GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περιμένοντας τη σταγόνα...

Toυ  Άρη Δαβαράκη Περνάνε οι μέρες βιαστικές  κι’ εγώ νοιώθω έντονα ένα παράξενο συναίσθημα: Περιμένω τη σταγόνα. Όλα συνεχίζουν, επιφανει...

Toυ Άρη Δαβαράκη

Περνάνε οι μέρες βιαστικές κι’ εγώ νοιώθω έντονα ένα παράξενο συναίσθημα: Περιμένω τη σταγόνα. Όλα συνεχίζουν, επιφανειακά, να λειτουργούν κανονικά και η ζωή, φορτωμένη δυσκολίες και απλήρωτους λογαριασμούς, συνεχίζεται. Όμως μέσα και πίσω από αυτό το «μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει», υπόκωφα βουίζει μέσα στην κοινωνία μας ένας μεγάλος θυμός, μια βόμβα μεγατόνων που, πραγματικά δεν μπορώ να προβλέψω, αν θα προλάβει να εκραγεί ή αν θα βρεθεί κάποιος να την απενεργοποιήσει εγκαίρως, εκτονώνοντας το...
αίσθημα μέγιστης αδικίας που διαπερνά όλη την κοινωνία –λέγοντας την αλήθεια. Η αλήθεια βέβαια, στην περίπτωσή μας, είναι σκληρή και ίσως και βίαιη –και εγκυμονεί κινδύνους. Αλλά είναι εκεί. Περιμένει με τα χέρια στη μέση κοιτάζοντάς μας στα μάτια : Πότε θα σταματήσετε, ρε καραγκιόζηδες, όλο αυτό το άθλιο θέατρο που έχετε στήσει και θα με αποκαλύψετε, γυμνή, ως έχω, με όσα έχω, όσα έκλεψα, όσα διέφθειρα, όσα κατέστρεψα και όσα υποκρίνομαι;
Η «κυβέρνηση της σωτηρίας» και η προσωπικότητα του κ. Παπαδήμου όσο δυναμικά αναπτέρωσε τις ελπίδες μας, τόσο γρήγορα ξεφούσκωσε και αποκάλυψε τη γύμνια της: κυβέρνηση 50 παλαιοκομματικών, μπλεγμένων, φθαρμένων, από την κεντροδεξιά και πέρα –μέχρι τον Καρατζαφέρη και τα παλληκάρια του. Μόνο ο κ. Τσοχατζόπουλος λείπει από όλο αυτό το συνονθύλευμα – αν είχε πάρει κι’ αυτός ένα υπουργείο η εικόνα θα ήταν πλήρης. Πέρασαν ώρες και μέρες, πέρασε και η βδομάδα από την ευδαιμονία του νέου Εθνοσωτήρα μας Λουκά Παπαδήμου πού όλα θα τα τακτοποιούσε –και ακόμα τίποτα. Σιωπή. Νέκρα. Κουκουλώματα και πάρε-δώσε, πολιτικοί εκβιασμοί, πολιτικές ισορροπίες, «δεν θα θίξουμε αυτό, να μην θίξετε εκείνο», βάστα με να σε βαστώ ν’ ανεβούμε το βουνό και να δούμε αν στο τέλος όλης αυτής της αξιοθρήνητης τραγωδίας με την οποίαν κάνει δραματικό φινάλε, αντάξιο της αρχαίας τραγωδίας μας, η οικογένεια Παπανδρέου, θα γλυτώσουνε –και ποιοι – την φυλακή και την δημόσια διαπόμπευση. Οικτρά αποτυχημένοι απατεώνες μπλεγμένοι με ταλαίπωρους μικροπολιτικούς σε μία τελευταία πράξη που κρύβει πολλές εκπλήξεις –και σίγουρα δεν μπορεί πια να καθυστερήσει για πολύ την αποκάλυψή τους.
Από αυτήν την κατάσταση της πολιτικής ομηρείας στην οποία βρίσκεται ο Ελληνικός λαός (με αποδοχή μάλιστα κοντά στο 80%, τις πρώτες μέρες, μέσα στην απελπισία του), δεν γίνεται –δυστυχώς –να οδηγηθούμε στην πολιτική ομαλότητα χωρίς να σπάσουνε αυγά και να χυθεί πολύ δάκρυ. Είναι τόσο «πολλά τα λεφτά» που παίχτηκαν στο καζίνο του Μαξίμου και τόσο πολλοί οι εμπλεκόμενοι, ώστε όταν σπάσει το σπυρί, μέχρι να χυθεί επιτέλους το πύον και να επουλωθεί ξανά το τραύμα (όπως πάντα γίνεται, ακόμα και στις χειρότερες στιγμές της ιστορίας), θα μεσολαβήσει για πολλούς πολύς Ρουβάς –πολύ «Αίμα, δάκρυα και ιδρώτας». Τόσο που νομίζω πως τα τουρκικά σήριαλ αλλά και αυτό με τον Δάνη Κατρανίδη και την Βάνα Πεφάνη (που έχουνε βάψει τα χέρια τους με αίμα και κουβαλάνε μεγάλα βάρη) , θα μας φαίνονται Μίκυ-Μάους μπροστά στα δελτία ειδήσεων.
Περιμένω τη σταγόνα. Περιμένει και αυτή, αιωρείται. Κάποια στιγμή θα στάξει – και τότε, έτσι ξαφνικά, θα ξεχειλίσει το νεροπότηρο της νεότερης ιστορίας μας και της οικονομικής διαχείρισης που μας έφερε ως εδώ, αποκαλύπτοντας κάποιους, τους υπεύθυνους της μεγάλης τραγωδίας που ζούμε. Όσοι εξ’ αυτών εμπλέκονται και είναι Έλληνες, είναι προδότες –και σαν προδότες θα αναλάβουνε ο καθένας την ευθύνη του. Οι μη έχοντες την Ελληνική ιθαγένεια, οι «ξένοι» δηλαδή, «αυτοί τη δουλειά τους κάνανε», θα πούμε όλοι. Δεν θα είναι εξ άλλου και η πρώτη φορά που η λατρεία του χρήματος ξεπέρασε κάθε «λογικό» (αν υπάρχει) όριο. Και στο τέλος-τέλος ούτε τους ψηφίσαμε ούτε τους πιστέψαμε ποτέ για ανθρώπους της προκοπής – άνθρωποι της διεθνούς πιάτσας είναι, δεν έχουνε να δώσουνε λογαριασμό παρά σε ότι ψυχές κουβαλάνε κι’ αυτοί μέσα τους.
Η αριστερά για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία μπορεί να καυχηθεί ότι στέκεται με αξιοπρέπεια μπροστά σε όλη αυτή τη θλιβερή παρωδία – παρακολουθώντας απλώς τον αυτοεξευτελισμό του υπολοίπου «πολιτικού προσωπικού». Ο Σαμαράς και το κόμμα του δεν τα κατάφερε να κρατηθεί μακριά και ήδη, στην συνείδηση του κόσμου, έχει ταυτιστεί με «αυτό που φεύγει». Και η μεταβατική αυτή γιγαντιαία κυβέρνηση που τα περιλαμβάνει όλα τα σκάνδαλα και τις βρωμιές (ή σχεδόν όλα), η υπό την ηγεσία του κ. Παπαδήμου «εθνοσωτήριος» αυτή κυβέρνηση, αν αντέξει μέχρι τις εκλογές, θα έχει ευτυχώς ήδη «κάψει» όσους συμμετέχουν σε αυτήν. Κάποιοι, διακριτικά και φοβισμένα, δείχνουν να θέλουν, κάπως, με κάποιον τρόπο ευλογημένο, να διαχωρίσουν τη θέση τους –αλλά δεν είναι εύκολο, κακά τα ψέματα. Την ώρα που θα στάξει η σταγόνα η αναστάτωση θα είναι τέτοια που θα πρέπει να είναι κανείς πολύ μακριά από τον τόπο του δράματος – το κέντρο της Αθήνας δηλαδή, την Ηρώδου Αττικού και τα κέντρα εξουσίας.
Την περιμένω την σταγόνα –και την διακρίνω κιόλας έτσι όπως κατεβαίνει σιγά-σιγά, αποφασιστικά, διαυγέστατη και λαμπυρίζουσα μέγα δάκρυ, πηχτή, βαριά, με στόχο και προορισμό προδιαγραμμένο : Θα στάξει εκεί, στα κέντρα εξουσίας, στοχευμένα – και από εκεί και πέρα τίποτα πια δεν θα είναι ίδιο…

8 σχόλια

  1. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΨΙΛΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ,ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ, ΘΑ ΞΕΒΡΑΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ Η ΓΥΜΝΙΑ ΤΩΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ" ΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ.
    ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ ΝΟΝΟΣ.
    ΟΝΟΜΑ;;;;;;;;; ΠΟΙΑΝΟΥ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω σε όλη τη χώρα βρέχει καταρρακτωδώς καρεκλοπόδαρα, τα σταγονίδια μετράμε;
    Την ώρα που έβγαζαν ένα γάϊδαρο απο το πηγάδι όπου έπεσε, κάποιος παρατηρητής φώναξε να κρατήσουν την ουρά ώστε να μη στάξει και μολυνθεί το πηγάδι!
    Χρειάζεται βοήθεια απο όλους. Θέλεις να βοηθήσεις ; Βοήθα όσο μπορείς. Δεν μπορείς; εξαφανίσου. Μας κορόϊδεψες και μας εκμεταλλεύτηκες, ΚΡΕΜΑΣΜΑ.

    ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΑΡΗ.
    ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΗΧΕΙ ΣΑΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ (ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ,ΥΠΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Περιμένει με τα χέρια στη μέση κοιτάζοντάς μας στα μάτια : Πότε θα σταματήσετε, ρε καραγκιόζηδες, όλο αυτό το άθλιο θέατρο που έχετε στήσει και θα με αποκαλύψετε, γυμνή, ως έχω, με όσα έχω, όσα έκλεψα, όσα διέφθειρα, όσα κατέστρεψα και όσα υποκρίνομαι;"
    ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΗ ΘΕΣ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ;
    ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι θέλουμε τα λεφτά και τις διευκολύνσεις σας, και δεχόμαστε να ελέγχετε τις οικονομικές πράξεις του κάθε ενός που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα μέχρι να ορθοποδήσει οικονομικά η χώρα.¨"
    ΦΙΛΕ 4:07:00 μ.μ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΙ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ.
    ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ; ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΤΑΡΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ (ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΟΥΝΚΕΡ) ;
    ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η Ε.Ε. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΑΞΙΕΣ ;
    ΠΟΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ;ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΛΑΔΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ( ΣΗΜΕΝΣ);
    Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΒΑΛΕΤΤΩ ΠΡΩΤΟΣ
    ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ;
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ;
    ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεπεραστεί από την ιστορία.

    «Το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε έχει ξεπεραστεί από την ιστορία όχι ως αξιακό και ευρύτερα ιδεολογικό και στρατηγικό πλαίσιο αλλά ως πολιτικές, ιεραρχήσεις και κυρίως πρακτικές» γράφει σε άρθρο του στα «Νέα» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

    Μετά την Άννα Διαμαντοπούλου και ο Κώστας Σκανδαλίδης μιλάει για την ανάγκη ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι «χρειαζόμαστε ένα πραγματικό νέο κόμμα να....
    συνθέσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς, δίνοντας οριστική απάντηση στην κρίση προσανατολισμού της χώρας».

    «Το ΠΑΣΟΚ και οι εν δυνάμει συμμαχικές δυνάμεις που αρνούνται τόσο τον αριστερό λαϊκισμό μιας ανεπίδοτης ελπίδας όσο και τον δεξιό λαϊκισμό που στο όνομα του μεταρρυθμισμού απεργάζονται από τα πάνω τη νέα μορφή και διάταξη των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα οφείλουν να συναντηθούν στο πεδίο της μάχης για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς» επισημαίνει ο κ. Σκανδαλίδης στο άρθρο του, τονίζοντας:

    «Το πεδίο της μάχης καθορίζεται με την επιστροφή στη βάση όχι ως επιστροφή στο παρελθόν αλλά ως σημείο ενδοσκόπησης και αναζήτησης του κοινού στόχου και εκκίνησης της νέας πορείας. Μόνο έτσι οι διαδικασίες που πρότεινα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έχουν νόημα. Αλλιώς από καλλιστεία είναι γεμάτες οι τηλεοράσεις απέναντι σε κοινό που απολαμβάνει μεν το θέαμα, είναι όμως παγερός θεατής των εξελίξεων. Και χωρίς τον λαό και η τελευταία ελπίδα θα έχει χαθεί. “Οι καιροί ου μενετοί”».


    ΣΗΜ. ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΗΡΙ
    ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΞΥΝΕΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ
    ΜΕ ΤΟΝ πράσινο ΔοΝηΤήηηηηηηη της.

    και απο ότι βλέπω
    ΧΥΝΕΙ απο ΛΑΤΡΕΙΑ και ΑΠΟΛΑΥΣΗ
    απο τον κώλο, σκατίλα & ευκοίλια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Κομισιόν: Μόνος του ο Παπακωνσταντίνου αύξησε το έλλειμμα του 2009"
    _________________________________________
    Νέα βόμβα από την Κομισιόν σχετικά με το «φουσκωμένο έλλειμμα του 2009 είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.
    Ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ, Αλγκίρντας Σεμέτα αποκάλυψε ότι δεν έγινε με παρότρυνση της Επιτροπής, η συμπερίληψη ολόκληρης της έκτασης των οφειλών των νοσοκομείων στις προβλέψεις του ελλείμματος για το 2009!

    Ο έλληνας ευρωβουλευτής, κ. Χουντής τόνισε πως από την απάντηση του Επιτρόπου προκύπτει ότι ήταν κυρίως πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να συμπεριληφθούν στο έλλειμμα τα χρέη των νοσοκομείων. Χωρίς, όπως επισημαίνει ο κ. Χουντής να υπάρχει σχετική υποχρέωση ούτε προηγούμενο αίτημα από την Κομισιόν ή την Eurostat. Αντίθετα οι νοσοκομειακές δαπάνες έπρεπε να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων.
    ___________________________________________
    Στην απάντησή του ο κ. Σεμέτα, τονίζει ότι σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες «όλες οι ροές πρέπει να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων» και επομένως και «οι κρατικές δαπάνες πρέπει, να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων, όταν προκύπτει υποχρέωση πληρωμής από την παροχή εμπορεύματος ή υπηρεσίας και όχι κατά τη στιγμή του διακανονισμού».

    Όσο για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η ελληνική κυβέρνηση το θέμα, σημειώνει ότι
    «τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία συγκέντρωναν απλήρωτες υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές τους για μια μεγάλη χρονική περίοδο και οι σχετικές δαπάνες δεν είχαν καταγραφεί στον υπολογισμό του κρατικού ελλείμματος».

    «Η αρχική συμπερίληψη εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ολόκληρης της έκτασης των οφειλών στις προβλέψεις του ελλείμματος για το 2009 δεν έγινε με παρότρυνση της Επιτροπής», καταλήγει στην απάντησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος.
    _______________________________________________
    Εξηγήσεις για το θέμα έχει κληθεί να δώσει στις 12/12, με την ιδιότητα του υπόπτου, ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, στον εισαγγελέα, που ερευνά τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009..

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες τα στοιχεία του ελλείμματος παραποιήθηκαν ώστε να εμφανίζονται ότι αγγίζουν το 15,5%, προκειμένου να ληφθούν επιπλέον μέτρα, ενώ ουσιαστικά το έλλειμμα ήταν πολύ μικρότερο....

    + plus = ΙΣΟΒΙΑ...Παπακέ & ΕΛΙΤ ΑΛΗΤ ΠΑ$$ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση