GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΗΣΥΧΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ», Η ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ…

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη http://www.nasostsaganelis.gr/ Καταγγέλλει ο διάσημος Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας ΔΗΛΩΝΕΙ: «Ευθύνοντα...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη
http://www.nasostsaganelis.gr/

Καταγγέλλει ο διάσημος Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας
ΔΗΛΩΝΕΙ: «Ευθύνονται Μέρκελ-Σαρκοζί για την ομηρεία της Ευρώπης»
«Απαράδεκτα τα τελεσίγραφα της Ε.Ε. στην Ελλάδα»
«Η ευρωπαϊκή ελίτ μεθοδεύει ΜΕΤΑ-δημοκρατία με πρόσχημα την κρίση»
«Μόνον οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα, ΟΧΙ τα κράτη»

Ο Γερμανός φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας έδωσε πρόσφατα διαλέξεις στο Université Paris Descartes και στο Goethe Institute. Αποσπάσματα από τις ομιλίες του, καθώς και τις ανατρεπτικές δηλώσεις του παρουσίασε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel
Ο Jürgen Habermas είναι θυμωμένος. Είναι πραγματικά θυμωμένος. Η φράση «αυτός δεν είναι τίποτα λιγότερο από έξω φρενών» δεν τον χαρακτηρίζει, γιατί...
τα παίρνει όλα προσωπικά.
«Μιλώ εδώ ως πολίτης», λέει. «Θα προτιμούσα να κάθομαι στο γραφείο μου, πιστέψτε με. Αλλά αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο καθένας πρέπει να καταλάβει ότι έχουμε κρίσιμες αποφάσεις να αντιμετωπίσουμε. Γι 'αυτό εμπλέκομαι σε αυτή τη συζήτηση. Το ευρωπαϊκό σχέδιο δεν μπορεί πλέον να αφεθεί στον τρόπο που το διαχειρίζεται η ευρωπαϊκή ελίτ».
Φτάνει πια! Η Ευρώπη είναι το έργο του. Πρόκειται για το έργο της γενιάς του.
«Σε αυτή την κρίση, λειτουργικές και συστημικές επιταγές συγκρούονται» - αναφέρεται σε κρατικά χρέη και την πίεση των αγορών.
«Είναι απλά απαράδεκτο, εντελώς απαράδεκτο», λέει κουνώντας το κεφάλι του, αναφερόμενος στα τελεσίγραφα της ΕΕ και την απώλεια εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας.
«Καταδικάζω τα γερμανικά πολιτικά κόμματα. Οι πολιτικοί μας εδώ και πολύ καιρό δεν είναι ικανοί για τίποτα απολύτως, εκτός από την φιλοδοξία του να επανεκλεγούν. Δεν έχουν καμία πολιτική ουσία, απολύτως καμία πειθώ»
Πρόσφατα έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, στο οποίο κατηγόρησε τους πολιτικούς της ΕΕ για κυνισμό και επίσης ότι «γυρίζουν την πλάτη τους στην ευρωπαϊκή ιδεώδη». Συνέχεια εδώ.

10 σχόλια

  1. Βατζελατσις29 Νοε 2011, 8:00:00 μ.μ.

    Μαύρα μαντάτα έρχονται,
    παρα την εκτη δοση
    η υφεση δεν σταματα
    κι ερχεται κι αλλη τοση

    Δυο χρόνια μάς φλομώσανε
    στη συνταγή την ίδια,
    μα θα εισπράξουν όλοι τους
    ...αγγούρια και αρχιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pasok efere thn dystyxia sthn koinwnia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΘΕ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟΣ!
    ΤΩΡΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΛΕΣ .
    ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΡΑΜΑΤΙΖΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΚΑΣΕΤΑΝΑ ΣΑΣ ΕΠΕΖΑ ΑΛΛΑ ΛΕΓΑΤΕ .
    ΛΙΓΑ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΥΟ ΛΑΟ ,ΣΤΑ 42 ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ .
    2 ΚΑΙ 3 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΖΥ ,ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ.
    ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ .
    ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΗΣ Η ΝΟΥΔΟΥ.
    ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΩΝ "ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή είναι η ευγνωμοσύνη του Ραγκούση-Νταλάρα προς τον ΓΑΠ
    που απ' την κουζίνα του Goodys
    τον έκανε Νο2 στην Ελλάδα.
    _____________________________________________
    Ως γνωστόν μέχρι το 2007 ο Ραγκούσης-Νταλάρας έφτιαχνε χάμπουργκερ στην τσικνισμένη κουζίνα των Goodys που έχει στην Πάρο.
    Τότε τον πήρε ο ΓΑΠ και με τη βοήθεια των γνωστών σαλτιμπάγκων, όπως του Κουρδιστού ***
    που μας τους παρουσίαζε σαν τους πολεμιστές του φωτός (!),
    τον έκανε γνωστό στο πανελλήνιο.

    Ο μαλάκ@@ (όπως αποδεικνύεται σήμερα) όχι μόνο τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και τον έκανε βουλευτή,... αλλά τον έκανε και Πρωθυπουργεύοντα για σχεδόν δύο χρόνια..
    Δίνοντάς του ακόμα και την τελευταία στιγμή τη δυνατότητα να κάνει ότι θέλει και να γαμήσ@@ τα ταξί αφού προηγουμένως είχε βολέψει την οικογένεια.

    Σήμερα ο Πολεμιστής του Φωτός έρχεται να δώσει πρώτος το φιλί τ
    ου Ιούδα και να αποστρατεύσει τον μαλάκ@ όπως προφανώς τον θεωρεί, λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει το μέλλον του ΓΑΠ αλλά το μέλλον του Κινήματος και δεν θα είναι αμέτοχος στις διεργασίες που θα ανοίξουν στο ΠΑΣΟΚ πριν και μετά τις αποφάσεις που θα ληφθούν...

    Πόσο ψώνιο και εκτός πραγματικότητας μπορεί να είναι κάποιος που χωρίς να έχει εκλεγεί ποτέ με την ψήφο του λαού
    (το συγκεκριμένο ψώνιο ήταν
    δυο φορές δοτός βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας)
    θέλει να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ονειρεύεται τον εαυτόν του Πρωθυπουργό ;
    ________________________________________
    ποοόσοοο ρε ΣΤΟΚΟΙ ..πασόκοι ;

    ΚΑΙ
    Τι είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ρήγας μόλις άκουσε για τις αρχηγικές βλέψεις του Ραγκούση-Νταλάρα ;

    Συνέντευξη σε τοπικό ραδιόφωνο της Νάξου (Μεσόγειος 105,4) έδωσε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες, Ρήγας και ο δημοσιογράφος τον ρώτησε πως σχολιάζει το ότι ο Ραγκούσης-Νταλάρας από ψήστης θέλει να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
    Ο εκλεγμένος απ' τον λαό κ. Ρήγας, σε αντίθεση με τον δύο φορές δοτό Ραγκούση-Νταλάρα, είπε ότι είναι θεμιτό να έχει ο καθένας φιλοδοξίες. Τότε ο δημοσιογράφος του είπε: "Άρα και εσείς μπορεί να θέλετε να γίνετε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ" και ο Ρήγας απάντησε:
    - "Θα μπορούσα αλλά δεν έχω καβαλήσει ακόμα το καλάμι"...

    Γιάννη, αν κρίνω απ' την απάντηση, συμπαιρένω πως την ψήφο του Ρήγα τη χάσαμε... αλλά μην απελπίζεσαι... όλο και κανας μαλάκ@@ θα βρεθεί να σε στηρίξει...
    Πόσες υπογραφές θέλει άραγε κάποιος για να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ;
    Γιατί αν είναι πάνω από 20 τα βλέπω σκούρα τα πράματα... και όχι τίποτα άλλο αλλά ο Πάσχων δεν είναι και μέλος του ΠΑΣΟΚ για να υπογράψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΣΥΡΙΖΑ το λέει κι όχι η ΝΔ
    ( ..ζωάρες μου):
    «Φούσκωμα του ελλείμματος του 2009»

    [Και γι' αυτό όμως θα μείνει ατιμώρητο το ΠΑΣΟΚ και θα φορτωθεί η ΝΔ και ο Καραμανλής τη διάλυση της χώρας... ].....

    Ούτε η eurostat, ούτε και η Επιτροπή ζήτησαν από την Ελλάδα να εντάξει στο έλλειμμα του 2009 τα χρέη των νοσοκομείων στο σύνολό τους


    Για «φούσκωμα» των δημοσίων ελλειμμάτων των ετών 2008 και κυρίως του 2009 με τα χρέη των νοσοκομείων, κατηγορεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

    Το συμπέρασμά του βασίζεται σε απάντηση που έλαβε μετά από σχετική ερώτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως αναφέρει η Κομισιόν, τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία συγκέντρωναν απλήρωτες υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές τους για μια μεγάλη χρονική περίοδο και οι σχετικές δαπάνες δεν είχαν καταγραφεί στον υπολογισμό του κρατικού ελλείμματος.

    «Η αρχική συμπερίληψη εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ολόκληρης της έκτασης των οφειλών στις προβλέψεις του ελλείμματος για το 2009 δεν έγινε με παρότρυνση της Επιτροπής. Για περαιτέρω στοιχεία σχετικά με το ιστορικό της υπόθεσης ο κ. βουλευτής παραπέμπεται στο σημείο 4.14 της έκθεσης του 2010 της Επιτροπής σχετικά με τις στατιστικές του δημόσιου ελλείμματος και του δημόσιου χρέους της Ελλάδας που έχει αναρτηθεί στον ιστοτόπο της Επιτροπής» αναφέρει η απάντηση της Κομισιόν.

    Όπως αναφέρει ο Νίκος Χουντής στην ερώτησή του «η ελληνική κυβέρνηση στις 21 Οκτωβρίου 2009 κοινοποίησε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής αναθεώρηση της εκτίμησης του δημόσιου ελλείμματος για το ίδιο έτος, που από το 5% (αναθεώρηση Απριλίου 2009), αυξανόταν στο 12,75%. Ένας από τους λόγους αυτής της αναθεώρησης ήταν η εισαγωγή στους εθνικούς λογαριασμούς, μη επαναλαμβανόμενων δαπανών που σχετίζονται με πληρωμές προς τους προμηθευτές νοσοκομειακού υλικού».

    Σύμφωνα με την απάντηση της Κομισιόν, προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση το EΣΛ 95 (παράγραφος 1.57) - που ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ «όλες οι ροές πρέπει να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων. Οι κρατικές δαπάνες πρέπει, επομένως, να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων, όταν προκύπτει υποχρέωση πληρωμής από την παροχή εμπορεύματος ή υπηρεσίας και όχι κατά τη στιγμή του διακανονισμού».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΡΧΙΣΤΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ Η ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ .
    Οι Γερμανικές ερπύστριες επέστρεψαν.
    Νέα κατοχή άρχισε .
    Όταν βλέπετε Γερμανό και Γερμανίδα να πράξετε το καθήκον σας γιατί είμαστε Έλληνες , γιατί οι Γερμανοί από τις 11-11-11 είναι κατακτητές μας ,επίσης το ίδιο ισχύει και για τους συνεργάτες τους , δοσίλογους , γερμανοτσολιάδες , κάνετε αποτελεσματική αντίσταση για να υπάρξει σύντομη απελευθέρωση από τα Γερμανικά δεσμά που μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ .,
    για να μας κάνουν οι Γερμανοί την Κίνα της Γερμανίας την Ελλάδα μας και να εκμεταλλεύονται τα εδάφη μας με τον ορυκτό μας πλούτο και να μας πληρώνουν με μισθούς Κίνας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καρχιμάκης:
    Η Κυβέρνηση Παπανδρέου..ΑΜΗΝ ελέησον +.. δρομολόγησε συμφωνία με την Ελβετία....ΑΜΗΝ
    ελέησον +

    Διαβάζοντας την παρακάτω είδηση δε νομίζω να έχει κανείς αμφιβολία για το ποιον θα στηρίξει ο Καρχιμάκης... το πιστό σκυλί δεν δαγκώνει ποτέ το χέρι τους αφεντικού που το ταϊζει...
    ---------------------------------------------
    Όχι σαν κάτι άλλους που παρόλο που ο ΓΑΠ τους έδωσε τη δυνατότητα να βάλουν βρακί στον κώλο τους, αυτοί τού άνοιξαν ήδη το μνήμα... όσο γι' αυτά που είπε ο Καρχιμάκης... τα έχουμε ακούσει πολλές φορές εδώ και δύο χρόνια..
    ----------------------------------------------
    Διαβάστε και τι είπε και προσέξτε πως δυο φορές αναφέρει το όνομα του ΓΑΠ για να μας πείσει ότι έκανε κάνει που δεν έχει γίνει!

    Δεν παίζεται ο πουστης:
    (ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ " "
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ Δ Ε Ν ..ΕΓΙΝΑΝ).

    Στο πλαίσιο συμφωνίας που δρομολόγησε η κυβέρνηση Παπανδρέου με τις Ελβετικές Αρχές προκειμένου να εισπραχθούν διαφεύγοντες φόροι πολλών ετών από ελληνικές καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες, είναι επιτακτικό "να υπάρξει", πέραν της διαδικασίας που έχει δρομολογηθεί,"υποβολή ειδικού αιτήματος " προς τις αρμόδιες αρχές της Ελβετίας ώστε " να πραγματοποιηθεί διασταύρωση μεταξύ των ονομάτων " των Ελλήνων βουλευτών και "πιθανών λογαριασμών" τους σε τράπεζες της χώρας αυτής.

    "Η διερεύνηση της φερόμενης καταγγελίας" Ελβετού αξιωματούχου, ότι το άνοιγμα των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία, προσέκρουε από το 2005, στην ύπαρξη καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών, "είναι ζήτημα τιμής για τον πολιτικό κόσμο".

    Θα πρέπει λοιπόν, το συντομότερο να διερευνηθεί η υπόσταση της αναφοράς και στην περίπτωση που αυτή ευσταθεί, να ξέρουμε, να ξέρει ο ελληνικός λαός, ποιοί έβαζαν εμπόδια σε μια τέτοια συμφωνία, στην οποία έδωσε σάρκα και οστά η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.

    ΤΟ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟ ΔΟΥΛΙΚΟ..ΠΑΛΙ ΠΙΩΜΕΝΟ ΗΤΑΝΕ

    AMHN +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο πρέπει να διαλυθεί ως κόμμα, αλλά πρέπει να αποπασοκοποιηθεί και όλη η κοινωνία.
    __________________________________
    Είπε ο Ραγκούσης: "Το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε μετά την Μεταπολίτευση έχει τελειώσει".
    Είναι πολύ θετικό που υπάρχουν φωνές εντός του ΠΑΣΟΚ, που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και δημόσια κάνουν λόγο για την ανάγκη να διάλυσης του πασοκισμού.
    __________________________________
    Αναφέρει ο Ραγκούσης στο μέγκα επί λέξη «εδώ και δύο χρόνια οριστικοποιήθηκε το τέλος του».
    Είναι θλιβερό, που έπρεπε να καταστραφεί πρώτα η Ελλάδα, για να κατανοήσουν μερικοί την ανάγκη διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και την όλη του πολιτική και κοινωνική ιδεολογία.

    Και, μην τρέξουν πολλοί από τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους να νομίζουν ότι δεν είναι και αυτοί λίγο ΠΑΣΟΚ, γιατί όπως πολύ ορθά είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης στο ΒΗΜΑ: Έχει πασοκοποιηθεί όλη η κοινωνία.
    __________________________________
    Μα μήπως αλήθεια αυτό δεν ήταν και το μεγάλο σφάλμα του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος κάτω από τον φόβο του βαθέως ΠΑΣΟΚ, του λαϊκισμού, και των φανατικών συνδικαλιστών, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι είναι θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου, και ακλουθώντας μια πολιτική παρόμοια του ΠΑΣΟΚ, οδηγήθηκε στην γωνιά της πολιτικής.
    Ακόμη και ο Καρατζαφέρης έχει μελετήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου.
    ___________________________________
    Εύχομαι ο Σαμαράς από τώρα να έχει ξεκαθαρίσει μέσα του ότι δεν θα του βγει σε καλό, αν και αυτός έχει πασοκοποιηθεί.

    Για τον Γιώργο Παπανδρέου, έχω να πω ότι αυτός προσπάθησε να ξεπεράσει ακόμη και τον πατέρα του σε πασοκισμό.

    Δεν γνωρίζω αν τελικά θα κυριαρχήσει στο ΠΑΣΟΚ το αίσθημα αυτοσυντήρησης της πράσινης καρέκλας του λαϊκισμού μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών του πασοκισμού, η αν θα βρουν κάποιοι το απαιτούμενο θάρρος να αφήσουν πίσω στο παρελθόν, το όνομα ΠΑΣΟΚ την οικογένεια Παπανδρέου τον λαϊκισμό του Καστανίδη τον συνδικαλισμό του Φωτόπουλου και Γιάννη Μίχα τον καρεκλοκεντραυισμό του Παπουτσή και του Αθανασάκη.
    ___________________________________
    Αν κάποιοι φύγουν από τον πασοκισμό ιδεολογικά και φυσικά, σίγουρα αυτοί θα βοηθήσουν την πατρίδα, ανεξάρτητα από το αν είναι πρώτοι η δεύτεροι, πολλοί η λίγοι στον εσωκομματικό ανταγωνισμό.

    Αν κάποτε πριν 30 -50 χρόνια το δίλλημα ήταν δεξιά η αριστερά, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η χούντα,
    Ευρώπη η όχι Ευρώπη.
    Τώρα το δίλλημα είναι αποπασοκοποίηση της κοινωνίας, η συνέχιση της πασοκοποίησης ?
    __________________________________
    Ελπίζω να αρχίσει η αποπασοκοποίηση της κοινωνίας, από την αποπασοκοποίηση του ΠΑΣΟΚ.
    Η Ελλάδα θέλει πολιτικά κόμματα, όχι θρησκείες.

    Τώρα θα φανεί αν πράγματι εντός του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πραγματικοί οραματιστές, η αν υπάρχουν απλώς συνεχιστές (κοινός διάδοχοι) στο μοναστήρι ..ΤΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ) του ΠΑ$$ΟΚ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η εθελοδουλεια
    των ευρωποφρονων
    δεν θεραπευεται..

    το 90% του περηφανου,αδουλωτου κλπ..
    ελληνικου λαου
    ειναι ευρωποφρονες..
    καταδικαζει μετα βδελυγμιας
    τον ελληνισμον και τας παραφυαδας του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση