GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εχασε την πλειοψηφία ο Μπερλουσκόνι...

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή κατά την ψηφοφορία - κλειδί επί του ισολογισμού του 2010, ...

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή κατά την ψηφοφορία - κλειδί επί του ισολογισμού του 2010, γεγονός που ερμηνεύεται ως νέα ένδειξη για την ανάγκη παραίτησής του.  Ο ισολογισμός ψηφίστηκε, καθώς από τη διαδικασία απείχε η αντιπολίτευση, ωστόσο....
 ο Μπερλουσκόνι κέρδισε μόνο 308 ψήφους, λιγότερες δηλαδή από τις 316 απαιτούμενες για να διατηρήσει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή που αριθμεί 630 έδρες.
Η αντιπολίτευση υπογράμμισε αμέσως μετά την ψηφοφορία ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του.
Ο ηγέτης της Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι σημείωσε ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η Ιταλία να αποκλειστεί από τις αγορές, καθώς οι αποδόσεις των δεκαετών ιταλικών ομολόγων πλησίασαν σήμερα το 7%. «Σας ζητώ κ. πρωθυπουργέ με όλη μου τη δύναμη να λάβετε επιτέλους υπόψη σας την κατάσταση και να παραιτηθείτε», είπε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, και ο στενότερος σύμμαχός του στον κυβερνητικό συνασπισμό και ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ουμπέρτο Μπόσι, ανακοίνωσε ότι τον κάλεσε να παραιτηθεί.
Ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά πρόσθεσε ότι διάδοχος του Μπερλουσκόνι πρέπει να είναι ο γραμματέας του κόμματος του Μπερλουσκόνι Λαός της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλφάνο.
Η παραίτηση Μπερλουσκόνι δείχνει πλέον αναπόφευκτη, εν μέσω και της «ανταρσίας» στους κόλπους του κόμματός του, τη στιγμή που οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων σημειώνουν καθημερινά ρεκόρ στις διεθνείς αγορές.

3 σχόλια

  1. Να ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΓΙΑ ΚΑΦΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΩΡΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΟΥΝΤΟΚΑΝΑΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΗΡΞΕ ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ ΑΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ (;) ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΩΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΝΑΖΙ;
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΟΥΝΤΟΚΑΝΑΛΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΜΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.
    ΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΣΑΣ.
    ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝΕ ΟΤΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ.
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
    ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ.
    ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ,ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΧΟΥΝΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ,
    ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.
    ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΛΕΒΑΡΗΣ.
    ΘΑ ΕΧΕΙ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ
    ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΝΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΧΩΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΧΑΜΟ,ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
    ΓΙΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ 4ΕΤΙΑΣ ΤΟ ΠΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση