GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα κακομαθημένα...

Του Άρη Δαβαράκη Πολλά διδαχτήκαμε την νύχτα της Παρασκευής καθώς περιμέναμε να δούμε πώς ο « Γιώργος » και « ο Αντώνης », οι δύο μεγάλοι...

Του Άρη Δαβαράκη

Πολλά διδαχτήκαμε την νύχτα της Παρασκευής καθώς περιμέναμε να δούμε πώς ο «Γιώργος» και «ο Αντώνης», οι δύο μεγάλοι πολιτικοί μας ηγέτες, θα διαχειριζόντουσαν το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή Η Ελλάδα –ή «Πατρίδα» μας (ας μου επιτραπεί ο όρος λόγω εκτάκτου ανάγκης) που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού –στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη, once again.
Και αφού χάσαμε ώρες περιμένοντας τον Γιώργο που μας έστησε από...
τις οχτώ ως τις 11 μες’ στην αμηχανία των καναλιών (Το MEGA μέχρι και «Τα μυστικά της Εδέμ» του επιστράτευσε περιμένοντας πότε θα ευδοκιμήσει το Γιορκάκι) , ήρθε η μεγάλη ώρα. Ο Τρελλαντώνης όμως ήταν θυμωμένος (γιατί πάλι τον είχε πουλήσει και του την είχε φέρει στο διάλλειμα) δεν πήγε στη Βουλή – ούτε αυτός ούτε οι βουλευτές του. Απογοήτευση γιατί, όσο νάναι, θές να ακούσεις τι έχει να απαντήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό σε μία τέτοια, ιστορική και τόσο κρίσιμη για την Πατρίδα (sorry, ε;) στιγμή.  Τέλος πάντων αφού μίλησε ο Γιώργος και έπλεξε το εγκώμιό του, είπε δυό κουβέντες καθαρές και ξάστερες στα όρθια η Αλέκα (ν’ αγιάσει το στόμα της),  μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας (σωστότατος και, για άλλη μια φορά, του βγάζω το καπέλο) και ο κ. Καρατζαφέρης (τα αναμενόμενα αλλά μια χαρά) – και προχωρήσαμε στην ψηφοφορία: Ο Γιώργος πήρε 153 «Ναι» στην πρότασή του να πάει Σάββατο πρωί ως πρωθυπουργός στον Πρόεδρο και να του ζητήσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας (ευρείας συναίνεσης και εκτάκτου ανάγκης).
Ο Αντώνης (που έτρεχα, το ξαναγράφω για πολλοστή φορά, μια ολόκληρη Κυριακή πάνω-κάτω στην Αθήνα να βρω εκλογικό κέντρο να τον ψηφήσω για αρχηγό της Νουδούλας – μη χάσω), στο μεταξύ τα είχε πάρει στο κρανίο. Δεν πήγε στη Βουλή αλλά βγήκε από το γραφείο του στις κάμερες μπροστά και, πάρα πολύ θυμωμένος, κλώτσησε την καρδάρα με το γάλα που εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού του είχανε κουβαλήσει μπροστά στα πόδια του με πολύ κόπο και στερήσεις και είπε: «Δεν παίζω. Με ξανακορόϊδεψε».
Όντως δίκιο είχε, τον είχε ξαναπιάσει Κώτσο για τρίτη φορά μέσα  στις τελευταίες βδομάδες ο συμμαθητής του – αλλά δεν θάπρεπε να τον έχει καταλάβει πια κι’ αυτός τον «πονηρό» Γιώργο και να μην τον εμπιστεύεται; Τι φταίμε εμείς που τόσο λάθος τον μετράει ο αφιλότιμος συμπαίκτης του και τον αδειάζει συνεχώς στην ψύχρα; Αν δεν είχε κάνει την (Sorry, ε;)  μ@λ@κία  να δηλώσει βιαστικά πως θα υπογράψει –υπό όρους κ.λ.π., κ.λ.π - την περιβόητη σύμβαση (που τόσο ανάγκη την έχουμε και που χωρίς αυτήν θα περάσουμε από πουργκατόριο προς κόλαση για κάποια χρόνια) ΠΡΙΝ μιλήσει ο Γιώργος στο κοινοβούλιο, τώρα θα είχαμε ήδη εξασφαλισμένη μια κυβέρνηση 220 ψήφων και βάλε από την παρούσα Βουλή –και μετά τις επείγουσες υπογραφές και την 6η δόση, θα πηγαίναμε μια χαρά για εκλογές. Τον εμπιστεύτηκε όμως πάλι τον «αντίπαλό» του ο Τρελλαντώνης – και ο 3G αυτοκαταστροφικός και λίγο psycho «αντίπαλος» χάρηκε άλλη μια νίκη μπλοφαδόρου παπατζή  - και η Πατρίδα (sorry λέμε, ε;) πήγε για ύπνο πολύ μελαγχολικιά η κακομοίρα, γιατί κυριολεκτικά δεν ξέρει τι θα της ξημερώσει αύριο - και κανείς δεν την σκέφτεται.
Εγωϊσμοί, εγωϊσμοί, εγωϊσμοί – και ποιος την έχει πιο μεγάλη  (sorry, ε;) μια ζωή. Μια ζωή Γκόλφω. Κυριολεκτικά. Και την Δευτέρα έχουμε Eurogroup και θά'τανε ώραία να εκπροσωπηθούμε ενωμένοι και αναβαθμισμένοι μήπως και βελτιώσουμε λίγο την άθλια εικόνα που έχει για φτιάξει, με αποκλειστικά δική του Ευθύνη, ο Γιώργος Παπανδρέου με τα δημοψηφίσματα, τις μπλόφες και τις μ@λ@κίες του (πάντα sorry, ε;).
Και αν συνεχίσουμε έτσι τη βάψαμε. Θα περάσουμε τόσο μεγάλο ζόρι που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας δεν το φανταζόμαστε –έτσι που έχουμε κακομάθει. Γιατί, ναι, είμαστε πια και εμείς πολύ κακομαθημένοι – και ίσως γι’ αυτό να μας εκπροσωπούν αυτά τα δύο πεισματάρικα κακομαθημένα παιδιά, το Γιοργάκι και ο Τρελλαντώνης. Το σύμπαν σου δίνει ότι του ζητήσεις – και εμείς, όπως αποδεικνύεται, τέτοιους ηγέτες θέλουμε : Εγωίσταρους.
Γιατί, εδώ που τα λέμε, αν κοιταχτούμε εντίμως όλοι στον καθρέφτη, αυτό είναι το βασικό μας χαρακτηριστικό. Είμαστε όλοι σαν τους δυό «κακομαθημένους»: Φουσκωμένοι εγωισμοί –σαν μπαλόνι έτοιμο να σκάσει. Και θα σκάσει δυστυχώς –και μετά θα κλαίμε αλλά, όπως θα έλεγε εδώ τραγουδιστά και η Αναστασία μου (η αγαπημένη)  «μόνος σου έχεις γκρεμίσει όσα εγώ είχα χτίσει –τώρα τάχα γιατί κλαίς»;

10 σχόλια

  1. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ, ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2012. O NIKHTHΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ. (ΦΩΣΤΗΡΑΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τραπεζίτες + ΓΑΠ = Love for Ever..........
    __________________________________
    Τα έτη 2005-2010 οι Τράπεζες είχαν 43% του ελληνικού χρέους:
    Μέσα σε δύο χρόνια ο ΓΑΠ κατάφερε

    να ρίξει το ποσοστό τους στο 21% και του χρόνου θα είναι στο 16,8%!!

    _____________________________________________
    Αυτό εννοεί λοιπόν ο ΓΑΠ όταν λέει ότι χάνουν τα συμφέροντα και οι τράπεζες ;

    Ότι από 43% του ελληνικού χρέους,
    δηλ. 120 δις το 2010,
    θα έχαναν κάποιο ποσοστό ενώ τώρα θα χάσουν κάποιο ποσοστό απ' το 17%, δηλ.
    κάποιο ποσοστό απ' τα 60 δις
    που θα κατέχουν το 2012 οι Τράπεζες ;...

    _____________________________________________
    Συμπέρασμα: Οι Τράπεζες με τις κινήσεις του ΓΑΠ κατάφεραν και μείωσαν στο μισό τις απώλειές τους απ' το ελληνικό κούρεμα...


    Είναι μετά να μην είναι ερωτευμένοι μαζί του ;
    FOR Ever !


    φιλάκια

    ηλίθια πασοκ και δουλικά συνεταιράκια
    ΣΤΟΚΟΙ ληγμένοι και ξεραμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΟΤΙ Ο ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "ΤΖΑΜΠΑ" ΧΩΡΙΑΤΟΜΑΓΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ??

    ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ 2 ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ...

    ΕΝΩ ΑΠ'ΕΞΩ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΗ Η ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΗ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΟΥ B M W, ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠ'ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο "ΕΞΥΠΝΟΣ" Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ: "ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ 26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΚΕΛΟΣ "…ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ"
    ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ! (ΑΥΤΑ ΦΥΣΙΚΑ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΪΔΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ...)

    ΚΑΙ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΡΕΞΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΚΑΙ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙΝ"- ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!!

    ΧΑ, ΧΑ, ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ ΤΩΡΑ!!

    ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΤΡΑΒΑ ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ, ΜΙΚΡΟΥΛΗ ΜΟΥ...

    ΑΚΟΜΑ ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ!!

    Δυστυχώς, αλλά σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για το λαό και για τη χώρα, όταν παίζεται το μέλλον της χώρας, αποδεικνύεται το πόσο λίγος είναι ο κ. Αντώνης Σαμαράς, για την ηγεσία ενός εκ των δύο κομμάτων διακυβέρνησης της χώρας και λυπάμαι πολύ γι'αυτό!!

    Αποδεικνύεται περίτρανα το λάθος των ψηφοφόρων της ΝΔ, που τον εξέλεξαν σε αυτό το πόστο, αντί της κ. Μπακογιάννη!

    Ο άνθρωπος δείχνει να μην έχει συναίσθηση του ρόλου του, απεναντίας είναι πλασμένος μόνο για καταγγελία και αντιπολίτευση, για ηγέτης κόμματος του 5%!

    Είμαι βέβαιος, ότι η συμπεριφορά της κ. Μπακογιάννη, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, θα ήταν ολότελα διαφορετική και εθνικά υπεύθυνη.

    Λυπάμαι πραγματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Κος Παπανδρέου μας έδωσε το βιογραφικό του. Ο Κος Σαμαράς μπορεί να μας δόση το δικό του τι έκανε ως υπουργός εξωτερικών στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας όταν ο Φίσερ ήθελε εκτός Γιουγκοσλαβίας την Κροατία και όχι την διάλυση της που πανικόβλητα συν ένεσε και όπως είπε τότε ήταν μεγάλη η πίεση και δεν μπορούσε να κάννη τίποτα! με ότι δημιουργήθηκε με την διάλυσή της και όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα Σκόπια! που μετά δημιούργησε και άλλα προβλήματα! ο πολέμιος των μεταναστών δεν είναι αυτός που δήλωσε ότι είναι ανοιχτά τα σύνορα! γιατί! τον έδιωξε ο Καραμανλής από υπουργό! Τι έκανε από τότε μέχρι ο Καραμανλής τον έβαλε αντίπαλο δέος απέναντι στην Μπακογιάνη! γιατί θέλη να φτωχέυση η ΕΛΛΆΔΑ! φτάνη να γίνη πρωθυπουργός! οι Βουλευτές της ΝΔ δεν το βλέπουν! γιατί τον στηρίζουν! αναλάβετε της ευθύνες σας. η ΕΛΛΆΔΑ πρέπει να σωθεί από όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τιμόθεος Σημακαμπάνας6 Νοε 2011, 11:44:00 π.μ.

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΤΙ ΣΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΛΆΡΙ , ΑΛΟΓΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΓΙΑΥΤΟ , ΛΕΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ , ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ , ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχει επι τέλους κάποιος ΈΛΛΗΝΑΣ που έχει φωνή, να γνωστοποιήσει σε όλους αυτούς τους λαούς των άλλων χωρών, που μας κουνούν το δάχτυλο πλασάροντας τις δηλώσεις τους για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό ως αποφθέγματα μεγατόνων σοφίας και να τους δηλώσει.
    Σταματείστε να ασχολείστε με τους Έλληνες , δεν έχετε δικαίωμα με μισές γνώσεις και πληροφορίες να κρίνετε.
    Ρωτήσατε τον Ελληνικό λαό ποιά γνώμη έχει για εσάς.
    Και κυρίως αναρωτηθήκατε εάν και ο Ελληνικός λαός είναι το μεγάλο θύμα , που αναγκάζεται να πληρώνει τη δική σας ευημερία η οποία στηρίζεται και σε μίζες και υπερχρεώσεις για αγαθά και υπηρεσίες που πουλούσανε στην Ελλάδα λαδώνοντας κομματικά ανδρείκελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όποιος έχει πάρει δάνειο από τράπεζα, ξέρει.Αν δεν έχει πάρει δάνειο, επειδή είναι οικονομικά αυτάρκης, τότε μπορεί να ρωτήσει ένα οποιονδήποτε τραπεζικό υπάλληλο, ακόμη και κλητήρα, για να μάθει.
    Ο κ. Αντ. Σαμαράς, φαίνεται ότι δεν έχει πάρει δάνειο, επομένως «δικαιολογείται» να μη ξέρει.
    Εγώ που ξέρω, τον ενημερώνω:
    Α) Κάθε σύμβαση δανείου, περιλαμβάνει ,εκτός από τα στοιχεία των συμβαλλομένων, (δανειστή-τράπεζας & δανειολήπτη-ατόμου), το ποσό, τη συνολική διάρκεια, το επιτόκιο, και τις ημερομηνίες καταβολής των τοκοχρεολυτικών δόσεων.
    Β) Στην ίδια σύμβαση περιγράφεται και ο τρόπος, δηλαδή η υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης, με τον οποίο εξασφαλίζεται ο δανειστής ότι θα εισπράξει τα χρήματα που έδωσε, σε περίπτωση που ο δανειολήπτης δεν πληρώνει τις δόσεις του δανείου.
    Συμπέρασμα: ΔΕΝ μπορείς να υπογράψεις μόνο το πρώτο μέρος, πρέπει να υπογράψεις και το δεύτερο. Αν αρνηθείς να υπογράψεις, ΔΕΝ παίρνεις δάνειο.
    Τόσο απλά.
    Επομένως, φαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς, για να λέει ότι θα υπογράψει μόνο το πρώτο μέρος και όχι και το δεύτερο, δεν έχει ρωτήσει κάποιον τραπεζικό υπάλληλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τραπεζίτες + ΓΑΠ = Love for Ever..........
    __________________________________
    Τα έτη 2005-2010 οι Τράπεζες είχαν 43% του ελληνικού χρέους:
    Μέσα σε δύο χρόνια ο ΓΑΠ κατάφερε

    να ρίξει το ποσοστό τους στο 21% και του χρόνου θα είναι στο 16,8%!!

    _____________________________________________
    Αυτό εννοεί λοιπόν ο ΓΑΠ όταν λέει ότι χάνουν τα συμφέροντα και οι τράπεζες ;

    Ότι από 43% του ελληνικού χρέους,
    δηλ. 120 δις το 2010,
    θα έχαναν κάποιο ποσοστό ενώ τώρα θα χάσουν κάποιο ποσοστό απ' το 17%, δηλ.
    κάποιο ποσοστό απ' τα 60 δις
    που θα κατέχουν το 2012 οι Τράπεζες ;...

    _____________________________________________
    Συμπέρασμα: Οι Τράπεζες με τις κινήσεις του ΓΑΠ κατάφεραν και μείωσαν στο μισό τις απώλειές τους απ' το ελληνικό κούρεμα...


    Είναι μετά να μην είναι ερωτευμένοι μαζί του ;
    FOR Ever !


    φιλάκια

    ηλίθια πασοκ και δουλικά συνεταιράκια
    ΣΤΟΚΟΙ ληγμένοι και ξεραμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά δεν ντρέπεται ο Σαμαράς. Τόσο ξεφτίλας και εκβιαστής είναι;
    Μοναδικό αίτημα η παραίτηση Παπανδρέου;
    Τί εμπάθεια!
    Τί μίσος!
    Πού και πώς, με τέτοιο μοχθηρό άνθρωπο, θα υπάρξει συναίνεση;
    Κακόμοιρη Ελλάδα πού θα ξεπέσεις εάν δεν προσέξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση