GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι είπε ο Μαρκεζίνης στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου...

Από το  udemand.wordpress.com Αφού περιέγραψε στιγμές από την ζωή του, μπήκε στα πολιτικά ζητήματα και τα ανέλυσε όπως μόνο εκείνος ξέρει...

Από το udemand.wordpress.com

Αφού περιέγραψε στιγμές από την ζωή του, μπήκε στα πολιτικά ζητήματα και τα ανέλυσε όπως μόνο εκείνος ξέρει. Έχει τέτοια ευρύτητα γνώσεων και τέτοια παιδεία που πραγματικά αναλύει σημαντικά προβλήματα με τέτοιο τρόπο που σε κάνει να προβληματίζεσαι για καταστάσεις που δεν είχες σκεφτεί.
Στην ομιλία του παρέστη πλήθος κόσμου, η αχανής αίθουσα γέμισε και αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Φαίνεται ότι εκτός των απλών πολιτών και ο επιχειρηματικός κόσμος προβληματίζεται και αναζητά λύσεις…
Επιγραμματικά αναφέρθηκε…
• Στην Κυβέρνηση Παπαδήμου την οποία χαρακτήρισε...
Κυβέρνηση Φρανκεστάιν, η οποία δημιουργήθηκε παίρνοντας «ένα κομμάτι από εδώ και ένα κομμάτι από εκεί».
• Έκρινε αρνητικά το έργο των τεχνοκρατών τύπου Παπαδήμου, Μόντι, Όλι Ρεν. Παρά της περγαμηνές τους δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο από το να μας φέρουν σε αυτήν την κρίση.
• Εστίασε την προσοχή του στο θέμα της Θράκης. Οι επενδυτές είπε χρειάζονται οικονομικά κίνητρα (πχ φορολογικά) για να επενδύσουν στην χώρα, αλλά αυτά τα κίνητρα μπορούν να συνδυαστούν και με πολιτικά κίνητρα. Όπως για παράδειγμα στοχευμένες κινήσεις για την ανάπτυξη της Θράκης.
• Κατέκρινε τα ΜΜΕ και τους εκδότες τους, οι οποίοι επιδιώκουν να χειραγωγήσουν τον κόσμο και όχι απλά να τον ενημερώσουν ή να σχολιάσουν τα τεκταινόμενα.
• Μίλησε για όσους τον χαρακτηρίζουν αντί-αμερικανό και δήλωσε ότι είναι πάνω από όλα Έλληνα και τόνισε ότι κάποιος που διδάσκει πάνω από 30 χρόνια στην Αμερική σίγουρα δεν μπορεί να είναι αντί-αμερικανός. Πρέπει να έχουμε φιλίες με όλους όσοι μπορούν να μας βοηθήσουν, δήλωσε.
• Πρέπει η Ελληνική πολιτική να αποκτήσει όραμα, αισιοδοξία και πλάνο.
• Τέλος, χαρακτήρισε τον εαυτό του Έλληνα, Ρωμιό και δήλωσε ότι είναι παρών να βοηθήσει την χώρα όταν του ζητηθεί αρκεί να μην τον θέλουν υποταγμένο στην κομματοκρατία. Με τους συγκατανευσιφάγους ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση.

11 σχόλια

  1. ftwxeia dystyxia anergia anexeia h ellada toy shmera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. etoimazoume allon ena gia na parei eksousia me APERANTO GLIPSIMO...OUST RE PATSAVOURES <<<<KOLOKOTRONIS KAI BELOUXIOTIS ELATE NA PARETE KEFALIA BGEITE APO TON TAFO I ELLADA SAS XREIAZETE OLOI EINAI DOSILOGOI KAI GAY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτός δεν είναι ο γιος του πρωθυπουργού της χούντας μαρκεζίνη;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @30 Νοε 2011 7:57:00 μ.μ.

    o αλλος που ψηφισες δεν ηταν ανιψιος του δοσιλογου που υπεγραψε με τους γερμανους την αποποιηση του δικαιωματος μας για διεκδηκιση του χρεους, μαλιστα η γιαγια του ηταν στη γκεσταπο στη σαλονικη και ακομα παρα πολλα. Εμ ο αλλος, γιος αυτου που εκανε του ελληνες τεμπελιδες και απατεωνες.
    Και συ κολας στη χουντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΝΟΣ ΓΥΙΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕΝΕΙ. ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ.
    ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΑΝΗΚΩ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝ, ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΡΩΠΟΙ ΜΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" ΑΝΟΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΠΟΧΗΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο Β. ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΣΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΕΚΟΛΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΟΙ ΗΓΕΤΙΣΚΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΟΜΑΤΩΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ "ΠΡΩΘΠΟΥΡΓΟΣ" ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΙΑΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ; ΑΦΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΡΑΞΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο πρέπει να διαλυθεί ως κόμμα, αλλά πρέπει να αποπασοκοποιηθεί και όλη η κοινωνία.
    __________________________________
    Είπε ο Ραγκούσης: "Το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε μετά την Μεταπολίτευση έχει τελειώσει".
    Είναι πολύ θετικό που υπάρχουν φωνές εντός του ΠΑΣΟΚ, που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και δημόσια κάνουν λόγο για την ανάγκη να διάλυσης του πασοκισμού.
    __________________________________
    Αναφέρει ο Ραγκούσης στο μέγκα επί λέξη «εδώ και δύο χρόνια οριστικοποιήθηκε το τέλος του».
    Είναι θλιβερό, που έπρεπε να καταστραφεί πρώτα η Ελλάδα, για να κατανοήσουν μερικοί την ανάγκη διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και την όλη του πολιτική και κοινωνική ιδεολογία.

    Και, μην τρέξουν πολλοί από τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους να νομίζουν ότι δεν είναι και αυτοί λίγο ΠΑΣΟΚ, γιατί όπως πολύ ορθά είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης στο ΒΗΜΑ: Έχει πασοκοποιηθεί όλη η κοινωνία.
    __________________________________
    Μα μήπως αλήθεια αυτό δεν ήταν και το μεγάλο σφάλμα του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος κάτω από τον φόβο του βαθέως ΠΑΣΟΚ, του λαϊκισμού, και των φανατικών συνδικαλιστών, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι είναι θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου, και ακλουθώντας μια πολιτική παρόμοια του ΠΑΣΟΚ, οδηγήθηκε στην γωνιά της πολιτικής.
    Ακόμη και ο Καρατζαφέρης έχει μελετήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου.
    ___________________________________
    Εύχομαι ο Σαμαράς από τώρα να έχει ξεκαθαρίσει μέσα του ότι δεν θα του βγει σε καλό, αν και αυτός έχει πασοκοποιηθεί.

    Για τον Γιώργο Παπανδρέου, έχω να πω ότι αυτός προσπάθησε να ξεπεράσει ακόμη και τον πατέρα του σε πασοκισμό.

    Δεν γνωρίζω αν τελικά θα κυριαρχήσει στο ΠΑΣΟΚ το αίσθημα αυτοσυντήρησης της πράσινης καρέκλας του λαϊκισμού μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών του πασοκισμού, η αν θα βρουν κάποιοι το απαιτούμενο θάρρος να αφήσουν πίσω στο παρελθόν, το όνομα ΠΑΣΟΚ την οικογένεια Παπανδρέου τον λαϊκισμό του Καστανίδη τον συνδικαλισμό του Φωτόπουλου και Γιάννη Μίχα τον καρεκλοκεντραυισμό του Παπουτσή και του Αθανασάκη.
    ___________________________________
    Αν κάποιοι φύγουν από τον πασοκισμό ιδεολογικά και φυσικά, σίγουρα αυτοί θα βοηθήσουν την πατρίδα, ανεξάρτητα από το αν είναι πρώτοι η δεύτεροι, πολλοί η λίγοι στον εσωκομματικό ανταγωνισμό.

    Αν κάποτε πριν 30 -50 χρόνια το δίλλημα ήταν δεξιά η αριστερά, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η χούντα,
    Ευρώπη η όχι Ευρώπη.
    Τώρα το δίλλημα είναι αποπασοκοποίηση της κοινωνίας, η συνέχιση της πασοκοποίησης ?
    __________________________________
    Ελπίζω να αρχίσει η αποπασοκοποίηση της κοινωνίας, από την αποπασοκοποίηση του ΠΑΣΟΚ.
    Η Ελλάδα θέλει πολιτικά κόμματα, όχι θρησκείες.

    Τώρα θα φανεί αν πράγματι εντός του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πραγματικοί οραματιστές, η αν υπάρχουν απλώς συνεχιστές (κοινός διάδοχοι) στο μοναστήρι ..ΤΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ) του ΠΑ$$ΟΚ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μαλακες αναζητουν σωτηρες
    κουστουματους,ευρωπαιους,πετυχημενουςευρωπαιστες..
    δηλαδη
    σημιτης,γιοργακις,αλογοσκουφης,
    παπαδημος,διαμαντοπουλου...
    και τωρα μαρκεζινης..

    η μαλακια του 90% σπαει καρυδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, 30 Νοε 2011 7:57:00 μ.μ., είναι γιος του Σπ.Μαρκεζίνη για τα λάθη του οποίου μίλησε.
    Αλλά τί σημασία έχει ποιου γιος είναι, εάν τα όσα λέει είναι σωστά;
    Εγώ, πάντως, ήμουν εκεί και τον άκουσα με προσοχή.
    Άλλωστε η παροιμία λέει "από ρόδι βγαίνει αγκάθι κι' απ' αγκάθι βγαίνει ρόδο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε 30 Νοε 2011 7:57:00 μ.μ.
    η γιαπουρτωμένη ντυμένη γουρούνα και αντιπροεδράρα της σημερινής χούντας δεν είναι εγγονός του καταδικασμένου από ελληνικό δικαστήριο ως δοσίλογου και συνεργάτη των, και τότε, κατακτητών πάγκαλου;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΘΑ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΓΛΥΤΩΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση