GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κοινωνική ισότητα αυξάνει το προσδόκιμο ζωής...

Από το  andounis.wordpress.com Νέα έρευνα που διεξήχθη από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ υποστηρίζει πως η κοινωνική ισότητα ...

Από το andounis.wordpress.com
Νέα έρευνα που διεξήχθη από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ υποστηρίζει πως η κοινωνική ισότητα οδηγεί σε αυξημενο προσδόκιμο ζωής, σε συγκεκριμένα θηλαστικά .  Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μελετώντας μια ομάδα θηλαστικών που διαβιώνει στο Ισραήλ, η οποία φέρει την ονομασία «βραχώδεις υέρακες».
Η έρευνα αυτή έρχεται να αμφισβητήσει παλαιότερες μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες, το μέγεθος και όχι η διαμόρφωση των σχέσεων εντός ενός κοινωνικού δικτύου είναι...
εκείνο που οδηγεί σε μακροζωία και καλύτερη ποιότητα υγείας.
Οι βραχώδεις υέρακες είναι μικρά χορτοφάγα θηλαστικά, τα οποία κατοικούν σε διάσπαρτες αποικίες, οι οποίες βρίσκονται στην Αφρική και στην Μέση Ανατολή. Η έρευνα διήρκεσε 11 ολόκληρα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων, οι επιστήμονες κατέγραψαν τις συμπεριφορές των μελών του είδους, τα οποία κατοικούν στην προστατευμένη περιοχή Εν Γκέντι του Ισραήλ.
Αφού συγκέντρωσαν τα δεδομένα,  στη συνέχεια  τα ανέλυσαν μέσω των μαθηματικών μοντέλων της διαμόρφωσης σχέσης και της κεντρικότητας νεύματος. Τα αποτελέσματα ήταν συγκλονιστικά, καθώς αποδείχτηκε πως στις ομάδες εκείνες, στις οποίες οι κοινωνικοί δεσμοί χαρακτηρίζονταν από μεγαλύτερη ισότητα, τα μέλη τους ζούσαν περισσότερο.
Η κοινωνική οργάνωση των υέρακων φαίνεται να εμφανίζει εξάλλου έντονη ποικιλομορφία. Σε ορισμένες ομάδες, τα μέλη τους τείνουν να έχουν παρόμοια δίκτυα και σχέσεις δυνάμεως. Σε άλλες, ορισμένα μέλη εμφανίζονται πιο ισχυρά και διαθέτουν μεγαλύτερα δίκτυα, ενώ κάποια άλλα είναι πιο αδύναμα και ζουν μοναχικά. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως στις πρώτες κοινωνίες, τα μέλη της ομάδας εμφανίζουν αυξημένη διάρκεια ζωής, σε αντίθεση με τις δεύτερες. Μάλιστα ο καθηγητής Αμιγιαάλ Ιλάνυ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, χαρακτηρίζει αυτές τις πρώτες ομάδες ως «σοσιαλιστικές».
Που οφείλεται όμως αυτή η διαφορά; Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα, αλλά ο Ιλάνυ πιστεύει πως έχει να κάνει με τα μειωμένα επίπεδα άγχους και stress. «Στις ομάδες εκείνες, στις οποίες επικρατεί η ισότητα, υπάρχει μεγαλύτερη ηρεμία και ελάχιστα περιστατικά παρενόχλησης», δηλώνει χαρακτηριστικά. Παλαιότερες μελέτες εξάλλου έχουν ήδη δείξει πως οι ιεραρχικές κοινωνίες παρουσιάζουν αυξημένα επίπεδα άγχους, τα οποία χαρακτηρίζουν τόσο εκείνους που βρίσκονται στην κορυφή, όσο και στον πάτο της κοινωνικής πυραμίδας.
Οι ερευνητές στρέφουν τώρα το ενδιαφέρον τους, και θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα, στην εφαρμογή των πορισμάτων της συγκεκριμένης έρευνας και στην ανθρώπινη κοινωνία. Μέχρι τώρα, οι μελέτες πάνω στη σύνδεση κοινωνικών σχέσεων και υγείας, στους ανθρώπους και στα άλλα θηλαστικά, είχαν περιοριστεί στις ατομικές σχέσεις. «Σε αντίθεση με άλλους λέμε πως τελικά δεν είναι το εύρος των κοινωνικών σχέσεων που έχει σημασία. Εκείνο που μετράει είναι η συνολική διαμόρφωση των κοινωνικών σχέσεων μέσα στην ομάδα», δηλώνει ο Ιλάνυ.

Πηγές:
http://www.blue-planet.gr/
http://www.wired.com/wiredscience/2011/08/egalitarian-hyraxes/

5 σχόλια

  1. Τρεις βασικές ρήτρες της δανειακής σύμβασης του Μαΐου που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε

    Αυτές είναι:
    1) Η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που της παρέχει η εθνική της κυριαρχία

    2) Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να ζητήσει δανειακή βοήθεια από άλλη χώρα εκτός των δανειστών της ( πχ Κίνα, Ρωσία)
    3) Η Ελλάδα δεν μπορεί να προβάλλει αξιώσεις από τους δανειστές της ώστε να συμψηφιστούν τα χρέη της με χρέη των δανειστών της προς την ίδια, όπως για παράδειγμα κατοχικό δάνειο που έλαβε η Γερμανία από την Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
    Η παραπάνω σύμβαση έχει υπογραφεί από τον Κ. Παπακωνσταντίνου και από τον Κ.Προβόπουλο. Το μειονέκτημα για αυτούς και το πλεονέκτημα για μας είναι ότι δεν έχει περάσει από κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο οπότε μπορούμε στο μέλλον να την καταγγείλουμε. Τώρα βέβαια αυτό προσπαθούν να περάσουν με τη νέα δανειακή σύμβαση που θα περάσει από την Βουλή και επικυρώνει όλα τα παραπάνω. Ελπίζω τώρα να γίνεται από όλους αντιληπτό ποιος είναι ο ρόλος της νέας φασιστικής κυβέρνησης που ήρθε στην εξουσία ερήμην μας και τελείως αντισυνταγματικά, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Γερμανών και των διεθνών τοκογλύφων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι.
    Αλλα οπως εχουμε ξαναπει ,η λυση ειναι ΜΙΑ και μοναδικη:

    Ενας "τρελλος" Παπαδοπουλος ,που αφου επικρατησει θα συλλαβει και θα ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ χωρις πολλα-πολλα ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..
    ΑΜΕΣΩΣ,σε μια νυκτα ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ .."ΝΑΤΟ" και λοιπες συμμοριες να επεμβουν..

    Οι περιουσιες τους (που τις βρηκαν??),θα δημευτουν ΑΜΕΣΑ!!
    Κατι .."μεταβιβασεις" θα ελεγχονται.. και αν ειναι ανακριβεις θα οδηγουνται στο αποσπασμα "για ψευδη δηλωση του νομου 2011-12"..

    Παιδια σκυλια που εχουνε αυτοι οι αλητες θα περιελθουν στην ιδιοκτησια του κρατους..
    Δωρεαν υπνο (σε ορφανοτροφειο),δωρεαν σιτιση (στο οφανοτροφειο) δωρεαν ενδυση-πεδηση (στον διεθνη Ερυθρο σταυρο) και μισο ευρω (αντε ο,72 ευρω) ημερησιως για καμμια τυροπιττα ,μεχρις ενηλικιωσεως..

    Κανενα ελεος ..
    Κανενας οικτος..

    Η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια ΠΡΕΠΕΙ να ξεπαστρευτει..

    P.S
    Κατι βγαλανε το λαμπρακισταν και λοιπες συμμοριες (ειδα και μια περιεργη "Φατσα" (ημαρτον ρε!!!) καποιο .."βερυκιο" γαμω το .ριστο τους!!!!!!!!!!1ΡΡΡΡΡΡΡΡ^Ε4)
    να λεει για κατι Ευελπιδες ..

    Ω!Πιστευω αν υπαρχουν ΑΚΟΜΑ Ευελπιδες που "το θελουν αυτο" ..
    Καλα βαδιζουμε..
    Θα τους ξεπαστρεψουμε την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..

    ΠΡΕΠΕΙ!!!!!

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΝΟΜΑ , ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ;
    Τους Βούλγαρους , τους Ρουμάνους , τους Αλβανούς που έχει διορίσει παράνομα το ΠΑΣΟΚ , ως μονίμους :
    Στο δημόσιο , στα νοσοκομεία , στο Ι.Κ.Α και στους δήμους θα τους πιάσει η εφεδρεία η θα την πληρώσουν μόνο τα κορόιδα οι Έλληνες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΛΑΟΣ ..ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΣΑΣ..ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ(ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΤΡΩΜΕ ..ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΛΛΑΓΗ) ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΑΛΛΟ..Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενας "τρελλος" Παπαδοπουλος

    Πίσω σου χουντόβρασμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση