GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μεγαλύτερη κηλίδα των τελευταίων ετών εμφανίστηκε στον Ήλιο...

Η μεγαλύτερη κηλίδα των τελευταίων χρόνων εμφανίστηκε στην επιφάνεια του Ηλιου, σκοτεινιάζοντας ένα μέρος του. Η κηλίδα, μήκους περίπου 80....

Η μεγαλύτερη κηλίδα των τελευταίων χρόνων εμφανίστηκε στην επιφάνεια του Ηλιου, σκοτεινιάζοντας ένα μέρος του. Η κηλίδα, μήκους περίπου 80.000 και πλάτους 40.000 χιλιομέτρων - μέγεθος πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τη Γη η οποία έχει διάμετρο γύρω στα 12.800 χλμ.- έγινε αντιληπτή από το διαστημικό Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).
Τις επόμενες πέντε μέρες η Γη θα αλλάξει θέση σε σχέση με το άστρο της και έτσι η κηλίδα θα «βλέπει» απευθείας προς τον πλανήτη μας και θα...
είναι ορατή ακόμα και από επίγεια ερασιτεχνικά τηλεσκόπια.
Η γιγάντια κηλίδα αποτελείται από πολλές επιμέρους μικρότερες κηλίδες, κάθε μία από τις οποίες είναι μεγαλύτερη από τον πλανήτη μας. Τέτοιες κηλίδες εμφανίζονται όταν εντείνεται η μαγνητική δραστηριότητα στην επιφάνεια του Ήλιου, μπλοκάροντας την εκροή θερμότητας από αυτόν, με συνέπεια ορισμένες περιοχές του να ψυχραίνουν συγκριτικά με τις υπόλοιπες και έτσι να σκοτεινιάζουν, καθώς φαίνονται πιο αχνές από τον περίγυρό τους.

Η μαγνητική δραστηριότητα που προϋποθέτει τις κηλίδες, μπορεί να προκαλέσει ισχυρές εκπομπές ενέργειας από τον Ήλιο και να στείλει στην κατεύθυνση της Γης μεγάλες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων, δηλαδή ηλιακές «καταιγίδες», που είναι σε θέση να αποδιοργανώσουν τα ηλεκτρικά και δορυφορικά δίκτυα του πλανήτη μας.
Η Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ προβλέπει 50% αυξημένη πιθανότητα τέτοιας απειλητικής ηλιακής δραστηριότητας στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη γη την ερχόμενη Τρίτη
Εν τω μεταξύ, οι Αμερικανοί αστρονόμοι εντόπισαν ένα μεγάλο σφαιρικό αστεροειδή, με την κωδική ονομασία YU55, o οποίος αναμένεται να περάσει κοντά από τη Γη την ερχόμενη Τρίτη, αν και δεν την απειλεί με πρόσκρουση. Ο αστεροειδής, έχει διάμετρο περίπου 400 μέτρα και θα πλησιάσει τον πλανήτη μας πιο κοντά από ό,τι η Σελήνη, σε απόσταση περίπου 325.000 χλμ. Θα πρόκειται για το πλησιέστερο στη Γη πέρασμα αστεροειδή αυτού του μεγέθους μετά το 1976. Κάτι ανάλογο δεν αναμένεται να συμβεί ξανά μέχρι το 2028. Ό αστεροειδής, που θα κινείται πολύ γρήγορα στον ουρανό, θα είναι ορατός με τηλεσκόπιο τουλάχιστον διαμέτρου έξι ιντσών και όχι με γυμνό μάτι.

15 σχόλια

  1. Ρε παπούλια δεν σου απέμεινε τσίπα ντροπής, λυπάμαι για την πάρτι σου!!! Βέβαια δεν μας ξάφνιασες που μαθεύτηκε ότι αρπάζεις 360.000 ευρώ ρε πρόστυχε και μια Αμερική δίνει στον Ομπάμα 280.000 ευρώ, πια η ΑΜΕΡΙΚΗ σε έναν που είναι μυαλό και εσυ τα παίρνεις από μια χωρα χρεωκοπημένη τα αρπάζεις και δεν κάνεις τίποτα, μόνον γλάστρα είσαι. Σε μια εποχή που έχουν πιεί το αίμα του λαού για να βουλόσουν τις τρύπες και σε αφήνει αδιάφορο και βέβαια λεφτά είναι αυτά δεν είναι ακόμα μούντζες και αυγά ρε ξευτιλισμένε που τα κονόμησες ανάξιε. Εσύ είσαι που έδωσες στον παπά ανδρέα δανεικά να φτιάξει το κολό σπιτο για το κορίτσι το τίμιο την μιμή την παιχνιδιάρα που τα έριξε στον πρωθυπουργό, μα ποιόν πρωθυπουργό και τσίμπησε ο εφυής. Σε ποιον στο παπά ανδρέα που με τα πακέτα Ντελόρ και επόμενο ήταν να δει την αρπαχτεί του ανθρώπου του στο τιμόνι της ΔΕΗ, που άρπαξε 500.000.000 δραχμούλες κατ΄άλλα και το δικαιολόγησε ότι έκανε ένα «δωράκι στον εαυτό του» ο διορισμένος του, που δεν του τράβηξε το αυτί και να τον στήλη στον εισαγγελέα, μα είπα τα είδε απαξιωτικά γιατι πήρε τα πακέτα Ντελόρ 125 δις ΕΥΡΩ, αλλά για να μην ξεχνιόμαστε ο μισθός τότε ήταν 25.000 δραχ.
    Α, ρε δόλια Ελλάδα τι έχεις τραβήξει, τα πάθει του Χριστού από τους πολιτικούς της δεκάρας, της αρπαχτής !!!!!!
    Δεν μου λες ρε χούφταλο το δημοτικό τελείωσα αλλά βρίσκω ρε μασκαρά μια ανικανότητα στην πάρτη σου. Ο τόπος κλυδωνίζετε και εσύ ρε περιμένεις να πάρεις τον παρά τον επόμενο. Χέσου ρε πρόστυχε σε έχουν οι πατριώτες σου κορώνα στο κεφάλι τους, τους ντροπιάσεις ρε αρπακτικό .Οπως το είπα δεν έχεις τσίπα αξιοπρέπειας.
    ΦΥΓΕΤΕ ΡΕ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ , ΓΥΦΤΟΙ, ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΟΙΚΙΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΠΟΔΕΣ ΣΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΔΗΞΕ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΟΑΛΑ ΤΟ ΕΥΡΟ ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά ρε παιδιά,πήγε ο Βενιζέλος στο Ευρωγκρούπ και μετά μας είπανε οι Ευρωπαίοι ότι θέλουνε ΓΡΑΠΤΗ συμφωνία ότι τα δύο κόμματα αποδέχονται τους άθλιους όρους που συμφωνήθηκαν την 27η Οκτωβρίου;
    Δηλ.αγγλικό δίκαιο στα ομόλογα κλπ;
    Σαμαρά κακώς μπήκες εξ'αρχής στη διαδικασία συζήτησης,όσο και να σε πίεζαν.
    Δε βλέπεις τι γίνεται,τι παγίδα σου έχουνε στήσει;
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ που συζητάς μαζί τους,αυτοί πάνε και σε παγιδεύουνε.
    Εκλογές τώρα και τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ είμαι εθελοντής τερματοφύλακας (ασχετο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κανα εθελοντη πειδικουλα χρειαζεστε ρε παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια εθελόντρια θέλω να κολλήσει τις βυζάρες της στη μάπα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. NA BAΛΟΥME TON ROTHSCHILD ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΙΩΡΓΟ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ,ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ !!!
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ,ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπάρχει και η εξής ωραία και μακάβρια πιθανότητα: Να υπογράψουν για μας οι δοσίλογοι την σύμβαση II, να τινάξει η Ιταλία το euro στον αέρα, και να μείνουμε εμείς οι μαλακες με δανειακές υποχρεώσεις στο χέρι τις οποιες υπογράψαμε για να μείνουμε στο euro!!
    Και δαρμένοι και γαμ*μένοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση