GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρήσιμοι ηλίθιοι...

Toυ Νίκου Μπίστη Θα πρέπει να έχετε παρατηρήσει ότι δεν χρησιμοποιώ βαριές εκφράσεις στα άρθρα μου. Σήμερα θα κάνω μια εξαίρεση. Πρώτον γ...

Toυ Νίκου Μπίστη

Θα πρέπει να έχετε παρατηρήσει ότι δεν χρησιμοποιώ βαριές εκφράσεις στα άρθρα μου. Σήμερα θα κάνω μια εξαίρεση. Πρώτον γιατί η φράση «χρήσιμοι ηλίθιοι» έχει ενσωματωθεί στην πολιτική ορολογία από τότε που την χρησιμοποίησε ο Λένιν και δεύτερον γιατί μου είναι δύσκολο να περιγράψω με ελαφρύτερους όρους την συμπεριφορά και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα θλιβερά γεγονότα της Θεσσαλονίκης. Το ΚΚΕ κάτι κατάλαβε και έστω την τελευταία στιγμή έκανε πέρα με πλάγια βηματάκια. Του ήταν κομμάτι δύσκολο να...
μείνει μαζί με την πολιτική και θρησκευτική ακροδεξιά και να αποθεώνει τους «φίλους εφέδρων καταδρομέων» που τόσο συγκίνησαν το συγκεντρωμένο πλήθος και τους παρουσιαστές των καναλιών. (Μόνο ο Αντώνης Αλαφογιώργος της ΝΕΤ υπαινίχθηκε αναλύοντας την ανθρωπογεωγραφία των συγκεντρωμένων ιδεολογική συγγένεια παρελαυνόντων και χειροκροτούντων.)
Κατά τα άλλα το ΚΚΕ δέσμιο των αντιφάσεων του διέγνωσε οργή στρεφόμενη αποκλειστικά κατά των κομμάτων της πλουτοκρατίας και αρνήθηκε να καταδικάσει τα έκτροπα της Θεσσαλονίκης θεωρώντας τα όπως είπε «δευτερεύοντα». Πότε θα αναβαθμιστούν σε πρωτεύοντα, όταν καταλάβουν το Κοινοβούλιο; Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως πήρε όλη την υπόθεση επάνω του. Μέσα στην καλή χαρά, όπου γάμος, τζέρτζελο και μπάχαλο η Βασίλω πρώτη. Πρώτη; Αμ δε. Το χαρακτηριστικό των «χρήσιμων ηλιθίων» είναι ότι δουλεύουν σκληρά και στο τέλος άλλοι κάνουν την πολιτική είσπραξη . Είναι απαραίτητοι για μια φάση, για αυτό είναι και «χρήσιμοι ηλίθιοι», οι απλώς ηλίθιοι δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Και όσο ανυποψίαστοι(;) δουλεύουν το καρκίνωμα της υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών εξαπλώνεται και κάνει συνεχείς μεταστάσεις . Όποιος μέχρι χτες δεν καταλάβαινε ότι το χάϊδεμα της τυφλής αγανάκτησης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ενίσχυση της ακροδεξιάς, ελπίζω επιτέλους να κατάλαβε. Η ακροδεξιά αντίληψη σηκώνει κεφάλι αξιοποιώντας την ανοησία του ΣΥΡΙΖΑ και την ανοχή και αγραμματοσύνη των ΜΜΕ που εξωραΐζουν τον πολιτικό χουλιγκανισμό αναφερόμενοι σε «αγανακτισμένους πολίτες». Η «ευπρεπής» εκδοχή της , ο Καρατζαφέρης πάει στο σπίτι του Μεταξά και καταγγέλλει την νέα κατοχή. Η άγρια ματαιώνει ( μαζί με τους χρήσιμους ηλίθιους) παρελάσεις, αποθεώνει απόστρατους, τον Θεσσαλονίκης Άνθιμο, στρέφεται με μένος κατά κάθε θεσμού και εκπροσώπου της Πολιτείας . Από όλες τις αντιδράσεις( που φρόντιζαν και όταν αποδοκίμαζαν τα γεγονότα να θωπεύουν την «αγανάκτηση») κράτησα αυτήν του Γιάννη Μπουτάρη. Και για αυτά που είπε και – κυρίως- για την γλώσσα του σώματος που απέπνεε περιφρόνηση και αποφασιστικότητα. Δεν άρχισε τα μισόλογα « έχετε και το δίκιο σας ….αλλά όχι και έτσι» Είπε ορθά κοφτά ότι αυτές οι πρακτικές δεν πάνε άλλο και πρέπει να αντιμετωπιστούν. «Φτάνει πια» είπε αγριεμένος.
Επαναλαμβάνω μπας και το ακούσει κάποιος από τους ελάχιστους εναπομείναντες σοβαρούς στον ΣΥΝ: ιστορικά από αυτές τις καταστάσεις ανομίας ουδέποτε μετά το 1917 ευνοήθηκε η Αριστερά. Πάντα στο τέλος έβγαινε ενισχυμένη η ακροδεξιά και η δεξιά. Και δεν είναι ανάγκη να πρόκειται για ανοιχτή εκτροπή – από τέτοια δεν κινδυνεύει η χώρα μας όσο είναι αγκυρωμένη στην ΕΕ- αρκεί η ιδεολογική, πολιτική και εκλογική της ενίσχυση. Η σοβαρή αντιμετώπιση της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής δεν θα γίνει μέσα από ανομολόγητα φαιοκόκκινα μέτωπα. Τέλος όσοι καλή τη πίστει προπαγανδίζουν την κατεδάφιση, διάλυση, ανατίναξη του πολιτικού συστήματος ώστε να έρθει το πολυπόθητο αλλά αόριστο και αόρατο «καινούργιο» ας σκεφτούν προς στιγμήν ότι υπάρχουν και χειρότερα. Και εικόνες από ένα τέτοιο γκρίζο αύριο βλέπουμε κατά δόσεις τους τελευταίους μήνες. Ξέρω ότι δεν είναι δημοφιλείς αυτές οι απόψεις, ότι πολλοί θα διαγνώσουν υπεράσπιση του χτες. Κάνουν λάθος. Παρ’ ότι δεν είμαι από αυτούς που επιπόλαια ισοπέδωσαν και απαξίωσαν όλη την μεταπολιτευτική περίοδο ξέρω καλά ότι αυτή η περίοδος τέλειωσε και συντεταγμένα η χώρα πρέπει να γυρίσει σελίδα. Συντεταγμένα , όμως, με ένα συνδυασμό συνέχειας και τομών. Με μεταρρυθμίσεις , όχι με άλματα που μπορεί να οδηγήσουν στο κενό.

18 σχόλια

  1. Τα όπλα που έχουν οι έλληνες πολίτες τι τα φυλάνε στις αποθήκες τους ;
    Μόνο για μπεκάτσες τα έχουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ .

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ .

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Καντάφι έπεσε .
    Ο Γιωργάκης πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΡΧΕΤΑΙ . . . . . . .

    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

    Georgios Papandreou █████▒▒▒▒ Loading

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Του Γιωργάκηηηη στο συνάφιιιιιιι
    ίδιο τέλος θα χει όπως του Καντάφιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κακό με τον Παπανδρέου είναι ότι με τις αστοχίες του, έδωσε τη δυνατότητα στο Σαμαρά (που είναι επικίνδυνος, να το θυμάστε) να μιλάει κουνώντας το δάκτυλο ωσάν να μη έχει καμιά ευθύνη η ΝΔ για το κατάντημα της χώρας.
    Εάν φορτωθούμε στην πλάτη και το Σαμαρά, θα το μετανιώσουμε, όπως έγινε με το Σαρτζετάκη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζήτω! Ζούμε μέρες του ΒΡΩΜΙΚΟΥ 89 !

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89ΖΗΤΩΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89ΖΗΤΩΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89ΖΗΤΩΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89……….ΣΚΑΤΑ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλη η Ελλάδα μια γροθιά, φασίτοειδή μέχρι εδώ το πάρτυ. Τώρα θα μιλήσει ο κυρίαρχος λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. (...)Εκείνοι που κόπτονται για την άμεση λαϊκή δημοκρατία εξοργίσθηκαν αίφνης με την προοπτική ενός δημοψηφίσματος. Οσοι κραύγαζαν κατά της επιτροπείας, της νέας κατοχής και αδιαφορούσαν για το τι λένε οι έξω, άρχισαν να μεταδίδουν την ανησυχία τους για το τι λένε οι Βρυξέλλες. Οσοι ήθελαν να διώξουν την τρόικα με οιοδήποτε κόστος, φοβήθηκαν μήπως πράγματι φύγει. Εκείνοι που μας διαβεβαίωναν ότι αποκλείεται να μας πετάξουν έξω από το ευρώ ή να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε, άρχισαν να τρέμουν. Οσοι συνιστούσαν ανεπιφύλακτα τη διαγραφή του χρέους, αρχικώς την χαρακτήρισαν καταστροφική και χθες φοβήθηκαν μήπως και τη χάσουμε(...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΛΜ 6:03
    ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΥΝΤΟΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ...

    Καὶ ἐγγὺς ἦν τὸ πάσχα τῶν Ἰουδαίων, καὶ ἀνέβη εἰς Ἱεροσόλυμα ὁ Ἰησοῦς. καὶ εὗρεν ἐν τῷ ἱερῷ τοὺς πωλοῦντας βόας καὶ πρόβατα καὶ περιστερὰς καὶ τοὺς κερματιστὰς καθημένους, καὶ ποιήσας φραγέλλιον ἐκ σχοινίων πάντας ἐξέβαλεν ἐκ τοῦ ἱεροῦ, τά τε πρόβατα καὶ τοὺς βόας, καὶ τῶν κολλυβιστῶν ἐξέχεεν τὸ κέρμα καὶ τὰς τραπέζας ἀνέστρεψεν,καὶ τοῖς τὰς περιστερὰς πωλοῦσιν εἶπεν: ἄρατε ταῦτα ἐντεῦθεν, μὴ ποιεῖτε τὸν οἶκον τοῦ πατρός μου οἶκον ἐμπορίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τον ξερουμε καλα της γης μας τον αφεντη
    μας εμαθε πολλα το αιμα του Δεκεμβρη
    Δεν πα να μας χτυπάν με όλμους και κανόνια
    Δεν πα να μας χαλάν τα πιο όμορφά χρόνια
    θα βάλουμε μπροστά την μαύρη και την κόκκινη σημαία
    για μας για μια ζωή πιο λεύτερη πιο νέα.
    ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΑΛΗΤΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΡΕ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ...

    Καὶ ἐγγὺς ἦν τὸ πάσχα τῶν Ἰουδαίων, καὶ ἀνέβη εἰς Ἱεροσόλυμα ὁ Ἰησοῦς. καὶ εὗρεν ἐν τῷ ἱερῷ τοὺς πωλοῦντας βόας καὶ πρόβατα καὶ περιστερὰς καὶ τοὺς κερματιστὰς καθημένους, καὶ ποιήσας φραγέλλιον ἐκ σχοινίων πάντας ἐξέβαλεν ἐκ τοῦ ἱεροῦ, τά τε πρόβατα καὶ τοὺς βόας, καὶ τῶν κολλυβιστῶν ἐξέχεεν τὸ κέρμα καὶ τὰς τραπέζας ἀνέστρεψεν,καὶ τοῖς τὰς περιστερὰς πωλοῦσιν εἶπεν: ἄρατε ταῦτα ἐντεῦθεν, μὴ ποιεῖτε τὸν οἶκον τοῦ πατρός μου οἶκον ἐμπορίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν λέει το υπουργείο Οικονομικών !

    Μας δουλεύουν ΧΟΝΤΡΑ ρεεεεεεεεεεεεεε;

    [Να θυμίσουμε ότι την 6η δόση των 8 δις έπρεπε να την είχαμε πάρει απ' τον Σεπτέμβριο...
    ενώ το Δεκέμβριο πρέπει να πάρουμε την 7η δόση 7 δις...
    όπως φαίνεται και τότε θα επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα, τα οποία αν και είμαστε σε χρεοκοπία επαρκούν επ' αόριστο!!!...
    --------------------------------------------
    Ποιος δουλεύει λοιπόν ποιον όταν λέει ότι αν δεν πάρουμε τις δόσει δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις;]

    ΚΑΛΑ Ο ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ 6 ΔΟΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΒΑΡΑΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ?

    ΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ.
    ΡΕ ΞΥΠΝΑΤΕ(ΜΕ) ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    Με την εισπραξη της 6ης δοσης στηθηκε ο τελευταιος εκβιασμος για να περασουν μετρα, φοροι, αρθρο 37.
    ___________________________________________
    Τωρα που πεταξε τη βομβα του δημοψηφισματος
    δεν υπαρχει προβλημα, λεφτα υπαρχουν και επαρκουν !

    Τι να πεις ;
    Ψευτες ;
    Απατεωνες ;
    Εκβιαστες ;
    Τα εχουμε πει χιλιες φορες.

    Συστημα ΠΑΣΟΚ στα καλυτερα του....

    Αλλα και γιατι να του τραβηξουν το αυτι οι Ευρωπαιοι;
    Που θα βρουν καταλληλοτερο πρωθυπουργο, για τα συμφεροντα τους φυσικα._____________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ 7:11
    ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΑΤΩΝ

    δεν μας ξεγελαει κανενας μαλακας παπατζης και καμμια πουτανα διαμαντοπουλου.

    ΚΡΕΜΑΛΕΣ!
    ΚΑΝΤΑΦΙ-ΣΑΝΤΑΜ-ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ-ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ-ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φθάσαμε στο χείλος του γκρεμού κι αντί να καλέσουν όλους τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων, οι ανεκδιήγητοι, για να βρούν μια λύση, αυτοί παίζουν την κολοκυθιά και επι πλέον ρίχνουν και όλο το βάρος των ευθυνών στο λαό που εδώ και δύο χρόνια νιώθει κατάφορα προδομένος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. οι ανεργοι,οι αστεγοι και οι απολυμενοι χωρις ελπιδα δεν ψηφιζουν.
    ηλθε το τελος της αριστερας στην ελλαδα,με 20 χρονια καθυστερηση.
    ακομα και 30% να παρουν στις εκλογες,το υπολοιπο 70% αρκει για να τους πεταξει απο τις δουλειες και τα σπιτια τους.
    καθαρα πραματα...
    rest in peace comrades...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση