», «την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφει ως πρώτος τη τάξει ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αλλά τη συνυπογράφει μάλιστα και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος. Συμπτωματικό;»…

    Μάλλον όχι αφού η Λάρα Μπαράζι-Γερουλάνου είναι, διευθύνουσα σύμβουλος στην οικογενειακή επιχείρηση, άφησε να εννοηθεί η εφημερίδα σημειώνοντας και το σχόλιο του βουλευτή της Ν.Δ., Κώστα Μαρκόπουλου: «Η αλληλουχία υπογραφής και δημοσίευσης την ίδια μέρα παραβιάζει κατάφωρα κανόνες διαφάνειας, πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας και δείχνει ότι περισσότερο τους ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, παρά η ουσία της ορθολογικής ανάπτυξης των υδατοκαλλιεργειών. Θυσίασαν δεκάδες άκρως τουριστικές περιοχές, για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους. Και προς μεγάλη μου έκπληξη, το υπογράφει και ο υπουργός Τουρισμού αυτό!».

    Η εφημερίδα κατέγραψε και τις αντιδράσεις των κατοίκων: «Έξαλλοι πάντως είναι γενικά οι κάτοικοι στην Καρυστία Ευβοίας διότι, όπως σημειώνουν, κάποιοι έχουν βάλει στο μάτι την περιοχή τους και πάνε να χωροθετήσουν εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών-μαμούθ. Το υπουργείο Περιβάλλοντος το διέψευσε χθες, σημειώνοντας ότι ο Ευβοϊκός είναι σχεδόν κορεσμένος για νέες μονάδες».

    Τα συμπεράσματα δικά σας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κατασταση ειναι οντως τραγικη.
    Και αυτη την στιγμη Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ειναι μια στρατιωτικη κυβερνηση .
    Κηρυξη του στρατιωτικου νομου.
    Εκτελεση με συνοπτικες διαδικασιες καμποσων καθαρματων πολιτικων της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια.
    Δημευση της περιουσιας τους.

    Και μετα:
    Για ελατε εδω ρε φραου μερκελο-σαρκοζι,να συζητησουμε το πραμμα.
    Λετε οτι σας χρωσταμε τοσα..
    Ωραια να κανουμε μια εκτιμηση και να καταλαβουμε και εμεις γιατι σας σας χρωσταμε τοσα.

    Εχουμε φραου μερκελ τα τανκς "λεοπαρντ".. Τα πουλησατε στην αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια 100 φορες παραπανω απο την πραγματικη τους αξια,λαδωνοντας τους αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..
    Για να δουλεψουν οι βιομηχανιες σας,και καλα κανατε.

    Αλλα η Ελλαδα ΔΕΝ σας χρωσταει τοσα,αλλα αυτα που αξιζαν ΤΟΤΕ και μαλιστα ΟΧΙ για ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ που πουλησατε στην αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια.
    Χρειαζομαστε 10 αρματα? Θα σας πληρωσουμε τα 10 και οχι τα διακοσια που πουλησατε στους αλητες, λαδωνοντας τους..

    Και λοιπα και λοιπα .
    Να μην σας κουραζω φιλοι μου..
    Εχει πολλες τετοιες περιπτωσεις..
    Μιραζ,φαντομ,κασογκιν,υποβρυχια,Ζημενς..
    Ω! ο καταλογος ειναι μακρυς .
    ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΣ..

    Τα γνωριζετε φιλοι μου..
    Ολα τα αλλα ειναι "αλλα λογια ναγαπιομαστε".

    450 δις ευρω χρεος που το πηγε η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια (απο 300 που το παρελαβε απο την Νεα Δημοκρατια ,του κυριου Καραμανλη οπως ελεγε και το ηλιθιο βλακογιοργο),
    λοιπον 450 δις ευρω χρεος δεν "βγαινει" ,δεν ειναι δυνατον να αποπληρωθει..
    Τι διαολο μαλακες ειμαστε η το μαλακα παριστανουμε??????
    αει σιχτιρ πια..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κατασταση ειναι οντως τραγικη.
    Και αυτη την στιγμη Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ειναι μια στρατιωτικη κυβερνηση .
    Κηρυξη του στρατιωτικου νομου.
    Εκτελεση με συνοπτικες διαδικασιες καμποσων καθαρματων πολιτικων της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια.
    Δημευση της περιουσιας τους.

    Και μετα:
    Για ελατε εδω ρε φραου μερκελο-σαρκοζι,να συζητησουμε το πραμμα.
    Λετε οτι σας χρωσταμε τοσα..
    Ωραια να κανουμε μια εκτιμηση και να καταλαβουμε και εμεις γιατι σας σας χρωσταμε τοσα.

    Εχουμε φραου μερκελ τα τανκς "λεοπαρντ".. Τα πουλησατε στην αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια 100 φορες παραπανω απο την πραγματικη τους αξια,λαδωνοντας τους αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..
    Για να δουλεψουν οι βιομηχανιες σας,και καλα κανατε.

    Αλλα η Ελλαδα ΔΕΝ σας χρωσταει τοσα,αλλα αυτα που αξιζαν ΤΟΤΕ και μαλιστα ΟΧΙ για ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ που πουλησατε στην αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια.
    Χρειαζομαστε 10 αρματα? Θα σας πληρωσουμε τα 10 και οχι τα διακοσια που πουλησατε στους αλητες, λαδωνοντας τους..

    Και λοιπα και λοιπα .
    Να μην σας κουραζω φιλοι μου..
    Εχει πολλες τετοιες περιπτωσεις..
    Μιραζ,φαντομ,κασογκιν,υποβρυχια,Ζημενς..
    Ω! ο καταλογος ειναι μακρυς .
    ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΣ..

    Τα γνωριζετε φιλοι μου..
    Ολα τα αλλα ειναι "αλλα λογια ναγαπιομαστε".

    450 δις ευρω χρεος που το πηγε η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια (απο 300 που το παρελαβε απο την Νεα Δημοκρατια ,του κυριου Καραμανλη οπως ελεγε και το ηλιθιο βλακογιοργο),
    λοιπον 450 δις ευρω χρεος δεν "βγαινει" ,δεν ειναι δυνατον να αποπληρωθει..
    Τι διαολο μαλακες ειμαστε η το μαλακα παριστανουμε??????
    αει σιχτιρ πια..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μωρη ξεσκισμενη χουντοπουστρα Τζων-τσουλα σου εχω ει να μην παρατας τη δουλεια σου γιατι το μεγαλο μπουρδελο της Συγγρου θα εχει εξοδα προσεχως και χρειαζεται τη βοηθεια σου. Πορνιδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η εθελοδουλεια
    των ευρωποφρονων
    δεν θεραπευεται..

    το 90% του περηφανου,αδουλωτου κλπ..
    ελληνικου λαου
    ειναι ευρωποφρονες..
    καταδικαζει μετα βδελυγμιας
    τον ελληνισμον και τας παραφυαδας του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΗ ΛΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΙΟ 90% ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΑΝΟΥ ΑΔΟΥΛΩΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ?
    ΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΗΔΗΞΕΙ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΝΑΣ ΑΡΑΠΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΛΟΓΙΑ ,ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΙΛΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 40 ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα έκανε την εμφάνιση της στο Facebook ομάδα υπερ της παραμονής του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο τίτλος της είναι «ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ» αριθμούσε μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης περίπου 150 μέλη και είχει ως αυτοπροσδιορισμό τον εξής:«Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο.Εμείς είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε πως θα συνεχίσει να τον έχει».

    Ειναι προφανές πως πρόκειται για μία ακομα απο τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι ......πιστές στόν ΓΑΠ δυνάμεις της Ιπποκράτους. Ανάμεσα στα σχόλια υπάρχουν αρκετά αιχμηρά για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν ότι πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας , ενώ υπερπροβάλλονται οι δηλώσεις του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη υπερ του κ. Παπανδρέου.


    - λάλεψε ο κοσμάκης... τελείως μιλάμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και αυτη την στιγμη Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ειναι μια στρατιωτικη κυβερνηση .
    Κηρυξη του στρατιωτικου νομου.

    Κάνε χουντόνειρα σούργελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση