GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όχι στον κ. Παπαδήμο...

Από το  protagon.gr Πιστεύω ότι η επιλογή του κ. Παπαδήμου ως πρωθυπουργού ήταν η χειρότερη δυνατή επιλογή που μπορούσε να κάνει η χώρα. ...

Από το protagon.gr

Πιστεύω ότι η επιλογή του κ. Παπαδήμου ως πρωθυπουργού ήταν η χειρότερη δυνατή επιλογή που μπορούσε να κάνει η χώρα. Διότι ο σημερινός πρωθυπουργός ταυτίζεται με την πολιτική που οδήγησε την Ελλάδα στην σημερινή τραγική κατάσταση: Την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη.
Όλα τα άλλα αίτια στα οποία αποδίδουμε (και ορθώς) την ελληνική τραγωδία-το πελατειακό κράτος, η φοροδιαφυγή, η διαφθορά, το μεγάλο κράτος κλπ-ασφαλώς θα...
διαιώνιζαν χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης όμως αν δεν μεσολαβούσε η ένταξη στην ευρωζώνη δεν θα οδηγούσαν στο σημερινό αδιέξοδο.
Το ευρώ επέτρεψε την εύκολη και φτηνή χρηματοδότηση του κράτους με αποτέλεσμα την εκτόξευση του χρέους στα σημερινά δυσθεώρητα ύψη. Οι κ.Σημίτης και Παπαδήμος ανέμεναν ότι η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη θα οδηγούσε σε ένα πιο υπεύθυνο κράτος. Συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Ποτέ ίσως η Ελλάδα δεν έχει βιώσει μια πιο ανεύθυνη χρηματοοικονομική πολιτική απ’ αυτήν που βίωσε μετά την ένταξη στο ευρώ.
Από την στιγμή που οι Έλληνες πολιτικοί μπορούσαν να δανείζονται φτηνό χρήμα με τις πλάτες της Γερμανίας έστησαν ένα πάρτυ διορισμών και παροχών αντάξιο και του πιο διεφθαρμένου Big Man της Αφρικής. Όμως πέρα από την δυνατότητα του φτηνού δανεισμού υπήρχε και ένας άλλος λόγος που έκανε τους πολιτικούς μας να συμπεριφερθούν τόσο ανεύθυνα: πριν από την ένταξη στην ευρωζώνη η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων γινόταν κυρίως με εσωτερικό δανεισμό. Μετά την ένταξη στην ευρωζώνη ο δανεισμός προερχόταν κυρίως από το εξωτερικό. Αυτό φυσικά είχε ως συνέπεια ότι υπήρχαν πλέον λιγότερα κίνητρα να ερευνά κανείς τι γινόταν και που πήγαιναν τα χρήματα. «Ο δανεισμός από το εξωτερικό-πέρα από τον εν γένει φτηνό δανεισμό-είχε ως συνέπεια να κάνει τις ελληνικές κυβερνήσεις λιγότερο υπεύθυνες από ότι πριν από την εισαγωγή του ευρώ» αναφέρει ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Ερβιν Stergios Skaperdas.
Αν η Ελλάδα δεν είχε μπει στο ευρωζώνη δεν θα είχε φτάσει ποτέ στην σημερινή κατάσταση. Αν η Ελλάδα είχε διατηρήσει την δραχμή δεν θα είχε ποτέ τα σημερινά επίπεδα χρέους που υπονομεύουν κάθε ελπίδα για ανάπτυξη η μείωση της ανεργίας. Αν ευθύς εξ αρχής το κόστος εξωτερικού δανεισμού αντιπροσώπευε τις πραγματικές δυνατότητες και την ανταγωνιστικότητα/παραγωγικότητα της Ελλάδας και όχι της Γερμανίας (όπως ίσχυε προτού μπει η Ελλάδα στην ευρωζώνη) οι Έλληνες πολιτικοί θα είχαν αναγκασθεί να συμπεριφερθούν πιο υπεύθυνα. Αφενός θα κρατούσαν σε χαμηλότερα επίπεδα τον εξωτερικό δανεισμό και αφετέρου θα κατέβαλλαν σοβαρές προσπάθειες πάταξης της φοροδιαφυγής (κάτι που δεν είχαν κίνητρο να κάνουν στο βαθμό που μπορούσαν πάντοτε να χρηματοδοτούν με τόσο φτηνό τρόπο τα ελλείμματα).
Η επιλογή του κ.Παπαδήμου στην ουσία σημαίνει μια συμβολική επιβράβευση του μεγαλύτερου ίσως οικονομικού λάθους την οποία έκανε το ελληνικό κράτος την τελευταία πεντηκονταετία. Την ένταξη στην ευρωζώνη.
Η αριστερά κατηγορεί τον κ.Παπαδήμο ότι εκπροσωπεί τους «τραπεζίτες». Λάθος. Το σφάλμα του κ.Παπαδήμου όταν υποστήριξε την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ ήταν ακριβώς ότι δεν λειτούργησε ως τραπεζίτης αλλά ως πολιτικός.

10 σχόλια

  1. Τωρα βγαινει ο Protagon και κανει κριτικη και διαπιστωσεις. Ολα αυτα τα χρονια που ηταν ο μεγαλος δημοσιογραφος γιατι δεν δηλωνε την αντιθεση του τοτε;...κανε με σοφο να σε κανω πλουσιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα βγαινει ο Protagon και κανει κριτικη και διαπιστωσεις. Ολα αυτα τα χρονια που ηταν ο μεγαλος δημοσιογραφος γιατι δεν δηλωνε την αντιθεση του τοτε;...κανε με σοφο να σε κανω πλουσιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τωρα βγαινει ο Protagon και κανει κριτικη και διαπιστωσεις. Ολα αυτα τα χρονια που ηταν ο μεγαλος δημοσιογραφος γιατι δεν δηλωνε την αντιθεση του τοτε;...κανε με σοφο να σε κανω πλουσιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι στον κ. Παπαδήμο...
    TI ALLO 8A LEGAME SAN
    ELLHNARADES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΕΝΔΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ!
    Η ΛΑΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ !
    ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι στον κ. Παπαδήμο...
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύμφωνοι, όχι στον κ. Παπαδήμο αγαπητοί διαφωνούντες.

    Όμως, δεν βλέπω να προτείνετε κάποιον άλλον που κατά την γνώμη σας θα ήταν κατάλληλος για πρωθυπουργός.

    Γιατί πάντοτε το στείρο όχι και ποτέ κάποια συγκεκριμένη παραγωγική πρόταση ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ:

    "ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣΣΕΣ, ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΝΝΕΔΙΤΗΣΣΕΣ!!!

    ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!!!

    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΟΓΕΝΗ Κ. ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ,

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ, ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΜΑΡΑ,

    ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 37 ΕΤΗ!!!

    ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΞΙΟΙ, ΛΑΪΚΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ-ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ - ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ!!!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1967-1974!!!

    ΖΗΤΩ ΟΙ ΥΨΗΛΟΝΟΗΜΟΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ!!!

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΣ ΦΥΣΗ!!

    ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ - ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΝΤΑΤΟΥΡ!!!

    ΝΑΙ, ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ!!!

    ΝΑΙ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟ-ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ!!!

    ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, Η ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!!

    ΝΑΙ, ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΜΗΤΩΡ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ, ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΕΚΑΝΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!!!

    ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ, ΔΕΞΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!!"

    Αυτή είναι δυστυχώς η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ!!!!

    ΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ, ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!

    Υ.Γ. ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (CDU), ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ!!!

    Η ΝΔ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΤΕ, ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ, ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ!!!!

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!

    Μωρή γριά δεξιά λούγκρα, κ. Τζων μας!!!

    Εσύ, γαμημένο γνήσιο τέκνο, της πιο καθυστερημένης κοινωνικά, πολιτισμικά, μορφωτικά και ηθικά, μερίδας του ελληνικού πληθυσμού- ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ…

    Εσείς, γαμημένοι «νοικοκυραίοι της πούτσας» (σας είδαμε, που οδηγήσατε την Ελλάδα με την «νοικοκυροσύνη σας»), που το πρωί «εκκλησιάζεστε ευλαβικά»… και το βράδυ, όταν η «χριστιανή» γυναίκα σας, σας αρνείται το «κοκό», πάτε στη δουλειά σας στη «Βασιλική Χωροφυλακή» και σαπίζετε στο ξύλο τον οποιονδήποτε άνθρωπο, που δεν μοιράζεται τα γαμημένα σας «πιστεύω»…

    Γαμώ τον Μάλλιο, τον Μπάμπαλη, Σπανό, τον Κραββαρίτη και τον Καραπαναγιώτη σας!!!

    Γαμώ τη Χούντα και το Βασιλιά σας, Καθυστερημένοι Υπάνθρωποι…

    Ο τόπος, πρέπει να απαλλαχτεί από την επιζήμια και ανούσια παρουσία και ύπαρξη σας…

    Εσείς, είστε σαν τα μικρόβια… πρέπει να εξολοθρεύονται εν τη γεννέσει τους!!!

    Κατάλαβες, κ. Τζων μας,
    Ακροδεξιά, φασίστρια πουστόγρια αδερφή??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε protagon είσαι προφανώς άσχετος με τα Οικονομικά. Με την χαμηλή έως ανύπαρκτη ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας και με την κυρίαρχη νοοτροπία των κεκτημένων με δανεικά, εάν βρισκόμασταν εκτός ευρωζώνης θα είχαμε κυριολεκτικά καταρρεύσει απο πληθωριστικές πιέσεις, υπανάπτυξη, αδυναμία εισαγωγής ενεργειακών και χρηματοπιστωτικών προϊόντων, αδυναμία δανεισμού και αναγκαστική ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, με αυτή την σειρά.Δεν είναι ντροπή να ρωτάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΓΑΠΗΤΕ 7:50:00 π.μ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ.
    Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση