GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άρμα με κορδέλα δώρου...

Γράφει η Λώρη Κέζα Ας υποθέσουμε ότι ένας ανυποψίαστος περιπατητής περνά έξω από συνεργείο αυτοκινήτων. Τον σταματά λοιπόν το αφεντικό κα...

Γράφει η Λώρη Κέζα

Ας υποθέσουμε ότι ένας ανυποψίαστος περιπατητής περνά έξω από συνεργείο αυτοκινήτων. Τον σταματά λοιπόν το αφεντικό και του λέει: «έλα μέσα, θέλω να σου χαρίσω ένα αμάξι, αλλά κοίτα να δεις, θα το φέρνεις σε μένα για τις επισκευές. Θα σου πουλάω και τα ανταλλακτικά». Βλέπει λοιπόν ο περιπατητής μια σακαράκα. Χρειάζεται άραγε να κάνει προχωρημένους υπολογισμούς για να καταλάβει ότι το δώρο είναι υστερόβουλο, ότι δηλαδή πρόκειται για καθαρή κοροϊδία; Αν συνυπολογίσουμε ότι ο περιπατητής έχει ήδη αυτοκίνητο και επιπλέον είναι άφραγκος, είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα το συζητήσει. Σε μια τέτοια κατάσταση έχει περιέλθει ο νεοδιορισθείς υπουργός Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος. Ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα κ. Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ προτίθεται να...
παραχωρήσει δωρεάν 400 άρματα Abrams Μ1Α1. Πρόκειται για άρματα ελαφρώς μεταχειρισμένα_ για να μην γινόμαστε αχάριστοι. Δεν υπέστησαν καμιά ταλαιπωρία. Να, μέχρι εδώ πιο κάτω είχαν πάει, στον πόλεμο του Ιράκ, δηλαδή σιγά τη φθορά που υπέστησαν στην έρημο. Σχεδόν του κουτιού είναι.
Κανονικά δεν θα έπρεπε να ακούγεται τίποτε για τούτη την προσφορά. Κανονικά ο νυν υπουργός αλλά και ο προκάτοχός του (που δεν απέκλεισε το δώρο) θα έπρεπε να ξεκαρδιστούν στα γέλια, δείχνοντας ότι το πέρασαν για αστειάκι. Εντούτοις κυκλοφορούν σενάρια και για να κυκλοφορούν σημαίνει ότι κάτι έχει ειπωθεί. Και μερικές λεπτομέρειες. Για την τυχόν μεταφορά των αρμάτων θα δαπανηθούν περί τα 50 εκατ. ευρώ. Θα χρειαστούν άλλα τόσα χρήματα για τα πυρομαχικά. Κι ακόμη δεν πιάσαμε τα ανταλλακτικά και το σέρβις. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι υπάρχει ένας οικονομικός προγραμματισμός που θα ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο υπό τον γενικό τίτλο «Προϋπολογισμός 2012». Εκεί λοιπόν βλέπουμε έναν περιορισμό των δαπανών στην άμυνα, κατά 300 εκατ. ευρώ. Είναι δυνατόν να επιτευχθεί ο στόχος αν ταυτόχρονα αυξηθεί ο χρόνος της θητείας των κληρωτών και εισαχθούν τα 400 άρματα;
Και μια απορία γενικής φύσης. Αν περίσσευαν F-16 από τον πόλεμο στο Ιράκ, θα τα αποδεχόταν ως δώρο ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος; Είχαμε την εντύπωση ότι στο στρατό πρώτα χαράσσονται οι στρατηγικές, μετά καταγράφονται οι ανάγκες και στο τέλος γίνονται οι δαπάνες. Τα 400 άρματα πού ακριβώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν; Μερικά στο Έβρο, κάποια στα νησιά, κάμποσα στις παρελάσεις. Τα υπόλοιπα ποια χρησιμότητα θα μπορούσαν να έχουν παρεκτός από το κρατούν απασχολημένους τους φαντάρους, που θα έπρεπε να τα ξεσκονίζουν, να τα γυαλίζουν και να τα βγάζουν βόλτα μέσα στη μονάδα τους; Δεν θα αναφερθούμε καθόλου στη ιστορική συγκυρία. Το δώρο των αμερικανών θα ήταν ασύμφορο ακόμη κι αν περίσσευαν εκατοντάδες εκατομμύρια και δεν είχαμε τι να τα κάνουμε. Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα να θέλει κάτι να δείξει ο κ. Αβραμόπουλος, μέσα από τους συμβολισμούς: εκτός από τα στρατιωτικά βλήματα υπάρχουν και τα πολιτικά βλήματα.

9 σχόλια

  1. Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΝΟΜΑ , ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ;
    Τους Βούλγαρους , τους Ρουμάνους , τους Αλβανούς που έχει διορίσει παράνομα το ΠΑΣΟΚ , ως μονίμους :
    Στο δημόσιο , στα νοσοκομεία , στο Ι.Κ.Α και στους δήμους θα τους πιάσει η εφεδρεία η θα την πληρώσουν μόνο τα κορόιδα οι Έλληνες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρεις βασικές ρήτρες της δανειακής σύμβασης του Μαΐου που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε

    Αυτές είναι:
    1) Η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που της παρέχει η εθνική της κυριαρχία

    2) Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να ζητήσει δανειακή βοήθεια από άλλη χώρα εκτός των δανειστών της ( πχ Κίνα, Ρωσία)
    3) Η Ελλάδα δεν μπορεί να προβάλλει αξιώσεις από τους δανειστές της ώστε να συμψηφιστούν τα χρέη της με χρέη των δανειστών της προς την ίδια, όπως για παράδειγμα κατοχικό δάνειο που έλαβε η Γερμανία από την Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
    Η παραπάνω σύμβαση έχει υπογραφεί από τον Κ. Παπακωνσταντίνου και από τον Κ.Προβόπουλο. Το μειονέκτημα για αυτούς και το πλεονέκτημα για μας είναι ότι δεν έχει περάσει από κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο οπότε μπορούμε στο μέλλον να την καταγγείλουμε. Τώρα βέβαια αυτό προσπαθούν να περάσουν με τη νέα δανειακή σύμβαση που θα περάσει από την Βουλή και επικυρώνει όλα τα παραπάνω. Ελπίζω τώρα να γίνεται από όλους αντιληπτό ποιος είναι ο ρόλος της νέας φασιστικής κυβέρνησης που ήρθε στην εξουσία ερήμην μας και τελείως αντισυνταγματικά, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Γερμανών και των διεθνών τοκογλύφων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΡΧΙΣΤΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ Η ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ .
    Οι Γερμανικές ερπύστριες επέστρεψαν.
    Νέα κατοχή άρχισε .
    Όταν βλέπετε Γερμανό και Γερμανίδα να πράξετε το καθήκον σας γιατί είμαστε Έλληνες , γιατί οι Γερμανοί από τις 11-11-11 είναι κατακτητές μας ,επίσης το ίδιο ισχύει και για τους συνεργάτες τους , δοσίλογους , γερμανοτσολιάδες , κάνετε αποτελεσματική αντίσταση για να υπάρξει σύντομη απελευθέρωση από τα Γερμανικά δεσμά που μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ .,
    για να μας κάνουν οι Γερμανοί την Κίνα της Γερμανίας την Ελλάδα μας και να εκμεταλλεύονται τα εδάφη μας με τον ορυκτό μας πλούτο και να μας πληρώνουν με μισθούς Κίνας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , θα έλυνε δια παντός το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος για τους Έλληνες .
    Με τους Ρώσικους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα διέσχιζαν την Ελλάδα και με την ενοικίαση των λιμανιών μας στην Κίνα οι Έλληνες θα είχαν μόνιμο και αυξανόμενο εισόδημα .
    Σκέφτηκε ο Κώστας Καραμανλής σαν πραγματικός Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του :
    Ο Έλληνας δεν παράγει τίποτα , δεν έχει βιομηχανίες , έχει υποτυπώδεις γεωργία και κτηνοτροφία όλα τα εισάγει και με μαθηματική ακρίβεια θα τον πτωχεύσουν οι Εβραιοαμερικάνοι αρχήτοκογλύφοι δανειστές μας με κάποιον Εφιάλτη που θα βρουν , για να τον πάνε στο Δ .Ν Τ. και να δημεύσουν την Ελλάδα μαζί και τους Έλληνες με μισθούς και συντάξεις πείνας όπως στην Λατινική Αμερική , στα Σκόπια και στην Βουλγαρία και έκανε συμφωνίες με την Ρωσία και την Κίνα για πετρέλαια , αγωγούς πετρελαίων , αγωγούς φυσικού αερίου , λιμάνια , που ο Έλληνας θα ζει πλουσιοπάροχα για πάντα και χωρίς άλλα δάνεια .
    Αυτό ήταν το όραμα του Κώστα Καραμανλή ,άλλα δυστυχώς βρέθηκε αντίθετος στις ξένες εχθρικές δυνάμεις κατά τα άλλα φίλους μας ο Δούρειος ίππος , o Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Κατεπείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων και Εβραιογερμανών.
    Όλες οι άλλες λύσεις που δίνουν όπως τώρα Λουκάς Παπαδήμος με συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας δεν μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση διότι αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. της παγκόσμιας τράπεζας των Εβραιογερμανών και των Εβραιοαμερικάνων που ο στόχος τους δεν είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες , αλλά να την παραδώσουν στα χέρια όλων αυτών που σας αναφέραμε , την Ελλάδα μαζί με τον ορυκτό πλούτο και τους Έλληνες .
    Όπως καταλαβαίνετε έχουμε μπλέξει με προδότες και πρέπει όταν συλληφθουν και δικαστούν να τιμωρηθούν για εσχάτη προδοσία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο δεκαοχτάστιχος του Γιωργάκη
    Γιωργάκη ψήφισες εσύ να έρθει για να σε σώσει ,
    μα εκείνος τ ‘ αποφάσισε στον κώλο να στον χώσει .
    To Δ.Ν.Τ. το έφερε φόρο για να σου βάλει
    και το βρακί σου έβγαλε στον κώλο στον φερμάρει .
    Αχ πονεμένε μου ραγιά τι σούμελε να πάθεις
    και για τον έρωτα πολλά τώρα εσύ να μάθεις .
    Αντίσταση δεν έφερες τον κώλο έχεις στήσει
    κι ο Κάρολος ο γέροντας στο στόμα σου θα χύσει .
    Πονάς φωνάζεις τραγουδάς μα τη μιλιά δε βγάζεις ,
    ευθυγραμμίζεις το κορμί με λεβεντιά τ’ αρπάζεις .
    Την ευκαιρία βρήκανε στο σπίτι σου να μπούνε
    και συ μοναχά λες ας πα να γαμηθούνε .
    Δεν το κατάλαβες καλά , στον κώλο σου τον έχεις
    τον Πασοκόπουτσο καλά και λες πως τον αντέχεις .
    Γιωργάκη μου καλέ γαμιά το έθνος μας ξεκάνεις ,
    να ξέρεις όμως μια στιγμή θα έρθει που θα πεθάνεις .
    Γιωργάκη επιβήτορα και του λαού ρουφιάνε ,
    στό στόχαστρο θα σ΄έχουνε και θα σε τουφεκάνε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΑΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ... ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο κυρία Κέζα,
    έγραψες την αηδία που σου υπαγόρευσαν.
    Μην ξεχάσεις να περάσεις από το ταμείο να πληρωθείς.
    Τα άρματα αυτά είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για την ισορροπία δυνάμεων. Και μας τα δίνουν δωρεάν.
    Τα γερμανικά σαράβαλα που τα χρυσοπληρώσαμε, είναι καλύτερα;
    Θα μπορούσαμε να πουλήσουμε καμιά 50αριά, να κανιβαλίσουμε άλλα τόσα, και να βγάλουμε και κέρδος.
    Αυτά λέει η απλή λογική. Αλλά, "είναι πολλά τα λεφτά, Άρη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατέστρεψε τη χώρα και χαβαλεδιάζει κι από πάνω
    -----------------------------------------------
    Όπως γράψαμε την Παρασκευή το βράδυ,
    ο ΓΑΠ πέρασε μια βόλτα απ' το συνέδριο των Πρασίνων της Γερμανίας προκειμένου να τους λύσει τα προβλήματα.

    Μετά από μια απελευθερωμένη ομιλία για πολυπολιτισμική κοινωνία, είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ κ.λπ. και αφού οι αργόσχολοι τον χειροκροτούσαν όρθιοι...

    0 Τούρκος Πρόεδρός των Πρασίνων, Cem Ozdemir, του έκανε ένα δώρο και έσκασαν στα γέλια.

    Δείτε τι του έδωσε:
    ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ Π@.Π@.Ρ@.ΚΙ..... !!!

    Ο Γιώργος με το πράσινο παπάκι..
    κι εμεις το πρασινο αγγουρι...

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.
    ΠΟΙΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ......ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ !

    Αρε ζώωωωωαα τι ψηφίζατε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση