GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Παπανδρέου - Παπαδήμου, έκανε κι άλλο πίσω ο Σαμαράς...

Ασφαλείς πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επαφή του πρωθυπουργού κ. Γ.Παπανδρέου με τον ακαδημαϊκό και...

Ασφαλείς πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επαφή του πρωθυπουργού κ. Γ.Παπανδρέου με τον ακαδημαϊκό και πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λ.Παπαδήμο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία στο πρόσωπό του και από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαρά, οι αντιρρήσεις του οποίου έχουν αρθεί και ως προς...
 τη συμμετοχή στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση συνεργασίας.
Να σημειωθεί ότι έχει προγραμματισθεί για τις 12 το μεσημέρι συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ακόμη όπως μεταδίδεται ο κ. Παν. Ρουμελιώτης έρχεται στην Αθήνα μεταφέροντας το γράμμα του ΔΝΤ με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης και την συμμετοχή του ταμείου στο νέο δανειακό πρόγραμμα.
Πηγή: http://www.tovima.gr/

14 σχόλια

  1. Μετακομίζει στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου... θα κάνει από εκεί τον πρωθυπουργό

    [Κάτι μου λέει πως και σήμερα θα τη βγάλει σαν ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...]_____________________________

    Στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον έκτο όροφο του κτιρίου στην Ιπποκράτους μεταφέρει τα πράγματά του από το Μέγαρο Μαξίμου ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Η μετακόμιση άρχισε το πρωί της Δευτέρας όταν φορτηγά γεμάτα κομπιούτερς, φακέλους και άλλα αντικείμενα έκαναν πολλές φορές τη διαδρομή Μαξίμου – Ιπποκράτους.

    Την ίδια διαδρομή, συνοδεύοντας τις κούτες με τα πράγματα έκαναν και συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, που φυσικά δεν θα έχουν πλέον καμία δουλειά στο Μαξίμου, αλλά θα στελεχώσουν το γραφείο του στο κεντρικό κτίριο του ΠΑΣΟΚ.

    Το γραφείο του, ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπήρχε έτσι κι αλλιώς, αλλά υπολειτουργούσε τα τελευταία δύο χρόνια. Όμως τώρα και για άγνωστο διάστημα θα ξαναγίνει το κέντρο των δραστηριοτήτων του κ. Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάλληλος του ΔΝΤ ο νέος πρωθυπουργός...χωρίς καμία ντροπή.

    Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, με πιθανότητες που αγγίζουν το 100%.

    Ο κύριος αυτός είναι υπάλληλος του ΔΝΤ. Μήπως χρειάζεται περισσότερος σχολιασμός; Πιστεύουμε πως όχι…

    Για την ιστορία, να πούμε πως κλασσική συνταγή του ΔΝΤ είναι να χρησιμοποιεί τους πρωθυπουργούς που το καλούν, μέχρι αυτοί να «καούν» και στη συνέχεια τοποθετεί πρωθυπουργούς της αρεσκείας του, το δυνατόν υπαλλήλους του.

    Να θυμίσουμε, πάντως, πως υπάρχει ένα κακό παρελθόν. Παπανδρέου και Ρουμελιώτης ήταν μαζί στο.......
    Ειδικό Δικαστήριο. Τότε, ο κύριος Ρουμελιώτης δεν δικάστηκε (για το σκάνδαλο Κοσκωτά) επειδή είχε προλάβει να γίνει Ευρωβουλευτής και η Ε.Ε. δεν ήρε την ασυλία του…!

    Πρέπει να σκεφτούμε «καληνύχτα Ελλάδα» ή μήπως πρέπει να πούμε «και τώρα αρχίζουμε εμείς τον πόλεμο που εσείς μας κηρύξατε»;

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - VOLCANO για το Ξυπνήστε ρε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συσκέψεις, non papers και… σιγή ασυρμάτου!

    Μέχρι τη μια τα ξημερώματα έμεινε χθες στο γραφείο του στη Συγγρού, ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να βρεθεί το πρόσωπο του θα τεθεί επικεφαλής του νέου σχήματος, μέσα από μια διαδικασία συνεχών τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ του ίδιου και....
    του Γιώργου Παπανδρέου.

    Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση φρόντισε να οπλίσει επικοινωνιακά το δυναμικό της, χαράσσοντας «κόκκινες γραμμές» και φροντίζοντας, ώστε όλα τα στελέχη να εμφανιστούν, με ενιαία γραμμή, στα ΜΜΕ.

    Χθες το πρωί, ο Αντώνης Σαμαράς προήδρευσε ευρείας κομματικής σύσκεψης, στην οποία μετείχαν και οι βουλευτές της μετριοπαθούς πτέρυγας –Σπηλιωτόπουλος, Χατζηδάκης, Βαρβιτσιώτης κλπ-, καθώς και εκπρόσωποι του «Καραμανλισμού», όπως ο καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος, όπου εξηγήθηκε ενδελεχώς η στάση της ΝΔ και αποτυπώθηκαν οι τρεις νίκες της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως:

    • Η αποχώρηση Παπανδρέου από την πρωθυπουργία
    • Η άμεση προσφυγή στις κάλπες
    • Ο βασικός στόχος της εκταμίευσης της 6ης δόσης και της ολοκλήρωσης της συμφωνίας της 26ης του Οκτώβρη

    Την ίδια περίπου ώρα, ένα non paper έφθανε στα χέρια των στελεχών του κόμματος, με το οποίο καθίστατο σαφές πως η ΝΔ δεν προτίθεται να συγκυβερνήσει και πως σε αυτή τη μεταβατική περίοδο των 100 ημερών η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει τα «ψηφισμένα» για να μπορέσει να τα αλλάξει αργότερα.

    Σύμφωνα με το non paper τα νέα μέτρα αποτελούν μάλιστα την «κόκκινη γραμμή» της ΝΔ.

    Αναλυτικά το περιεχόμενο του non paper:

    «Την περασμένη Δευτέρα, μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαράς είπε ότι θα ματαιώσει το ολέθριο δημοψήφισμα που έφερνε την Ελλάδα στο κατώφλι εξόδου από το ευρώ, ζήτησε να φύγει ο κ. Παπανδρέου και ζήτησε μεταβατική κυβέρνηση για εκλογές το ταχύτερο.

    Μέσα σε έξι μέρες πέτυχε τρία στα τρία. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει από κόμμα της Αντιπολίτευσης.

    Τώρα, με ενισχυμένη τη θέση του στο εξωτερικό θα αγωνιστεί παντού για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει από την ασφυξία και να μπει στο δρόμο της Ανάκαμψης.

    Μέχρι πριν δέκα μέρες η χώρα πήγαινε άσχημα, αλλά δεν είχε φτάσει στο γκρεμό κι είχε εξασφαλίσει την 6η δόση και τη νέα δανειοδότηση. Ξαφνικά ο κ. Παπανδρέου την έφτασε στο χείλος του γκρεμού με την απίστευτη πρότασή του για δημοψήφισμα.

    Το βασικό ήταν να σωθεί η χώρα εκείνη τη στιγμή. Και να αλλάξει η πορεία αμέσως.

    Κάναμε και τα δύο. Σώσαμε τη χώρα και βάλαμε πορεία για εκλογές.

    Μέσα σε έξι μέρες δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα. Αλλά άλλαξε πια η πορεία, η κατεύθυνση των εξελίξεων. Έχουμε κυβέρνηση χωρίς τον Γ. Παπανδρέου και εκλογές σε 100 μέρες. Αποκαθίσταται κλίμα εμπιστοσύνης στο εξωτερικό. Κι άμεση προσδοκία να μιλήσει ο λαός μέσα στη χώρα.

    Αποφύγαμε τα χειρότερα. Βάλαμε τα πράγματα σε άλλο δρόμο. Αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο...

    Δεν στηρίζουμε καμία συγκυβέρνηση. Στηρίζουμε τη μετάβαση από το μνημόνιο σε μια νέα εποχή και μια νέα πολιτική.

    Δεν είμαστε η συνέχεια του μνημονίου. Τις συνέπειές του διαχειριζόμαστε, για να απεμπλακούμε κάποτε από την εξάρτηση των μνημονίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερώτηση θα ψηφίσετε τον Προϋπολογισμό και το νέο μνημόνιο;

    Αν δεν περάσει ο Προϋπολογισμός (νέα μέτρα δεν θα υπάρξουν), πώς θα γίνουν συντομότερα οι εκλογές για να αρχίσουν να αλλάζουν όλα;

    Δεν πρέπει να ξεμπλοκάρουμε τη νέα δανειακή σύμβαση και την 6 δόση, ώστε να γίνει το «κούρεμα» του χρέους, να γίνουν εκλογές και να μπορέσουμε στη συνέχεια να τα αλλάξουμε όλα;

    Προτεραιότητά μας, πάντως, ήταν και παραμένει: η Ανάκαμψη και η Ανάπτυξη.

    Το λέμε αυτό παντού: μέσα στην Ελλάδα και έξω από την Ελλάδα.

    Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο των 100 ημερών στηρίζουμε τα ψηφισμένα για να μπορέσουμε να τα αλλάξουμε αργότερα, και δεν αποδεχόμαστε νέα μέτρα.

    Νέα μέτρα είναι η «κόκκινη γραμμή» μας.

    Στηρίζουμε τη μεταβατική κυβέρνηση των 100 ημερών, για να μπορέσουμε μετά να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν και με τα οποία εξ αρχής διαφωνήσαμε.

    Ερώτηση: Γιατί τώρα «σώσατε» την Ελλάδα και δεν τη «σώσατε» πέρσι με το μνημόνιο, όταν άλλοι το ψήφισαν κι εσείς όχι; Που διαφέρετε από το ΠΑΣΟΚ που κι αυτό για «σωτηρία της χώρας μιλάει»;

    Το ΠΑΣΟΚ έφερε τη χώρα στο «παρά ένα» της εξόδου από το ευρώ.

    Και μάλιστα την ίδια ώρα που άλλες χώρες-μέλη βουλιάζουν κι αυτές.

    Κι αφότου επέβαλε μια πολιτική που επιδείνωσε τα προβλήματα της χώρας.
    - Εμείς διαφωνήσαμε με αυτή την πολιτική και θα την αλλάξουμε.
    - Επισπεύσαμε τις εκλογές, για να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε αλλαγές πολιτικής νωρίτερα.
    - Και απομακρύναμε τον Πρωθυπουργό που προκάλεσε τεράστια προβλήματα.

    Δεν «συγκυβερνούμε» με το ΠΑΣΟΚ. Ανοίγουμε το δρόμο για να φύγει ομαλά από την κυβέρνηση. Δεν συμφωνούμε με την πολιτική του. Ανοίγουμε το δρόμο για να μπορέσουμε ομαλά να την αλλάξουμε.

    Τη στιγμή αυτή έπρεπε να στείλουμε μήνυμα εμπιστοσύνης προς τα έξω και μήνυμα σταθερότητας προς τα μέσα. Το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του έστειλε μήνυμα αναξιοπιστίας προς τα έξω και αποσταθεροποίησης εσωτερικά».

    Σιγή ασυρμάτου για την… ονοματολογία

    Η αξιωματική αντιπολίτευση, απέφυγε πάντως χθες να κάνει οποιαδήποτε «επίσημη διαρροή» για τις συζητήσεις Παπανδρέου-Σαμαρά.

    Οι καθημερινοί συνομιλητές του προέδρου της ΝΔ δεν έβαλαν μάλιστα κανένα όνομα στο τραπέζι, προσπαθώντας προφανώς να αποφύγουν κάθε ανάμειξή τους με διαρροές που θα μπορούσαν να χρεωθούν στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάτι που έγινε τον περασμένο Μάιο από πλευράς της κυβέρνησης.

    Το βέβαιο είναι πως η ΝΔ, επιχειρεί με κάθε τρόπο να μην μετάσχουν δικά της στελέχη στο νέο σχήμα, ενώ επιδιώκει τη συμμετοχή τεχνοκρατών.

    Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση φρόντισε να οπλίσει επικοινωνιακά το δυναμικό της, χαράσσοντας «κόκκινες γραμμές» και φροντίζοντας, ώστε όλα τα στελέχη να εμφανιστούν, με ενιαία γραμμή, στα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΣ !!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΔΩ .ΗΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΕΔΩ .ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΗ ΤΟ ΚΑΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΟΔΗΓΗΣΗ Η ΝΔ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ή ΤΕΦΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ή ΤΕΦΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. -

    Να γιατί δεν παραιτείται ο Τζέφρεϊ..

    Γιατί δεν παραιτείται από πρωθυπουργός ο Τζέφρεϊ και μας έχει πρήξει τα...συκώτια ;

    Μα γιατί, σύμφωνα με το Άρθρο 15 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ:
    "Η θητεία του Προέδρου παρατείνεται για όσο διάστημα είναι Πρωθυπουργός."

    Και πότε λήγει η θητεία του Τζέφρεϊ στην Προεδρία του ΠΑΣΟΚ ;
    ___________________
    Στις...11 Νοεμβρίου !

    Γι'αυτό το τρενάρει λοιπόν.
    Μένει να διευκρινιστεί αν το συγκεκριμένο άρθρο εννοεί ότι μόλις πάψει να είναι Πρωθυπουργός, παύει και η παράταση της θητείας του,
    ή εννοεί ότι από τη στιγμή που είναι Πρωθυπουργός και φτάσει η ημερομηνία...λήξης,
    η θητεία όχι απλά παρατείνεται,
    αλλά ανανεώνεται ;
    ___________________
    ΠΑΝΤΩΣ...
    οτι και να κάνει ο ΚΑΝΤΑΪΦΙΣ
    ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΑ ..... gay ΠΟΡΝΑΚΙΑ ΤΟΥ

    E..

    Ερχεται.......

    ΕΡΧΕΤΑΙ . . . . . . .

    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

    Georgios Papandreou █████▒▒▒▒ Loading...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ____________________________________
    Λογικό ΟΧΙ Σαμαρά και σε Ρουμελιώτη.
    ________________________________
    Πως θα μπορούσε άραγε να πει ΝΑΙ ..!

    Aπ' τη στιγμή που το 1989 είχε ψηφίσει την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο, τόσο για την υπόθεση Κοσκωτά όσο και για το γιουγκοσλάβικο καλαμπόκι.

    Και τι κατάντια θα ήταν να κυβερνάτε η Ελλάδα από κάποιον που κατηγορήθηκε και ποτέ δεν δικάστηκε γιατί κρύφτηκε πίσω απ΄την ασυλία των Βρυξελλών !!!

    Δεν πάμε καλά .........και αυτό φαίνεται μόνο και μόνο
    απ' το ότι το ΠΑΣΟΚ
    ρίχνει τέτοιες προτάσεις
    στο τραπέζι...Α Λ Η Τ Ε Ι Ε Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΩΡΓΟ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ, ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ !!!
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ,ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. οτι και να κάνει ο ΚΑΝΤΑΪΦΙΣ
    ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΑ ..... gay ΠΟΡΝΑΚΙΑ ΤΟΥ 12.55

    E..

    Ερχεται.......

    ΕΡΧΕΤΑΙ . . . . . . .

    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

    Georgios Papandreou █████▒▒▒▒ Loading...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σαμαράς και ΝΔ : ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όποιος κατηγορεί το Σαμαρά ότι δήθεν είναι μνη μον ιακός
    ή δήθεν το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ
    ή δήθεν εξαρτώμενος από τους ξένους, είναι πραγματικά
    α λ ή τ η ς .

    Είναι εμφανές ότι τον άνθρωπο τον έχουν σκάσει στις πιέσεις και στους εκβιασμούς.

    ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΗΠΑ-ΕΕ έχουν προσπαθήσει να του τη φέρουν και να τον αναγκάσουν να γίνει συνυπεύθυνος.

    Είχαν ετοιμάσει την πτώχευση και την έξοδο από το ευρώ με το Γιωργάκη, αλλά προσπαθούν να αναγκάσουν το Σαμαρά να πει ΟΧΙ
    και να φανεί αυτός ότι φταίει για την πτώχευση.

    Μια πτώχευση - έξοδος από το ευρώ θα κατέστρεφε και τη χώρα και τα δέκα εκατομμύρια των Ελλήνων.
    ____________________________

    Αφήστε το Σαμαρά να χειριστεί ψύχραιμα και συνεκτιμώντας τα πάντα το θέμα.
    Έλεος πια.

    Από τις 19 Φεβρουαρίου θα μπορεί να διαπραγματευτεί μόνος του το θέμα. Από τότε και μετά,
    ΟΚ, θα έχει την ευθύνη.

    Αλλά τώρα προσπαθούν να τον μπλέξουν, θέλει προσοχή, δεν μπορεί όμως να τον εξωθείτε σε βεβιασμένες κινήσεις.

    Αφήστε να κερδίσει για τη χώρα χρόνο μέχρι το Φεβρουάριο και μετά να χειριστεί αποκλειστικά ο ίδιος την κατάσταση.
    ---------------------------------
    ΔΟΣΙΛΟΓΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ..ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση