GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι στόχοι των διαφόρων μνημονίων δεν θα επιτευχθούν...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/    Παρακολουθήσαμε το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου τις προγραμματικές δηλώσεις τ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
  
Παρακολουθήσαμε το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου Πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου. Για εμάς καμία έκπληξη. Εμείς δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από μία εκ νέου απαγγελία των μνημονιακών στόχων και σκεπτικών. Το είχαμε πει άλλωστε από την πρώτη ημέρα. Τραπεζοκεντρικής λογικής νεοφιλελεύθερη πολιτική είναι το σήμα κατατεθέν της νέας κυβέρνησης.
Το πρόβλημα είναι για όλους αυτούς που πίστευαν στην τεράστια ανακάλυψη που είχε το...
όνομα κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, ή συνεννόησης, ή κάπως έτσι. Σε όλους αυτούς που πίστευαν ότι το πρόβλημα ήταν η ανικανότητα του Γιώργου Παπανδρέου. Σε όλους αυτούς που πίστευαν στην διαχειριστική ικανότητα της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ.
Αυτοί διαψεύσθηκαν γιατί ανακάλυψαν την τρομερή αλήθεια. Δεν φταίνε τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές. Δεν φταίει η ανικανότητα του Γιώργου Παπανδρέου αλλά η μνημονιακή πολιτική για τα δεινά που πλήττουν την Ελληνική Οικονομία. Απλά το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν εντελώς ανίκανος να κυβερνήσει την χώρα, επέτεινε την ταχύτητα της καταστροφής. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.
Από εκεί και πέρα το κομβικό σημείο για την μνημονιακή πολιτική και το μνημονιακό πολιτικό μέτωπο είναι η περίοδος Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2012. Τότε που πρέπει να δοθούν περίπου 80 δις ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ προκειμένου να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι με τι όρους θα δοθούν αυτά τα χρήματα. Διότι μην βαυκαλιζόμαστε. Οι στόχοι των διαφόρων μνημονίων δεν θα έχουν επιτευχθεί. Άρα θα αρχίσει η πίεση. Κάντε αυτό, κάντε εκείνο για να σας δώσουμε την δόση. Μην αμφιβάλλετε. Μέχρι και τα όργανα των παιδιών μας θα μας ζητήσουν προκειμένου να μας καταβάλουν την δόση.
Για όσους τους αρέσουν να κάνουν προβλέψεις για την πορεία των πολιτικών πραγμάτων, εκείνη η χρονική στιγμή είναι η κρισιμότερη. Από την μια μεριά τα αθώα θύματα, δηλαδή όλοι αυτοί που στο πάρτι της προηγούμενης δεκαετίας επωφελήθηκαν ελάχιστα ή καθόλου. Και από την άλλη πλευρά οι δήμιοι. Όλοι αυτοί που από την αύξηση του Εθνικού Πλούτου της προηγούμενης δεκαετίας πήραν την μερίδα του λέοντος. Κάπου εκεί στην πλευρά των δήμιων βρίσκονται και οι εκτελεστές. Οι δανειστές δηλαδή.
Παρέα Δήμιοι και Εκτελεστές θα επιχειρήσουν να πάρουν τα τελευταία απομεινάρια από τον Εθνικό Πλούτο. Τα τελευταία υπολείμματα από τα υπάρχοντα των οικογενειακών νοικοκυριών.
Είναι η στιγμή που όλοι εμείς τα μέχρι εχθές θύματα, είτε θα σηκώσουμε το μπόι μας και θα γίνουμε το παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης του ανθρώπινου πολιτισμού εναντίον της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας, είτε θα υποταχθούμε στη μοίρα για την οποία μας προετοίμαζε μεθοδικά ο τάχα ανίκανος Γιώργος Παπανδρέου. Την μοίρα των σκλάβων, που αποδέχονται οι κόρες τους να είναι παλλακίδες των αφεντικών και τα αγόρια τους να είναι ευνούχοι στα χαρέμια των παλλακίδων του Βασιλιά. Την μοίρα των ανθρώπων χωρίς τιμή. Γιατί είναι άνθρωπος χωρίς τιμή όποιος δεν μπορεί να προστατέψει την οικογένεια του!

4 σχόλια

  1. ΥΠΟΥΛΟ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΗΤΑΝ ΨΕΜΑ ΗΤΑΝ ΦΤΙΑΧΤΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΞΕΡΙΖΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΟΥ ΟΤΙ ΣΟΥ ΣΠΕΙΡΑΝΕ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ ΞΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΟΛια προπαγάνδα:
    ------------------
    Φορτώνουν την εμπλοκή με τη 6η δόση στο ότι δεν υπογράφει ο Σαμαράς !
    _____________________________________________
    Η μαλακ@@ αυτό που γράφουν για τους ηλίθιους!
    Η 6η δόση είναι μπλοκαρισμένη λόγω δημοψηφίσματος Γιωργάκη και όσων ακολούθησαν και θα ελευθερωθεί μόνο μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.

    Μάλιστα προχθές ο Αλταφάζ διευκρίνισε ότι δεν έχει σταλεί ακόμα κανένα χαρτί για υπογραφή... άρα τι ******* λένε ότι φταίει ο Σαμαράς ;

    Διαβάστε τις πα πα ριές τους:

    Παρατείνεται η εμπλοκή για την εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ, καθώς η Κομισιόν παραμένει αμετακίνητη στο αίτημά της για έγγραφη δέσμευση της ΝΔ επί της νέας δανειακής σύμβασης της 26ης Οκτωβρίου και των όρων που απορρέουν από αυτήν, ενώ την ίδια ώρα ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει να αρνείται να βάλει την υπογραφή του σε τέτοιου είδους έγγραφο .

    Σε αυτό το κλίμα, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αναζητά συμβιβαστική φόρμουλα για να αρθεί το αδιέξοδο και το «καυτό» αυτό ζήτημα αναμένεται να τεθεί κατά τις συναντήσεις που θα έχει στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι.


    Newsroom ΔΟΛ..για τον ΠΟΥΤΣΟ που λένε,
    είσαι λαμόγιο Ψυχάρη (όχι που δεν σε αρέσει!
    αλλά μερικές φορές πονάει πολύ..) ΠΟΥ ΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιούνκερ: Προϋπόθεση για την 6η δόση η επιστολή Παπαδήμου...

    τα γυρίζουν ή μου φαίνεται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση