GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θα σας πω ένα αληθινό παραμύθι...

Από το  neoinileias.blogspot.com Μια φορά και έναν καιρό , την εποχή που ζούσα στην ενιαία Γιουγκοσλαβία ένας φίλος ντόπιος που είχε βιώσει...

Από το neoinileias.blogspot.com
Μια φορά και έναν καιρό, την εποχή που ζούσα στην ενιαία Γιουγκοσλαβία ένας φίλος ντόπιος που είχε βιώσει από “μέσα” τις εκεί πολιτικές εξελίξεις της εποχής και γνώριζε τον τρόπο λειτουργίας της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ) μου έχει πει σε μια συζήτηση που κάναμε ότι, “κράτη- δημιουργήματα που συμπεριλαμβάνουν στην δομή τους διαφορετικούς λαούς, με διαφορετική κουλτούρα, (όπως η σημερινή ευρωπαϊκή ένωση) είναι καταδικασμένα να διαλυθούν επειδή αντιπαλεύουν την έμφυτη τάση του ανθρώπου για ελευθεριά και επιβολή στον περιβάλλοντα χώρο του
Ως παράδειγμα είχε αναφέρει τον τρόπο διάλυσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Ερχόμενοι στο σήμερα βλέπουμε ότι η τάση των λαών να δρουν κατά βούληση διέλυσε την Γιουγκοσλαβία, διέλυσε την ΕΣΣΔ, διαλύει σήμερα την...
ΕΕ δεδομένου ότι η ανάγκη για συγκεντρωτισμό εξουσιών εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή οικονομία διαταράσσει τις εσωτερικές ισορροπίες, παράγει έντονα αντίρροπες τάσεις και Ευρωσκεπτικισμό.
Την αλήθεια των παραπάνω μπορούμε να την διακρίνουμε μέσα από τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα την τρέχουσα περίοδο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Η ΕΕ και τα κράτη- μέλη βρίσκονται μπροστά σε ένα κρίσιμο δίλημμα: Θα συνεχίσουν με το μοντέλο του κράτους- μέλους σε μια χαλαρή πολιτικοοικονομική ομοσπονδία ανεξαρτήτων κρατών ή τα κράτη- μέλη στο όνομα της ευρωπαϊκής ενοποίησης θα “παραδώσουν” κάποιες ή όλες τις εξουσίες τους στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα;
Όπως όμως βλέπουμε η προοπτική παράδοσης εξουσιών δημιουργεί μεγάλες ανησυχίες στους λαούς κυρίως λόγω των εμφανών δομικών αδυναμιών της εε, της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής που παράγει συνεχείς κρίσεις και της απειλής εξάλειψης των κρατών- μελών με την μορφή που τα γνωρίζουμε, από κάθε άποψη, μέχρι σήμερα. Τα πράγματα περιπλέκει και το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα κάποια από τα σημερινά κράτη - μέλη της εε ήταν εξουσιαστές- αποικιοκράτες και κάποια άλλα υποδουλωμένα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Αν τώρα προσπαθήσουμε μέσα από τις καταστροφικές επιπτώσεις που παράγει η κρίση να δώσουμε την εικόνα και το περιεχόμενο του μέλλοντος η σκέψη πηγαίνει στο 1929 όταν η οικονομική ύφεση παρήγαγε καταστροφικές επιπτώσεις για ολόκληρο τον πλανήτη.
Τότε, η έλλειψη εναλλακτικών εξόδων και η σωρευμένη απελπισία έσπρωξε εκατομμύρια ανθρώπους να ψάξουν διέξοδο σε ακραία ιδεολογικά πρότυπα.
Σήμερα, δεδομένης της απουσίας άκρων με καταλυτική πολιτικοκοινωνική επιρροή η διαμαρτυρία στρέφεται στις κυβερνήσεις των κρατών- μελών που επειδή προκαλούν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που δεσμεύτηκαν απαξιώνονται γρήγορα. Επίσης, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα έχουν χάσει εντελώς την αξιοπιστία τους καθώς οι αποφάσεις που λαμβάνουν όχι μόνο δεν διασφαλίζουν ποιότητα ζωής, άλλα δημιουργούν και περιθωριοποιημένες κοινωνίες.
Φίλες και φίλοι, η ιστορία διδάσκει και συνήθως επαναλαμβάνεται. Συνεπώς, σε έναν κόσμο με αβέβαιες ισορροπίες και καταστάσεις, όπως ο σημερινός, οι κοινωνίες της Ευρώπης θα αναγκαστούν να ψάξουν έξοδο. Επειδή όμως ο άνθρωπος δύσκολα ταυτίζεται με κάτι που τον ταλαιπωρεί η κατάρρευση της συγκεντρωτικής ευρωζώνης και η επιστροφή στην λογική του πλήρως ανεξάρτητου κράτους- μέλους θα έρθει ντε φάκτο ως μονόδρομος μέσα από τις διαδοχικές φάσεις-καμπές που βιώνουμε.
Ήδη στο Ηνωμένο βασίλειο και σε άλλες χώρες χιλιάδες πολίτες ζητούν με υπογραφές τους ή με άλλους τρόπους την έξοδο από την ΕΕ.
Στην Ελλάδα,η πραγματική κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία και η κοινωνία αποκαλύπτει την ταυτότητα της Κυβέρνησης και δημιουργεί την ανάγκη επανατοποθέτησης στην βάση των πραγματικών αναγκών.
Αν λοιπόν συνεχίσουμε, ως χώρα, να βαδίζουμε στο πουθενά, χωρίς σχέδιο και χωρίς ενεργό συμμετοχή του πολίτη στην διαμόρφωση και υλοποίηση των αποφάσεων τότε είναι σίγουρο πως όχι μόνο το χρέος θα παραμείνει υψηλό για πολλά χρόνια, αλλά θα μετεξελιχθούμε σε χώρα υποτακτικών και παραδομένων σε μία μίζερη καθημερινότητα.

9 σχόλια

  1. Αγαπητέ μου απο το Ν.Ηλείας, σου γράφω από το Ν. Ηρακλείου ο οποίος επωφελήθηκε σφόδρα με το λάθος τρόπο από την ένταξή μας στην ΕΕ, με πολλές αγροτικές επιδοτήσεις οι οποίες ακόμα μετατρέπονται σε navara με φιμέ τζάμια σε γκαρσονιέρες και όπλα, ενώ η γή της Κρήτης ρημάζει και οι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους έχουν χάσει κάθε δεσμό με την πρωτογενή παραγωγή. Όλα αυτά θαρρείς πως έγιναν απο τη μιά γενιά στην άλλη. Ταυόχρονα οι πολλοί πληρώνουμε πολλά σε πρόστιμα για καθυστερήσεις έργων, χωματερές και ρυθμίσεις που δεν εφαρμόζονται, ενώ 15 δις του ΕΣΠΑ είναι αδρομολόγητα και ανείσπρακτα διότοι οι κρατικές (δημόσιες) δομές είναι ανίκανες να τα απορροφήσουν εφόσον στελεχόνονται από ανεγκέφαλα όντα τα οποία πίνουν νεράκι στα σόγια που τους τοποθέτησαν εκεί.
    Αυτό που γράφεις για την έμφυτη τάση του ανθρώπου δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι αλλά σίγουρα σημαίνει ότι ο άνθρωπος είναι σχιζοφρενής. Διότι αν κάποιος επιθυμεί να είναι ελεύθερος και ταυτόχρονα να επιβάλλεται δηλαδή να στερεί την ελευθερία απο κάποιον τί άλλο είναι εκτός απο σχιζοφρενής? Νομίζω ότι και οι δύο τάσεις συχνά συνυπάρχουν στον άνθρωπο και όντως η τάση για επιβολή είναι αυτή που διασπά τους δεσμούς μεταξύ των λαών. Το Ελληνικό πνεύμα είναι μια ενωτική ιδέα βασισμένη πάνω στις ανθρώπινες αρετές και αξίες. Τώρα, πώς καταφέραμε και εκφράσαμε το εντελώς αντίθετο, ας το αναλογιστούμε θαρραλέα. Δεν μας αξίζει ο εύκολος δρόμος της ανάκαμψης, γνώμη μου. Οι Άγγλοι απο την άλλη ποτέ δεν ασπάστηκαν την Ευρωπαϊκή ιδέα διότι πάντα ήθελαν να ξεχωρίζουν σαν αυτοκρατορία. Αυτό που γεννά όμως την τάση για διάσπαση είναι η απληστία. Όταν κάποιος τα θέλει όλα για τον εαυτό του αναγκάζεται να διαχωρίσει τον εαυτό του από τον άλλο με οποιοδήποτε τρόπο, ταξικό ή φυλετικό και για να πεισθεί ότι αυτό είναι θεμιτό. Δεν πρεσβεύουμε τέτοιες αξίες σαν λαός. Αυτά που εκφράζουμε είναι αυτά που έδωσαν την έμπνευση σε όσους θέλησαν να ενωθούν και συνυπάρξουν και να δημιουργήσουν. Αυτά είναι έμφυτα εδώ. Δεν τα πήραν ούτε οι Ρωμαίοι, ούτε οι Αραβες, ούτε οι Γενουάτες, ούτε οι Ενετοί, ούτε οι Οθωμανοί, ούτε οι Γερμανοί ούτε οι δικοί μας πουλημένοι βάρβαροι. Τα έζησαν πολλοί που ήρθαν απο μακριά και τα τίμησαν άξια. Αυτό είναι το μήνυμα μας στον κόσμο. Ας κοιτάμε τι μας ενώνει με τον κόσμο κι όχι τι μας χωρίζει.

    LiMuBai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αληθινό παραμύθι είναι κάποιο άλλο
    και "οι πολλές θεωρίες είναι φτώχεια"

    Στην Αμέρικα φθάνουν και ζουν άνθρωποι απ' ολες τις χώρες
    του πλανήτη. Οποια εθνικότητα μπορείτε να φαντασθητε αλλά
    και όποια θρησκεία κουβαλάνε μαζί τους.

    Ο Μ Ω Σ
    Στην Αμέρικα δουλεύεις ΟΚΤΩ ώρες την ημέρα, κάθε εργάσιμη
    μέρα, αν θέλεις την δουλειά σου.
    Κόβεις απόδειξη και πληρώνεις την εφορία αν σε ενδιαφέρει η ελευθερία σου.

    Στην Αμέρικα δεν είσαι γνωστός κανενός, κανέις δεν είναι πιο
    μάγκας απο τον άλλο και δεν περνάει το "ξέρεις ποιός είμαι εγώ".

    Στην Αμέρικα δεν υπάρχει πουθενά άσυλο και ο νόμος είναι πανταχου
    παρών και τα πάντα γαμών.

    Ε Ν Ω
    Στας Ελληνικάς Ευρώπας που ο νόμος είναι ανύπαρκτος, μας έχει
    κυριολεκτικά κυριεύσει, το ποιός θα κλέψει περισσότερο, η ομάδα μας
    το κόμμα μας, τα δανεικά λεφτά μας, η καλοπερασή μας, τα δικαιωματά μας, και όταν κάποιος προσπαθήσει να βάλει λίγη τάξη και νόμο
    ισοπεδώνουμε την Αθήνα.

    Είμαστε άξιοι της τύφλας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν 2 άνθρωποι βρεθούν σε ένα κελί 2χ1 2 πράγματα θα σκεφτούν.
    Πως θα ελευθερωθούν, μέχρι να ελευθερωθούν θα κοιτάξουν να επιβληθεί ο ένας στον άλλο. Η αρχή αυτή έχει έχει γενικότερη εφαρμογή σε κάθε είδους σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.

    Η οικονομία φούσκα και οι πολιτικές- πολιτικοί φούσκα, ( κοινώς ονομάζεται τούρμπο νεοφιλελευθερισμός και τα παράγωγά του ) διέλυσαν οικονομίες και κοινωνίες.
    Περαστικά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζων, που είσαι μανάρι μου?
    Τώρα που κάνεις πιάτσα?
    Μετακόμισες από τη Ρηγίλης στη Συγγρού?
    Γιατί θέλω να έρθω από κει, να σου κάνω ένα καλό... κοκό από πίσω...,
    δεξιά παλιοαδερφάρα ξεσκισμένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ίναι δυνατόν να πανηγυριζουν την ξεφτίλα τους με το αποβλακωμενο αποβρασμα ;
    ___________________________________
    Είναι δυνατόν να πιστεύουν οτι αυτο το τσουρμο των λαμογιών και των ξεφτιλισμενων θα ξανακατσει στα εδρανα της βουλής ;

    Ειναι δυνατόν να γελάνε και να αλληλοσυγχαίρονται οταν επί δυο χρόνια κατεστρεψαν τον τόπο με ψεμματα κοροιδιες εκβιαστικά διλληματα για να μείνει στην εξουσία ο πανηλιθιος και να εξυπηρετήσει ο "πρόθυμος" τα συμφεροντα των μασονων σιωνιστων τοκογλύφων απο την πατρίδα του ;
    __________________________________
    Ειναι δυνατόν να πιστεύουν οτι το μπουρδελο της Ιπποκράτους δεν έχει καταδαφιστεί;

    Η μπουλντοζα έρχεται στις 19 Φεβρουαριου
    οταν θα γίνουν κομματια και ρεταλια και θα πεταχτουν ως άχρηστα υλικα κατεδαφισης.
    -------------------------------------------
    Ειναι δυνατόν να γιορτάζουν την ξεφτιλισμένη παραίτηση του πεταμενου τζογαδορου μασονου ώς επίτευγμα ;
    Ηξερα ότι η μαλακια προκαλεί εγκεφαλικες δυσλειτουργίες αλλα δεν ειχα δει τα συμπτώματα τωρα που τα βλέπω ανατριχιαζω και φοβαμαι να μην έχει και λοιμωδη κατασταση για τους υπόλοιπους που κατοικουν σε αυτό τον τόπο.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΑ$$ΟΚ ΛΑΔΩΜΕΝΑ
    ΩΣ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ. ΛΑΜΟΓΙΑ.

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΓΡΑΨΕ
    Τ.Ε.Λ.Ο.Σ.
    ______________________________________________

    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

    Georgios Papandreou ███████████████ 100% Complete.

    _____________________// πασοκο ζώα ____________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάθε μέρα που περνάω από τη Συγγρού, βλέπω μια γελοία, γριά αδερφή να φωνασκεί:

    "Εδώ τα καλά, τσιμπ..., εδώ, εδώ!!"
    "Νόμιμα και Ηθικά", "Σεμνά και Ταπεινά" τσιμπ..., από μια γαλάζια μαστόρισσα του είδους".

    Πάω λίγο πιο κοντά και τι να δω?

    Τον κ. Τζων μας, αυτήν την παλιο-γριά αδερφή, να ξεσκίζεται στις φωνές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ..η πραγματικότητα - ΘΑΥΜΑΣΕ !-
    ΠΑΣΟΚ, μαλάκα!
    __________________________________________
    Ασύλληπτα ρεκόρ ΠΑΣΟΚ:
    Πήρε χρέος 300 δις & 125%
    και το 2012
    θα το πάει σε 430 δις και 198%!!!
    __________________________________________

    Με δύο παράλληλα σενάρια και πολλές αβεβαιότητες σε ό,τι αφορά το ύψος της ύφεσης, και το κλείσιμο του 2011 καταρτίζεται με ταχείς ρυθμούς από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους ο προϋπολογισμός του 2012.

    Το κείμενο του προϋπολογισμού που πρόκειται να εγκρίνει το νέο υπουργικό συμβούλιο προς το τέλος της εβδομάδας θα έχει δύο βασικά σενάρια. Το ένα, θα περιλαμβάνει τις προβλέψεις χωρίς να υπολογίζεται η διαγραφή του 50% του χρέους των ιδιωτών και ένα δεύτερο που θα περιλαμβάνει τις προβλέψεις στις οποίες έχει συμπεριληφθεί και η μείωση των δαπανών από τις μειωμένες υποχρεώσεις του Δημοσίου για τις πληρωμές τόκων.

    Το ύψος της διαφοράς αυτής όμως δεν αναμένεται να φτάνει τα 4,5 δισ. ευρώ που έχει κατά καιρούς δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο πολύ δύσκολο -τεχνικά- πολυετή προϋπολογισμό η ωφέλεια τουλάχιστον για το 2012 θα είναι περίπου 3,5 δις. ευρώ.

    Η διαγραφή του ελληνικού χρέους προσαρμόζει ανάλογα την εκτίμηση του ελλείμματος το οποίο όπως είπε ο κ. Βενιζέλος το Σάββατο αναμένεται να φτάσει φέτος στο 8,9% του ΑΕΠ με προοπτική να μειωθεί στο 7% του ΑΕΠ το 2012, όπως άλλωστε εκτιμά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Ενδεικτικό το ύψος του χρέους

    Το ύψος του χρέους θα είναι επίσης ενδεικτικό και υπό αναθεώρηση ανάλογα με το βαθμό επιτυχίας της συμμετοχής των ιδιωτών στη διαγραφή χρέους. Σύμφωνα με τη βασική πρόβλεψη (προ PSI ) το χρέος θα εκτιναχθεί στο 198,2% του ΑΕΠ φτάνοντας 428,2 δισ. ευρώ. Αν λοιπόν το PSI έχει απόλυτη επιτυχία θα υπάρξει μείωση του χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ στο 150% του ΑΕΠ που μεταφράζεται στα 325 δισ. ευρώ. Εκτιμήσεις μέσα από το υπουργείο Οικονομικών θεωρούν πολύ ικανοποιητική μια συμμετοχή των ιδιωτών στο 85-90%.
    ___________________________________
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΩΡΑΙΑ" ΠΑΣΟΚ .......
    μαλακισμένε
    ΜΑΛΑΚΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ολιγοφρενής και ψυχασθενής γόνος ταγματασφαλιτών και δοσίλογων της Κατοχής, κ. Τζων μας, αυτή η Δεξιά γριά βρωμο-αδερφή, πάει να μας τουμπάρει με "λογικά άλματα" (στο κενό), για να απενοχοποιήσει τον "κουρασμένο" και "μπουκωμένο" επανιδρυτή (και την καταστροφική του για τη χώρα κυβέρνηση), από τις "νόμιμες και ηθικές", "σεμνές και ταπεινές" έργα και ημέρες του...

    Προσθέτει, η παλιο-αδερφή της Συγγρού, στο χρέος του 2009, που άφησε ο "Κουρασμένος" "Επανιδρυτής"-Καταστροφέας, τα λεφτά που παίρνουμε εδώ και δυό χρόνια, από τους μηχανισμούς ΔΙΑΣΩΣΗΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ (!?!?!?!!!), διότι με το χρέος που μας άφησε ο κ. Γαρδούμπας της Ραφήνας, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕ!!!!

    Έτσι σκέφτεστε εκεί στη Συγγρού, στα διαλείμματα, όταν δεν κάνετε τσιμπ...?

    Έ, κ. Τζων μας????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απαντώντας στον 14 Νοε 2011 8:30:00 π.μ. θεωρώ ότι το αρχικό σου δόγμα είναι λάθος. Ο τρόπος αντίδρασης εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία και και την παιδεία των ανθρώπων που θα βρεθούν στην κατάσταση που περιγράφεις. Θεωρητικά μπορεί να γίνουν φίλοι και να συνυπαρξουν αρμονικά. Θεωρητικά ακόμη και αν η απελευθέρωση του ενός προϋποέτει την παραμονή της κράτησης η ακόμα και τη θανάτωση του άλλου, ακόμα και τότε η ανθρώπινη φύση δύναται να επιδείξει αλληλεγγύη ή αυτοθυσία. Ο ανταγωνισμός δεν είναι μονόδρομος. Αυτό όμως δεν ισχύει, όπως αποδεικνύεται και απο τα υπόλοιπα σχόλια, από τους οπαδούς των νδ-πασοκ οι οποίοι αρέσκονται να βρίζουν και να κατηγορούν ο ένας τον άλλο ενώ αδυνατούν να κατανοήσουν οτι αυτή ακριβώς η ανταγωνιστική τους στάση είναι η οποια μας διαιρεί σαν εθνος με αποτέλεσμα να εποφελούνται πολλαπλάσια αυτοί που μας διαφεντεύουν επι σειρά γεννεών χρίζοντας διάδοχους τους ανεπάγγελτους γόνους τους οι οποίοι ουδεμία επαφή έχουν με την πραγματικότητα. Σταματήστε επιτέλους αριστερά και δεξιά σας έχει βαρεθεί όλος ο πλανήτης και εσας και την πολιτική του γηπέδου. Αν το μόνο που έχετε να πείτε είναι να βρίζετε ο ένας τον άλλο σωπάστε. Κανείς λογικός άνθρωπος που ελπίζει κάτι καλό δεν υπολογίζει το πασόκ ή τη νδ πλέον. Ξοφλήσατε. Και όσοι ήταν υπεύθυνοι ας έχουν γνώση ότι τα μασκαραλίκια τύπου ντόρας, άλλαξε ο μανολιος κι εβαλε το σώβρακο αλλιώς δεν πιάνουν. άντε γειά

    LiMuBai

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση