GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεβίωσε ο Νεοκλής Σαρρής...

Ο Νεοκλής Σαρρής ήταν καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Απεβίωσε την 19η Νοεμβρίου 2011 μετά από πολυετή ...

Ο Νεοκλής Σαρρής ήταν καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Απεβίωσε την 19η Νοεμβρίου 2011 μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης, Αθηνών και Γενεύης. Διετέλεσε σύμβουλος επι των πολιτικών υποθέσεων του Αοιδιμου Οικουμενικού Πατριάρχου κυρού Αθηναγόρα. Διαδέχθηκε τον Ιωάννη Ζίγδη στην Προεδρία της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ). Διετέλεσε...
καθηγητής παραγωγικών και ανωτέρων Σχολών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ως πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα ελληνοτουρκικά θέματα.
Στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής, συνεργαζόμενος με τη Δημοκρατική Αναγέννηση, τοποθετημένος στην τιμητική τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος.

12 σχόλια

  1. Κρίμα...
    Συλλυπητήρια στους οικείους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ητανε και με το "λαος" του γκαμπουρη καρα-τζαφερ..

    Να τα λεμε ολα ..

    (Και εμενα μου αρεσε ο μακαριτης. Τον εχω δει πολλες φορες στην ΤιΒι .Τελος παντων . Αιωνια η μνημη που λενε και οι παπαδες)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ανώνυμε" δεν ήταν. Απλώς συμφωνούσαν στα εθνικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ
    ΔΑΣΚΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλο ταξιδι λεβενταντρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αξιολογος ανθρωπος και επιστημονας.Ισως , ο ποιο εγκριτος αναλυτης σε τουρκικα θεματα.Και φυσικα εμεινε αναξιοιποιητος απο τους ...παρακεντεδες του υπουργειου εξωτερικων.Ας αναπαυθει η ψυχη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΦΥΓΕ ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΕ ΕΡΓΟ.

    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειλικρινά λυπάμαι πολύ... Αιωνία του η μνήμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σπουδαίος δάσκαλος! Είχε επαφή με την πραγματικότητα, πρόβλεπε με επιτυχία εξελίξεις και κυρίως ...δεν μασαγε τα λόγια του! Θα σε θυμόμαστε δάσκαλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σπουδαιος ανθρωπος, επιστημονας και Ελληνας... εμεινε αναξιοποιητος, προφανως γιατι οι εμπεριστατωμενες θεσεις του στα Ελληνοτουρκικα δεν ηταν και τοσο υπερ της Ελληνοτουρκικης φιλιας και του "συνωστισμου" στη Σμυρνη....
    Αιωνια του η μνημη και ελαφρυ το χωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Νεοκλής Σαρρής υπήρξε ένα από εκείνα τα λεβέντικα, ανυπότακτα μυαλά
    που δεν διαχωρίζουν τον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο από την επιστημονικότητα. Να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει και αιωνία η μνήμη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αιωνία σου η μνήμη μεγάλε δάσκαλε.
    Καλό σου ταξείδι θα σε θυμάμαι πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση